Ravenation – It’s All About Classics @ Manala/Botta Helsinki 03.06.2017

Näitä bileitä olin todella odotellut ja tapahtuma todella tihkui nostalgiaa . Jos täällä ei nostalgian nälkäänsä saanut tukahdettua niin se ei onnistu muuallakaan. Odotusarvoissa taas täydellisen loistava ilta.

 

Kebabin kautta Helsingin suuntaan että jaksaa. Kerrankin mun miettimä lähtöaikataulu osui aika hyvin kohdalleen. Klo 21.10 paikalle eli lähes alkuun. Tämä on suoranainen ihme omalla kohdalla. Tunnistin kolme soittajaa illassa ennestään. Illan biiseistä en ruvennut versioita nimeämään.

Klo 21 Classic floor. Yuhis. Illan soitannat alkoi tästä. Ensimmäinen kuultu biisi illassa teki syvän vaikutuksen. Mietti siinä että mitä ilta tuo vielä tullessaan. Kyllä, paljon klassikoita! Ekassa setissä kuultu vanhaa goa trancea jota ei oikeastaan kuule ollenkaan bileissä enää. Klo 21.24 nähty ensimmäisiä tanssimuuveja. Väkeä oli mukavasti heti alkuun paikalla.

Biisi bongauksia ensimmäisestä setistä. Lost tribe – Gamemaster.

Yläkerta. Klo 22. Different. Yläkerran aloitusraita oli kova!!! Westbam ft. Marusha – Mayday anthem. Vedettiin heti alussa matto jalkojen alta. Niin tuli nostalgiamatka reilun 20 vuoden taakse menneeseen saundiin. Me likes!!!

Biisi bongauksia setistä. Marusha – Rave channel. DJ Misjah & DJ Tim – Access. Awex – It’s our future. Union Jack – Two full moons and a trout. The Montini experience II – Astrosyn (Your house is mine).

Yläkerran ekassa setissä kuultu happo saundia. Toimii tähän kohtaan hyvin. DJ tuli tanssimaan hetkeksi omaa soittoaan. Se ei todellakaan ole väärin!!

Taidan liimaantua tänne yläkertaan koko illan ajaksi. Kello on jotain 22 pintaan ja hajoilen jo nyt. Bile tuttu irvaili mulle että pitää varoa etten ota tanssiaskelia tänä iltana. Tänä iltana soitettu saundi oli enemmän kuin kohdallaan. Alhaalla tuli käytyä viilentelemässä lähinnä ja siinä jäätyä hetkeksi kuulemaan alakerran soitettua saundia sillä hetkellä. Vietin aikaani alhaalla enemmän kuin olin alunperin ajatellut. Hyvät oli alakerran tarjonta myös illan mittaan.

Alku illasta oli porukka pakkaantunut enemmän yläkertaan kuin alas. Ehkä se vanhan rave saundin kaipuu toi väen yläkertaan. En moiti heitä. Illan mittaan väki jakaantui tasaisemmin ylös ja alas. Kävin klo 23 pintaan alhaalla niin siellä oli vähemmän väkeä kuin ylhäällä sillä hetkellä. Kummallakin puolella tulee todella hyvää saundia että siitä se ei ole kiinni. Rave saundi ilmeisesti kiinnosti enemmän.

Klo 22.30 Classic floor. Ender. Tässä setissä kuultu monta tutun kuuloista biisiä joita ei saanut mieleen. Yksi biisi bongaus. Energy 52 – Cafe de mar. Hyvää saundia soitossa oli tässäkin setissä.

Uusvanha 40 kriisissä oleva bilettäjä on innostunut bilettämään oikein urakalla. Tänä iltana jo toinen bile tälle vuodelle. Jaksaa jaksaa…

Klo 23 Rave floor. Halo. Tämä setti on päässyt livahtamaan kokonaan ohi. Mutta mitä siellä ylhäällä olin varmasti tämänkin setin aikana tosin ilman biisi bongauksia niin soitettu saundi ei ole ollut huonoa.

Kiitoksia J vesipullosta. Arvostan. Tänä iltana oli ikä jakautuma aika laaja. Oli nuoremmasta vanhempaan, jopa minua vanhempiakin bilettäjiä paikalla. Nostalgia vetää puoleensa. Ei ihme tällä vanhan liiton dj katraalla.

Yläkerran visuaalit oli kyllä huippuluokkaa ja samalla niin retroa kuin vain olettaa saattaa. Osittain vanhoja visuaaleja ja osa sitten uutta tuotantoa mutta todella retro hengessä tehty uudet visuaalit. Todella hypnoottisia olivat. Aivan loistavia!!

Yläkerrassa oli tunnelma kuuma, kostea ja hikinen. Hiki virtasi vaikka et tehnyt mitään.

Puolenyön tienoilla Hiljainen hetki Joken muistolle. Legenda on poissa. Hiljaisen hetken jälkeen Proteus soitti Jokelle muisto biisin.

Klo 00 Classic floor. Indigo b2b Proteus. Kaksikko soitti kyllä semmoisen pläjäyksen nostalgisia klassikoita että huh huh. Sitä jämähti kuulumaan ihan pidemmäksikin aikaa.

Biisi bongauksia setistä. Green velvet – Flash. U96 – Das boot. Kylmiä väreitä kropassa. Mory Kante – Yeke yeke. Commander Tom – Are am eye? Dance 2 Trance – Take a free fall. Quench – Dreams. Union Jack – Two full moons and a trout. OT Quartet – Hold that sucker down. Viimeinen biisi setissä.

