Proteus – Traditional 6 hour set @ Turun klubi 05.01.2015

Se oli todella hieno aloitus bile vuodelle 2015. Lähes joka vuosi tämä on ollut bile vuoden aloitus. Enemmän tuli vietettyä aikaa live puolella. Lyhyitä hetkiä maltoin olla tekno puolella.Kaikilla oli onneksi passi ja viisumi voimassa. Ettei tarvinnut poiketa lahden konsulaattiin.

 

Matkalla kuunneltiin ysäri saundia. Enimmäkseen housea mutta mahtui sinne sekaan yksi levyllinen vanhaa rankempaakin saundia. Matka on pitkä. Auto ei tällä kertaa turun rajalla tehnyt itsemurhaa.

Lähdettiin kohti turkua siinä klo 18 pintaan maanantaina. Huonosti nukutun hotelliyön jälkeen sitten kotona tiistaina klo 16 pintaan. Kilometrejä takana 500km pintaan ja istumista autossa noin 2,5h per suunta. Rahallisesti en mieti ollenkaan koska harrastukset maksaa aina jotain. Joku voisi kysyä mitä järkeä? Sanon että paljonkin järkeä. Aikaisemmin matkattiin isommillakin joukoilla lahdesta turkuun, hesaan, tampereelle ja muihin lähikaupunkeihin, etenkin kouvolaan. Nykynuorista ei vissiin löydy kovinkaan paljoa väkeä joka minun lailla kiertää bileitä pitkin etelä suomea. Lahti 200 km säteellä varsin aktiivisesti. Kokeilkaa joskus. Matkailu avartaa, väittävät. Jokainen reissu on ollut sijoitetun rahan arvoinen taatusti!!

Yhdellä kaverilla meidän seurueesta oli suuntavaisto ihan sekaisin. Omena hotellilta klubille ei ole pitkä matka mutta kaveri eksyi silti sivuraiteelle eikä kerennyt käymään itse tapahtumassa ollenkaan. Se on sitä turun taikaa? Pakkanen kiristyi koko ajan mitä lähemmäs turkua saavuttiin. Turku jäätyy?

Tällä kertaa tein poikkeuksellisesti kuvat ennen blogia. Että sen takia tämä blogi tulee näin “myöhään”. Palaan kyllä vanhaan systeemiin. Saatte blogin nopeammin luettavaksi. Se vanha systeemi tuntuisi toimivan paremmin. Pahoittelut jos saitte traumoja kun blogi ei ollutkaan seuraavana päivänä online.

Se olisi sitten tullut 500 bilettä täyteen jo marraskuussa kouvolassa. Havaitsin laskuvirheen yhden vuoden kohdalla kun keräsin tulevaa varten vähän nippelitietoa. Eli Mystinen hahmo Raver71 blogi lähtee työn alle. Tämän iltainen bile on nro 506!! Juhlin hillitysti kameran takana.

Tuli kuvaustehtäviä bilepaikalla ennen bileen alkua. Aloitus (intro) oli radio ohjelman tunnari. Siitä jatkettiin eka tunti aika pitkälle metalli saundin voimin. Heti alusta tuli hyvin porukkaa mestoille kun vertaa normi paikkaan. Mutta onhan tämä tapahtuma omassa sarjassaan. Suht rauhallinen alku oli tänään soittoon. Vinyyliä jonkin verran messissä, klassikko matskua vain tietenkin.

Vinyylisoittimet oli molemmilla puolilla normi cd varustuksen lisäksi. Illassa pyöri molemmilla puolilla vinyyli. Ns pienellä puolella soi koko illan ajan tekno. Ei siellä huonoa saundia soitettu. Hetkittäin istuin kuuntelemaan sen puolen saundia. Enemmän kyllä olin pääpuolella, niin kuin oletuksena odotin.

Jonkin verran oli bilevaatetusta nähtävissä. Pisteet teille jotka jaksoitte panostaa pukeutumiseen. Sitä tänä päivänä näkee vähemmän joka on sinänsä harmi. Uskaltakaa panostaa bilepukeutumiseen rohkeasti. Kiksukarvaa nähty paikalla myös.

