Millennium “Movement” w/ Kyau & Albert @ Börs Night Club turku 05.04.2015

Massiivinen Millennium tapahtuma edessä. 4 areenaa, 25 soittajaa, 7 tuntia. Tämä kaikki pääsiäis sunnuntaina turussa. Itse tällä kertaa myös normaalin sisällöntuoton lisäksi soittamassa turussa tänään ekaa kertaa. Olen odottanut tätä iltaa kauan!!

On semmoinen tutina että tästä tekstistä tulee aika pitkän puoleinen. Niin paljon tapahtumia illassa. Tietenkin tuttuun tyyliin settini biisilista blogin lopussa.

Oltiin tänään ajoissa liikkeellä. Lähdön hetkiä koettiin siinä klo 14 korvilla. Historian siipien havinaa tänään. Olin ennen sovittua ajankohtaa paikalla valmiina lähtöön! Tätä ei tapahdu usein. Useammin olen vähän myöhässä näistä lähdöistä kuin ennen aikojaan paikalla.

Meillä oli vanhan liiton rytmiryhmä liikkeellä. Yksi meistä ei ollut käynyt miesmuistiin turussa eikä passi ollut voimassa. Jouduttiin kaveri sullomaan takakonttiin piiloon kun raja ylitettiin. Onneksi ongelmitta. Muilla sentään vanhoina turun kävijöinä paperit oli kunnossa.

Hyvää housea ja teknoa autossa soitossa matkalla. Harvoin matkataan tätä matkaa valoisan aikaan ja nyt nähtiin paljon uusia ja ihmeellisiä asioita matkalla. Pari tutka rysää esimerkkinä. Turun motarin nopeus vaihteli 100 ja 120 välillä. Kyseisen tienpätkän kunto on todella surkea. Puujalkavitsiä puskee tasaiseen tahtiin, pokassa on pitelemistä.

Päästiin hotelliin, tavarat pois kannosta ja samantien urbaaniin ruuan metsästykseen. Tänään(kin) kebab eläintä ostamaan hotellin vieressä olevasta kebab mestasta. Sai nälän pois. Oli syytä syödä että jaksaa kulkea stagelta toiselle koko illan ajan.

Talonrakentajat, suomen suurimmat house djt soittivat vinyyliä tänä iltana. Etkoillessa hotellissa keksimme uuden nimen kaksikolle. The real heavyweight djs. Kaksikon ensimmäinen B2B settinsä kautta historian.

Juttelin paikallisen biletutun kanssa ja kävi ilmi että etukäteen odotetaan mun settiä kuultavaksi ja on ollut puheenaiheenakin bileitä edeltäneinä viikkoina. Olen otettu tämmöisestä huomiosta. Harvoin tämmöisestä pääsee nauttimaan. Soitin ekaa kertaa turussa tänä iltana.

Oli kiva paikka soittella. Illan aikana väkeä kun oli enemmän paikalla niin alakerta oli aikamoinen pätsi joka oli ihan odotettavissa. Kiva oli soitella tapahtumassa ja ilmeisesti tanssijoiden määrästä päätellen soitteluni maistui. Vanhaa 90-luvun hard saundia. Nautin soitosta vähintään yhtä paljon kuin tanssineet ihmiset. Tämän illan keikka oli kautta historian paras. Kylmiä väreitä kropassa ja iho hetkittäin kananlihalla todistaa tämän todeksi. Taisin normaalia enemmän heilua dekkien takana tänä iltana. Soitto fiilis oli kyllä todella kohdallaan.

Klo 22.30 Temtek. Alakerran hikihuoneessa soittamaan minun jälkeeni. Hardstyleä soittoon. Tämä oli itselle selkeä poislähdön paikka. En ole kovin kova style fani.

Trance puolen ensimmäinen setti meni ihan täysin ohisektoriin kun olin itsekin soittamassa. Samoin house puolen The real heavyweight djs kautta historian ensimmäinen B2B setti. Kamera mennä viiletti paikassa kaverin hallussa että kuvia on myös alkuillasta olemassa. Freeroom aloitus jäi täysin kuulematta. Mutta varmaan kuvia löytyy.

Heti alkuun oli pitkä jono muodostunut paikkaan. Eli tapahtuma kiinnosti bilekansaa selkeästi. Paikka oli iso että sisälle tullut ihmismassa hajaantui isolle alueelle ettei hirveetä tungosta syntynyt mihinkään. Vähän kuin hallittu kaaos sanoisin. Suosikki alueet illassa oli trance ja house areenat. Siellä tarjottiin kokonaisuutena parasta saundia omaan korvaan illan aikana mitä kerkesi paikalla soittoa kuulemaan.

