Timanttidisko – Reunion 2014 @ Ity-talo imatra 25.10.2014

Taannoin 20 vuotta sitten en päässyt paikalle mutta hidas hämäläinen kun olen niin hyvä että kerkesin näihin “jälkikemuihin” paikalle. Ensimmäistä kertaa imatran yöelämässä. Oli ihan mieletön ilta. Tämä edeltävä oli kirjoitettu ennen bileitä. Niin siinä kävi TAAS että päädyin laadukkaisiin bileisiin jonka järjestelyissä on mukana tänään soittanut DJ.

 

Jos joku tuttu olisi alkuvuonna sanonut että tulet tänä vuonna menemään imatralle asti bileisiin olisin varmaan suositellut että tarkistaa lääkityksensä! Nyt kun tuli vierailtua imatralla vielä aivan mahtavissa bileissä niin pitäisiköhän mun tarkistaa lääkitys?

Reissuun päästiin lähes tunti jäljessä suunnitellusta ajankohdasta. Tällä kertaa taas ei ollut minusta tämä viivästys kiinni. Pelipaikalle kerettiin klo 20.29. Paikassa soi sillä hetkellä Basic element – Promise man. Paikalle tullessa oli jo täysi meno päällä. Perinteitä kunnioittaen paikalla arvottiin timanttisormus. Timanttidisko lätkiä ei ollut enää paljoa jäljellä kun paikalle saavuttiin.

Kun sain tietoa näistä bileistä bileen järjestäjältä suunnittelu vaiheessa niin heti kyllä innostus saapua paikalle oli kova. Tietäen kaverin järjestämien bileiden laadun tähän asti niin tiesin odottaa kyllä ihan mielettömiä kreisibailuja tälle iltaa. Muutaman muuttujan jälkeen varmistui reissuun pääsykin. Sanoisin että mun ennakko aavistelut pitivät täysin paikkaansa. Ihan mietlettämät bileet oli täällä tänään.

Saa nähdä meneekö bongatuissa biiseissä seinäjoen summerdancen ekan illan määrä rikki, eli 70. Tosi paljon ysärin helmiä soi laidasta toiseen. Useampaan otteeseen DJ Freddye pudotti mut ja itsensä lattialle hämmentävien biisivalintojen kanssa. Väitän että soitettu saundi oli Djlle hyvinkin lähellä sydäntä jota pääsee soittamaan vain erikois illoissa ja bileissä. Varmaan kunnon “terapiaa” soitella näitä ralleja.

Illan aikana DJ tapasi monta spessua vierasta paikalla. Vanhoja tuttuja vuosien takaa. Paljon oli väkeä paikalla joka oli ollut 20 vuotta sitten mestoilla. Kun yhdessä vaiheessa asiaa kysyttiin niin todella moni käsi nousi pystyyn ja huutomyrskykin oli sen mukainen.

Aloitetaan biisien bongaaminen. Niitä riittää sitten… Ensimmäinen kuultu biisi Basic element – Promise man. Leilä K – Electric. Kadoc – Nightrain. Ace of base – All that she wants. Londonbeat – I’ve been thinking about you.

Alussa kun tulin paikalle niin tanssimassa ei ollut määrättömän isoa määrää, mutta tanssilattialla ollut väki otti kaiken ilon irti soitetusta musiikista. Loppu porukka varmaan oli nauttimassa virvokkeita alakerrassa juuri silloin. Tungosta oli joko alhaalla tai ylhäällä vuorotellen.

Alku illasta aistin jo että näistä bileistä tulee “the bileet” Oli vaan kaikki elementit tähän.

Jokunen biisi bongaus taas. Pet shop boys – Go west. Nyt on kaverilla suuntavaisto ihan sekaisin. Olemme idässä! The grid – Swamp thing. Tätä biisiä kuulee bileolosuhteiss harvoin. Melkein itse pitää soittaa jos haluaa kuulla. 2 Unlimited – Tribal dance. Cappella – U got 2 let the music. Culture beat – Anything.

