Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel, Bloemendaal Day 2 25.06.2016

Ensimmäisestä päivästä selvitty hengissä. Rankkaa oli ja pahemmaksi muuttuu kun tulee lisää tunteja jaloillaan oloon. Pakko jaksaa ja nauttia hyvästä trance musiikista. Toinen päivä on edessä. Suomi edustusta dekkien takana.

 

Klo 10 herätys ja heti alkuun klo 12 oli ajatus olla paikalla ettei jää mistään musiikista paitsi. Perjantain taksin hinta v*tuttaa edelleen. 4 henkeä, n. 5-10km matkaa taksikuski velotti 10€/naama ilman mittaria. Tämä eka oli pahin huijari.

Polettien eli “raha” jolla suoritettiin juoma ja ruoka ostot olivat hinnaltaan aika suolaisia. Mutta kaikella on hintansa. Ainoa joka tässä pelottaa että rahat loppuu kesken vaikka olin varannut reilun puoleisesti rahaa mukaan.

Olen nähnyt jos jonkinlaista vanhaa suihkuviritystä mutta tämä vetää maton alta kaikkien kanssakilpailijoiden alta. Jo mun nuoruudessa silloin 1930-luvulla oli tämmöisiä hanoja käytössä. Eihän noita löydä edes museosta enää, sen verran kivikautinen hana kyllä oli. Minä pässi en sitten tullut ottaneeksi kuvaa siitä hanasta.

Bile mestoilla kaverin kaveri omaa aika hyvän kunnioitettavan meriitin. Saksalainen kaveri on käynyt yli 20 Mayday bileessä ja kaverilla oli ranteen täydeltä bilerannekkeita. Mad respect.

Klo 13.15 paikalle. Max Graham semi hyvää trance saundia omaan makuun. Tässä vaiheessa hävitin porukan ja ja jäi osa Orkidean setistä kuulematta kun ei ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Lopulta löytyi oikea paikka ja siellä oltiin loppuun asti  kuulemassa laadukasta trance saundia.

Täälläkin huomattiin mun ulkoinen habitus. Yksi järjestyksenvalvojakin kysyi paitamyyjän lisäksi että onko kaikki kunnossa? Kaikki on kunnossa, vesi linjalla olin koko tapahtuman ajan. Muutama limsa välissä..

Tänä iltana vietin paljon aikaani Beachclub Vroeger stagella. Ihan kohta tekstistä selviää miksi näin oli. Klo 13.00 Orkidea sai kunnian aloittaa päivän rupeaman. Orkidea on keski-euroopassa todella suosittu. Paikalle tuli heti aloitukseen paljon väkeä ja määrä lisääntyi soiton edetessä.

Orkidea aloitti 4 dj:n putken jotka oli pakko kuulla Beachclub Vroeger stagella. Muistan tilanteen kun kanssabilettäjä tuli juttusille ja totesi että istut vieläkin siinä vaikka hän kävi minun toisella puolella tupakalla hetki sitten. Kysyi että onko kaikki kunnossa? Sanoin että lepuutan jalkoja lopputapahtumaa varten.

Saundi oli taattua Orkidea laatua!! Muutama biisi bongaus mitä kuulin ja tunnistin. Orkidea – Nana. Versiosta en saanut kiinni. Eric Prydz – Generate. Laatu musaa. Orkidea – Revolution industrielle.

Eilen oli vessan ovella oma henkilökohtainen kameranarikka vessassa asioinnin ajaksi. Vessaan ei saanut viedä pulloja ettei päässyt täyttämään vesipulloaan. Olisi muuten veden myynti kärsinyt pahasti. Tämä järjestyksenvalvoja itse ehdotti että hän voi pitää kameraa sen aikaa kun olen vessassa. Kiitos tästä, palvelu pelasi. Vettä kuluu ihan tolkuttomasti.