Tämän iltainen kattaus oli kyllä semmoinen että oli jokaiselle tarjolla jotain. Oli tarjonta sen verran laajalla pohjalla. Oli vaan omalla kohdalla hetkittäin pieniä ongelmia missä sitä olisi musiikki ollut omaan korvaan parasta mahdollista. Alakerta ei tarjonnut musiikillisesti oman setin jälkeen mitään itselle. Liian style pitoista oli tarjonta omaan makuun.

Klo 22.30 kun lopetin soittoni samaan aikaan freeroomissa aloitti samaan aikaan Heikki Coola. Tämäkin setti täällä freeroomissa meni aika pitkälle ohisektoriin.

Mietin settini jälkeen että onko mulle järkätty joku ylläri kun oli semmoinen kova kiire viedä mua alakerrasta pois. Ennen settiä sain kokea kivan yllätyksen. Minulle varatussa limsapulloissa oli oikein vaivaa nänty lapun eteen jossa kehoitetaan pitämään näpit irti minun juomastani. Oli se tehonnut. Kukaan ei ollut koskenut limsapulloihin.

Klo 22.45 Tempo Giusto & Jace Headland settiä kuulin sieltä täältä pienin erin. Taisi olla tuon puolen EDM pitoisin setti, ainakin mitä itse kuulin. Taisi olla tämän kaksikon setti kun juttelin kanssa bilettäjän kanssa että setti menee kuin aaltoliike että vaihtelu soitossa on aika reilunpuoleista. Mutta itse en kerennyt moista todistamaan kun olin niin vähän aikaa paikalla kerrallaan.

Klo 23.31 house puoli harvoja biisi bongauksia illasta. Patrick Alonzo setistä. Robin S – Show me love. Tänä iltana ei kerennyt syventymään kovin paljoa soitettuun musaan kun piti kulkea stagelta toiselle koko ajan. Unohtamatta sitä tuttujen määrää että juttutuokioita riitti illassa. Myös uusien tuttavuuksien kanssa. Tervetuloa vaan juttusille rohkeasti.

Klo 23.30 Proteus. Alakerran tila tupaten täynnä kun proteus aloitti soiton. Mitä alhaalla kävin ajoittain niin kuulin setissä styleä ja goa trancea / psykeä soitossa. Mun korvaan Proteus aloitti vanhemmalla saundilla ja siirtyi sitten styleen ja minä katosin paikalta..

Ei kyllä tiennyt millä stagella olisi viettänyt aikaansa. Trance puoli oli semmoinen paikka jossa ehkä illan aikana vietin eniten aikaa fiilistellen. Jos kävi niin että joku soittava dj jäi kuvaamatta niin olen silloin ollut väärässä paikassa väärään aikaan, anteeksi siitä. Yritin kierrellä koko ajan paikasta toiseen että olisin siellä missä olisi tarvetta. Kiksukarvaa bongattu illassa.

Aika moni joka ei kerennyt paikalle ajoissa harmitteli että mun setti jäi väliin. Kyseltiin miten keikka sujui. Mutta uskoisin porukan nauttineen soittamastani saundista huudahduksista ja taputuksista setin aikana ja lopussa aika railakkaat suosionosoitukset. Kiitos näistä. Olen iloinen että tanssimassa oli väkeä pidemmänkin aikaa kerrallaan.

Aika moni bilettäjä oli yllättynyt siitä että tämän kaiken lisäksi mitä teen bilesisältöä, soitan vielä levyjä sen päälle. Aina sitä oppii uusia asioita bilereissulla. Todella harvakseltaan soittelen että sen puoleen tuo soittonimi ei ole tullut kovin tutuksi bilekansalle. Tämä oli 41 keikka noin 8 vuoden aikana.

Klo 23.30 Freeroom. Chantola. Täytyy sanoa että tämä setti meni ihan ohisektoriin, olen siis ollut väärässä paikassa väärään aikaan. Tai toinen vaihtoehto että olen käynyt kierroksella ollen paikalla lyhyen aikaa ettei ole hahmottanut tarkemmin soitettua saundia.

