Millennium 20th Anniversary @ Börs Turku 05.12.2018

20 vuotta bile järjestämistä tällä laadun tasolla millä Millennium toimii on todella kunnioitettava saavutus.Tänään oli isot juhlat, arvoiseensa tyyliin. Millennium bileet eivät koskaan ole pettäneet. Taas näitä iltoja jolloin olisi monta kertaa illan aikana ollut taidosta olla monessa paikkaa samaan aikaan. Piti keskittyä viiteen soittopaikkaan koko illan ajan.

 

Hehkutan näitä bileitä joka kerta mutta täysin aiheesta. Tämän porukan bileet tullaan muistamaan todella laadukkaasta toteutuksesta. Tämä ilta ei ollut poikkeus. Lineup oli todella kova ja pää artistit Talla 2XLC ja Stoneface & Terminal. Koko illan ajan Sector 1 – Millennium (+Holodeck) stagella oli mielettömän hienoa trancen ilosanomaa tarjolla alusta aina viimeiseen biisiin.

Illan pää artistit olivat kyllä semmoinen täydellinen valinta tähän iltaan. Täytyy nostaa heidän settinsä omiksi suosikeiksi illassa. Täydellistä trancea soitossa molemmilla. Sen mitä kerkesi kuulemaan niin tykkäsin isosti. Ei tuottanut pettymystä.

Iltapäivästä rytmiryhmä kasaan ja auton keula kohti Turkua. Turun keskustan liikennejärjestelyt oli ei paikalliselle totaalinen yllätys ja järkytys samaan aikaan. Mutta saatiin auto parkkiin kohtuu nopeasti pienen säädön jälkeen.

Oltiin hotelilla siinä klo 20 pintaan ja tavarat kannosta hotellihuoneeseen ja metsästämään ruokaa. Sitä löytyi läheltä hotellia ja tällä kertaa sain eteeni parhaan kebab annoksen ikinä Turussa! Oli erittäin hyvää.

Oli mukavaa kun majoituksesta bile mestoille ei tarvinnut tällä erää käydä lainkaan ulkona. Klo 21.25 paikalle. Siitä alkoi ravaaminen pitkin ravintolaa stagelta toiselle. Oli taas jotenkin outoa kun bile oli keskellä viikkoa ja ensin elät kuin olisi perjantai ja sitten heti perään tuleekin sunnuntai. Että mihin lauantai hävisi? Sitten puskee taas uutta perjantaita luonnottoman nopeasti.

Sector 01 – Millennium (+holodeck) stage. Trance- Klo 22 Tornado. Ensimmäinen keikka Millenniumissa. Laadukasta trancea soitossa, hyvää pohjaa rakennettu tulevaa iltaa varten. Tämä stage oli tajunnan räjäyttävin omalla kohdalla illassa aina klo 04.30 asti.

Sector 02 – Teknoaitta. House. Klo 21 Heikki Tapani & Kotiehtoo. Koko illan ensimmäinen setti. Hyvää house soundia soitossa. Sen mitä kerkesi fiilistelemään soittoa hetkittäin. Biisi bongaus setistä. Energy 52 – Cafe del mar versiointi. Soitto stagella loppui klo 03.30.

Sector 03 – Mayhem stage. Hard. Klo 22 Sergei Shkuroff. Reilu tunti hard housea tarjolla alkuun. Tätä ihanaista jo lähes nykypäivänä unohdettua loistokasta soundia soitossa jota kuulee tänä päivänä harmittavan vähän bileissä. Nostalgian tunnetta koin tässä setissä. Soitto stagella kesti klo 03.30 asti

Sector 04 – Battle of decades stage. 90’s vs. 00’s. Klo 23. Koko ilta DJ Tony (90’s) b2b Frankie Wells (00’s). Ysäri vs.2k soundia koko illan ajan. Tämä stage oli täynnä koko illan ajan ja tanssilattialta huokui hyvä fiilis joka myös välittyi ohikulkijalle. Soitto jatkui klo 04.30 asti

Biisi bongauksia setistä. System F – Cry. Faithless – Salva mea 2.0.

