Mystinen hahmo Raver71

Olen jo jonkin aikaa kypsytellyt ajatusta blogista jossa valaisen tekemistäni ja raotan salaisuuden verhoa itsestäni. Tein pienen gallup henkisen kyselyn kaveripiirissä ja tuloksen rohkaisemana tartuin toimeen. Keskityn tässä ajanjaksoon vuodet 2006-2012.Minut varmaan tunnetaan hyvin pitkälti mayday paidasta joka on aina bileissä päällä. Paita on ehkä muodostautunut jonkilaiseksi legendaksi jo. Lähes kaikissa bileissä tietty on kamera mukana. Joku voisi väittää minua kivikasvoksi. En muista koska ja sitä että miksi näin on päässyt käymään. On nettiin livahtanut muutama kuva jossa vähän on lipsunut ja hymyilen…

Lahdesta käsin liikun bileissä pitkin eteläistä suomea pääosin. Rahavarojen salliessa on käyty pidemmälläkin. Vanhan liiton reivaajaksi voisi nimittää itseäni. Ikää tällä hetkellä 41v ja bileissä on tullut rymyttyä jo vuodesta 1994. Eikä aikomusta lopettaa. On toki vielä minuakin vanhempia bileissä kävijöitä mutta ei välttämättä näin aktiivisia kuin itse olen. Omassa tiedossa ei ole montaa itseäni vanhempaa. Helsingissä ja kouvolassa löytyy tämmöisiä henkilöitä ainakin.

Bileissä on tullut käytyä 410 kertaa pitkin suomen niemeä lähes 20 vuoden aikana. Vähiten aktiivisempana aikana vuonna 2005 “vain” 26 kertaa. Tähän vuoteen sisältyy ensimmäinen seikkailuni konemetsässä. Nukahdin paluumatkalla auton rattiin muutamaksi sekunniksi. Onneksi siinä ei käynyt pahasti. Jäätelö pelasti tilanteen, virkistyi. Tapahtuneen jälkeen siis.

Aktiivisin vuosi osuu 2009 vuodelle. Sinä vuonna tuli käytyä ahkerasti bileissä. Tasan 70 kertaa. Eli yli kerta viikkoon tahtia. Kolme kertaa käyty 47 kertaa bileissä vuoden aikana.Tämä vuosi tulee olemaan “normitasoa” heikompi rahatilanteeni takia. Mutta käyn sen verran kuin suinkin pystyn. Polte bileitä kohtaan ei ole sammunut eikä edes hiipunut, rajoitteet tulee muualta.

Bileissä käynti kaupungit. Kävin ensimmäistä kertaa bileissä lahden ulkopuolella vasta vuonna 2004 Tranzexperience bileessä tampereella. Tilastot on olemassa vuodesta 2006 asti.

Heitän tiskiin top 5 listan.
Sija 1 luonnollisesti kotikaupunki lahti (174 kertaa)
Sija 2 ei liene yllätys että helsinki (69 kertaa)
Sija 3 hämeenlinna neljässä vuodessa kirinyt top 3 joukkoon. (38 kertaa)
Sija 4 kouvola pari bileorganisaatiota on liikuttanut minua kouvolaan eniten (20 kertaa)
Sija 5 tampere on yllättävän alhaalla listassa kun miettii. (14 kertaa)

Mielenkiintoinen nippelitieto että olen käynyt joka vuosi 2006-2012 välisenä aikana seuraavissa kaupungeissa vähintään kerran bileissä joka vuosi. Helsinki, lahti, tampere ja kouvola.

Sentään enemmän käyty bileissä muualla kuin lahdessa. Lahti 174 vs muut 235-

Olet väkisin törmännyt mun kuviin netissä ainakin jos klubitus.org saittia seuraa. Netistä löytyy yli 15000 minun ottamaa kuvaa. Pääosin klubitus.org ja raveland.1g.fi saiteilla. Laitan linkit blogin loppuun. Olen viihtynyt kameran takana bileissä vuodesta 2003 lähtien.

Oletko jo lukenut kirjoittamaani rave blogia kehto.fi saitilta? Tämä tarina alkoi maaliskuussa vuonna 2008 nyt jo lopettaneen isolehden nettisailla. Minulta kysyi lehden edustaja että kiinnostaisiko kirjoittaa tämmöistä? Olin vähän sitä mieltä että ei siitä mitään tule kun kynä pysyy juuri ja juuri kädessä. Mietin pari päivää ja tulin päätökseen että kokeillaan onnistuuko se. Kiitän luottamuksesta isolehden porukkaa ja erityisesti Petteri Ursin kun luotit mun piileviin kykyihini. Tartuin tilaisuuteen.

Moni varmaan miettinyt mitä tästä maksetaan. Kaikki keskustelu kääntyy yleensä jossain vaiheessa rahaan. Teen tätä kuvausta ja blogia täysin rakkaudesta lajiin omalla kustannuksella. Tuhansia euroja on palanut omaa rahaa kun on liikkunut pitkin suomea bileiden perässä. En ole koskaan edes ajatellut laskea mitä on rahaa kulunut tähän. Harrastus maksaa aina jotain.

