Solarstone pres. Pure Trance @ The Circus helsinki 23.01.2016

Tänä vuonna joulu tuli todella aikaisin, jo tammikuussa näiden bileiden muodossa!! Piinaava pitkä odotus alkoi jo marraskuun alkupuolella kun lippuja oli ekaa päivää myynnissä taannoin. Paikka auringossa piti varmistaa heti eikä seuraavana päivänä. Tämä oli itselle järjestyksessään bile nro 550.

 

Tämän bileen lineup oli niin mielettömän kova että sen näkemisessä silmä lepää pidemmänkin aikaa helposti. Pienen puolen ysäri trancet maistui hyvin koko illan. Olisi kyllä pitänyt viettää aikaansa enemmän tuolla pienellä puolella vaikka se oli kuuma pätsi. Illan aikana tuli hyötyliikuntaa kun ravasi kahden stagen välillä.

Pikkuisen lopullinen aikataulu heitti härän pyllyä ja mielessä olleesta ajankohdasta hieman myöhästyttiin. Muuttujia matkassa reilusti tämän illan reissussa. Mutta joskus käy näin. Pelimestoille kerettiin jonkin verran ennen klo 23.

Jälleen kerran oli pohjilla vaihtelevasti nukutut pari yötä. Viimeisin yö nukuttu huonosti ja vähänlaisesti. Mietin että miten sitä jaksaa valvoa loppuun asti mutta hyvin toi sujui kuitenkin ja en edes pilkkinyt kotimatkalla jota joskus tapahtuu todella väsyneenä.

Se oli selvää että milloin tahansa missä tahansa circuksen tiloissa liikkui niin tänä iltana musiikki olisi täyttä timanttia joka puolella koko illan ajan. Muistelee iltaa ja se oli ihan sama kummalle puolelle menikin niin loistosaundia soitossa. Sen tiesi jo valmiiksi tullessaa n paikalle.

Proteuksesta ei ole soittokuvaa kun katsoin sitä tanssivaa ihmismassaa ja vähän matkaa menin kohti soittopistettä niin nostin kädet pystyyn ja totesin että ton massan läpi ei pääse mitenkään. Pikku puoli oli koko ajan täynnä väkeä. Kaikki eniten juuri Proteuksen setin aikaan. Yksi biisi bongaus setistä. Olin siis kerrankin oikeassa paikassa. Soitettu Dance 2 trance – Take a free fall vanha klassikko. Lämmitti mieltä.

Loppu illan ajan oli sen verran “väljää” että uskalsi kameran kanssa hivuttautua kohti soittopaikkaa että sai soittajista kuvia. Tuskaa se oli vielä loppuillastakin liikkuminen sinne perälle.

Isolla puolella korva oli kuulevinaan Slusnik luna – Sun biisistä versioinnin. Näin sisäinen jukebox väitti mutta en ole ihan varma että en päätä pölkylle laittaisi.

Tänään oli todella paljon tuttuja liikkeellä, en muista koska olisin viimeksi tämmöistä määrää tuttuja bileissä nähnyt. Aina on aikaa ainakin sen parin sanan verran, joskus pidemmänkin aikaa. Ihan aina tilanteesta kiinni. Kiitoksia kaikille juttutuokioista. Niin uusille tuttavuuksille ja vanhoille tutuillekin.

Eräs kanssabilettäjä kertoi että on lukenut mun blogia ja tykkää siitä. On hienoa kuulla palautetta tekemisestään. Se lämmittää mieltä aina. Oli se sitten risuja tai ruusuja.

Koko illan ajan oli semmoinen olotila että olen viettänyt pienellä puolella liian vähän aikaani. Ysäri trance on omalaatuisen hienoa saundia jota uusio tuotannoissa kuule silleen. Mutta aika menee eteenpäin ja minä jumitan 90-luvulla ikuisesti musiikin saralla.

Vaikka voisi pilke silmäkulmassa sanoa että pienen puolen tunnelma suorastaan haisee. Paikassa on sika kuuma, ihmiset hikoilee ja väkisi tulee lieveilmiötä mutta se kuuluu asiaan. Luonnollista. Ysäri trance selkeesti kiinnosti väkeä kun pienellä puolella kävi niin siellä oli väkeä todella paljon tilaan ja kuumuuteen nähden.

Meillä oli seurueessa 3 ketkä eivät olleet vielä kuulleet Orkidean live settiä. Olihan se hyvä Orkidean live setti kiertueen viimeiseen etappiin tulla fiilistelemään timanttista saundia. Itse olen useampaan kertaa kuullut Orkidea liven tämän kiertueen aikana. Pisimillään olin todistamassa settiä pohjanmaalla asti timanttisissa Clockwork returns bileissä. Oli meinaan kovat bileet!

