Kuutio @ Suvilahti Kattilahalli Helsinki 09.03.2019

Vuosi sitten ensimmäistä kertaa järjestetty tapahtuma sai jatkoa. Tänä vuonna uusi paikka. Panostus visuaalisuuteen on ollut iso ja tuloksen huomasi kyllä. Paikassa ensimmäistä kertaa. Sopi illan tapahtumalle paremmin kuin hyvin.

Tämän kirjoittaminen aloitettu noin 4 tunnin yö unilla. Enempää ei saanut nukuttua. Se voi olla että tulee väsy tätä kirjoittaessa. Ehkä pienet päiväunet on silloin kohdallaan.

Pitkän tauon jälkeen virkavalta pysäytti rutiinitarkastukseen oletan. Kaikki oli kunnossa kuten pitääkin olla ja matka jatkui kohti bilettä.

Paikalle klo 21.24. Ensimmäinen kerta tässä paikassa vaikka täällä on järjestetty pidemmän aikaa jo bileitä. Ei vaan ole aikaisemmin osunut paikka kohdalle. Hyvän kokoinen paikka. Sopivan karu tila tämän tapaiselle tapahtumalle. Tilan korkeudesta ei ole haittaa yhtään.

Äänentoisto potki kivasti, ääntä riitti paikkaan hyvin. Visuaalit seinillä oli Sellekhanks käsialaa ja tietenkin laatutakuulla. Visuaalit oli todella hyvät illassa. Ammattimies asialla.

Ensimmäinen kaksi ja puoli tuntia mentiin live/dj modessa. Concha + Efo. Tämä ensimmäinen setti oli ehdottomasti yhtä kovaa laatua kuin oli vuoden takaisessa tapahtumassa olleet. Hyvän kuuloista massiivista tekno soundia soitossa. Tykkäsin soundista.

Tuli heti alussa semmoinen ahaa elämys että jalat ovat tänään kovilla. Ainoa mahdollinen paikka istumiselle oli lattia. Kova lattia ja jaloillaan olo koko ajan oli murhaavaa. Tämän takia joutui poistumaan kesken illan kun ei päässyt lepuuttamaan jalkojaan. Harmitti isosti.

Klo 23.30 Orion. Kaverilta kuulee aina kovia tekno settejä. Tämän iltainen ei ollut poikkeus. Soundi hieman muuttui että siitäkin jo pystyi havaitsemaan soittajan vaihdon. Hyvää laadukasta soundia oli tämäkin. Kerkesin Orionin kanssa muutaman sanan vaihtaa ennen keikkaa.

Väkeä oli jo hyvin mestoilla ennen klo 23. Jopa ennen tuota maagista puoltayötä josta voi kellon tarkistaa missä päin Suomea tahansa. Tämä oli hyvä merkki.

Klo 23 ekaa kertaa lasereita käytössä. Illan mittaan otettiin laser arsenaalia vähän kerrassaan. Laserit vaan näyttää hyvältä osaavissa käsissä. Toiseksi lasereita näkee harvakseltaan bileissä tai olen onnistunut kiertämään tämmöisiä bileitä. Olisin kovasti halunnut nähdä kun koko laser arsenaali on ollut käytössä mutta muuttujat oli eri mieltä asiasta.

Visuaaleissa toimi hyvin tuo sinisen ja punaisen värin yhdistely vain mielikuvituksen ollessa rajana.

Vessa kapasiteetti jäi pieneksi vaikka extra kapasiteettia oli paikalle tuotu ulos tupakkapaikalle. Mutta kun ennakoi tilannetta niin asian kanssa pärjäsi

Orion soitti klo 00.36 tutun kuuloisen biisin, vanhan biisin kuuloinen mutta en saanut kiinni biisistä.

Eräs järjestävän tahon kavereista tunnisti minut ja tuli juttusille. Oli ihan mielenkiintoinen keskustelutuokio. Kuten lopulta liian työlääksi arvioitu idea. Mutta en avaa asiaa enempää.

Klo 01 Yotto. Verrattuna Orionin soundiin niin oli hyvin pieni muutos tai ei ollenkaan mun korvan mukaan. Illan ainoaksi jäänyt biisi bongaus oli klassikko. Opus III – It’s a fine day versiointi. Illan paras biisi omalla kohdalla.

Klo 01.19 lisää laseria kehiin. Näytti hyvältä. Siinä klo 01.40 tienoilla tuli illan pahin hetki, piti lähteä kesken illan pois kun kovalla lattialla jaloillaan oloa ei jalat enää kestäneet. Toivotaan että tämä ei toistu. Oli sen verran huono tunne lähteä hyvistä bileistä pois kesken illan.

Ilta oli hieno siihen asti kun oli pakko lähteä pois ennen aikojaan. Paikka toimi bileisiin todella hyvin. Visuaalit oli kunnossa, Sellekhanks niiden takana. Takaa laadun. Musiikki toimi. Kaikki oli hyvin, kunnes kroppa kertoi että nyt pitää lähteä pois. En varmaan ollut ainoa kenellä jalat väsyi illassa?

Odotetusti tuttuja ei ollut kovin paljoa liikkeellä illassa mutta oli kuitenkin. Paikka oli aika valoisaa, tunnelmaa olisi palvellut hyvin pimeämpi ympäristö mutta ehkä joskus?

Tämä blogi täytti vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja. Vuonna 2019 menee juhliessa 25-vuotista bile uraani.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Kamera ei mukana illassa

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa. Olen jo loppusuoralla bile muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään. Vuoden 2019 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Kuutio @ Musiikkitalo Helsinki 10.02.2018
  2. Chicago Stomp 2.3. @ Ravintola Meininki Lahti 02.03.2019
  3. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Apollo Turku 05.01.2019
  4. Helsinki Jungle Mafia pres. DJ Grooverider @ Kaivohuone helsinki 19.09.2015
  5. Fury – Cyberclub @ Helsinki Club helsinki 07.02.2009