Eilinen oletan 60+ nainen joka jorasi antaumuksella nähty myös tänään paikalla. Bilettäminen ei todellakaan katso ikää. Jännää kun kun paikalla kuulee montaa eri kieltä josta ei ymmärrä yhtään mitään. Itse käyttää surkeeta Englantia hyvin lyhyeen keskusteluun.

Paikalla olevat säilytyslokerot ovat oiva apu että saa ylimääräisen tavaran pois kannosta ja pääsee bilettämään täysillä kädet vapaana. Vanhempaa väkeä tänäänkin paikalla. Tällä tarkoitan itseäni selvästi vanhempia, tunnistaa vanhemmaksi.

Klo 14.30 Airwave. Kaverin soittoa kerran kuullut Tampereella ja tykkäsin siitä silloin. Hyvä sekoitus uutta ja vanhaa saundia setissään silloin. Eikä tämä setti tänään jättänyt kylmäksi. Kaverilla saundi edelleen kohdallaan.

Muutama biisi bongaus setistä. Depeche mode – Enjoy the silence. Uusio. KLF – What time is love uusio. Motorcycle – As the rush comes. Mielettömän hieno versio vaikka en tunnista sitä.

Airwave Kehui bilettä parhaaksi sarallaan ja ei ole yhtään väärässä. En varmaan ole käynyt oikeassa vielä paremmassa bileessä mutta omalla kohdalla parasta bilettä pukkaa kyllä.

Pyörätuolilla oli porukkaa paikalla useampikin, hyvä niin että paikka on saatu pyörätuolissa paikalle tulleille kohtuu helpoksi kulkea. Pääsevät hekin nauttimaan musiikista ja fiiliksestä paikan päällä. Nostan hattua että ovat lähteneet paikalle. Ihmiset tekivät hyvin tilaa tungoksessa pyörätuolille.

Kyllä rupeaa jo tässä vaiheessa reissua tuntumaan siltä että tämä bile reissaaminen keski-eurooppaan ei ole minua varten. Nyt kun tähän tämän kirjotan niin olen tukka putkella menossa seuraaviin Luminosity Beach Festival bileisiin. Tämän hetken tuntemus on että oli kiva nähda keski euroopan bile kulttuuri mutta ei ole määrätöntä hinkua takaisin. On tämä reissaaminen sen verran rankkaa.

Tapahtumassa on tiukat säännöt järjestelmäkameralla kuvaamisen suhteen. Vaikka päivä olosuhteissa kännykkä kuvatkin ovat aika hyviä joita saa julkaista vapaasti. Mutta säännöillä taataan julkaistavien kuvien laatutaso. Saa nähdä sainko yhtään kuvaan tapahtuman saitille.

Tänään on onneksi viileämpi päivä. Paikalla tuuli konkareiden mukaan yllättävän hillitysti tänä vuonna. Hyvä näin. Aurinko ei liikoja pilvien välistä ja takaa paistanut mutta UV arvot olivat korkealla tänäänkin.

Futiksen EM-kisojen faneja ei oltu unohdettu. Yhdessä ravintolatilassa katon alla oli parikin televisiota illan ottelut ettei tarvinnut uutispimennossa elää sen suhteen. Kyllä siellä riitti katsojaa.

Klo 15.43 Aurinko näyttäytyi reilummin. Beachclub Vroeger stagen vanha harmaantunut mies valoissa joka todella nautti olostaan! Jorasi musiikin mukana siinä sivussa hoitaen valot erittäin ammattitaidolla. Tuota sanotaan kutsumukseksi todella. Tänään lähti kuvaaminen nopeammin käyntiin. Eilen nähty halpa kopio kannumiehestä mestoilla. Punainen mutta ei tarpeeksi kroppa punaisen peitossa vs the one and original.

Porukka heittää ylävitosia, olisiko Monday bar aikaista porukkaa joka muistaa minut? Nämä bileet on kyllä semmoiset että nämä eivät tule unohtumaan koskaan. Ikähaitari nuoresta todella vanhaan kanssa bilettäjään. Porukka hyvällä fiiliksellä liikkeellä.

