Vum Open Air # 10 @ Ääniwalli helsinki 02.08.2015

Oli hämmentävää lähteä hetken mielenjohteesta alku iltapäivästä sunnuntaina kohti helsinkiä bileisiin. Paikassa kerran ollut aikaisemmin paikalla. Tällä kertaa bileet oli ulkosalla. Paikka toimi täydellisesti, kuten soitettu musiikki myös. Suosittu tapahtuma myös. Viihdyin hyvin.

Kun päästiin hovikuskin kanssa helsingin moottoritielle oli jotenkin epätodellinen olo. Sillä hetkellä oli kello jotain 14 jälkeen jonkin matkaa ja me ollaan menossa sunnuntaina helsinkiin bileisiin! Ei ihan normi ajankohta helsingin bileelle. Mutta täytyy sanoa että odotusarvoissa oli hyvät bileet tulossa.

Klo 15.40 Paikalle kerettiin. Soittamassa Kristiina Männikkö. Laadukasta teknoa. Saatiin ilmainen juoma valinnan mukaan kun oli ajoissa paikalla. Heti alussa oli jo väkeä paikalla jonkin verran. Porukkaa tuli tasaisena virtana koko ajan lisää ja kun poistuttiin klo 20 pintaan niin oli pitkä jono porukkaa odottamassa sisälle pääsyä.

Keli suosi tänään juhlijaa. Aurinko paistoi koko ajan, hetkittäin pilvet tarjosivat lyhyen varjon ja hetken viilennyksen. Oli kyllä ensikertalaiselle todella mieluisa kokemus. Jäi reissusta todella positiivinen fiilis. Kaikki oli niin viimeisen päälle kohdallaan. Keli oli kohdallaan auringonpaisteen kera. Paikka toimi todella hyvin tarkoituksessaan. Äänentoisto hiveli korvia. Soitettu musiikki oli koko illan kohdallaan. Ei voisi enempää toivoa. Viihdyin hienosti.

Oletuksena iltaa ajatellen mietin että tuttuja tuskin on samaan malliin kuin muissa bileissä joissa käyn. Toinen asia oli että biisejä tuskin bongailen koska musiikki ei ole niin tuttua itselle. Yhden tutun näin ja muutaman biisin bongasin illan aikana.

Klo 16 Lauri Soini. Laadukas tekno saundi sai jatkoa. Eka biisi happo saundia. Toimii…

Lähes koko illan tarjonta mitä paikalla oli teknoa muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Joitain house biisejä tuli välillä. Myös illan kovimman lekan pystyin nimeämään. Oli tänne lähtöä mietitty jo tovi ja tänään sitten palaset loksahti paikalleen ja päästiin viimein paikalle.

Klo 16.22 ensimmäisiä tanssiliikkeitä nähty. Jossain vaiheessa iltaa hetkellisesti nähty satiaistanssia. Onneksi hetkellisesti.

Kuultu biisissä vaikutteita Mylo – Drop the pressure biisistä. Silleen kevyesti.

Klo 17 Kristiina Männikkö. Teknoa hyvällä asenteella.

PA setti oli vaikuttavan näköinen täytyy sanoa ja siitä kyllä lähti niin massiivisen pehmeä korvia hivelevä saundi että kelpasi kuunnella. Volumen taso jossain vaiheessa saavutti sen tason että oli turvauduttava tulppiin että oli mukavempi olla. Tietty mitä arvostaa että soitettu musiikki tuli vinyyliltä.

Tänään sai huomata että täällä oli vanhempaakin väkeä paikalla ja vaikutti että eivät olleet eksyneet paikalle vaan ihan tiesivät mihin ovat tulleet. Eikä se suinkaan väärin ole. Ikä haarukka oli tänään varmaan jostain 18 vuodesta tuonne 50 + ikäluokkaan.

Klo 17 jonoa jo tielle asti. Näihin aikoihin rupesi olemaan porukkaa mestoilla pieneksi tungokseksi asti. Tuohon jonoon kuului soitettu musiikki ihan hyvin että pääsi jo jonossa fiilistelemään musiikkia. Mikä tärkeintä, illan aikana mitä olin paikalla niin en kuullut yhtään huonoa biisiä. Se oli myös ilo huomata että väki oli iloisella mielellä liikkellä tänään. Myös naiset oli kauniita tänään.

Klo 18 Lauri Soini. Teknon maailmassa mentiin muutamia poikkeuksia setin loppupuolella lukuunottamatta. Tästä setistä on jokunen biisi bongaus. Basement jaxx – Fly life. Perään Daft punk – Burnin’.

Sitten biisi joka lämmitti vanhan mieltä tosi paljon. Samalla biisi sai ehdottomasti bileen kovimman lekan tittelin omalla kohdalla. Opus III – It’s a fine day. Semmoinen ikuinen klassikko. Tämän biisin kohdalla kustiin jo hunajaa pitkästä aikaa.

Klo 19 Kim Ann Foxman. Varmasti monelle illan odotetuin kohokohta. Kyllä soitto oli todella laadukasta. Teknon maailmoissa liikuttiin. Yksi house biisi tuli välissä mun korvan mukaan.

Klo 19.30 rupeaa kostautumaan tilanne kun en muistanut ottaa takkia mukaan autosta ja kylmä sitä pelkässä t-paidassa tuli. Näihin aikoihin törmätty ensimmäiseen tuttuun. Robomikko oli mestoilla.

Aivan mahtava tapahtuma. Ei pysty tarpeeksi hehkuttamaan. Suosittelen kaikille varsinkin teknon ystäville. Viihdyin hienosti paikassa kunnes tulevan päivän askareet pakotti poistumaan kesken pois. Saavuttiin ajoissa paikalle ja saatiin istumapaikat vielä. Jos ei olisi ollut velvotteita tulevana päivänä niin olisi voinut hyvin olla paikalla loppuun asti.

Suuresti kiitoksia kaikille jotka ovat olleet mahdollistamassa tätä bilettä. Aivan loistokemut. Mahdollisuuksien mukaan varmasti uudestaan tulen paikalle. Lämpimät suosittelut.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.

Lisää kuvia tapahtumasta

Paikassa kuvauskielto joten tätä kunnioitin.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

 1. Trance Family Finland – Open Air @ UG helsinki 04.07.2015
 2. Old School Vol.1 @ Ääniwalli Helsinki 06.05.2017
 3. Testpressing # 17 @ Ääniwalli helsinki 27.12.2014
 4. Ctrl Alt Del 7y Open Air Party @ Kariranta lahti 22.08.2015
 5. Hardfloor 25 Years – Make Acid Great Again @ Ääniwalli Helsinki 10.11.2017
 • Marianne Kurki

  Mitä on satiaistanssi?

  • Raver71

   Yleensä ryhmä nuoria naisia ympyrä muodostelmassa laukut yms keskellä. Sitten tanssitaan niinkuin sun kengät olisi liimattu lattiaan kiinni. Kroppa liikkuu mutta kengät pysyy paikallaan. Tämän keksi ja ideoi hämeenlinnassa bileissä eräs tuttu nainen. Olen siitä raportoinut blogissa kun sitä eteen tulee. Tämmöinen tarina.