Taideiden Yö Päivä Tapahtumat @ Lahden Keskusta 03.09.2016

Taideiden yö vuorokauden aikana kävin kolmessa eri bileessä. Tähän blogiin niputan kahdet päivä aikaan olleet tapahtumat. Lauantaitranssit Fellmanni campuksella. Toinen tapahtuma oli C/o Malskilla Rumblen ja Rave cultin yhteistyössä toteuttama UG henkinen bile.

 

Kävin ensin Lauantaitranssit tapahtumassa. Olin siellä reilun pari tuntia ja sen jälkeen kävelin muutaman tutun kanssa Malskille toiseen tapahtumaan. Siellä paikan päällä vajaa tunti ja takaisin Fellmannin campukselle. Illasta suunnistettiin Chicago stompin 1-vuotis synttäreille. Kaikkiaan sitä tuli oltua putkeen liikenteessä yli 12 tuntia.

Ensin siis päivällä suunnistin Lauantaitranssit nimiseen tapahtumaan. Olin paikalla klo 14.50. Juuri ennen soittajan vaihtoa. Nanero oli soittamassa ja Aloittamassa Vito. Paikka oli loistavasti “rakennettu” oli jokunen istumapaikkakin mestoilla. Soittopaikka oli sateensuojassa ja hitusen korkealla niin kuin tapana on. Volume oli hillityllä tasolla koko tapahtuman ajan ja sitä tarkkailtiin kunnollisella db mittarilla. Esimerkiksi kun paikalle tulin niin vasta ihan lähellä paikkaa rupesi musiikki kuulumaan. Vapaudenkadulle ei kuulunut mitään.

Tuttuja mukavasti paikalla. Porukka vaihtui aika tiheään, kävivät ihmettelemässä paikkaa ja oltuaan hetken poistuivat paikalta. Oli väkeä jotka jäivät pidemmäksi aikaa mestoille. Oli myös varsin hieno teos “helvetistä taivaaseen” joka oli 5-kerrosta korkea teos. Todella näyttävä oli tämä teos. On hienoa että saa luvan kanssa tehdä teoksia paikkoihin eikä tarvi pelätä kiinnijäämistä. Tietty on varmaan oma koulukuntansa jotka ovat vielä kapinallisia ja harrastavat tämän hyvän harrastuksen pimeää puolta. Näin siis oletan en tiedä.

Klo 15 Vito. Nyt tuli niin outoa saundia että en lähde tarkempaa analysoimaan. Tilanteeseen sopivaa musiikkia. Vinyylilä soitossa.

Klo 16 Kalevi Ensio. Tilanteeseen sopivaa kevyttä housea.

Vanha pariskunta kävi paikalla ja oli juuri sen näköinen että rupeaa kyselemään kuka tämän järjestää ja se vielä että tämä on saatava loppumaan. Ilmeisesti eivät sitten kysyneet tai sitten kerrottiin että luvat on kunnossa että ei ole syytä lopettaa.

Klo 17 Komponentti Toni. Aika pian soittajan vaihdon jälkeen Malskille katsomaan mikä on meininki.

Klo 17.20 paikalle Rumble / Rave cult UG kemuihin. C/o Malski oli tilana uusi tuttavuus ja sai heti varauksettoman suosituksen bileiden pitopaikaksi. Aivan mielettömän hieno tilana bile käyttöön. Sitten kuulinkin suru uutisen, paikka poistuu tila tarjonnasta, oliko tarpeeksi ympäri pyöreästi sanottu?

Paikalle tullessa huokui rumpubasso saundia Papa Chilly feat. Jonesy suorittamana. Korostan että vinyyli pyöri lautaselle. Pian tuli soittajan vaihto eli 17.30 vuoroon TJS. Deep house linjalla jatkettiin seuraava kolme varttia. Biisi bongaus setistä. Spiller – Groovejet (if this ain’t love)

Klo 17.38 nuori herra kävi tanssimassa oikein antaumuksella. Deep house saundia soitossa silloin. Pikku kaverilla oli luonnollisesti kuulo suojattu hyvin kuppi suojaimilla.

Paita sai kehuja osakseen. Paikalta lähtö klo 18.00 jo kun Piti mennä porukan mukana kun ei ollut toimivaa puhelinta matkassa. Perjantaina puhelin tippui kotona lattialle hajottaen näytön ja puhelin oli sillä hetkellä huoltoa vailla. Katsotaan saako siitä toimivaa laitetta vielä. Onneksi on varaluuri olemassa.

Klo 18.13 Paluu Lauantaitranssiin! Aika pian paluun jälkeen syömään läheiseen kebab mestaan. Hyvät mätöt oli tarjolla! Meni Thoman soittelut ohisektoriin mutta kun oli nälkä. Klo 19 dekkien taakse Tirehtööri itse eli Bates. Klo 19.10 tipautti niskaan vettä, se ei liikaa haitannut menoa.

Tirehtööri paiskasi aikas tiukkaa rumpubassoa kehiin. Bongasin yhden biisin joka oli sovitettu rumpubasso kuosiin. Rozalla – Everybody’s free. Bates arvasi että tunnistan biisin. Olin just silloin kuvaamassa Batesia ja olin tarpeeksi lähellä että oli hyvä syy nostaa peukku pystyyn.

Klo 20 pintaan poistuimme paikalta. Mutkan kautta kohti seuraavaa etappia.

Täällä tapahtumassa oli paljon tuttuja paikalla koko ajan. Harvinaisempaa osastoakin tänään kehissä. Oittisen poikaa oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Samoin Thoma, edellisestä kerrasta kun nähty on pieni ikuisuus.

Kokonaisuutena Taideiden yö (päivä) oli loistokasta. Oli omaan makuun sopivaa musiikkia reilusti. En valita. Harmi kun kaikkeen ei kerennyt perehtymään tarpeeksi kuten esimerkiksi Rumble / Rave cult työyhteen liittymä. Olisin voinut olla pidempäänkin mutta piti kulkea porukan mukana. Reilu 12 tuntia biletystä ja 3 tapahtumaa kasaan. Ei huono suoritus. Hovikuskilla 4 tapahtumaa kasaan ja mittariin tuli yli 13 tuntia.

Ensi taideiden yönä uusiksi sama kierros joohan? Olen mukana menossa samalla aktiviteetilla. Kannatan. Kiitos näistä kahdesta tapahtumasta ja myös kolmanteen loppu illan riennoista.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2420-taidelauantai-rumble-records-rave-cult

https://klubitus.org/gallery/2419-lauantaitranssit

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Biisi bongauksista sen verran että jos biisin perässä ei ole version nimeä se saattaa johtua siitä että en ole saanut tietooni biisin versiota. Yleensä kirjaan ylös esittäjän ja biisin nimen  pelkästään. Biisin versio on perässä jos olen saanut tunnistettua sen.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Fundamental Fridays w/ Alex M.O.R.P.H. @ Hehku Tampere 09.12.2016
  2. Green Grass Music pt. 6 Alternative Picnic @ Open Air Kariranta Lahti 06.08.2016
  3. Rave Cult #1 @ Mayday Lahti 20.08.2016
  4. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel Bloemendaal Day 1 24.06.2016
  5. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel, Bloemendaal Day 2 25.06.2016