Proteus Traditional 6h Set @ Paino turku 05.01.2016

Oli taas aika turun reissun, nyt neljättä vuotta putkeen. Paljon tuttuja paikalla kuten aina. Nyt oltiin uudessa paikassa. Oli itselle vasta viides kerta kun olen ollut paikalla. Itselle vuoden alun ehdottomia kohokohtia. Ensi vuonna ehdottomasti mukana…

 

Nämä arkipyhät sekoittaa sisäisen kellon ihan totaalisesti. Elin eilen perjantaita ja tänään sitten onkin sunnuntaita. Mihin se lauantai hävisi? Ainiin se on tulossa… Mutta vapaapäivä on aina vapaapäivä.

Taas huomaan olevani menossa turkuun. Edellisestä reissusta vain reilu pari viikkoa. Tuttu kuvio. Kebab mestan kautta liikekannalle. Meillä oli lähdössä kolmas matkustaja mutta joutui sitten viime hetkillä perumaan lähtönsä. Onhan tämä jonkun mielestä varmaan järjen vastaista lähteä turkuun bileisiin näinkin usein ja ajaa bileen jälkeen 3 tuntia lahteen takaisin. Perinne velvoittaa saapumaan mestoille.

Tällä kertaa matkalla ei satanut vettä ollenkaan mikä oli ihan positiivista. Oli sitten kyllä viime kerrankin edestä sitten kylmä. Mittarissa -20c ja se tuntui todella kylmältä! Helsingin ja turun motarit oli osittain jäässä.

Oltiin kaverilla etkoilemassa katsomassa lätkän MM-finaali peliä tietenkin. Poistuttiin käytännön syistä ennen kolmannen erän alkua paikalta ja suunnattin bilemestaa kohti. Kiitos etkoiluista ja tarjoiluista, varmasti joskus uudestaan. Mulla oli tänäänkin turkuun mennessä aivot jäässä. Mitähän mahdollisesti unohdan ja minne tänä iltana?

Paikalle saavuttiin klo 22.40 pintaan. Narikassa tokaistiin että palvelu voi olla vähän hitaan puoleista tänään kun pitää seurata tätä jääkiekon trilleriä. Ymmärrän heitä täysin, itse olisin sanonut tilanteessa aivan saman. Välillä piti käydä kysymässä pelin tilannetta. Tilanne kerrottiin aina kun kysyi. Kiitos että piditte tilanteen tasalla.

Pienellä puolella ensimmäisenä soittajana Chantola joka oli aika pian paikalle tuloni jälkeen oli lopettelemassa soittoaan. Soittoa jatkoi Miss Delay. Hyvää tekno saundia soitossa pienellä puolella koko illan mitä siellä kävin fiilistelemässä soittoa. Proteus soitteli ekan tunnin aikana metalli yms saundia ja viihdyin paremmin muualla nämä hetket.

Siistin näköinen kun yhden tiskin takaa näkyi proteuksen soittopiste takaapäin. Ensimmäisellä kerralla aiheutti vähän ihmetystä että WTF? Mutta sitten tiskin takana ollut tila kun tuli tietoisuuteen niin ihmetys hävisi samantien. Kaikki olikin yhtäkkiä ihan loogista.

Klo 23.21 kävelin proteuksen puolelta kohti narikkaa näen edessäni porukkaa joka nostaa kädet ilmaan ja huuta minkä keuhkoistaan irti saa. Silloin tajusin mitä on tapahtunut. Suomi on kaatanut venäjän jatkoajalla ja voittanut U20 MM-kultaa. Kyllä jätkät oli sen todellakin ansainnut. Peli parani turnauksen loppua kohti. Toisen erän jälkeen lähdön hetkillä sanoin kaverille että suomella on semmoinen draivi päällä että tämä peli voitetaan.

Venäjä tuli 6 sekuntia ennen loppua tasoihin mutta jätkät kasasi itsensä ja uskoivat voittoon ja millä tavalla se viimeinen maali syntyi. Kävin kertomassa ilouutisen pienen puolen soittajalle ettei tarvinnut enää jännittää miten kävi matsissa. Oli kyllä semmoinen trilleri kuin MM-finaalin kuuluukin olla!

Klo 23.21 Prodigy – Firestarter. Psykesaundia soitossa näillä main hetken. Klo 23.48 Depeche mode – Personal Jesus (Eric Prydz remix) Kova leka. Ansaitee jaetun illan kovimman lekan tittelin. Tämäkin biisi ansaitsee saman tittelin. Prodigy – Their law.