Yksi kaveri tuli juttusille Simon Templarin setin jälkeen ja kaveri oli sen näköinen että olisi käynyt suihkussa vaatteet päällä. Kasvot ihan hiestä kiiltävän märät. Helppoa uskoa että koko setti on aika tiiviisti tanssittu liikoja lepäämättä.

Klo 00.30 Orkidea live! Ekana revolution industry. Tanssilattia oli sillä sekunnilla otettu haltuun. Orkidean tyyliin kuten hän osaa lukea tanssilattiaa erittäin hyvin. Koskaan en ole huonoa settiä Orkidealta kuullut. Settejä on kuultu livenä varmasti useamman kymmenen kertaa jo vuosien aikana.

Biisi bongauksia Orkidean live setistä. Andy Moor vs. Orkidea – Year zero. Orkidea – Redemption. Orkidea – Z21. Orkidea – Purity. Unohtamatta omalla kohdalla setin kohokohtaa. Mayday mashup. Semmoinen taideteos ettei paremmasta väliä. Kuultu myös Nana.

Tänään jälleen kerran tuli semmoinen fiilis että olisi siirtynyt aikakoneella 20 vuotta taaksepäin ainakin pienen puolen musiikin puolesta. Musiikki oli vanhaa hyvää, ainoastaan bilettäjät eivät nuorentuneet ainakaan ulkonäöltä.

Klo 00.30 Pieni puoli. Vinyyli levyjen pariin Jokke. Setissä kuultu. Rank 1 – such of life. Paragliders – Oasis. Tiukkaa ysäri trance saundia kuultu pienellä puolella kun siellä vietti aikaa.

Tämmöisiä totaalisesti tajunnan räjäyttäviä bileitä on todella kauan kaivattu mun mielestä todella kauan jo. Hallmark oli hyvä startti trancen tarjonnan uudelle nousulle ja tämän kruunasi kyllä kaiken tähän asti.

Klo 02.00 Iso puoli, vuoroon Solarstone. Siis morjes vaan mitä saundia kaveri soitti. Siis Orkidean liven jälkeen on paha pistää paremmaksi mutta kyllä toi Solarstonen soitto sulatti mut ihan muodottomaksi kasaksi. Oli se niin hienoa.

Tämä ei siis suinkaan meinaa että Orkidean live olisi ollut huono. Orkidealla tämä live setti on ollut todella jäätävän kova mitä sitä on kuullut. Samoin kehut suuntautuu SellekHanks osastolle jäätävistä visuaaleista. Erittäin onnistunut setti laatutakuulla.

Solarstonen setistä biisi bongauksia muutama. Eric Prydz – Opus. Jäin miettimään että olisiko ollut M.I.N.O. Remix soitossa? On meinaan niin loistava remix niin hienosta originaalista biisistä. Molemmat versioinnit toimii omalle kohdalle.

Solarstone with Ayla & Fila – Fireisland. Tämä biisi kun rupesi soimaan niin erääseen illan soittajaan tuli ripeää liikettä kohti soittostagea. Biisi on kova että ei turhasta D.N.A innostunut.

Pulser – My religion (Astuni & Manuel Le Saux versio) viimeisten biisien joukossa. Jos viimeisenä biisinä olisi soitettu Solarstone – Seven cities biisi tai Orkidea – Unity (Pure mix) olisi paikan katto varmaan lähtenyt liitoksistaan irti. Tanssilattia olisi varmasti huutanut täyttä kurkkua niin lujaa että tämä olisi käynyt. Ehkä mahdollisella tulevalla kerralla, joohan?

Tämä on harvinaista herkkua että on jäätävän kovat trance bileet. Porukkaa todella hyvin paikassa. Kaikki harvinaisen hyvällä fiiliksellä paikalla. Porukka tanssii joka puolella mistä vaan löysi paikan siihen. Joka puolella iloisen näköisiä ihmisiä. Oli joukossa myös nuorempaakin väkeä joka on hyvä juttu että tulevat katsomaan missä on trancen juuret. Miltä trance on alkuaikoina ollut.

Klo 02.00 pieni puoli. Indigo. Satunnaiseen kuunteluun meni tämä setti. Kävin siinä oven suussa hetkittäin oleilemassa hetken aikaa kerrallaan. Solarstonen musiikillinen vetovoima oli liian kova.

Mitä olin Solarstonen kanssa tekemisissä pieniä hetkiä niin sai kuvan että kaveri on kyllä todella rento tyyppi. Sain kaikkiin neljään pure trance levyihini kaverin nimmarit. Sanoin että pidä trance puhtaana ja hän lupasi toimia näin. Arvostan kaverin linjan vetoa että hän ei lähtenyt EDM kelkkaan mukaan vaan jatkoi hyväksi havaitsemaallan linjalla. Nyt rupeaa sitten linjan pito tuottamaan hedelmää.