Klo 16.00 Beachclub Vroeger. Andy Moor. Biisi bongauksia setistä. Andy Moor & Ashley Wallbridge ft. Meigan Nealon – Faces. Mauro Picotto – Lizard. Rank 1 – Airwave. Orkidea vs Andy Moor – Year Zero. Kova leka kyllä! Ferry Corsten – Beautiful.

Hyvää saundia soitossa kaverilla. Klo 17 aikaan saundi muuttui selkeästi rankempaan suuntaan joka ei haittaa tässä kohtaa yhtään.

Porukalla hämmentyneitä ilmeitä kun minut näki. Ensimmäinen mutta ei viimeinen paidaton poika 16.52. Korokkeelle nousseet ihmiset osasivat sentään tanssia ketkä ylemmäs hamusivat. Suomessa ei aina näin. Norjalainen kanssabilettäjä tuli juttusille ja tunnisti suomalaiseksi. Olisiko tämä sama kaveri joka joskus matkustaa suomeen bileisiin? Tampereella kuullut yhden Norjalaisen olleen joskus paikalla. Poletit on todella nopea tapa tehdä kauppaa.

Klo 17.30 Beachclub Vroeger. Daniel Kandi. Todella kova setti. Erilaista saundia kuin Suomessa soittaa keikoillaan silloin kun saadaan kaveri Suomeen. Kaveri on huipputyyppi, muutaman sana vaihtanut hänen kanssaan ja sen perusteella tuomio. Tanskan lahja trance skenelle. Juutuin kuulemaan kaverin settiä oikein antaumuksella.

Biisi bongauksia setistä. Above & Beyond ft. Richard Bedford – Thing called love. Orkidea – Nana. Veikkaan versioksi tätä uusinta. Marco V – Godd. Faithless – Insomnia uusio. Ferry Corsten – Beautiful. Todella hyvää trancea oli Kandilla soitossa. Hätäseen kerettiin käsipäivää heittämään illan aikana. Ei kerennyt sillä hetkellä juttusille.

Kandi kehui keikkaa parhaaksi fiilikseltään ikinä. Ehkä paikassa on taikaa?

Tämä on kyllä yksi pisimpiä ja rankimpia reissuja 5 päivän Monday barin reissun kanssa. Ihan sulaa hulluutta lähteä tämmöisiin reissuihin. Tänään on selvästi väkeä enemmän paikalla. Ulkoilma tapahtumassa porukka polttaa mitä sattuu ja missä sattuu. Minua ei häiritse se makean haju kun ei tule mulle tarjoamaan. Koska en käytä mitään.

Tänään kuvien määrä jäi vähäiseksi jo muutenkin ja kaiken kruunasi sitten kun kamera hörppäsi vettä. Tätä tilannetta olin pelännyt tapahtuvaksi koko tapahtuman ajan kun ilman korkkia olevan vesipullon kanssa joutuu kuvaamaan. Mutta taisin selvitä säikähdyksellä tästä kun kamera toimii parin päivän levon jälkeen ihan kuin ennenkin. Klo 20.30 loppui kuvaaminen omalta osalta tapahtumassa.

Oli pakko lepuuttaa jalkoja pitkän kaavan mukaan että jaksaisi puristaa vielä sunnuntain paikalla. Taitaa joka stagella puskea psykeä ulos? Ei optimaalinen tilanne itselle. Eikä varmaan fanaattiselle psyke fanillekkaan. Ei tiedä millä stagella pitäisi olla milläkin hetkellä?

Hollannin rautatiet eivät saa hirveitä kehuja saa. Kyyti junassa oli aika pelottavaa, ehkä se vaatii vaan toistokertoja että tottuu siihen? Sää on todella suosinut tapahtumaa tänä vuonna, suorastaan hellinyt. Etukäteen varoitettiin että tunnin sisään saattaa sataa, paistaa aurinko sen jälkeen. Eli kaikkea säätyyppiä arvalla heittämällä. Kun meren rannassa ollaan niin ihan mitä vaan sään puolesta voi odottaa.