Klo 00 House area. Homegrove. Tämäkin setti on mennyt varmaan silleen että olen kävellyt ohi ja kuullut jotain mutta en ole kerennyt keskittymään paremmin. On pitänyt rientää eteenpäin.

Klo 00.30 Cosmo. Setin aloitus lupaa hyvää. Illan areenan teeman mukaan trancea. Hyvää sellaista ja omaan korvaan sopivaa laatua. Biisi bongaus setistä. Klo 01.14 Svenson & Gielen – Twisted.

Klo 00.30 Freeroom. Tony Puerto ja teknot kehiin. Tätä settiä kerkesi kuulemaan sieltä täältä pieniä pätkiä. Kaverin aikaisempia soittoja kuulleena soitto on varmasti ollut laadukasta.

Huomasiko kukaan että mun bilepaidassa oli jotain erikoista? En teettänyt paitaa varta vasten tilaisuuden takia. Kaveri yli 10 vuotta sitten laittoi paitaa tehdessään tekstin ajatuksissaan väärinpäin. Siitä lähtien se on ollut käyttämättä kunnes tänä iltana laitoin sen päälleni.

Miksi näin? Bilejärjestäjä toivoi ja sanoi että olisi todella hienoa jos tulisin joskus hänen bileisiinsä normaalista poikkeavassa kuosissa. Tänään tulin, tämän enempää ei pystynyt venymään…

Proteus soitti klo 00.49 käydessäni alhaalla omaan korvaan sopimatonta musiikkia. Kuumuus tuolla The cave mestassa alhaalla oli ihan älytön.

Klo 01 alakerta. Sasha F. Kaverin soiton tuntien pidemmän ajan takaa tiesi mitä tuleman pitää. Että kuvat nippuun ja äkkiä hardstyleä karkuun. Kyllä tällekin saundille näytti olevan omat faninsa. Synttärisankarille osaanottoni sen johdosta että siirryit taas vuoden lähemmäksi keski-ikää…

Proteus olisi voinut yllättää setillään, on ehkä tehnyt sen mutta en ole ollut paikalla. Mutta alakerran tarjonta jäi aika huonolle huomiolle. Kyllä siellä käytiin ja todettiin että ei pysty olemaan siellä. Freeroom oli toinen paikka joka jäi liian vähälle huomiolle. Siellä oli hetkittäin timetablen mukaan mielenkiintoista saundia soitossa. Myös semmoista mitä ei sitten millään ymmärtänyt. Korva lepäsi house ja trance puolella parhaiten. Varsinkin Cosmon ja Kyau & Albert setit oli täyttä nannaa korvalle.

Freeroom oli todella nimensä mukainen. Soittotarjonta alkoi housen merkeissä käytiin vähän teknomassa saundissa, technon kautta frenchcoreen ja päätös setti retrodiskoa nimensä mukaan. Todella vanhaa matskua soitossa.

Taisi kaksi kertaa osua sama kaveri tiskin taakse kun toisen kerran menin tiskille niin kysyttiinkin että otatko vettä? Olin hetken hämilläni ja sanoin että kyllä. Ystävällistä ja hyvää palvelua sain osakseni henkilökunnalta illan aikana.

Klo 01.30 Freeroom. Jan-D. Frenchcorea kehiin. Kävin äkkiä pyörähtämässä paikassa ja otin kuvat. Poistuin äkkiä paikalta, sen verran oli biitissä vauhtia että ei enää ymmärrys riittänyt moiseen. Mutta oli siellä tanssijoita jotka nauttivat tästä täysillä.

Klo 01.30 House puoli. Turku house collective. Emm & HanQ & AL. Ohikulkiessa saundia kuullut että ei osaa sen tarkemmin sanoa. Pää huomio kiinnittyi trance puolelle pääosin.

Klo 01.30 Trance puoli. Kyau & Albert otti tanssilattian sillä sekunnilla haltuun kun aloittivat. Moni varmaan odottanut tätä hetkeä saapuvaksi. Illan pää esiintyjän setin alku. He soittivat jonkin verran omaa tuotantoa. Saattoi hyvin olla että minulta jäi paljon heidän omia biisejään bongaamatta joita he ovat soittaneet.

Mutta bongattuja biisejä setistä. Kyau & Albert – Kiksu. Jälkeen kuuntelussa sai jälleen yksi biisi jota on kuullut sen monituista kertaa bileissä ja nyt se biisi sai nimen. Bile järjestäjällä oli tästä biisistä oma stoorinsa joka löytyy tapahtuma topicista.