Jos illassa pitäisi nostaa toinen stage ylitse toisen niin on vaikeaa. Mutta kyllä se varmaan menisi pienelle puolelle vedoten nostalgia pykälään. Mutta tiukka on vääntö paremmuudesta se on selvä. Molemmista stageista soitettiin koko illan ajan hyvää trancea. Siitä on aikaa kun viimeksi ollut koko illan ysäri trance bileissä. Olin syystäkin fiiliksissä koko illan ajan.

Kun ei kuultu bileissä seven cities biisiä niin meidän piti sitten kuunnella se autossa paluumatkalla lahteen. Se biisi vaan toimii. Itsellä jalat ihan muussina vaikka en tanssinut yhtään. Onneksi en ollut meidän seurueen ainoa jalkavammainen. Pari kaveria oli tanssinut liikaa? (Voiko niin edes tehdä?) jonka seuraukset varmaan sunnuntaina tuntuu vielä jaloissa.

Pienellä puolella kun köhin keuhkoja pihalle flunssan takia niin kaveri tokaiseen vierestä että tänään on hyvä ilta kuolla. Heitin takaisin että ei vielä tänään. Kusin hunajaa kyllä todella paljon. Tuli niin nostalginen olo.

Näki paljon tuttuja ketä ei näe enää niin aktiivisesti bileissä. Tämä ilta oli erityisesti sen puoleen hieno että tämä bile repi kotiin juuttuneita vanhan liiton reivaajia tänne bileisiin tänään. Heitä oli pitkin suomen niemeä. Edustusta ainakin Forssa, turku, lahti, kotka, lappeenranta, kuopio ja lahti edustus oli tänään aika vahva. Tampereeltakin taisi olla edustusta paikalla.

Lahden moottoritieltä raportti että Hannun (lue proteuksen) keesi oli jäässä (lahti huumoria ja meidän etuoikeus.)

Jos illan kohokohtia hakemalla oikein hakee kun tämä oli niin tasaisen hieno ilta muuten niin Orkidean livessä kuultu Mayday mashup. Solarstone & Orkidea nimmarit pure trance levyihin tulee ensin mieleen. Muuten koko ilta olikin yhtä kohokohtaa jatkuvalla syötöllä. Ei varmaan pysty sanoin kuvaamaan fiilistä paikan päällä.

Kun oikein puristan niin mun mielestä tästä illasta löytyi samanlaisia elementtejä mitä on myös tranceen keskittyneessä Hallmark bile organisaatiossa. Timantin kovia trance tapahtumia järjestäneet. Ei ehkä pääse kävijämäärässä ihan samoihin lukemiin mutta jokaisessa Hallmarkissa on ollut hienosti käyttäytyviä trance musiikin diggareita. Porukka aina hyvällä fiiliksellä liikkellä. Silkkaa mahtavuutta. Jos pidit tämän bileen “hengestä” niin viihdyt varmasti Hallmarkissakin.

Mietin kun näin tämän bileen lineupin että tällä setillä ei voi epäonnistua. Kyllä aika sanattomaksi vetää 550 bileen kokemuksellakin kaverin. En löydä tarpeeksi hienoja, hyviä, tarpeeksi kuvaavia ylistyssanoja tälle illalle. Ilmaisen sen siis sitten numerolla 10+. Silkkaa mahtavuutta ja trance musiikin ilotulitusta koko ilta kahden stagen voimin. Toisella stagella keskityttiin 90-luvun trancen helmiin. Toisella puolella taasen päähuomio on pure trance.

Paljon sanottu mutta väitän että parhaat trance bileet missä olen ollut. Housenation kaapelitehtaan bileiden fiilis mitä ajasta muistaa pääsee aika lähelle. Iso kiitos koko porukalle sieltä ruohonjuuri tasolta lähtien koko organisaatiolle, soittajille, tekniikan porukalle ja kaikille jotka ovat tavalla tai toisella osallistuneet tämän bileen toteukseen. Kanssabilettäjiä ja circuksen henkilökuntaa unohtamatta. Me kaikki tehtiin tästä ikimuistoisen ja unotumattoman illan. Palaute bileestä mitä on lukenut netistä ylistää aiheesta tapahtumaa! Ennakkoon oli kerrottu että visuaaliseen puoleen tullaan panostamaan ja sen kyllä huomasi. Visuaalinen puoli oli hallussa erittäin hyvin.

Saammehan tarinalle jatkoa tulevaisuudessa?

Kotona vähän ennen klo 06 eli ajoissa kotiin.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2399-solarstone-presents-pure-trance-230116

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 asti luettavissa.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Art Of Trance & Union Jack @ Y31 Helsinki 17.09.2016
  2. Hideout pres. Return Of Trance @ UG helsinki 12.02.2016
  3. Colors pres. Ferry Corsten @ The Circus helsinki 17.09.2011
  4. Helsinki2Ibiza pres. Cream Ibiza Tour @ Circus helsinki 19.05.2012
  5. Hideout – Trance We Trust @ UG Helsinki 26.03.2016