Näytti siltä tässä kohtaa 3 päivän tapahtumaa että en ole ainoa jolta loppuu jalat kesken. Oli hyvä näky kun harmaantunut nainen kiipesi korokkeelle ja rupesi joraamaan ihan täysiä kovalla asenteella. Oli lähellä että kamera sai nesteitä päälle toistamiseen. Porukka villimmällä fiiliksellä liikkeellä tänään, näkee kaikesta. Täällä vanhemmat ihmiset toimivat kuin pro bilettäjän kuuluukin. Tulppaa korvaan heti kun rupeaa volumen taso sitä vaatimaan, ajoissa.

Klo 20.30 Beachclub Vroeger. Mark Sherry. Biisi bongaus setistä. Prodigy – Everybody in the place versiointi.

Eilen meidän seurue kaiveli usein roskia silmistään. Tänään jatkui sama linja. Visuaalit on kunnossa paikassa. Vaikka niihin tuskin on täysiä panostettukaan. Soittajiin on pistetty varmaan eniten rahaa kiinni. Mutta on se massiivinen lineup. Heikoin nimeltään oleva soittaja on vähintään keskikastia maailmalla. Ei todellakaan ole väärin että soittajiin panostetaan. Poin pyörittäjiä loppuillasta nähty.

Klo 21.45 Beachclub Vroeger. John 00 Fleming. Aloitus Energy 52 – Cafe del mar uusio. Kaveri soittaa siedettävän kuuloista psykeä. Jopa minä pystyn kuuntemaan sitä.

Lostly soitti lähdön hetkillä ihan siedettävän kuuloista saundia. Olin lähes koko illan Beachclub Vroeger stagella ja ihan syystä kun katsotte soittajia siellä. Lista tuossa alla.

Klo 22.30 pintaan poistuimme paikalta ennen pahinta ruuhka piikkiä. Mentiin taksilla majapaikan lähelle. Oli rehellinen taksikuski. Mentiin oikein taksamittari päällä tänään. Kustannus oli 18€. Ihan siedettävä oli kustannus. Muut olisivat varmaan veloittaneet tuplat.

Binary finary – 1998 saatteli meidät alueelta pois. Toinen ilta tetsattu hengissä vielä. Pienet jatkot majoituksessa ja sitten olikin aika käydä nukkumaan että jaksaa vielä kolmannen päivän ja epäilemättä tärkeimmän ennakkotietojen perusteella. Sekuntiakaan ei voi huomisesta jättää pois.

Saturday dj’s

Mainstage – Beachclub Fuel

Gai Barone
Max Graham
Sied van Riel
Standerwick
Signum
Liquid Soul
John Askew
John O’Callaghan
Bryan Kearney
Hosted by MC Da Silva

Mainstage – Beachclub Vroeger

Orkidea
Airwave
Andy Moor
Daniel Kandi
Alex Di Stefano
Mark Sherry
John 00 Fleming

Area 2

Rex Mundi
Daniel Skyver
Simon O’Shine
Arctic Moon
Photographer
Lostly

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Kuvat luminosity beach festival sivulla.

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Biisi bongauksista sen verran että jos biisin perässä ei ole version nimeä se saattaa johtua siitä että en ole saanut tietooni biisin versiota. Yleensä kirjaan ylös esittäjän ja biisin nimen  pelkästään. Biisin versio on perässä jos olen saanut tunnistettua sen.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel, Bloemendaal Day 3 26.06.2016
  2. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel Bloemendaal Day 1 24.06.2016
  3. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel Bloemendaal Holland ennakko
  4. Luminosity Beach Festival 2016 Paluu Suomeen
  5. Kosmos Festival Day 3 Lauantai @ Open Air Ristiina 23.07.2016