Orkidea 25 @ Gong Turku 10.12.2016

Tämä ilta oli sitten viimeinen etappi synttäri turneeseen, 4/4 suoritettu. Tämä oli ensimmäinen Orkidea 25 tapahtuma jossa olen ollut. Ilta täytti kaikki villeimmätkin odotukset ja ylitti reilusti ne.

 

Tämän illan kokemuksella jos meininki oli samanlaista ellei jopa villimpää niin täytyy sanoa että olen perjantaina ollut väärässä paikassa. Orkidean vetovoima olisi voittanut. Mutta Kyllä illassa Tampereella paikassa musiikki oli kohdallaan.

Ensimmäisen kerran Gongissa tänä iltana. Paikka oli kokenut  hillittyjä pieniä muutoksia. Tänään kerettiin pyörähtämään kaverilla jossa ei maanantaina keretty käymään. Tosiaan, tänään toista kertaa Turussa vajaan viikon sisään. Apua!

Paikalla en ollut ihan heti avauksen hetkellä. Kävin ensin yläkerrassa ja ihmettelin että miten ihmisiä on näin vähän ylhäällä vaikka musiikki oli mun korvaan ok. Syy selvisi kun seuraavaksi kävin alhaalla pyörähtämässä. Siellä oli väkeä sitten ylä kerrankin edestä. Tommi oli soittamassa pienessä tilassa kun sinne ensimmäistä kertaa menin.

Tommi siis aloitti soitannan pienellä puolella.Sen mitä kerkesin kuulemaan soittoa. Pari biisi bongausta setin loppu hetkiltä. Paul van Dyk – Another way (Club mix). Blank & Jones – Cream.

Isolla puolella aloitti Seb. Tämä setti meni aika pitkälle ohi sektoriin kun pienessä tilassa oli niin paljon tuttuja kenen kanssa sosialisoi.

Luulen että tilanne muuttuu loppu illasta. Veikkaan että yläkerrassa on väkeä tungokseen asti. Koska yläkerrassa on niin kovia nimiä soittamassa taatusti hyvää saundia. Tätä iltaa ei voinut millään missata. Harmittaa kun yritystä oli Kotkan Orkidea 25 bileeseen oli mutta muuttujat olivat vastaan silloin. Tampere meni ohi sektoriin kun ollut itse ajan tasalla että Orkidea oli myös Tampereella perjantaina. Mutta hyvä että tänne pääsi.

Klo 23 Pieni puoli. Baikonur. Soitossa jotain semmoista saundia ettei saanut napattua kiinni siitä.

Klo 23 Iso puoli. Apak. Housen ja teknon maailmoissa liikuttiin. Itselle housen ja teknon raja on veteen piirretty viiva. Toki on selvästi tunnistettavaa mutta löytyy mistä ei saa kiinni vaikka yrittää.

Klo 23.45 Pieni puoli. Nenna. Hämärän housen äärellä. Tämä toimii. Loppu hetkillä trancea soitossa. Yksi biisi bongaus, viimeinen biisi setissä. Freefall – Skydive (I feel wonderful).

Klo 00 noin. Iso puoli. Marko Laine. Nyt tulee teknoa isolla T:llä. Todella toimii tähän kohtaan. Jumituin kuulemaan soittoa. Sen reilun 40min kuunneltuani siirryin alakertaan pieneksi kuulemaan Nennan soiton loppu hetkiä.

Klo 00.30 noin. Alakerta. Defa. Defa paiskasi hyvänkuuloista house saundia kehiin. Alhaalla oli väkeä reilusti tässä vaiheessa tanssimassa.

Oli jo tässä vaiheessa vaikea valita onko ylhäällä vai alhaalla kun molemmissa soi todella hyvä saundi. Alkuun taistelu Marko Laine vs. Defa. Klo 01 Defan taistelukaveri vaihtui Milla Lehtoon. Kisa kiristyi.

Klo 01 Iso puoli. Milla Lehto. Tosi tiukkaa house saundia, toimi omalla kohdalla todella hyvin.