DJ uskalsi sanoa mulle että häntä saa lyödä jos hän soittaa illan aikana yhdenkin huonon biisin. Kuten arvelinkin niin ei tarvinnut edes ajatella moista. Laatu musiikki soi koko illan ajan. Ysäri huuma päällä.

Todellinen “luokkakokous” Vanhojen bileiden aateliaa kyllä. Täynnä yllätyksiä, kaikenlaisia

Lisää biisejä. Suomi osastoa. Taikapeili – Jos sulla on toinen.Ensimmäinen suomi biisi bileissä. Reel 2 Real – I like to move it. Bloodhound gang – The bad touch. Snap – Rhythm is a dancer. DJ Bobo – Somebody dance with me. Dr. Alban – Sing hallelujah. Felix – don’t you want me. Modern talking – You’re my heart, you’re my soul. Haddaway – What is love. Porukka laulaa biisin mukana. Ei ollut ainoa biisi jonka kohdalla kävi näin.
9
Keski-ikä näissä bileissä ei ole lähelläkään 20v niinkuin yleensä bileissä meinaa olla. Täällä ollaan 90-luvun musiikin takia paikalla. Oli joukossa nuorempiakin digggaajia. Tänne oli tultu muistelemaan vanhoja (hyviä?) aikoja. Porukka hyvällä fiiliksellä liikkeellä.

Sain kuulla että Jotkut olivat ottaneet jälkikasvunsa mukaan että näkevät miten silloin joskus ysärillä bailattiin ankarasti. Yksi havainto tanssilattialla oli todella lähellä satiaistanssia. Pelottavan lähellä.

Biisejä vaihteeksi. Pikainen käynti kasarilla. Popcorn. Sash! – Ecuador. Culture beat – Mr. Vain. Porukka laulaa mukana. Maxx – Get away. Bomfunk mc’s – B-boys fly girls. Pakollista biisiä ehdottomasti. Darude – Sandstorm. Jam & Spoon – Right in the night. Robert Miles – Children. Raptori – Oi beibi. Olen osasyyllinen tämän biisin soittoon tulemisessa. Freddye sanoi biisin nimen ja rupesi arpomaan että kehtaako soittaa? Minä kannustin vieressä että et uskalla. Siitähän se ajatus lähti. Yllytyshullua sorttia tuo Freddye. Totesi vaan että biisihän soi seuraavaksi. Biisihän toimi kuin häkä.

Kun muistelee mennyttä ja 90-luvun “euro humpan” kulta-aikaa niin se oli kyllä ruotsalaisten juhlaa. Laadukasta tuotantoa tekivätkin todella. Niin paljon hyviä muistoja tuli nuoruudesta biisien myötä.

Klo 22.30 oli porukkaa tanssimassa ihan mukava määrä. Näytti nauttivan kuulemastaan. Oli kiva hetkittäin seurata tanssilattiaa ja sitä ihmis massaa joka siellä jorasi täysin fiiliksiksissä.

Kuvaaja kolleega säikäytti mut oikein huolella. Just olin keskittynyt täysin kuvan ottoon ja ihan puskista kuuluu tervehdys “päivää”. Onneksi ei tökännyt olkapäälle niinkuin oli mielessä ollut myös. Silloin olisi vähintään mennyt kalsarit vaihtoon tai paska halvauskin olisi ollut täysin mahdollinen.

Biisejä. Jatketaan suomi linjalla. Mc Nikke T – Jos haluu saada on pakko antaa. Movetron – Romeo ja Julia Porukka lauloi mukana. Mikseristä liuku alas ja biisi jatkuu kuoro karaoke versiona kuin mitään ei olisi tapahtunut. Toimii. Kylmiä väreitä kropassa. Aikakone – Odota. Jälleen porukka laulaa. Mira – Tahdon rakastella sinua. Aqua – Barbie girl. Paradisio – Bailando.

