Lepi / Kajis / Noble North / Movement Machina @ 21 Tampere 09.11.2018

Tämä bile oli taas sarjassa pakko päästä paikalle sarjaa. Kun näin illan lineupin olin vakuuttunut siitä että tänne on vaan päästävä nauttimaan erittäin laadukkaasta saundista. Oli juuri niin laadukasta saundia soitossa kuin odotinkin ja vähän yli vielä.

 

Tänään kävi jälleen kerran vanhanaikaiset. Olin ovella odottamassa että paikka aukeaa. Järjestyksenvalvoja tuli paikalle ja vilkaisi minua ja totesi että taitaa olla liikaa pohjia tänään. Kerroin sitten että olen selvinpäin ja että ulkoinen olemus on jotain ihan muuta kuin todellisuus on.

Minulla on jatkuvasti silmäluomet melkein puolessavälissä ja näyttää siltä kuin olisin kovassa kännissä. Tämä ei ollut ensimmäinen kerta kun ulkoinen olemukseni tekee tepposet järjestyksenvalvojalle. Annan täyden ymmärryksen jokaiselle “erehtyneelle” järjestyksenvalvojalle joka on arvioinut väärin olotilani. Te teette työtänne ja joskus voi käydä näin että kaveri näyttää humalaiselta mutta onkin ihan vesiselvä.

Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Näitä sattuu silloin tällöin, tämä kertoo että paikan järjestyksenvalvojat ovat skarppeina työssään. Palvelu pelasi viimeiseen asti hyvin ja viihdyin illassa. Tulen uudestaan kun muuttujat loksahtaa taas paikalleen.

En ollut ihan täysin kunnossa tänä iltana reissussa. Siitä syystä ei kamera mukana. Viime viikolla en uskaltanut vielä lähteä bileisiin ollenkaan. Kun pääsisi tuosta kivusta eroon, se ei ole yhtään kivaa. Nukkunut huonossa asennossa jolloin olkapää on ottanut kipeää. Ollut aikaisemminkin. Nytkin on takana max 5h yöunet takana ja blogia kirjoittamaan.

Viimeksi ollut Tampereella elokuussa bileiden merkeissä. Kun katsoo listaa niin yritystä tulla käymään Tampereelle bileisiin on kyllä ollut mutta muuttujat ovat olleet vastaan. Mutta tänään pääsi sentään kulkemaan ja hyvä niin, on niin asiallinen kattaus hyvää musiikkia illassa että tänne oli pakko päästä vaikka vähän toipilaana.

Oletuksena kuulen hyvää uutta house, tekno ja trance saundia illassa. Kuulin tänään ekaa kertaa Kajiksen setissä Kajiksen melodista transsi trancea. Se on vaan niin korvia hivelevää transsiin vaivuttavaa trance saundia. Sitä ei osaa selittää, se pitää kokea.

Tänään oli Noble North aliaksella vuorossa ensimmäinen kaikka. Kajis oli ensimmäisellä soittokeikalla Tampereella. Eikä kavereita jännittänyt normaalia iltaa enempää. Niin sitä pitää.

Vähän klo 22 jälkeen sisään mestoille. Illan soittelut aloitti kaksikko Noble north ja Movement machina b2b settinä. House/techno maailmoissa liikuttiin ensimmäiset kolme tuntia. Laadukasta soittoa setissä kuten odotusarvoissa oli. Biisi bongauksia setistä Moloko – Time is now uusio mutta toimiva versio omaan korvaan. Junior Jack – Thrill me.

Istuttiin jo vakio pöydäksi muodostuneeseen pöytä kompleksiin. Klo 22.37 ensimmäiset rohkeat ihmiset tanssilattialla. Kajis oli yllättynyt siitä että olin paikalla illassa tänään. Aina mahdollisuuksien mukaan sitä reissataan ja toki hyvät bileet laskee kynnystä lähteä reissuun.