Flaikkuja oli tänään jaossa. Niitäkään ei ole pitkään aikaan näkynyt bileissä. Tekevätkö tuloaan takaisin? Ennen niitä oli huomattavasti enemmän liikenteessä. Taannoin tapa mainostaa tulevia bileitä tehokkaasti kohderyhmälle.

Klo 22 Seb & Defa aloitti pienellä puolella soitannan. Teknoa soitossa. Pienellä puolella oli hyvä olla kun siellä oli paljon viileämpää ja pääsi istumaan lepuuttamaan jalkojaan. Piti säästellä jalkoja tänä iltana kun polvi vihoitellut viime aikoina. Mutta ei muuta kuin treeniä polvelle ja toivotaan parasta. Tuli pienellä puolella lyhyitä hetkiä oltua kuulemassa saundiakin.

Klo 23 Miss Delay. Pienellä puolella. Teknoa vinyyliltä. Arvostan sitä että jaksaa kantaa vielä vinyyliä keikoilla. Vähemmän enää näkee vinyyliä keikoilla soitossa.

On sitten tämä nykysuuntaus eli “läppäri dj”. En näe siinäkään mitään väärää. Samalla tavalla dj miksaa biisit jotka kulkee vaan tietokoneessa pienemmässä tilassa helpommin. Nykypäivänä ei ole samaan tapaan saatavilla cd sinkkuja kaikista uusista julkaisuista kuin ennen vanhaan kun itsekin aktiivisemmin uutta musaa ostin levykaupasta. Mp3 filuja on helpommin saatavilla nykypäivänä. Ajat muuttuu ja tekniikka sen mukana.

Klo 23.07 Kova biisi bongaus. The Prodigy – Their law. Toinen biisi bongaus hetki ensimmäisen jälkeen. Oli hienoa saapua isolle puolelle kun portaiden alapäässä entisen narikan kohdalla tunnistaa tämän biisin. Depeche Mode – Personal Jesus (Eric Prydz remix) aivan loistava versio.

Ennen maagista klo 00 oli mestassa väkeä todella reilusti enemmän mitä normipaikoissa samaan aikaan olisi. Tämä on sen verran spessu tapaus että täällä halutaan olla ajoissa kuulemassa soittoa. Klo 23 pintaan ensimmäisiä tanssijoita lattialla.

Klo 23.38 Orkidea – Unity. Kylmiä väreitä kulkee kropassa. Hyvä saundi jatkuu. Illassa mennään kyllä musiikillisesti laidasta toiseen koko ajan. Klo 00 pintaan psykeä. Puolen vaihto edessä siis.

Onnistuin yllättämään erään kaverin pienellä puolella aivan totaalisesti. Kaveri kertoi tilannetta näin. Kun hän oli kääntänyt katseensa tanssilattialle takaisin ja oli varsin yllättynyt kun olin ilmestynyt siihen kuin tyhjästä. En ollut siinä kun edellisen kerran oli katsonut samaan suuntaan. Sopivasti vielä savuakin oli paikalla silloin. Katselin hetkeä ennen tapahtunutta että tuolla olla Tommin (nimi muutettu) näköinen kaveri. Näinhän se sitten oli.

Tuo oli kyllä illan kohokohta tiettyjen hyvien uutisten kanssa. Mutta se siitä.

Klo 00 Heikki L. Pieni puoli. Teknoa illan teeman mukaan. Tämän setin aikana taisin vierailla vain hetkittäin lyhyen ajan kerrallaan paikalla.

Klo 00.30 isolla puolella trance saundia joka muuttui sitten hardimpaan suuntaan. Klo 00 tienoilla noin ensimmäinen paita pois.

Monelle tämä on varmaan semmoinen must bile joka vuosi. Bile vuoden aloitus. Laadukas bile ollut aina mitä olen ollut paikalla äkkiä heitettynä 5 kertaa. Tarkistus osoitti että tämä oli vasta 4. kerta näissä bileissä. Hävettää! Musiikki linjaus 20 vuotta vanhoista klassikoista aivan uunituoreisiin promoihin siitä välistä kaikkea mahdollista. Cd levy ja vinyyli formaatteina.