Yksi ainoa miinus koko illasta. Paikassa oli todella sikamaisen kylmä koko illan ajan. Onneksi olin varautunut vaatteiden puolesta tämmöiseen. Vaatetta vaan enemmän päälle sillä siitä selvittiin. Toiset valitsivat toisen vaihtoehdon. Tanssivat että tuli lämmin.

Illan aikana tuli niin timanttisia spiikkejä koko ajan että ei olisi paremmaksi pystynyt laittamaan. Joskus spiikit karkasi lapasesta. Sekin suodaan. Jokunen voima sana lipsahti illan aikana djn suusta. Suodaan se hänelle. Ei tänään suun pesua saippualla uhkailla.

Vaihteeksi biisi bongauksia. Miranda – Vamos a la playa. Bellini – Samba De Janeiro. DJ Otzi – Hey baby. 2 Unlimited – No limits. Scooter – Fire! Klo 23.26. The prodigy – No good (start the dance) Tämä biisi sai ansaitut huudot tanssilattialta. Nyt ollaan todellakin mun musiikillisessa rakkaudessa.

Prodigy fani vuodesta 1992. Scooter tuli kuvioihin about samoihin aikoihin. Mayday porukka tuli kuvioihin vuonna 1994. Kävin ekaa kertaa bileissä vuonna 1994 ja löysin kone musiikin vuonna 1991.

Illan hidas nojailu biisi kesken illan? Klo 23.39. WTF? Bon Jovi – Always. Sytkäreitä bongattu biisin aikana. Because he can do it tonight… Uskaltaa myös toteuttaa kaikki villitkin ideansa. Hetkittäin ehkä yllytettynä. Freddye oli niin fiiliksissä koko illan ajan ettei meinannut mahtua kroppaansa. Hyvä fiilis meinasi pullahtaa pihalle.

Kuten arvelin ennakkoon niin tuli biisibongauksia reilunlaisesti illan aikana. Kännykkään sai tiuhaan tahtiin kirjoittaa tageja biiseistä ja tapahtumista paikassa että muistaa kaiken tapahtuneen kirjoittaa blogiin. Kiksukarvaa olisin toisaalta odottanut näkevinäni mutta ei sattunut kohdalle.

Miten sitä ihminen muistaa 20 vuoden takaa biisejä ja videoita kuin olisi just katsonut tai kuunnellut niitä? 2 Unlimited – No limits videota ajattelin katsoa niin muistelin että eikö tämä video ollut se “flipperi” video ennen kuin olin sekuntiakaan nähnyt videota. Toinen on pääosin 90-luvun biisien kohdalla, tunnistan ne useammat jopa muutamassa sekunnissa.

Lisää biisejä vaihteeksi. Lou Bega – Mambo No 5. Mr. President – Coco Jambo. Porukka laulaa mukana. Los Del Rio – Macarena. Mulla soi vääjäämättä Mc Rage versio biisistä. Ehkä ei olisi ihan sopinut illan teemaan mutta päässä soi “parempi” versio… Las Ketchup – The ketchup song.

Äsken kuultu spiikki ei lupaa hyvää… Soittoon Fröbelin palikat – Jumppalaulu. Illan pudottavin biisi takuulla. DJ on kyllä ihan sekaisin täytyy sanoa. Porukka oli kyllä hyvin mukana.

Tästä järkytyksestä ei kerennyt selviämään kun alkoi taas “normaalimpien biisien soitto. E-type – Angels crying. E-type on toimii livenä tosi hyvin. Keväällä koettu ja nimmarit plakkarissa. Vengaboys – Boom, boom, boom, boom! Daze – Super hero. Pandora – Don’t you know. Dune – Milloin miles away from home. Näkisin että oltaisiin asian ytimessä. Blümchen – Herz an herz. Technohead – I wanna be a hippy. Illan nopein biisi.

