Old School Vol.1 @ Ääniwalli Helsinki 06.05.2017

Tupla bileviikonlopun toinen etappi. Löysin itseni taas Helsingistä! Tämä viikonloppu on ollut kyllä nostalgian tihkuista ja todella paljon positiivista energiaa tullut näistä bileistä. Voi vaan todeta että tämmöisiä viikonloppuja enemmän. Kympin viikonloppu todellakin!

 

Tänään vain 6 minuuttia myöhässä aiotusta lähtöajasta vain. Hämmentävää miten tänä viikonloppuna olen ollut ajoissa lähdöissä. Klo 22.30 tienoilla sisään. Vähän seikkailumielellä tänään liikkeellä, hyvällä fiiliksellä liikkeellä.

Illan juttu oli vanha techno. Tätä laatua pääsee liian harvoin kuulemaan bile olosuhteissa. Oli kyllä semmoista herkkua soitossa että sukat pyöri jaloissa. Paljon savua ja stroboa vanhan liiton tyyliin tarjolla. Tuo combo vaan toimii vaikka kuulostaa oudolta. Meillä oli vanha rytmiryhmä kasassa pitkän tauon jälkeen.

Soittajat illassa oletan että jopa soitto järjestyksessä. DJ Taste, DJ Adam, Alkemist, Sasha F, Leo Laker. Korva lepäsi kyllä hyvin soitetussa saundissa. Basso tuntui kropassa. Illassa soittaneet. DJ Taste klo 22. Adam klo 23.15. Alkemist klo 00.30. Sasha F klo 01.30. Leo Laker klo 02.30.

Tänä iltana oletuksena ei hirveetä määrää biisi bongauksia tule. Sain illassa asiantuntija apua muutamaan bongaukseen. Sama juttu tuttujen määrässä. Tuskin kovin montaa, takuuvarmasti ainakin yksi. Sasha F ainakin on paikalla. Alku illasta lähtien aina illan viimeisen biisin viimeisiin sekunteihin asti oli soitossa niin hyvää saundia että oli lähteä järki.

Muutama biisi bongaus illan ajalta. Robert Armani – Circus bells. Versiosta ei tietoa. DHS – House of God. Josh Wink & Lil Louis – How’s your evening so far? Sasha F aloitus raita DK8 – Murder was the bass. Jeff Mills – Step to enchantment (stringent) ja Bells combo. Versioista ei tarkempaa tietoa joissa sitä tietoa ole.

Taas tuo maaginen puoliyö kun porukkaa tulee reilummin sisään. Tänään porukka varmasti aika valikoitunut musiikin takia paikalle tulevaksi. Sen verran spesiaali oli illan musiikkitarjonta. Tietty kaikki seikkailumielellä varustetut uteliaat persoonat ovat erittäin tervetulleita paikalle myös nauttimaan musiikista ja ehkä oppivat tykkäämään saundista.

Veikkaan että illassa setit on aika pitkälti soitettu vinyyliltä vanhan liiton tyyliin.

Pari tuttua oli löytänyt paikalle tänäänkin vaikka oli edellisenä iltana ollut radalla juhlimassa. Vanha jaksaa…

Klo 00.44 savua oli tilassa oman mittapuun mukaan “riittävästi” Toisenkin kerran illan havaitsin saman. Mutta savu luo tunnelmaa että en sillä sano.

Yhtä asiaa ihmettelin. Kun vessaan jonotetaan niin miksi pitää olla siinä oven suussa ahtaimmassa paikassa ettei jo tarpeillaan käyneet ihmiset mahdu pois vessasta. Itse yritin mennä mahdollisimman pienellä haitalla siitä välistä joka siihen oli jäänyt ja ahdasta siinä tuli. Tarkoitukseni ei ollut olla töykeä vaan päästä vaan ohi että porukkaa mahtuu vessaan.

Vessojen vähyys paikassa aiheuttaa väkisin jonoa vessaan että pitää vähän ennakoida hätänsä että ei ole liian myöhässä. Tämän kun tietää niin on oikeaan aikaan vessajonossa.

Kolmas matkustaja tarjosi mulle lonkeron ja kuskille energiajuoman että jaksaa valvoa, joka tässä paikassa ovat erittäin kylmiä joka on hyvä. Kiitos tästä ylläristä, maistui hyvälle tälleen pienissä määrissä. Oli vielä sitä aitoa Hartwallin versiota joka on parempaa.

Tuli aika mitä pelonsekaisin tuntein oli odottanut. Viimeinen setti eli tunti enää tätä herkkua tarjolla. Taas ilta loppui kesken. Leo Laker soittamaan. Pesukone ohjelma kohdalleen ja antaa palaa. Hard teknoa asiantuntemuksella. Hieno lopetus setti iltaan.

Oli pelkona että kun oli huonosti nukuttu yö takana että miten jaksaa kun loppuun asti piti olla kun Lahtelainen dj joka oli keikalla Helsingissä pääsi kyydillä takaisin kotikulmille järkevään aikaan. Toinen vaihtoehto olisi ollut klo 07 pintaan julkisilla kohti Lahtea ja kotona olisi ollut joskus 09 aikaan vasta. Sattui hyvin että oltiin isolla kirkolla ja aikataulut natsasi kohdilleen.

Olihan niin täyden kympin viikonloppu kokonaisuutena. Kahdet timanttiset bileet Helsingissä. Reilu 400 kilometriä tuli auton mittariin viikonloppuna. Koko viikonlopu tihkui nostalgiaa ja sai ison kasan positiivista energia arjen haasteisiin. Tämmöisiä täydellisiä viikonloppuja lisää. Paluumatkan auringonnousun seuraaminen oli näyttävä.

Kysyin Sasha F:ltä että onko techno keikkoja tulevaisuudessa tiedossa? Sain vastauksen jota toivoinkin, eli tulossa on. Erittäin hyvä uutinen kyllä bile kansalle. Toivottavasti pääsee kuulemaan tätä herkkua.

Kiitoksia Ääniwallin poppoolle, bileen järjestäjille, kanssa bilettäjille ja meidän auto kunnalle. Aivan mielettömän hieno ilta! Hyvää musiikkia tarjolla koko ilta, hyvät  puitteet, kaikki toimi hyvin illassa. Suuri kiitos kaikista avuista illassa meidän kolmannella matkustajalle, arvostan.

Lahti pilaa tunnelman

Blogia kirjoitettu reilu 4 tuntia.

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kameraa matkassa

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

Merkatkaa kalentereihin Fabric Festival presents trance picnic 10.06.2017 Hämeenlinnassa, ilmainen ulkoilma bile! Lisä infoa https://www.facebook.com/events/410603872650510/ Suosittelen lämpimästi trancen ystäville tulemaan kauempaakin paikalle. Varmasti sen arvoista.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Hardfloor 25 Years – Make Acid Great Again @ Ääniwalli Helsinki 10.11.2017
  2. Vum Open Air # 10 @ Ääniwalli helsinki 02.08.2015
  3. Testpressing # 17 @ Ääniwalli helsinki 27.12.2014
  4. Mr. Triton’s 40th Birthday Party @ Botta Yläkerta Helsinki 25.11.2017
  5. Empire w/ Cosmic Gate @ The Circus Helsinki 22.04.2017