Polvi kesti ihan hyvin illan kun istui välillä. Toivotaan että se menee parempaan suuntaan eikä vaivaisi enää niin pahasti kuin on vaivannut. Palvelu paikalla ensiuokkaisen hyvää. Todella suuri kiitos siitä. Pidettiin hyvää huolta.

Klo 00.51 Human Resouce – Dominator. Biisin esittäjä ei tullut heti mietleen. Meni hetki ja yhtäkkiä idealamppu syttyy ja muistin syövereistä tuli biisin esittäjäkin. Kaikkea nippelitietoa tonne päähän tarttuu.

Eräällä kaverilla oli aika tilaa vaativa ja fyysisesti rankka tanssi tyyli. Tyylikästä seurattavaa.

Tuttuja ei ollut tänään ruuhkaksi asti. Sanoisin silleen sopivasti.

Klo 01 Jayfish. Pieni puoli. Teknoa illan teeman mukaan.

Klo 01.12 Styleä. Se oli mulle selkeä lähtömerkki pienelle puolelle. Siellä oli mukavan väljää. Toki porukkaa oli mutta ei samanlaista tungosta kuin isommalla puolella. Eikä niin kuumakaan. Oikeastaan täällä oli sopivan viileää.

Reilusti oli tänä iltana juttutuokioita. Vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa. Hienoa että porukka tulee juttusille, aina on aikaa joskus vaan ihan pieni hetki, joskus vähän pidempääknkin. On niin aina hetkestä kiinni. Mutta aina kannattaa tulla morjestamaan jos ei muuta.

Proteus heilui tänään(kin) dekkien takana kuin vanhaan hyvään aikaan. Tuli vanhat hyvät ajat mieleen. Muistelee lämmöllä niitä reissuja silloin taannoin.

Edellisen biisin lopetus sai jotenkin semmoisen fiiliksen että nyt tulee Turmion kätiöitä. Niinhän sitten tapahtui. Turmion kätilöt – Verta ja lihaa. Oma remix versio biisistä. Tämä biisi on varmaan soinut joka vuosi ns “pakollisena” biisinä.

Minua kehuttiin pariinkin otteeseen legendaksi illan aikana. Olen otettu tästä arvostuksesta. Kiitän näistä kehuista. Arvostan tätä todella.

Illan aikana jäi monta biisiä tunnistamatta vaikka kuullosti todella tutulta mutta ei saanut kiinni. Klo 01.53 styleä. Pois… Pieni puoli huutaa mun nimeä. Klo 02.25 taas tuttu paikka rappusissa… Hieno biisi rupeaa soimaan korviin. Veracocha – Carte blanche. The Montini experience II – My house is your house (in  your house is mine). Klo 02.40 Access. Perään styleä.

Uskon että jokaiselle soitetulle genrelle löytyy omat faninsa. Illassa soitettiin periaatteella jokaiselle jotakin.

Klo 02 Seb & Defa. Teknoa illan viimeinen setti.

Klo 02.50 hardcorea. Ainakin omaan korvaan kuullosti semmoiselta. Klo 03.07 tärähti kehiin illan kovin leka. Jones & Stephenson – 1st rebirth. Kylmiä väreitä kropassa. Ihan mietletön biisi. Mitähän vielä sieltä tulee?

Klubilla oli tehty pieniä muutoksia Valo/äänimiehen koppia oli jatkettu seinään asti kiinteänä asennuksena. Nyt on enemmän tilaa tekniikalle ja tekijöille. Varmaan tervetullut uudistus heille.

Lähtihän se viimeinenkin paita lopulta pois päältä. Ihan tarkkaa kellonaikaa tapahtumalle ei ole laittaa, en nähnyt paidan pois ottoa. Loppu 30 min soitto oli aika sekavan kuuloista. Biisit vaihtui nopeasti. Mutta because he can. Etienne Picard – Get up! Soi myös. Tämä biisi soi usein Proteuksen seteissä. Miksi ei olisi soitossa kun on niin loistava biisi. Tästä biisistä ei selvitty ilman kylmiä väreitä. Moby – Thousand. Onneksi Proteuksella ei ollut synaa siinä lähellä. Olisi voinut olla entinen syna biisin jälkeen. Viimeinen biisi Moby – First cool hive. Sekoitan tämän biisin aina hymn biisiin.