Klo 01.15 Alakerta. Delta F. En tiedä missä kohtaa settiä soi DJ Misjah & DJ Tim – Access mutta kun tulin alakerran tilan ovelle ja kuulin tän biisin olin ihan hajalla, onnesta. Tätä biisiä kuulee harvoin bile olosuhteissa. Ilmeisesti oli vanhan liiton saundin diggareita tilassa kun katsoi kuinka asenteella ja niin hymy suussa tanssivat klassikkojen tahtiin.
Lisäarvoa omalla kohdalla antaa se tieto että access biisi soi vinyyliltä. Kova leka kyllä.

Eikä tässä vielä kaikki. Meitä hemmoteltiin oikein isosti tämän setin aikana Lisää biisi bongauksia. Moby – Go, tosi outo versio mutta toimii. Tanssilattialla olijat varmaan hajosivat yhtä pahasti kuin minä seuraavan biisin alkaessa soimaan. Age of love – Age of love. Voi v**tu nyt ruvettiin ampumaan kovilla panoksilla. Kelpaa kyllä!! Kylmiä väreitä kropassa eikä syyttä. Seuraava ei hellittänyt yhtään linjasta. Jones & Stephenson – The first rebirth. Nyt puskee kovaa klassikkoa.

Tämä sama linja jatkui vielä hetken aikaa.Cherrymoon trax I – House oif house. Ei h**vetti! Kova leka. Viimeinen biisi on muistikuvan mukaan nimetty. Että ei välttämättä biisin nimi osu kohdalle. Yves Deiruyter – Back to earth. Päivä jälkeen bileissä kuulemisen oma korva väitti tämän biisin olleen.

Outo ilmiö tämän setin aikana. Mun polvet rupesi notkumaan, pitkän aikaa vielä. Varmaan käytävä lääkärissä. Tämä sama oire jatkui Orkidean setin aikana myös koko ajan. Parempaan ei pysty. Eihän kerrota kenellekään?

Klo 02 Iso puoli. Orkidea. Ensimmäisen biisin alettua soimaan katosi ajantaju täysin. Sitä vaan kuunteli settiä kuin olisi ollut jossain transsissa. Faithless – Not going home. Kohtalon ivaa on se että kuunneltiin kyseinen biisi matkalla kohti Turkua. Toimii! Seuraava biisin alku sai aikaan äänekkäitä kirosanoja, hyvällä fiiliksellä tietenkin. Ei voi kuin ihailla isosti kuinka sulavasti ja huomaamatta biisit vaihtuu, se on jalo taito jota on ilo fiilistellä aina.

Nyt kun tietää täällä olleen fiiliksen bileissä niin harmittaa isosti että Tampereen ja Kotkan keikka jäivät muuttujien sotkiessa kuvioita. Mutta hyvä että edes kerran pääsi haistelemaan tunnelmaa.

Lisää biisejä setistä. Orkidea – Nana. Super8 & Tab – Helsinki scorchin’. Tässä vaiheessa settiä rupesin miettimään että mihin lekaan tämä tulee päättymään. Setin viimeinen biisi oli kyllä todella jäätävän kova leka!!! Malttakaa mielenne vielä hetkeksi. Orkidea – Metaverse (Gareth Emery remix) Loistavasta biisistä hieno remix. Roskia jo silmissäkin Prkl! Above & Beyond – On a good day.

Sori alakerran soittajat loppuillasta. Mun kengät oli liimaantunut ison puolen lattialle niin tehokkaasti etten pystynyt liikkumaan sieltä pois. Kuulin hovi kuskilta että pienellä puolella soi myös erittäin hyvää musiikkia.

Sitten pärähti soimaan biisi joka sai reaktion voi v**tu!! Nyt on niin kova leka että oksat pois. Mietin tätä viimeiseksi biisiksi mutta arvaus meni metsään. Slusnik luna – Sun! Ei hyvää päivää sitä kylmien väreiden määrää kropassa. Iho vielä kananlihallakin. Selkeä merkki siitä että biisi toimii!

