Proteus – 10th Annual 6 Hour Set @ Klubi turku 05.01.2014

Tänä iltana 10. kerta. Ruvennut muodostumaan traditioksi rahavarojen salliessa. Tänne on joka vuosi pikku polte päästä mestoille naatiskelemaan. Alkuvuoden kohokohtia ehdottomasti… Onneksi oli viisumi voimassa tammikuun loppuun ja passikin oli voimassa. Kaikki kunnossa.

 

Siinä klo 15 pintaan matkaan että ei jää hotellissa roikkumiseen niin paljon aikaa. Päästiin lopulta perille Vettä satoi koko matkan kuten voi odottaa kun lahti lähtee liikkeelle. Turun motarilla saavuttiin pisimpään tunnelliin ja erittäin oiva biisi tilanteeseen rupesi soimaan, orkidea – unity (pure mix) Mikä fiilis kun kylmä väreet vaeltaa kropassa ja painutaan tunnelliin. Elämän pieniä nautintoja. Toimii…

Päästiin jossain vaiheessa turkuun. Ajasta ei mitään tietoa, ajan taju hämärtyi täysin. Tavarat hotellihuoneeseen ja harrastamaan urbaania ruuan metsästystä. Kebab eläintä tänään tarjolla. Yhdellä pizzaa. Ei ole lahden voittanutta. Kebab ei ollut hirveän hyvä kun vertaa lahdessa syötyihin annoksiin.

Kävi ilmi että pari tuttua on myös samassa hotellissa. Kiitos FB tästä tiedosta. Soitto kaverille että kyselee vähän missäpäin majailevat? Kysyin että missä kerroksessa ovat? Vastaus oli aika hämmentävä, olemme samassa kerroksessa jossa oli vissiin 20 huonetta. Kaveri päätti avata oven käytävään ja lähteä etsimään meitä. Ei tarvinnut kaukaa etsiä, kaksi ovea sivuun ja käytävän toiselle puolelle ja siellä yhdistetty tampere/helsinki edustus piti majaa.

Yksi heistä on jo mainetta niittänyt kannumies. Loppuporukasta 3 oli itselle ennestään tuntemattomia. Tuli katsottua 20v junnujen lätkän finaalimatsi lähes kokonaan kunnes tuli aika lähteä bileisiin.

Itse matsissa kävi huonosti… Meinaan ruotsalaisille. Suomalaiset jälleen kerran veivät ruotsalaisilta voittojuhlat omalla maallaan. Tällä kertaa sen teki 20v junnut. Hyvä jätkät!

Sain taas tänäänkin osakseni vittuilua jonka taso oli sitä että jos siitä olisi ottanut vittuilun pois niin ei olisi paljoa jäänyt jäljelle. Etkoilu meininki karkasi lapasesta ihan täysin. Jokainen hajoili vuorollaan. Hyvä jengi oli messissä.En tiedä miten sitten naapurissa oli asiat? Tuli sielläkin käytyä pyörähdettyä.

Tänä vuonna oli ekaa kertaa kaksi stagea mukana illassa. Olivat sen verran erillään toisistaan että eivät häirinneet toisiaan. Live-tila ja samassa kerroksessa oleva ilta-tila. “alakerrassa” keskityttiin tekno saundeihin. “ylhäällä” Proteus laittoi parastaan levyiltä soimaan. Todella vanhaa vinyyliä, vähän ei niin paljoa soitettua vinyyliä ja cd levyt vielä päälle..

Aika pian klo 22 jälkeen sisään. Pikkuisen outo reitti kulkea live-stagelle. Mutta se löytyi. Onko edellisestä käynnistä liian pitkä aika vai onko live puolella tapahtunut muutoksia? Varmaan pari vuotta aikaa edellisestä käynnistä ko tilassa.

Alakerrassa, siis ilta-kerroksessa, oli ihan toinen maailma. Mutta selkeästi oli oma porukka joka tykkäsi tästä tekno painotteisesta saundista. Porukkaa oli hyvin paikalla siellä kun kävi. Meidän seurueesta yksi ylisti Chantola & Jayfish settiä parhaaksi koko illassa. Niin sanotusti se setti osui ja upposi…

Oletuksena arvelin että tulen viihtymään proteuksen soiton tahdissa enemmän. Näin siinä kävi vaikka soitto meni välillä nyrkkinainniksi. En tykkää edelleenkään stylestä. Klo 22.40 soitossa Prodigy – Their law. Samainen biisi soi myös Proteuksen osiossa joulun pyhien maraton lähetyksessä. Vakuuttava biisi vaikka on jo ikää 20 vuotta. Meke tampereelta bongattu paikalta. Klo 23 oli mun mielestä porukkaa jo todella hyvin mestoilla. Pitkin iltaa törmäsi tuttuihin pitkänkin matkan takaa ja paikallisiinkin.

Klo 23.08 lähti proteukselta ensimmäinen paita pois ja loppu illasta oli lavalla paidaton soittaja jolla oli takuuvarmasti kuuma siitä hyppimisestä. Depeche mode – Personal jesus se todella hyvä versio. Onneksi paperit oli hoidettu kuntoon ja rajalla ei ollut ongelmia. Passi ja viisumi kunnossa.

Illassa soi myös eurythmics – Sweet dreams. Kiksukarvaa bongattu! Klo 23.20 saundi on kohdallaan. Ollut kuuma jo pienen hetken isolla puolella. Soitossa Prodigy – Firestarter. Todella hieno ja vanha klassikko Human resource – Dominator.