Blogissa niputan illan tapahtumia, omat fiilikset, unohtamatta biisi bongauksia. Monet tutut ovat sanoneet että kokemus näkyy. Käyntikerroista voisi päätellä että blogi on varsin suosittu “alan” ihmisten keskuudessa ja miksei normi ravintola asiakkaiden keskuudessa. Aika paljon lukijamäärä vaihtelee tapahtumien välillä. Parhaimmillaan yhden rave blogin lukukerrat mitattiin tuhansissa. Yleensä teitä lukijoita on muutamasta kymmenestä useampaan sataan. Blogeja löytyy netistä luettavaksi tällä hetkellä 268 kpl.

Oma kuvasaitti näki päivänvalon toukokuussa 2005 kun kaverin yllyttämänä syntyi raveland. Nimi oli ollut jo pitkään mielessä että sitä ei tarvinnut miettiä kauaa. Monen mutkan ja virityksen jälkeen päädyin valmiiseen kaupalliseen ratkaisuun joka on osottautunut ihan hyväksi ratkaisuksi. Kehitys ideoissa ja toteutuksessa oli vahvasti mukana Teemu Parkkinen. Kiitos panoksestasi tässä matkalla kohti valmista palvelua.

Pisimmillään lahdesta on matkattu monta tuntia. On tullut käytyä vaasassa, oulussa, joensuussa ja kuopiossa bileissä. Kaikkiaan tullut käytyä 27 kaupungissa suomessa ja siihen päälle monday bar.

Monta kertaa on käynyt niin että olen ekaa kertaa paikkakunnalla ja porukka tunnistaa ja tulee juttusille. Se on todella mukavaa jutella hetki. Joskus se voi tilanteesta riippuen olla lyhyt mutta joskus on aikaa pidemmällekin jutustelulle.

Tässä on vuosien varrella tullut paljon uusia tuttuja pitkin suomea. Mukaan mahtuu levyn pyörittäjiä, tekniikan väkeä kuin kanssabilettäjiä.  On ollut hienoa tutustua ihmisiin bileiden merkeissä. Voisi sanoa että itsellä on kaksi kaveripiiriä. Ensin on paikalliset kaverit kenen kanssa on enemmän tekemisissä. Toinen on porukka ketä näkee bileissä.

Olen vuodesta 2007 satunnaisesti soittanut levyjä. Lähinnä pienemmissä bileissä. Erikoisin paikka jossa olen koskaan soittanut oli tämän vuoden elokuun alussa kun soitin mikkelissä vanhan vesitornin vesisäilössä! Soitettava materiaali liikkuu vahvasti 90-luvun raven syövereissä.

Erikoisimman bilepaikan ykkössijan jakaa ehdottomasti aamujattkot vanhassa kaupassa lahdessa. Myös vanhan mallasjuoman tiloissa olleet bileet ansaitsee maininnan myös. Paikat olivat sen verran poikkeavan erilaisia.

Kohokohtia tästä koko “urastani”. Niin paljon jää varmaan mainitsematta kun eivät tällä hetkellä ole mielessä. Niinkin kaukaa menneisyydestä kuin vuosituhannen vaihde ja storm bileet lahdessa legendaarisessa high hill housessa. Siellä kiinnitin kerran huomiota soittajaan kun jonkunlaisen ohuen verhon tai vastaavan takana ei ollut hetkeäkään paikallaan, heilui siellä koko soiton ajan.

Vuosi 2006. Paikka tullikamari, tampere. Ensimmäistä kertaa pääsin lavalle kuvaamaan. Kiitoksena tästä 7 mun ottamaan kuvaa löytyy raver’s nature kotisivuilta. Otin heidän keikan aikana kuvia ja keikan jälkeen kyselivät että saisiko niitä kuvia mitenkään heille? Minulla on vieläkin tallessa nokia 6600 johon raver’s naturen jätkät kirjoittivat sähköpostinsa kuvien toimittamista varten. Tuota puhelinta en hävitä koskaan.

Maininnan arvoisia ehdottomasti house nation bileet kaapelilla ja pakkahuoneella. Niin paljon hyviä muistoja näistä bileistä.

Mainitaan myös yksi innoittaja kuvauspuolella. Keravan kolli Jone toimi omalla kohdalla innoittajana kun vielä itse kuvasin pikku pokkarilla. Mietin mielessäni että ehkä minäkin joku päivä järkkärillä lisäsalaman kera pääsen kuvaamaan.

Impulse. Yhtä kuin laadukkaat bileet! En hirveän montaa impulsea missannut. Onneksi. Impulse bileissä on varmaan lahdessa tullut monta uutta tuttua vuosien varrella.

Varmasti tuhansia muitakin muistoja jäi kirjaamatta jotka hetkittäin palaa mieleen.