Sector 05 – WCDJ.ORG. Tänä iltana yhden miehen show soittaa illan aikana laidasta laitaan kaikenlaista musiikkia mitä mieleen tulee. Itsellä soitossa oli harkinnan jälkeen valikoituja rave klassikoita. Olin siis vieraileva “artisti” tänä iltana täällä. Tämän stagen viihdyttäminen jatkui aina klo 04.30 asti

Kiksukarvaa nähty illassa. Arvostan että jaksaa pukeutua ns. Bile lookiin vielä tänä päivänä. Itselle tulee tästä menneet ajat mieleen. Niin silloin kun asiat olivat toisin, paremmin. Jotenkin oli odotus arvoissa tämä kiksu karvan bongaaminen.

Sector 01 Will Dragon aikaan biisi bongaus. Ayla – Ayla. Faithless – Not going home. Biisistä kylmiä väreitä kroppaan. Paul van Dyk – For an angel.

Sector 02 klo 23 Housemotion. Jäi musiikillisesti vähälle huomiolle tämä setti joka os sinänsä vahvasti väärin mutta kuten todettua ei kyennyt olemaan kuin yhdessä paikassa kerrallaan. Soitossa takuuvarmaa house soundia.

Yksi tuttu bilettäjä heitti ilmoille että bileet ovat irstaiden vanhojen setien bileet. En ymmärrä tuota pointtia. Oma näkemys asiaan on että nämä bileet ovat vahvasti vanhojen pierujen kokoontumisajot, tämä sillä koska täällä näkee niin paljon tuttuja jotka eivät ole enää niin aktiivisia kuin muinoin oli. Unohtamatta muuta bilekansaa.

Sector 04 ja Sector 05 startti klo 23 venähti hieman, porukka kävi suljetun oven edessä runsaslukuisesti ja jatkuvalla syötöllä kunnes paikat olivat valmiit avaamiselle about vartti myöhässä. Minua tämä ei häirinnyt yhtään.

Sector 05 – Vähän klo 00 jälkeen kävin vierailemassa WCDJ.ORG stagella ja soittelin ensimmäisen mini settini sinne väliin. Biisi listaus blogin lopussa. Nostalgista soundia.

Sector 01- Klo 00 Stoneface & Terminal (Ger). Ensimmäinen ulkomainen soittaja. Hillittömän kovaa trance soundia soitossa. Biisi bongauksia setistä. Tiesto – Lethal industry tämän laatuista soittoa oli aina kohdalla kun olin kuulolla. Tajunnanräjäyttäjä setti.

Sector 03 Klo 23.15 Riia. Tunnin verran rankaistiin hardstyle soundilla. Tuolla hiki huoneessa ei kyennyt olemaan yhtään pidempään kuin käydä kuvaamassa soittava artisti. Niin hiostava pätsi se paikka oli.

Sector 03 Klo 00.15. Proteus. Ihan setin loppuvaiheilla kerkesin käymään hetken aikaa paikalle. Armotonta hardi paahtoa soitossa. Biisi bongaus setistä. T2 theme.

Sector 02 Klo 00.30. Saya (UK) Tämä neiti oli aikamoinen ikiliikkuja dekkien takana joka ei koskaan ole pahasta. Hyvää house soundia lyhyellä oppimäärällä setistä.

Sector 03 Klo 01.15 Sasha F. Tämä setti jäi täysin pimentoon. Kuvakin jäi ottamatta soitto tilanteessa. Villi veikkaus että hard/RAW styleä ollut soitossa. Ainakin rankkaa saundia se on selvä.

Sector 01 Klo 01.30 Talla 2XLC (Ger). Tästäkin setistä kerkesin kuulemaan sieltä täältä pätkiä biiseistä. Oli pakko ravata stagelta toiselle. Biisi bongauksia setistä. 4 Strings – Take me away.

Sector 04 koko illan setistä biisi bongauksia. Mr. President – Coco jambo. Rednex – Cotton eye Joe. Klo 02.13 soitossa A-tyyppi – Ihanaa leijonat ihanaa. Tanssilattia laulaa mukana täysillä. Prodigy – Voodoo people. Veracocha – Carte blanche. Paul van Dyk – For an angel. Takuuvarmasti soitossa ollut useampikin Scooter biisi kun on vaan pakko, itse en ole ollut paikalla kun näin on käynyt. Harmi.