Pieneltä puolelta on yksi biisi bongaus koko illasta. Se ajoittuu Chantola & Jayfish settiin ja kertoo kyseisen setin laadusta. Fatboy slim – Praise you. Vain yksi loistokas biisi tästä loistosetistä jota ei tullut kovin paljoa kuultua. Mutta luotan täysin kaverin makuun kun kehui settiä kovasti.

Iso puolella klo 00 aikoihin age of love – age of love. Klo 00.05 hardia kehiin. Tänä iltana mentiin kyllä genrestä toiseen aika nopealla tahdilla periaatteella että jokaiselle jotakin. L.A. Style – James Brown is dead, klassikko. Yoji Biomehanika – Ding a ling. Viime kerralla en muista että vesi olisi maksanut mitään, ainakaan rahaa ei huolittu. Tänään oli vedellä hintalappu. Kohtuuhinnoissa.

Biisejä illasta lisää… DJ Scot Project – U. Kylmät väreet kulkee kropassa tämän biisin aikana. Veracocha – Carte Blanche. Sama efekti kuin edellisellä biisillä. Biisi jonka tunnistin noin. 2 sekunnin pituisesta previkasta jonka proteus tarjosi. Prodigy – voodoo people. Nannaa!!! Kova leka!! Lämmittää vanhan reivaajan mieltä isosti tämä biisi. Kyllä muutkin prodigy biisit kelpasi hyvin tähän kohtaan.

Yksi nuori kaveri tanssi aika näyttävällä tyylillä. Tulee mieleen prodigyn video everybody in the place. Sen videon jalkatyöskentelyä livenä seuraten. Toimii. Klo 01.06 siirryttiin sitten nyrkkinainti puolelle. Kesti aikansa. T2 theme, terveiset lähti raaka-arskalle sen myötä. KLF – Last train to trancentral.

Pari kaveria kehtasi väittää että hymyilin illan aikana… Mitään en myönnä ja kiistän senkin. Ehkä sen verran joutuu myöntymään että polvet saattoi notkua useampaan otteeseen illan aikana. Parempaan ei pysty. Jones & Stephenson – The 1st rebirth. Leka!! Ennen tätä biisiä kuulin jotain mainintaa bonzai recordisista. Biisi ei harmikseni soinut loppuun asti. Tuskin pysyin housuissani tämän biisin aikana. On se niin kova leka!

Turmion kätilöt – Verta ja lihaa. Baby D – Let me be your fantasy. Kylmiä väreitä. Kaverilla (kannumies, nimi muutettu) oli ässä hihassa. 02 aikaan nähty paidaton poika ja myös proteukselta oli paita tässä vaiheessa poistunut päältä. Cosmos goes hattu.

Olen joutunut illan aikana evakkoon alakertaan nyrkkinaintia karkuun. Tekno maistuu paremmin kuin hardstyle mättö. Kun palasin takaisin isolle puolelle niin siellä soi RMB – Spring. Klo 03 pintaan pesukone teknoa. Olisiko proteus malttanut tänään olla nousematta soittopöydälle? En ainakaan nähnyt suoritusta.

Proteukselle pieni vinkki tulevia iltoja varten. Kun kello tulee 3.03 niin huuda se mikkiin. Pitäähän kansan tietää missä mennään… Niinkuin odotimme sitä.

Harvinainen biisi jota en ole ennen koskaan missään bile olosuhteissa kuullut, tai edes jossain radiossakaan. Luette kyllä tämän oikein. Piti luntata biisin esittäjä ja biisin nimi omasta cd sinkusta. Frederik ja Sirkka Liisa – Rakkauden lähettiläät. Tämäkään ei soinut loppuun asti. Tänään ei soinut Kusela – Naurava kulkuri. Ehkä tämä Reetun biisi korvasi sen tänä vuonna? Trio Erektus soi myös illan aikana.

Viimeisiä biisejä Interstate – Human beings. Ihan viimeinen biisi oli Moby – Why does my heart feel so bad?

Tänä iltana oli soitossa jokaiselle jotakin periaatteella. Kyllä se toimi, kaikki saivat jonkin hyvän biisin kuulla illassa. Kun päästiin autolle niin kaveri bongasi Maija Vilkkumaan joka käveli ohi. Loppuvaiheessa ääni oli säröllä hetkittäin kunnes asia korjaantui.

Ensi vuonna ehdottomasti uudestaan paikalle. Näitä turnajaisia ei vaan voi kertakaikkiaan missata mistään hinnasta. Ei tullut nukuttua kovin hyvin hotellissa. Ei vaan vieraassa paikassa saa nukuttua. Maanantain puolella klo 12 pintaan kohti lahtea. Kohti kotia. Keli paheni mitä lähemmäs lahtea päästiin.

Tänä vuonna juhlistetaan 20 vuotista biletystä. Juhlistan tätä kuinkas muuten kuin bileissä. Pitkin etelä-suomea.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

http://klubitus.org/gallery/2306-proteus-10th-annual-6-hour-set-turku

http://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2014/01-proteus_6h_050114/


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Proteus 6 Hour Vol.13 – Ultimo Imperio @ Gong Turku 05.01.2017
  2. Proteus – Traditional 6 hour set @ Turun klubi 05.01.2015
  3. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Börs Turku 05.01.2018
  4. Proteus – 15 Years Of Punishment! – Career Anniversary @ Klubi turku 05.01.2010
  5. Wake Up Turku Go Hard @ Klubi turku 28.11.2014