Blogi sai osakseen kehuja. Bile paitakin sai osansa kehuista illassa.

DJ Tiesto – Flight 643 versioksi veikkaan Orkidean remixiä. Tim Deluxe – It just won’t do. Loisto biisi. Veracocha – Carte blanche. Tiesto – Suburban train. Orkidea – Beautiful (Alt F4 remix). Prodigy – No good (start the dance). Westbam – Celebration generation. Viimeinen biisi illassa räjäytti kyllä tajunnan tässä kohtaa ihan totaalisesti. Orkidea – Unity!! En keksi yhtään parempaa biisiä näin eeppisen setin lopetus biisiksi kuin tämän todella ison lekan!

Tämä setti oli heittämällä paras setti mitä Orkidealta olen 12 vuoden aikana settejään kuullut. Jäin lähes sanattomaksi kun piti kertoa mitä pidin setistä. Aivan mieletön setti. Kiitos unohtui sanoa.

Olen jo parin vuoden ajan merkannut bileistä arvosanan asteikolla 1-10. Tässä illassa ei asteikko riittänyt kun illan aikana heilahti numeroon 50. Niin mieletön ilta oli että fiilistä ei osaa pukea sanoiksi. Ehkä sen pystyy sanomaan viikon päästä?

Odotukset bileestä täyttyi ja ylittyi moninkertaisesti. Hävetkää ketkä mietitte lähtöä mutta jäitte kuitenkin syystä X pois. Ette tiedä mitä jäitte paitsi.

Kiitos kaikille ketkä ovat olleet mukana tekemässä tapahtumaa mahdolliseksi. Onnea Orkidea 25-vuotisesta urasta. Toivomme kovasti että vuosia rakkaan harrastuksen parissa on vielä edessä. Eihän tästä ole kauaa kun juhlittiin 20-vuotista uraa, mihin tämä aika katoaa?

Minä myöhäisherännyt aloitti biletyksen vasta vuonna 1994. Pitkä aika kuvioissa mukana itselläkin.

Bileet loppui ja meillä oli hovi kuskin kanssa vielä kotimatka Lahteen edessä. 3 tuntia ajallisesti matkaa edessä. Monet ovat pitäneet meitä hulluina kun lähdetään bileen jälkeen kohti kotia. Mutta aina on kotiin päässyt yhtenä kappaleena tähän asti. Tällä kertaa oltiin autolla 03.45 ja kotona 07.05. Onhan toi vähän HC reissu mutta… Varovasti ajaa ja tarvittaessa vaikka nukkuu jos tilanne vaatii sitä.

Onneksi synttärirahat pelasti tilannetta että sai vietyä läpi hullun synttäri bile turneen kokonaisuudessaan. 3.12. ekat bileet Helsingissä. 5.12 toiset bileet Turussa. 9.12 virallisena synttäripäivänä Tampereen yöelämässä. 10.12 etappi 4/4 Turussa. Taas! Neljät bileet kahdeksaan päivään. On tämä rankkaa synttäreiden vietto jopa ilman alkoholia-

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Linkki kuviin tulee lähipäivinä

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Biisi bongauksista sen verran että jos biisin perässä ei ole version nimeä se saattaa johtua siitä että en ole saanut tietooni biisin versiota. Yleensä kirjaan ylös esittäjän ja biisin nimen  pelkästään. Biisin versio on perässä jos olen saanut tunnistettua sen.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Proteus 6 Hour Vol.13 – Ultimo Imperio @ Gong Turku 05.01.2017
  2. Proteus Traditional 6h Set @ Paino turku 05.01.2016
  3. 54th Floor Proudly pres Orkidea @ Bar 54 forssa 20.02.2016
  4. Millennium – We Are 18 @ Nightclub Börs Turku 05.12.2016
  5. Wanha Liitto @ Paino Turku 02.04.2016