Sector 02 Klo 02. Al & Jay fab. Viimeinen rutistus housen merkeissä illassa. Soitto stagella loppui 03.30 aikoihin eli tuntia aikaisemmin kuin muutamalla muulla stagella.

Useampikin blogin lukija kävi juttusilla. On kiva jutella lukijoiden kanssa. Saatu palaute kasvotusten on myös hienoa. Jos näet minut bileissä niin rohkeasti vaan juttusille. En pure.

Sector 02 Klo 02.26 soi JS16 – Love supreme. Pian edellisen jälkeen DJ Supreme – Tha wildstyle.

Vähän klo 03 jälkeen nimmareiden metsästysreissun jälkeen kävin soittamassa toisen mini setin Sector 05 eli WCDJ.ORG stagella. Porukka ketkä paikalla sillä hetkellä olivat kun sulavasti siirryin dekkien taakse ja pois sieltä. Olen ketterä kuin kirjahylly. Mutta selvisin tapauksen antamasta haasteesta, hankala suoritus oli kuitenkin. Biisilista blogin lopussa. Kiitoksia mini settieni aikana tanssineille, toivottavasti soitettu musiikki maistui.

Sector 05 Ennen kuin menin dekkien taakse toisen kerran oli soitossa Prodigy – Firestarter. Prodigy – Voodoo people. Heti soitteleluni jälkeen soitossa Dune – Hardcore vibes. Marusha – Rave channel. Marushan biisi sai reaktion aikaan että pakitin oven suusta takaisin sektorille kuulemaan vanhaa rave klassikkoa.

Sector 01 Klo 03. Cosmo. Viimeinen puristus isolla stagella trancen merkeissä. Laatu takuulla. Biisi bongauksia setistä. Lange – Another you another me. Klo 04 tienoilla Jones & Stephenson – First rebirth (Lange remix).

Oli yllättävän hyvin väkeä klo 04 jälkeenkin paikassa. Itse luovutin klo 04.20 pintaan. Yllätyin kuinka pitkään jaksoin itse olla paikalla tätä viimeistä tuntia. Olin jo aika zombie kun siirryin hotellihuoneeseen. Sitten kävi tuttu juttu, vieraassa paikassa ei saa nukuttua.

Illan Saksalaiset pää artistit olivat vielä hereillä yökerhon puolella kun tein lähtöä pois.

Stoneface & Terminal ovat aloittaneet musiikin tuottamisen jo vuonna 1993. Molemmat Saksalaiset soittajat tykkäsivät bile paidastani. S & T kaksikon kanssa tuli muutama sana vaihdettua.

Sori Sector 03 kolmelle viimeiselle soittajalle. Teidän soittelut jäi ihan täysin pimentoon. Ei vaan siellä suunnassa ei tullut käytyä loppuillasta enää1. Kolme viimeisntä Sector 03 Sasha F, Waily ja Mwa & Mksn.

Biisi bongausten ajankohdat/soittajat saattaa vähän heittää. Niin paljon bongauksia ja niin monesta paikasta että kaikki ei välttämättä ole juuri kohdallaan. Tämä ei johtunut yhdestä tuopista harmaata vettä jonka nautin.

Teitä kaikkia ketkä eivät ole niin aktiivisia bileissä kävijöitä enää oli kiva nähdä ja jutella kuulumiset.

Jalat eivät olleet niin muussina illan jälkeen kuin ennakkoon pelkäsin niiden olevan. Huonosti nukutun yön jälkeen aamupalalle. Siellä huomasi kyllä kuka on bile porukkaa. Aika zombiena “meidän” väki oli paikalla viimeisillä aamu jatkoilla. Klo 12 kohti Lahtea.

Tehtiin tällä kertaa rengasmatka Turkuun. Menomatka Hesan ja Turun motarin kautta ja takaisin sitten Forssa ja Riihimäki kautta Lahteen.

