Testpressing # 17 @ Ääniwalli helsinki 27.12.2014

Itselle tämä tapahtuma tuli ihan puun takaa. Kaveri huikkasi mulle näistä että tämmöiset olisi tulossa. Kuulin Jeff Mills setin ekaa kertaa tänään. Ääniwalli oli myös uusi tuttavuus itselle. Ilta oli kyllä varsin täydellinen.

Juu, en ole siis käynyt Ääniwallissa aikaisemmin. Aukko sivistyksessä siis. Kaveri joka kertoi mulle bileestä on toista kertaa illan vieraan keikalla. Ensimmäisen kerran kaveri oli Millssin keikalla kun ekaa kertaa lahden ulkopuolella oli bileissä. Tämä tapahtui 2002 helsingissä. Aikaa on siis vierähtänyt jo tovi.

Klo 19.30 kohti hesaa. Tänään oli illan motto että olemme ajoissa paikalla että emme vahingossakaan jää ulkopuolelle. Tilanne toteutui, oltiin pelimestalla klo 20.55. Odotukset iltaa varten on hieman korkealla. Glögi tarjoilua. Tämä olisi viimeinen bile tälle vuodelle. Mikä lopetus olikaan bile vuoteen 2014. Paikka haetutti hieman mutta löydettiin perille.

Meillä tuttu kolmikko liikkeellä tänään. Ollaan heitetty reissuja useasti jo aikaisemminkin. Hyvä rytmiryhmä siis kasassa. Paluumatkasta normisti tiedossa semmoista puujalka vitsien virtaa että saa nauraa koko ajan. Jutun taso muutenkin on yleensä aika alhaalla. Mutta toimii.

Hyvään aikaan kerettiin paikalle. Ei ollut pahaa jonoa tässä kohtaa iltaa vielä. Pääsin sisälle ja leuka oli tipahtaa lattialle. Odotin paikan olevan ihan normaali ravintola miljöö. Mutta tämä on jotain ihan muuta. Todella karu mutta sopivasti. Aivan loistava mesta puitteiltaan bileille. Tykkäsin paikasta heti ensi näkemältä.

Paikan äänentoistosta olen kuullut pelkkää positiivista palautetta. Eikä turhaan. Äänentoisto oli jokaisen kehun arvoinen kyllä. Tuo ääni vaan pitää kokea. Visuaalit olivat juuri semmoiset kuin tämän henkiseen tapahtumaan on hyvä olla. Ei mitään liiallista mässäilyjä valoissa ym. Screeneillä pyörinyt matsku oli myös kohdallaan.

Toinen puoli avattiin. “pieni puoli”. Vaikka ei se tilana paljoa pienempi taida olla. Tällä puolella oli istumapaikkoja jotka olivat illan aikana käytössä ahkerasti. Jalat kiitti kun pääsi istumaan hetkeksi aina välillä. Ei tämänkään puolen äänessä ollut “valittamista”. Korkea kaiutin pino piti siitä huolen että tilassa oli hierovia sohvia varmaan useampikin kappale. Basso tuntui molemmilla puolilla kropassa. Se ei ole väärin.

Sanoisin että tämä oli ainakin omalla kohdalla kerran elämässä tilaisuus tulla kuulemaan Millssin soittoa. Kaveria ei kovin usein nähdä suomessa keikalla. Tänä iltana oli koko illan kahden stagen voimin teknoa tarjolla. Uskon että aika pitkälle porukka tullut pidemmästäkin matkasta illan vieraan takia. Luulen että biisi bongaukset on vähissä tänä iltana. Talo täynnä teknon ystäviä ja jokunen turisti joukossa.

Auto saatiin pihaan että ei tänään tarvinnut pitkää matkaa kävellä. Se oli iloinen yllätys että paikka oli lähellä ihan keskustaa mutta sai esim auton hyvin helposti parkkiin  Ehkä tänään oli vaan säkää matkassa? Paikka teki kyllä vaikutuksen.

Loistavat lämmittelyt oli Millssiä varten. Siitä pitivät huolen Samuli Kemppi ja Lil Tony. Jopa minä joka en omaa hyvää sävelkorvaa mutta havaitsin sentään muutoksia saundissa pitkässä juoksussa.

Vähän klo 23 jälkeen aukesi toinen puoli. Room 1+1. Täällä oli helpompi olla ja hengittää illan aikana kun vertaa toiseen puoleen. Tuntui että happi loppuu. Oli käytävä välillä ulkona haukkaamassa happea sitten taas sisään nauttimaan musiikista.

Room 1+1 soittajat. Toni Halonen, Jaakko Kestilä ja Kristiina Männikkö. Loistosaundia loihtivat levyiltään kansalle.

Pienellä puolella oli levottoman kokoinen peilipallo. Alkuun astetta kevyempää soittoa tällä puoella. Saundi tiukkeni loppua kohti ja oli koko illan ajan hyvää. Tällä puolella avattiin ikkuna joka oli ihan hyvä idea, vähän happea tilaan ja viilennystä. Ensimmäinen ja viimeinen setti soitettiin vinyyliltä. Keskimmäisen setin aikana en nähnyt soitettavaa formaattia.