Ennen klo 23 väkeä hyvin mestoilla. Osittain varmaan edesauttaa että ekan tunnin aikana narikan hinnalla sisään. Sillä on saatu väkeä liikkeelle vähän aikaisemmin. Sen huomaa väen määrästä paikalla tähän aikaan. Miettii vielä että on perjantai. Se viikonlopun heikompi ilta yleisesti.

Illan soittaja nimet ovat varmaan tulleet tässä viime vuosina tutuiksi ja myös laadukkaasta tuotannostaan.

Taival tuottaa uudella aliaksella Noble north house saundia. Laatu takuulla tämäkin. Kaveria on puraissut house kärpänen pahemman kerran. Ei se suinkaan väärin ole.

Tänä iltana ei ollut kovin runsasta biisi bongaus odotuksia. Lahti edustus tunnistettu illassa. Jonkun verran tuttuja liikkeellä, aikalailla odotusten mukaan.

Yksi kaveri tunnisti minut ja tuli juttusille ja oli huomannut että minulla ei ole kameraa matkassa mukana, että hän oli kiinnittänyt huomiota siihen. Kerroin syyn että lääkärin kieltoa kunnioittaen että ei saa nostaa mitään painavaa en kuvaa marraskuussa missään bileissä. Olen tavallaan kuvauskiellossa marraskuun.

Tanssilattia odottaa ihan selvästi että Kajis alkaa soittamaan. Pian siis. Ei vielä…

Klo 01 Kajis. Ensimmäisenä biisinä soitossa oma biisi joka ei ole soinut missään julkisesti aikaisemmin. Kajis miksasi biisinsä sisään todella sulavasti sitä biisin vaihtokohtaa ei kyllä kuullut. Taito laji. Alku setti todella hienon pehmeää trance saundia. Sitä vaipui transsiin. Kajis otti tanssilattian haltuun. Tämä kaikki saatiin aikaan alle vartissa hyvällä musiikilla.

Juuri niin hyvin kuin Kajis sen osaa eli paremmin kuin hyvin. Todella laadukasta trancea. Kuulin setissä biisin joka kuulosti ihan Orkidean tuotannolta mutta tarkistus ei tukenut teoriaa. Oli saundimaailmaltaan niin tutun kuuloinen.

Klo 01.38 Energy 52 – Cafe del mar uusio. Biisi jota on remixattu silleen reilun puoleisesti ajan saatossa. Klo 02.04 Biisin taustalla soi pitkän pätkän age of love biisin vokaalit. Lopussa aika kovaa tykitystä kehiin.

Hetken jo luulin että hovikuskilla olisi ollut tänään tanssikengät jalassa mutta näin ei kuitenkaan lopulta ollut.

Pois lähdön hetki koitti Kajiksen setin loppuhetkillä. Oltiin molemmat aika väsyneitä ja kuitenkin kotimatka on pitkä niin oli parempi luovuttaa vähän aikaisemmin että olisi kotona aikaisemmin. Lepin setti jäi kokonaan kuulematta joka harmittaa kovasti mutta tilanteen mukaan mentiin tänään.

Musiikillisesti ilta oli täydellistä siihen asti kun paikalla oltiin. Lepin setti olisi varmasti ollut kuulemisen arvoista korvakarkkia. Onnellisesti kuitenkin yhtenä kappaleena selvitty kotiin.

Tämä blogi täyttää vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Kamera ei ollut illassa mukana

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa. Olen jo loppusuoralla bile muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.  Vuoden 2019 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. DJ Orion: Radio Track of the Day: Proff, Cory Friesenhan, Movement Machina – Misidentify – Movement Machina Extended Remix
  2. DJ Orion: Radio Track of the Day: Late Night Alumni, Movement Machina – Montage – Movement Machina Remix
  3. Pumpkinhead Promotions Pres. Club Classics @ Twenty One Tampere 26.05.2018
  4. DJ Orion: Radio Track of the Day: Movement Machina – For Whatever Reason
  5. Rave All Night! @ Twenty One Tampere 27.04.2018