Proteus Traditional Anniversary Set @ Logomo turku 05.01.2013

Pienten säätöjen jälkeen (lue yli tunti aikaa) päästiin lopulta lähtemään matkaan kohti turkua. Ei menty suoraan bilepaikalle vaan paraisille etkoilemaan hetkeksi ennen siirtymistä bilemestoille. Etkoilla musiikkivalinta oli varsin rankkaa ja nopeaa laatua. Ei omaan musiikilliseen makuhermoon.

 

Mietin jo etkoilumestoilla että minkälainen jono mahtaa olla siinä heti klo 22 pintaan kun ovet avataan. Paikalle kerettiin vähän klo 22 jälkeen. Paikalla oli valmiiksi jo joku ’bout 20 metrin jono. Tämä oli odotettavissa. Siinä kärsivällinen 45min odotus ja pääsi sisään.

Tulee mieleen elävästi pendulumin kaapelitehtaan keikka talvella. Jono oli omalla kohdalla  kun saapui ajoissa paikalle noin 50 metriä. -15c pakkasta ja tuuli sopivasti mereltäpäin varsin jäätävää puhuria. Siinä odotti todella sitä hetkeä että pääsee sisään lämpimään. Tänään täällä selvisi siis vähällä.

Viime vuoden 6h setti jäi väliin rahapulan takia, harmittaa isosti mutta tilanteen mukaan sitä pitää mennä. Tänä vuonna oli selvä että tänne on päästävä parin vuoden tauon jälkeen. Tämän vuoden muutos siirtää logomoon UG periaatteella oli mun mielestä onnistunut. Sai tuoda omat juomat ja paikka palveli yhdenkin salin voimalla hyvin. Ehkä ensi kerralla täällä jopa kahden salin voimin? Jää nähtäväksi.

Narikassa kyseltiin kamerasta ja kuvaamisesta yleensä mutta asia selvisi nopeasti ja joustavasti. Kiitosta vaan narikan suuntaan. Narikasta tuli kehuja siististä paidasta. Oli odotettavissa että sisään pääsee hitaasti kun nimet katsotaan narikassa että olet listoilla. Mutta en siitä kuullut narinaa, porukka oli ymmärtäväisellä päällä mikä oli hyvä.

Ensimmäisenä piti käydä morjestamassa Proteusta ja näyttäytyä että paikalla ollaan. Sieltähän tultiin lavan reunalle paiskaamaan käsipäivää. Ettei ainoa tieto minun paikalla olosta ole nettisisältö mitä lukee ja katselee.

Ensimmäinen tunti lähes kokonaan jäi pimentoon mutta sen vähän mitä kerkesin siinä klo 23 pintaan kuulemaan niin metallin merkeissä mentiin. Puolen yön aikaan rupesi paikassa olemaan jo hyvin porukkaa paikanpäällä. Porukka perusti “leirejä” pitkin tilaa missä olivat tavaroineen koko illan. Vaikka siellä oli porukka jättänyt tavaransa ilman vartiontia en kuullut että olisi ainakaan tutuilta viety mitään. Ei kuitenkaan pidä liikaa luottaa “UG henkeen”.

Niin kuin oli Proteus luvannut ennakkoon että illassa mennään musiikillisesti laidasta laitaan ja niin sitä mentiin. Mun korvaan se toimi hyvin näin että vähän jokaiselle jotain periaatteella.

Klo 23.28 kuulin ensimmäisen hyvän biisin illassa. Prodigy – Their law. Klo 00.14 Age of love tapaista soittoa kuultu. Sen perään sai nauttia muutaman biisin vanhaa saundia. NAM!

Tuttuja oli mukavasti liikkeellä vaikka ei entisten vuosien malliin kuitenkaan. Paras reaktio oli Atte Virralla. Näki mut paikalla ja ilme oli sen näköinen että oli varsin yllättynyt ja iloinen nähdessäni minut täällä tänään. Tuttuja oli helsingistä, hämeenlinnasta, lahesta, tampereelta ainakin, unohtamatta paikallisia alku asukkaita.

Biisi bongauksia, 00.28 Marco V – Godd, 00.37 Mauro Picotto – Lizard. 00.43 KLF – What time is love? Että voi 22 vuotta vanha biisi kuullosta vielä niin freesiltä kuin se mun korvaan kuului. 01.03 Sperminator – No woman allowed. Perään Prodigy – Voodoo people.

Tänä iltana näin todella harvinaisen ilmiön näissä bileissä. Täällä taisi olla useampikin tappelu, yhden näin ja totesin että ne ei kuulu “meidän” porukan tapoihin. En edes muista koska olisin nähnyt tappelun näissä bileissä. Todella harvassa on kerrat.