Mielenkiintoinen juttu on se että mahtuuko kaikki halukkaat Illan vieraan aikana isolle puolelle? Sain ilmaisen vesipullon. Suuri kiitos siitä asianosaiselle. Koko meidän autokunta oli ensikertalaisia paikassa. Kaikki olimme myytyjä paikan suhteen. Tämä on vähän kuin kaapelitehdas. Tätä ei osaa selittää, se pitää kokea.

Pienellä puolella oli pitkin iltaa hetkittäin isohko porukka joka tanssi varsin näyttävästi mutta mulle ei oikein auennut mikä juttu tämä oikein oli?

Taas jopa täällä tämä maaginen puoliyö ja paikka ihan täynnä väkeä. Tästä voi lähes tarkistaa kellonsa.

Klo 00.30 Maestro aloitti. Tässä vaiheessa oli paikassa jo aika kuuma niinkuin olettaa saattaa. Kuulin läpän jota oikeastaan odotin. Joku mun takana ollut heitti että tänä iltana on soitettu yhtä pitkää samaa biisiä. Ei taida olla ihan sanasta sanaan mutta sisältö selviää.  Bilepaidan selkämystä kehuttiin.

Maestrolla oli kyllä sulavat biisin vaihdot. Sen verran hyvät että mun korva ei erottanut missä kohtaa lopullinen vaihto tapahtui. Se on taitoa. Klo 01.10 909 tulille. Olisi kiva ollut nähdä mikä oli kaverin soitto setup lopulta oli. Ei varmaan mikään perus 2 cdtä ja mikseri setti.

Soitto taito ja koko soitto setupin käytössä on ilmiömäinen. Sieltä loihdittiin semmoista saundia että tanssilattia oli ihan sekaisn onnesta. Millssin setin aikana tilasta oli pulaa kun porukka oli ahtautunut kuulemaan illan vierasta. Happi meinasi loppua tässä kohtaa kun oli väkeä reilusti tilassa. Mutta kävi välillä ulkona niin asia korjaantui.

Pyörätuolilla kaveri paikalla. Hienoa että hänkin pääsi nauttimaan illan soitoista. Oli myös kepeillä tultu paikalle myös. Propsit teille.

Saundi oli hyvää koko illan molemmilla puolilla mitä olin paikalla. Saundi oli hyvää vaikka en tehnyt biisi bongauksia ollenkaan illasta. Tuttuja oli paikalla ehkä aika odotusten mukaan. Turku edustus. Jyväskylän suunnalta, lahti ja paikalliset tutut päälle.

Näytti siltä että osa porukasta poistui reilusti ennen loppua paikalta ja klo 03 aikaan rupesi liikehdintää olemaan pois päin. Sen huomasi kun tilaa tuli. Kaikki eivät jaksaneet olla loppuun asti. Tänään piti juoda vettä hitaaseen tahtiin että ei tarvisi lähteä jonottamaan pitkään vessa jonoon. Taktiikka onnistui aika hyvin.

Kertaakaan en käynyt netissä kännykän kanssa bileen aikana. Kaikki mitä puhelimen kanssa tein niin kirjoitin tageja “notepad” puhelimeen että muistaa paremmin tapahumat illasta ja muistaa täten kertoa paremmin ja tarkemmin tähän blogiin tapahtumia.

Klo 02.00 Jeff Mills – The bells. Olin itse tuolla hetkellä lepuuttamassa jalkoja pienellä puolella. Sain tiedon jälkeenpäin mutta hyvä näinkin. Illassa soi tutun kuuloinen biisi jonka nimeä en saanut päähäni sitten millään.

Klo 03.30 pintaan olin narikalla poistumassa paikalta. Tämä ilta kasasi paikalle porukkaa aika laajalta genre pohjalta. Paluumatkasta tuli aika hiljainen kun meidän tarinankertoja sanoi että tekno on tyhjentänyt kaverin pään niin täysin että ei tänä iltana kuultu tarinoita ollenkaan. Täydellinen oli kyllä ilta kaikin puolin.

Paikka sai minut kyllä tykkäämään heti paikalle päästyäni. Mukavan erilainen mesta ja hyvällä paikalla. Äänentoisto hiveli kyllä korvia molemmilla puolilla. Sen muistaa myös että basso tuntui kropassa. Visuaalinen puoli oli myös illassa kohdallaan. Tulen varmasti toisenkin kerran paikalle kun sattuu mielenkiintoinen bile kohdalle.

Kiitos Järjestäneelle taholle tästä mahdollisuudesta. Ääniwalli hienoista puitteista. Kanssa bilettäjiä unohtamatta. Musiikillinen anti oli koko illan kohdallaan. Kaverin sanoin. Nyt voi laittaa kahteen kohtaan listaan rastin perään, ääniwalli ja Jeff Mills koettu.

Tämän tekstin parissa vietetty aikaa 4 tuntia.

Paikassa oli kuvauskietlo ja kunnioitin sitä että ei ole kuvamateriaalia tarjolla tapahtumasta.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kameraa mukana tällä kertaa.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Vum Open Air # 10 @ Ääniwalli helsinki 02.08.2015
  2. Old School Vol.1 @ Ääniwalli Helsinki 06.05.2017
  3. Hardfloor 25 Years – Make Acid Great Again @ Ääniwalli Helsinki 10.11.2017
  4. Hallmark @ Y31 helsinki 20.12.2014
  5. We Love 90’s Helsinki @ Kaapelitehdas helsinki 08.02.2014