Kyau & Albert – Another time. Jälleen sama juttu. Biisi sai viimein nimen. Tätä biisiä kuultu bileissä niin monta kertaa enkä ole aikaisemmin saanut tietoa biisistä. Armin van Buuren – Ping pong. Kyau & Albert – Be there 4 U. Above & Beyond – Alone tonight. Ferry Corsten – Punk. DJ Tiesto ft. BT – Love comes again.

Paras kuulemani kommentti setistäni oli että yksi biisi jonka soitin, marusha – Over the rainbow oli aikaansaanut nostalgia kyyneleen. Eli ei ole soitettu setti hukkaan mennyt.

Klo 02 pintaan oli house puolella tungosta “tanssilattialla”. Turku house cellective faneja varmaan. Sama paikka klo 02.25 soi winx – Don’t laugh.

Tämä seuraava tuli kanssabilettäjän suusta. Hänen mielestään minun soittama vanhan liiton saundi potkii vaan 10 kertaa paremmin kuin jonkun muun soittamana. Olin aika yllättynyt ja otettu tuosta kommentista. Tuli niin sanotusti puun takaa tämä.

Klo 02.30 Freeroom. Retrodisko. Pari kertaa muistaakseni kävin täällä puolella ja totesin että on kovin vahva kasari meininki paikassa. Soittaja nimikin kertoo jo paljon. Sitä samaa tavaraa todella pitkän ajan takaa. Siellä soi 02.41 Donna Summer – I feel love. Varmaan aika lähellä alkulähteillä oltiin.

Eräs tuttava, sovitaan peitenimeksi Reetta. Hän oli sisään tullessaan täysin selvinpäin ja poistuessaan oli humala päässyt yllättämään. Olen hyvin yllättynyt tämmöisestä.

Klo 02.30 The cave. Waily. Tämä oli alakerran viimeinen setti ja mentiin vahvasti hardcoren merkeissä loppu aika. En kyennyt olemaan kovin pitkään tällä puolella. Alakerrassa rupesi toinen PA puoli pätkimään ilkeästl jossain vaiheessa iltaa. Vika oli aika mystinen. Sitä ei taidettu saada hallintaan soiton loppuun mennessä?

Kyau & Albert on vähän kuin suomessa Super8 & Tab. Paljon samaa kavereissa. Kiertävät maailmaa keikkaillen. Tekevät musaa. Voima kaksikkoja molemmat sarallaan. Ostin heidän uuden levyn nimmarein varustettuna ihan käypään hintaan lipunmyynnistä. Pyysin samalla heidän vanhempaan julkaisuun nimmarit. He olivat matkustaneet Marushan ja Kai Tracidin kanssa samassa koneessa.

Cosmon mixtape levyssä komeilee nyt myös nimmarit. Oli puhetta aikaisemmin että olisin pyytänyt nimmarin levyn kanteen jos levy olisi ollut saatavilla. Nyt löytyi toinen, eri mixtape levy jota aikaisemmin haeskelin. Mutta nyt levyn arvo nousi omissa silmissä kun siinä on nimmarit. Nimmari kokoelma kasvoi kahdella uudella nimmarilla.

Kyau & Albert oli ehdottomasti illan parasta saundia jota tuli kuunneltua ja fiilisteltyä pisimpään. Hyvänä kakkosena tulee Cosmon setti. Hyvä lämmittely illan pääesiintyjille. Kaikki muut soittajat tulee hyvänä kolmosena kun ei kykene niitä vähäisellä kuulemisella raakkaamaan järjestykseen.

Jalat on kyllä niin muussina mutta hyvän asian puolesta. Jatkuva kävely illan aikana otti osansa. Nyt päivä jälkeen tapahtuman ollaan aika normaalissa olotilassa. Tällä kertaa ei ollut onneksi kovin pitkä “kotimatka”. Pieni kävely etappi joitain metrejä hissille ja hotellihuoneeseen ja pää tyynyyn. Mietin onko aamujatkot tänään aamupalalla niinkuin on ollut tapana?

Kyllä meillä oli aamujatkot. Sinne tuli todella virkeän näköistä porukkaa kuten saattoi odottaa. Se on hyvä että perinne jatkui. Aamujatko porukka valtasi yhden pöydän kokonaan sen verran runsaslukuinen porukka oli. Länsisiivessä oli toinen porukka aamujatkoilla. Kyau & Albert ja järjestävää porukkaa myös mukana. Oli erittäin hyvä ja tuhti aamupala vinossa talossa. Lähes kaikki kykeni tulemaan aamujatkoille.