Tänään pari blogini lukijaa tuli juttusille. Toinen heistä antoi todella tarkkaa palautetta blogistani. Oli hieno kuulla palautetta blogistaan. Joskus jos huonoja hetkiä tulee niin muistelee näitä palautetta niin auttaa taas jaksamaan. Huonoja päiviä ei ollut paitsi silloin jos ei pääse bileisiin kulkemaan mikä kiinnosti. En siis ole lopettamassa, ei hätää… Blogin lopussa on linkki Rave forever ryhmään johon liittymällä saa tiedon blogeista tuoreeltaan.

Klo 00.30 Rave floor. Neon. Bonzai classics oli homman nimi. Mitä ilotulitusta tämä setti olikaan. Sukat pyöri jalassa tämän setin aikana. Tämän setin aikana rupesi tulpat loppumaan kesken. Todella kovaa lekaa soitossa.

Biisi bongauksia setistä. Ensimmäinen biisi setissä Members of Mayday – Judgement day. Kova biisi heti alkuun. Peukku tälle! Porukka tanssilattialla huutaa kädet ilmassa Mayday!! Fiilis kohdallaan. Cherry moon trax II – Let there be house. Cherry moon trax I – House of house. Jens – Loop & Tings.

Klo 00.58 Totaalinen hajoaminen!! Soittoon Members of Mayday – Rave olympia (Enter the arena) Vuosi 1994 sain tämän kokoelman käsiini niin ihmettelin mitä tämä kokoelma pitää sisällään. Niin timanttisia biisejä ja olin vakuuttunut heti että tämä on sitä mun saundia jota haluan lisää kokoelmiini. Sillä sekunnilla kun kuuntelin ekaa kertaa minusta tuli sillä sekunnilla astetta suurempi Mayday fani!!

Lisää bongauksia. Westbam – Celebration generation. Westbam – Wizard of the sonic Moby – Feeling so real. Setin viimeisten biisien joukossa. Scooter – Hyper, hyper. Scooter – Raving in Mexico. Oli haastavaa tunnistaa tämän setin biisejä kun on rajusti pitchattu nopeammaksi.

Porukka tanssilattialla joraa nuoruuden innolla kuin silloin joskus ennen. Olen ihan varma kun pilkku tulee niin fiilis on se että ilta jäi kesken ja pahasti. Neon soittaa kyllä semmoista lekaa että hajoilen jälleen palasiksi. Luulen että en ole ainoa joka on sitä mieltä että ilta loppui kesken?

Kaikki nämä kreisi bailaajat jotka kädet ilmassa jorasivat kuin silloin ennen. Tai odottivat koska setti loppuu että pääsee lepuuttamaan jalkojaan koska vanhentuminen on tehnyt kepposia eikä jaksa enää tanssia kuin silloin ennen nuorempana…

Tässä Neonin setissä on niin paljon nostalgiaa että sitä voi rutistaa vaatteistaan pois.

Klo 02 Classic floor. Maniac. Klassikko linjalla jatkettiin. Viimeinen soittaja alhaalla illassa.

Biisi bongauksia setistä. Orinoko – Mama konda. Human resource – Dominator. L.A. Style – James Brown is dead. Lost tribe – Gamemaster. The Thrillseekers – Synaesthesia. Orkidea – Stage one. William Orbit – Barbers adagio for strings. BT – Flaming june. Binary finary – 1998. BBE – Seven days and one week.

Klo 02.30 Rave floor. Criss. ID & T Hardcore. Tuli paikalla oltua kuvaamisen ajan ennen kuin tuo HC ei oikein kuulu suosikkeihin. Menee yli hilseen vahvasti.

Illassa parasta saundia soitti Neon ja Different. Osuivat eniten siihen musiikilliseen hermoon. Yksikään soittaja illassa ei todellakaan ollut huono. Koko illan molemmilla puolilla mitä olin kuulemassa niin erittäin hyvää saundia korvaan tunkeutui.

Paljon tuttuja paikalla kuten odotuksissa oli.

Oli kova ilta. Niin paljon nostalgiaa, paljon omia suosikki biisejäni joita kuulee todella harvoin bileissä nykypäivänä tai sitten ei ole kuullut bileissä koskaan joitain bongattuja biisejä  Isosti kovasti kiitoksia tästä illasta asianosaisille!! Niin toivoo että joskus uudestaan, jooko? Jos toinen retro bile herättäisi kaikki hitaammatkin miettijät paikalle ja olisi jonoa oven takana koko illan ajan niin kuin ennen muinoin.

On se aika vuodesta kun bileistä paluumatkalla on todella valoisaa. Paluussa tällä kertaa hyvin kirkas aurinko loistamassa taivaalla suorastaan hetkittäin haitallisesti häikäisten. Tällä kertaa ei ollut kyse tulevaisuudesta.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2444-ravenation-its-all-about-classics

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti loppusuoralla. Olen jo jonkin aikaa taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

Merkatkaa kalentereihin Fabric Festival presents trance picnic 10.06.2017 Hämeenlinnassa, ilmainen ulkoilma bile! Lisä infoa https://www.facebook.com/events/410603872650510/ Suosittelen lämpimästi trancen ystäville tulemaan kauempaakin paikalle.

Varmasti sen arvoista.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Ravenation – Synergetic Chapter II @ Manala / Botta Helsinki 11.02.2017
  2. Mr. Triton’s 40th Birthday Party @ Botta Yläkerta Helsinki 25.11.2017
  3. Ravenation – Christmas Party @ Y31 Helsinki 15.12.2017
  4. Hideout – Rave Now @ The Circus Helsinki 05.05.2017
  5. Club Interface @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 18.11.2017