Taas kerran ja ties kuinka monta kertaa tulen saman toistamaan turun reissun jälkeen. Turussa on vaan naiset pirun nättejä. Se on vaan fakta!

Tänä iltana jälleen kerran tapaan kanssa bilettäjän ensimmäistä kertaa ja saan kuulla että minut muistetaan aikaisemmista bileistä. Yhden tutun suusta kuultua että kun minä olen paikalla niin bileiden on pakko olla hyvät!!

Koko illan oli hyvää musaa tarjolla molemmilla puolilla. Jos nyt saan tuon stylen poistaa tuosta hyvästä. Muuten sietokyvyn rajoissa mentiin koko ilta. Pienen puolen teknot jäi vähemälle huomiolle anteeksi tästä, mutta ison puolen vetovoima oli niin suurta ettei voinut olla paljoa poissa sieltä.

Paria kaveria odotin paikalle perinteen mukaan mutta he olivat ilmeisesti estyneitä tulemaan. Muuten he olisivat varmasti olleet paikalla. Yksi tuttu oli paikalla kun kaveri oli nähnyt mutta en törmännyt missään vaiheessa. Olisi ollut kiva nähdä vaikka heinolassa joulupäivänä näimme. Silloin ei kerennyt vaihtamaan kuulumisia.

Meillä vaihtui hetkellisesti kuski paluumatkan keskivaiheilla. Väsymys vaivasi kuskia ja vaihdettiin sitten virkeämpään kaveriin. Käytiin syömässä ennen kuin lähdettiin lahteen takaisin. Söin aamupalan, kebaanin. Kotona odotti puolikas satsi kebaania minkä olin jättänyt paluuta varten odottamaan herkuttelu hetkeä.

Tuli nukuttua todella huonosti hotellissa tällä erää. Vieras paikka niin ei saa unta niin helposti. Paluukeli oli hyvä. Aurinko paistoi. Nähtiin paluussa (kuuma)kylmäilmapallo pakkasesta johtuen tämmöinen nimitys. Kylmää kyytiä varmasti. Korkeuksissa tuulee varmasti.

Ääni oli hiljaisella aika pitkälle iltaan kunnes sitten nostettiin todella reilusti varmaan sille tasolle mihin se sillä hetkellä kuului. Tulpat oli korvissa koko illan ajan että ei korvat soinut bileen jälkeen. Suosittelen enemmän bileissä käyville. Ero bileen jälkeisissä fiiliksissä on huomattava.

Harvemmin bileissä käyviä tuttuja liikkeellä tänään. Tämäkin bile varmaan niitä harvoja jotka valikoituvat heidän bileisiinsä joissa on pakko olla paikalla.

Pilkin selvästi paluumatkalla kun en muista nähneeni lahden moottoritien proteus maamerkkiä. Nukuin siis sen ohi.

Kiitos Harri isosti että jaksat vuodesta toiseen tehdä tätä maratooni keikkaa meille. Kiitos klubin henkilökunnalle. Kaikille kanssa bilettäjille, me teimme näistä kunnon bileet. Kiitoksia kaikille juttusilla olleille. Niin uudet kuin vanhat tuttavuudet. Ensi vuonna uudestaan!

Lahti pilaa tunnelman

Bilekansa huomio!! Pistäkää pääsiäis sunnuntai 5.4. ilta alustavasti vapaaksi kaikesta muusta. Ei mulla muuta.

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2354-proteus-20th-anniversary-year-traditional-6-hour-dj-set

http://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2015/01-proteus_6h_050115/


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Apollo Turku 05.01.2019
  2. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Börs Turku 05.01.2018
  3. Proteus – 10th Annual 6 Hour Set @ Klubi turku 05.01.2014
  4. Proteus Traditional 6h Set @ Paino turku 05.01.2016
  5. Proteus 6 Hour Vol.13 – Ultimo Imperio @ Gong Turku 05.01.2017