Biisejä. Britney Spears – Baby one more time. Bee Gees – Stayin’ alive. S.O.A.P – This is how we party. Will Smith – Miami. Run DMC vs. Jason Nevins – It’s like that. Waldo – You drive me crazy. Scooter – How much is the fish. DJ heitti ennen tätä biisiä että tulen hajoamaan seuraavaan biisiin. The prodigy – Smack my bitch up. Kylmiä väreitä kropassa. RMB – Spring. Kylmiä väreitä kropassa. Culture beat – Mr. Vain.

Lisää… Dr. Bombay – Calcutta (taxi, taxi) The Scatman – Scatman John. Captain Jack – Captain Jack. U96 – Love religion. Bomfunk mc’s – Freestyler. Kylmiä väreitä. Sitten illan viimeinen hidas. Mikä valinta, toimii todella. Rednex – Wish you were here. 2 Unlimited – No limit soi kun poistui paikalta.

Tämä paikka, dj, paikalla olevat ihmiset ja musiikki on niin 90-lukua että piti käydä katsomassa takapihalta ettei siellä ole aikakonetta tai vastaavaa laitetta jolla siirrytään 20 vuotta ajassa taaksepäin silmänräpäyksessä. Kuka tunnustaa? Paikalla nähty myös vanhempaa väkeä. Siis todella vanhempaa. Asuuko Batman tässä talossa? Kun oli Batman kutsu valonheitin pihalla toiminnassa. Ei Batmania näkynyt paikalla kutsuvalosta huolimatta.

Kiitos tästä ikimuistoisen mahtavasta illasta järjestävälle taholle. Yhdelle Djlle joka jaksoi viihdyttää meitä koko illan. Kiitos kanssa bilettäjille jotka jaksoitte tanssia pitkin iltaa uskoakseni hyvää musaa? Ja kaikille ketkä unohdin mainita.

69 Biisi bongauksia illasta. Laskin biisit tarkasti jos epäilette lukua… Mutta yhden biisin verran jäi vajaaksi, se voi olla että joku biisi on jäänyt kirjaamatta ylös. Että julistan tämän “kisan” seinäjoki vs. Imatra tasapeliksi.

Nyt täällä paikalla olleena olisi harmittanut isosti jos en olisi päässyt paikalle. Ensimmäista kertaa imatran yöelämässä. Aavistin tai no ehkä jo tiesin että näistä tulee kovat bileet. Olin oikeassa. Nämä bileet muistetaan pitkään. Tämän vuoden bileiden top 3 een heittämällä.Tänä vuonna takana jo 36 bilettä.

Tänä iltana sai lahti edustus tehdä ihan tosissaan töitä että sai tunnelman pilalle. Kyllä sitä lopulta onnistuttiin tavoitteessa. Maine velvoittaa.

Syytän tämän illan antamaa fiilistä siitä että ostin kasan 90-luvun helmiä cd levynä itselleni. Basic element, E-type, Ace of base, Cappella, Ice MC tuotantoa enimmäkseen. Nimimerk. Syödään kuukausi pettuleipää. Taas!

Paluumatkalla pilkittiin taas totuttuun tyyliin. Ei taaskaan kalaa. Kotona olin klo 03.30 talviaikaa. Tie oli hyvässä kunnossa ja liikennettä tosi vähän. Kiitos Kolera kuljettajan roolissa olosta jälleen kerran.

Tämän blogin kirjoitukseen meni aikaa reilu 6 tuntia.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2345-timanttidisko-reunion-2014

http://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2014/31-timanttidisko_251014/

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Flashback Pres. Dune (Ger) DJ Set @ YO-Talo tampere 21.11.2014
  2. 90’s Mega Dance @ The Cave Imatra 09.12.2017
  3. Battle Of The Decades @ The Cave Imatra 09.09.2017
  4. Fade Tour 2014 pres. DJ Orion & Temper2 @ Tivoli lahti 11.10.2014
  5. Push Up! Pres. The Party Boat 2014 @ M/s Silver Moon Hämeenlinna 05.07.2014