Yksi poikkeus löytyy, biletapahtumaa en muista mutta paikka oli lavida lahdessa. Kaveri tuli juttusille ja kertoi että meillä on yhteisä tuttuja. Kyllä näin oli. Kaveri joka tuli juttusille oli monen tuntema zeni. Ennen pitkää reissaavan porukan kutistuessa lopulta heitimme pitkään reissua kahdestaan. Yhä edelleen. Viime vuoden pääsiäisenä oli hirvikolari pohjanmaalla enemmän kuin lähellä. Puhuttiin enää metreistä (useammasta onneksi) hirven ja auton välissä. Selkä ytimestä tuli toiminnot zenillä ja onneakin oli matkassa.

On todella paljon vaihtunut porukka bileissä ja vanhat ovat antaneet areenan nuoremmille. Onneksi on olemassa muutamia pappa osaston porukkaa pitää vielä vanhojen puolia. Vanhat jaksaa vielä.

Muutamia lukuja kuvien määrästä kuukausi ja vuositasolla. Vuositasolla vähiten kuvia (772) vuodelta 2006. Eniten kuvia tullut julkaistua vuonna 2012 (1294) Kuukausi tasolla vähiten 09/2012 (10). Eniten kuukaudessa julkaistu 07/2009 (288) Luvuissa pelkät klubitus kuvat.

Vuonna 1991 Löysin konemusiikin. Muistan elävästi tilanteenkin. Kaveri soitti autossaan quadrophonia cd levyä ja olin myyty saman tien. Ensimmäinen cd levy ostokseni. THE KLF – White room.

Vuonna 1994 Kävin ensimmäistä kertaa bileissä ja selvisi heti että tämä on elämäni tarkoitus. Minusta tuli todella suuri MAYDAY fani.

Vuonna 1999-2000 Storm high hill housessa lahdessa. Ihmettely proteuksen “heilumiseen”

Vuonna 2002 Paidan idea ja toteutus (muistikuva).

Vuonna 2003 Tartuin kameraan bileolosuhteissa ja aloin kuvaamaan.

Vuonna 2004 Ensimmäistä kertaa lahden ulkopuolelle bileisiin. Siitä se ajatus ja polte muiden kaupunkien bileisiin alkoi. 10 vuotta biletystä täyteen.

Vuonna 2005 Ensimmäisiä kuvia läpi klubitukseen.

Vuonna 2006 Raver’s nature kotisivuille kuviani. Ekaa kertaa soittolavalla kuvaamassa  Ostin ensimmäisen navigaattorin ja reissut pidemmälle alkoi sillä sekunnilla.

Vuonna 2008 Aloin maaliskuussa kirjoittamaan rave blogia.

Vuonna 2009 Ennätys määrä bileitä vuodessa 70 bilettä rymysin vuoden aikana.

Vuonna 2011 Konemusiikkia kuunneltu 20 vuotta.

Vuonna 2012 Ensimmäinen ulkomaan reissu bileisiin. Mayday paita 10 vuotta.

Vuonna 2013 10 vuotta kameran takana bileissä.

Vuonna 2014 10 vuotta ensimmäisestä lahden ulkopuolisesta bilereissusta. Biletystä täyteen 20 vuotta.

Niin se aika vaan kuluu siivillä. Ei kerkeä tajuamaan miten se meneekin lujaa. Vuosien varrella kertynyt mittava levykokoelma 90-luvun julkaisuja.

Toivottavasti olette viihtyneet blogien ja kuvien parissa. Niitä tulee tasaiseen tahtiin lisää kun pääsen käymään bileissä.

Jos bileissä tunnistatte niin rohkeasti vaan juttusille. Joskus on aikaa enemmän jutella joskus pitää rientää nopeasti eteenpäin. Toki saa pyytää ottamaan kuvaakin.

Äitini yhdessä vaiheessa huomautti että pitääkö käydä niin paljon bileissä kun rahaa menee, nykyään kyselee koska on seuraavat bileet. Niin se suhtautuminen muuttuu. Olenhan elämäntapa reivaaja. Erilainen nuori, en ole saavuttanut vielä keski-ikää.

Linkkejä

Kuvia
klubbari
http://alpha.klubitus.org/galleries Since 2005 Nickillä Raver71/R71

raveland
http://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/ Since 01/2003 Kuvia vuosien varrelta ja nimmari kokoelma.

Blogi
http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/
Since 03/2008

Rave forever ryhmä facebookissa (saa liittyä)
https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Tuoreimmat kuulumiset ja linkit uusiin rave blogeihin. Ym muut ilmoitusluontoiset asiat joita eteen tulee.

Ehkä tämä vähän selventää mystisen hahmon taustoja ja tekemisiä.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Mystinen Hahmo – Raver71 Pt.2
  2. Hämäräradio Halloween @ Tukkijätkä heinola 02.11.2013
  3. Rise Up! @ Mukkulan ranta lahti 07.06.2013
  4. Raver71 Bileblogi
  5. Bilevuosi 2013