Tuttu näky monelta muiltakin proteuksen keikoilta niin kaveri kun heiluu koko rahan edestä lavalla niin se monitori kaiuttimet heiluu varsin paljon. Vanha jaksaa vielä heilua…

Taas lisää biisi bongauksia. Klo 01.27 Prodigy – Firestarter. 01.40 DJ Tim & DJ Misjah – Access. 01.45. Veracocha – Carte Blanche. Heti perään Felix – Don’t you want me.

Klo 02.00 aikoihin ol varmaan monen illan odotetuin hetki. Rupesi vähän soitto suuntautumaan sinne rankan puoleiseen tarjontaan. Bongattu kepeillä paikalle tullut, propsit siitä että on lähtenyt nautiskelemaan musiikista.

Bongauksia. Klo 02.37 Carbon based – Cyclone. Finnish freeformin pioneereja. Lahest. Tämän perään Ground zero. Perään Baby D – Let me be your fantasy. 03.00 Atari teenage riot – Black flag.

Tänä iltana kävi paljon porukkaa juttusilla. Tänä iltana ei ollut niin hirveä hässäkkä kuvaamisen kanssa niin kerkesi juttelemaan pidempiä pätkiä. Kiitos kaikille ketkä kävitte juttusilla. Aina on aikaa juttutuokiolle, joskus enemmän, joskus vähemmän. Ihan rohkeasti vaan juttusille. Illan aikana kävi poikkeuksellisen paljon porukkaa juttusilla.

Tuli mietittyä illan aikana jossain kohtaa että näinköhän on kaikki halukkaat mahtuneet sisään? Kun oli kuitenkin 650 pintaan ilmottautuneita. Tottakai jotkut jää pois että oma musta tuntuu arvio on että kukaan ei ole jäänyt ulkopuolelle.

Klo 03.33 T2 theme soitossa. Joku oli vanhojen aikojen muistoksi tuonut pillin mukanaan ja se oli käytössä. Tuo pilli jakoi mielipiteet keskeltä halki, joko tykkäsi tai sitten ei. Tämän themen perään tuli Yoji Biomehanika – Ding a ling. Minulta jäi kuulematta 04.52 soinut vanha rave helmi. RMB – Spring.

Vanhus kun oli valmista kauraa lähtemään pois siinä klo 04 pintaan. Vanha ei jaksa näemmä riekkua niinkuin ennen vanhaan joskus. Taisteltiin viimeiseen asti mutta oli pakko luovuttaa. Klo 06 oli bileet sitten vihelletty poikki. Ihan hyvä aika reivata sen 8 tuntia. Riittää varmasti.

Tuli juteltua todella pitkät pätkät housemotion kaksikon kanssa musiikista yleensä. Keskustelu meni aika nopeasti tuonne 90-luvun musiikin puolelle. Ei varmaan yllätys kenellekkään. Oli kiva nähdä jätkiä luovan tauon jälkeen.

Kiitos Proteus mahtavasta vuoden aloitus bileestä. Paikkana logomo toimi paremmin kuin hyvin. Oli todellista UG henkeä paikka mukaan lukien. Omat juomat mukaan varmaan kelpasi bilettäjille. Järjestyksenvalvojat hoitivat tonttinsa mielestäni omilla kokemuksilla erittäin hyvin.

Kiitoksia kehun sanoista joita osakseni sain illan aikana. Kiitos myös uusille ja vanhoille tutuille juttutuokioista. Oli mukava nähdä turun tuttuja. Jokunen tuttu oli palautteen perusteella paikalla mutta ei törmätty.

Kiitos Sparffo + vaimoke etkoilu/majapaikasta. Aamulla oli muutama aika hiljainen kaveri jotka jumittivat kaameessa kapulassa. Tällä reissulla oli kirosana, volvo. Kuski manaili moneenkin otteeseen aiheesta. Tällä reissulla yksi kaveri sai uuden lempinimen. “heseläski”. Onnea vaan asianosaiselle nimityksestä.

Vuosi 2013 näyttää siltä että bileissä ei pääse käymään siihen tahtiin kun on tottunut ja haluaisi. Rahapula vaivaa. Että polte käydä bileissä ei ole kadonnut mihinkään. Mutta parhaani mukaan yritän käydä bileissä ja kuvata + kirjoittaa blogeja niistä.

Liity rave forever ryhmään https://www.facebook.com/groups/18822542487/?ref=ts&fref=ts
niin pysyt paremmin ajan tasalla uusista blogeista ja muutenkin tekemisistäni yleisesti.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

http://klubitus.org/kuvasto.php?id=2240

http://kehto.fi/tanssilattia/proteus-traditional-anniversary-set-05-01-2013/


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. PROTEUS – Traditional Anniversary Set @ Logomo turku 05.01.2013
  2. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Börs Turku 05.01.2018
  3. Proteus Traditional 6h Set @ Paino turku 05.01.2016
  4. Proteus – 15 Years Of Punishment! – Career Anniversary @ Klubi turku 05.01.2010
  5. Millennium 15th Anniversary @ The Monkey turku 06.12.2013