Tänä iltana oli kahdet synttärit tai kolmet jos omat lasketaan mukaan. Nämä olivat epäviralliset synttäribileet. WCDJ.ORG täytti 15 vuotta! Onnea ja pitkää ikää…

Itse pää tapahtuma saavutti erittäin kunnioitettavan 20 vuoden rajapyykin tänä vuonna. Vielä kun ottaa huomioon sen laadun millä tätä tapahtumaa on viety eteenpäin vuodesta toiseen. Tähän iltaan oli panostettu extraa paljon. Kuulin vähän tuntimääriä mitä tämän eteen on tehty koko tuotanto porukalla ja promoottori yksin. Nostan olematonta hattuani todella korkealle. Mutta mikä tärkeintä ilta oli täydellisen onnistunut kaikin puolin.

Oli oiva veto tuo battle ysärin ja 2k soundin kanssa. Molemmat soittajat olivat nappivalinta tähän stageen. Kaverit tuntee aikajaksonsa paremmin kuin omat taskunsa. Aivan loistavaa soundia oli soitossa koko illan ajan.

Illassa 21 todella laadukasta soundia stageillaan soittanutta dj:tä ja yksi “apulainen” Sector 05:ssä. Pää artistien valinta ei olisi juuri paremmin voinut onnistua. Aivan täydellinen ilta kaikkineen. Menee omalle Millennium top 3 listalle ihan heittämällä. Ei voi illasta tarpeeksi kehun sanoja saa sanottua. Kiitos mahdollisuudesta saada soittaa WCDJ.ORG “apulaisena” Vahvasti jäi mieleen miten hyvää trancea sai kuulla Sector 01 alueella koko illan ajan. Parhautta.

Kaksi Stagea oli vähän muita korkeammalla tänä iltana. Sector 01 & Sector 04. Ensin mainittu stage tuuttasi niin laadukasta trancea koko illan ajan ja jälkimmäinen mainittu stage toi nostalgian nälkäiselle bilettäjälle koko illan laadukkaan tarjonnan kyseisiltä vuosikymmeniltä.

Kiitos Millennium 20 vuotta kestäneestä bile kansan viihdyttämisestä. Tänne on helppo tulla kun tietää että bileen laatu on aina kohdallaan ja siellä tapaa paljon tuttuja aina, oldschool väkeäkin ketkä eivät enää niin aktiivisesti käy bileissä.

Minulle riittäisi tämän bile järjestäjän osalta sokko bileet joita on järjestetty eli kerrotaan paikka missä bileet on ja kellon aika milloin starttaa. Lopusta pitää tulla ottamaan paikan päälle selvää. Uskaltaisin tulla vaikka en tietäisi tulevista soittajista mitään.

Jos satuit näkemään kaverin wc harjojen kanssa liikkumassa mestoilla niin hän ei ole karannut mistään parantolasta vaan riittää kun on lahtelainen kaveri. Se teettää kaikenlaista.

Tämän blogin tekemiseen meni yksi ilta ja seuraava aamupäivä, ajallisesti varmaan yli 8 tunnin pintaan tehty töitä tämän tekstin eteen.

Biisilistat vierailustani Sector viidellä.
Ensimmäinen mini setti vähän klo 00 jälkeen
RAMIREZ – Hablando (Accordeon mix)
MORY KANTE – Yeke yeke (Hardfloor mix)
MOBY – Go (Woodtick mix)
AGE OF LOVE – The age of love (Watch out for Stella club mix)

Jälkimmäinen mini setti vähän klo 03 jälkeen
MEMBERS OF MAYDAY – Religion
RMB – Redemption
MARUSHA – Deep
JONES & STEPHENSON – The first rebirth

Paikalla oli asiantuntevaa vanhan musiikin ystäviä.

Tämä blogi täytti vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2482-millennium-20th-anniversary

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa. Olen jo loppusuoralla bile muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.  Vuoden 2019 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Millennium – Back To Basics @ Börs Turku 16.04.2016
  2. Millennium Extended @ Nightclub Börs Turku 27.03.2016
  3. Säde 20th Anniversary @ Ääniwalli Helsinki 11.05.2018
  4. Millennium – We Are 18 @ Nightclub Börs Turku 05.12.2016
  5. Millennium Pres. Kyau & Albert Album release tour @ Saaristobaari Turku 10.03.2018