Annoin Kyau & Albert kaksikolle käyntikortin että voivat halutessaan käydä vilkuilemassa kuvia illasta ja muutakin kuva-arkistoa. Tykkäsivät mun kuvasaitin nimestä Raveland.

Kiitos Millennium väki mahdollisuudesta päästä soittamaan. Tapa ilmoittaa oli aika erikoislaatuinen mutta pidin siitä tyylistä. Kiitos. Toivottavasti täytin odotuksenne. Joskus uusiksi?

Kuka nukkui ja kuka ei? Uneton turussa… Silmäystäkään en nukkunut yöllä. Samoilla silmillä aamujatkoille (lue aamupala) ja siitä sitten vielä lahteen. Himaan kun pääsin nukuin tunnin ja nyt jännitän miten käy onko tulevana yönä treffejä nukkumatin kanssa.

Huvitti tossa kun rupesi selviämään bileporukan huoneen numerot. Oltiin kaikki samalla käytävällä. Nauroin mielessäni syytä tähän, hotellin porukka oli meinannut että häiritköön siellä toisiaan mahdollisilla jatkoilla huoneissa. Pitkä suora vierekkäisiä huoneita oli ainoastaan bileporukan käytössä.

Ilta oli kyllä niin täydellinen kuin vain osasi odottaa. Koska Millennium tarkoittaa aina jokainen kerta todella laadukkaasti toteutettuja bileitä joissa pyritään saamaan asiakkaalle hyvä mieli ja poistuu hymyssä suin paikalta. Olen todella monet Millennium bileet kokenut ja tiedän tämän tasaisen hyvän laadun.

Paluumatkalla odotetusti pientä pilkkimistä havaittavissa. Kun ei uni tullut. Tämä pilkkiminen paluumatkalla on ihan tuttua että siinä ei mitään uutta. Eikä siinä ettei hotellissa saa nukuttua.

Paluumatkalla puujalka vitsiä puski yllättävältä taholta. Meidän vakio puujalka vitsien veistäjäkin lopulta heräsi heittämään hyvää juttua ilmoille.

Kiitos illasta Börs niin hotellin puoli kuin itse bilemesta. Millennium poppoo joka teki nämä bileet mahdolliseksi, oli huippu hieno ilta. Kaikki soittajat. Kiitän kaikkia juttutuokioista joita riitti tänä iltana. Oli huippua. Ei, en unohtanut kanssa bilettäjiä keiden kanssa teimme illasta ikimuistoisen.

Tätä tekstiä on pakerrettu n. 10 tuntia ihan alusta siihen hetkeen kun on netissä online.

Soitan settini uudestaan kotona ja taltioin sen ja laitan streamin jakoon lähiaikoina. Kunhan saan ensin kuvat valmiiksi. Lisään linkin tänne kun saan setin soitettua. Että kaikki ketkä missasivat settini kuulee sen.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2365-millennium-movement-w-kyau-albert-ger

http://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2015/05-millennium_050415/

Biisilista setistäni

Intro
FRIENDS, LOVERS & FAMILY – Tribute (Bucket & Spades)
MEMBERS OF MAYDAY – Forward ever
THE PRODIGY – Voodoo people
NUCLEAR HYDE – Running man
LEGEND B – Lost in love
SCOOTER – Endless summer (Maxi version)
MARUSHA – Deep
MEMBERS OF MAYDAY – Enter the arena
MICROWAVE PRINCE – I need your love
DUNE – Hand in hand (Head on head)
MARUSHA – Over the rainbow
RMB – Redemption
TECHNOHEAD – I wanna be hippy
WESTBAM – Celebration generation (Westbam remix)

Jotain ihan muuta biisi
KCD – Simo goes boing

Toivottavasti maistui!

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Millennium Pres. Kyau & Albert Album release tour @ Saaristobaari Turku 10.03.2018
  2. DJ Orion: DJ Orion @ YleX – 06.01.2012 – XmiX: Kyau&Albert (DE)
  3. Millennium – We Are 18 @ Nightclub Börs Turku 05.12.2016
  4. DJ Orion: 06.01.2012 – Biisilista ja uudelleenkuuntelu – XmiX: Kyau & Albert (DE)
  5. Millennium – Back To Basics @ Börs Turku 16.04.2016