Klo 00.22 Milla Lehto oli pienellä puolella hiipinyt dekkien taakse hetkeä aikaisemmin. Nyt ongelma paheni entisestään. Lähinnä sen takia kun molemmilla puolilla soi samaan aikaan hyvää saundia. Tämä ongelma alkoi jo Miss Delayn setin aikana ja jatkuu edelleen pahentuen. Jatkoin sitä mitä olin tähän asti jo tehnyt. Ravaan kahden stagen väliä jatkuvalla syötöllä. Pitäisi olla kahdessa paikassa yhtäaikaa. Ei kerennyt keskittymään yhteen stageen kovin pitkää aikaa kerrallaan. Tänä iltana oli todella paljon juttutuokioita. Ei haitannut yhtään. Kuten sanottu aikaisemmin että aina on aikaa hetki jutella. Joskus lyhyempi ja joskus pidempi. Kiitoksia kaikille juttutuokioista. Niin uusille tuttavuuksille kuin vanhoillekin.

Klo 00.45 saundi muuttui sillä hetkellä omaan korvaan sopivammaksi. Klo 01.45 Proteuksella amiraalin hattu päässä. Klo 02.18 Faithless – Insomnia.

Oli kaveri hollannista asti tullut tänne bileisiin, otin siitä muistoksi hänelle kuvan jossa hän on hollannin lipun kanssa kuvassa. Todiste siitä että on ollut paikalla.

Klo 02.23 Pienellä puolella Chantola b2b Seb soitossa. Illan teeman mukaan tällä puolella. Hyvää tekno saundia. Jäi kyllä aika vähälle huomiolle tämä soitto. Varmaan ollut juttelemassa tuttujen kanssa ja käynyt pienellä puolella vain pyörähtämssä hetkittäin.

Chantolan ilme oli kyllä näkemisen arvoinen kun menin ensimmäistä kertaa pienelle puolelle ja hän näki minut. Paiskattiin käsipäivää heti ensimmäisenä. Oli silloin setin viime hetkiä soittamassa. Oli jotenkin yllättynyt ja iloinen ilme kaverilla kun minut näki mestoilla.

Klo 02.34 tuli semmoista hc mättöä että harkitsin pois lähtöä. Muutama tuttu lähti tilasta pois ja totesi että nyt karkasi soitto lapasesta. Mutta joka kerta hc soitto on kehissä luonnollisesti. Scooter – Fuck the millennium hc versio kuultu.

Lähdön hetkillä vähän ennen klo 03 soi RMB – Spring joka saatteli meidät pois paikalta. Tämäkin biisi ansaitsee illan kovin leka tittelin. Jotenkin tuntuu että tänään tuli juteltua todella paljon (lue – normaalia enemmän) ja häröiltyä muualla kuin proteuksen soittoa kuullen. Jotenkin semmoinen tutina että näin olisi käynyt tänä iltana.

Autoon kun pääsi niin syötävät jota oli jättänyt paluumatkaa varten autoon niin oli oletetusti jäässä mutta ei niin pahasti kuin pelkäsin. Vesikin oli mukavan kylmää eikä edes jäässä ollut. Kolme tuntinen paluumatka kohti lahtea voi alkaa klo 03 aikaan. Väsy tuli vieraaksi reilusti ennen mäntsälää tällä kertaa. Pientä pilkkimistä havaittavissa mäntsälän jälkeen kotimatkan loppuvaiheilla. Klo 06 pintaan kotona. Kuski oli pirteä koko paluumatkan ajan.

Minulle illan loppuvaiheilla kanssabilettäjä sanoi että tarvisin kupin kahvia. Mulla oli varmaan silmäluomet puolivälissä ellei jopa alempanakin sillä hetkellä. Sanoin että löytyy energiajuomaa paluumatkaa varten. Yllättävän helppoja ovat olleet noi pari kertaa mitä on turusta bileen jälkeen on tultu lahteen takaisin. Odotin että olisi ollut pahempia. Ehkä joskus tulee huonokin paluumatka eteen.

Oli hienot juhlat jälleen kerran. Olen ollut mukana vasta 5 kertaa (2010, 2013, 2014, 2015, 2016) mutta jo nyt sentään 4 vuotta putkeen jota pyritään jatkamaan. Oletetusti paljon tuttuja paikalla. Tuli juteltua paljon illan aikana. Kiitoksia näistä kaikille asianosaisille. Tänään paikalla vähemmän bileissä käyvää väkeä, teitä oli kiva nähdä pitkästä aikaa. .

Reissu turkuun oli jälleen hieno ja bileet onnistuneet. Kannatti todellakin lahdesta asti tulla pyörähtämään mestoilla pilaamaan tunnelma. Rivakka vuoden alku bileiden osalta ollut. Edellisenä vuonna vasta loppukuusta oli ensimmäinen bile. Jos tämä vuosi olisi parempi bileiden määrän suhteen. Toivottavasti myös olisi vähemmän päällekkäisiä bileitä ettei joudu valitsemaan sydäntä riipien tapahtumaa minne mennä.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

http://www.klubitus.org/gallery/2398-proteus-traditional-6-hour-set

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 asti.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Apollo Turku 05.01.2019
  2. Wanha Liitto @ Paino Turku 02.04.2016
  3. PROTEUS – Traditional Anniversary Set @ Logomo turku 05.01.2013
  4. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Börs Turku 05.01.2018
  5. Proteus Traditional Anniversary Set @ Logomo turku 05.01.2013