Kuutio @ Musiikkitalo Helsinki 10.02.2018

Ensimmäiset bileet musiikkitalolla. Liput hankin itselle ja kahdelle kaverille heti kun liput tuli myyntiin. Siltä varuilta että liput olisi mennyt minuuteissa ennakkoon myydyksi loppuun. Paikka oli erittäin hyvä bileelle ja visuaalit oli erittäin hienot kuten odottaa saattoi kun Sellekhanks on niiden takana. Musiikki maistui koko illan.

 

Tätä tapahtumaa on odotettu hartaasti. Tarkempia yksityiskohtia ei liikaa ollut kerrottu bileestä. Että piti olla uteliaisuutta ja luottamusta bileiden järjestäjää kohtaan. Vähän kuin hyppy tuntemattomaan. Itsellä oli luottamus bilejärjestäjien tekemiseen ja sen laatuun eikä tarvinnut pettyä tälläkään kertaa. Ihan mieletön suoritus, kaikki pelasi hyvin. Tähän korjaan heti että anniskelu ei ollut bile järjestäjän vastuulla.

Kerettiin ajoissa paikalle klo 22.20 pintaan. Narikan jälkeen tie vie alakertaan. Kun pääsin Black box tilaan sisään ensimmäistä kertaa efekti oli seuraavanlainen, leuka tippui lattialle ja silmät pyöri ympyrää kuin piirretyissä konsanaan. Ensivaikutelma tilasta oli kyllä hieno. Lähes jokainen joka tilaan tuli niin kaivoi kännykän ja rupesi kuvaamaan tai ottamaan videopätkää tilan visuaaleista.

Visuaalit olivat Sellekhanks tuotantoa ja laadusta sen pystyi jo päättelemään. Visuaalit saa arvosanan 15/10. Kympin asteikolla. Ihan tolkuttoman hienot visuaalit sai kaveri aikaan. Ei turhaan alan parhaita Suomessa. Osaa todella asiansa hyvin. Visuaalit olivat kuin toiselta planeetalta. Toimi.

Oli hyvä olla toinen tila jossa soi hillitympi musiikki ja missä pääsi hillitsemään janoaan ja muutama istuma paikkakin oli tilassa olemassa. Saattoi olla että monella jäi humalatila ehkä jopa osittain saavuttamatta aikamoisen jonotuksen takia. Vesi oli ihan normi hintaista 2,50€ 0,5l pullo. Pikku pullo fantaa 0.3l 4,50€. Lonkero käsitykseni mukaan maksoi yli 9€. Anniskelu oli musiikkitalon hoitama. Itseäni ei jonotus haitannut kun kaksi kertaa kävin hakemassa juotavaa. Tiskin takana olijat tekivät parhaansa tilanteessa.

Klo 22 Concha. Aloitti illan soitannan. Tämän setin aikana saavuttiin mestoille.

Genki, oli kivaa nähdä pitkän tauon jälkeen. Hänen seuralaisensa tunnisti minut paidasta. Hän oli entinen lahtelainen. Varmaan oltu Lahdessa samoissa bileissä vuosien saatossa useamminkin.

Venuena tämä paikka toimi kyllä erittäin hyvin ja tarjosi mielettömän hienot puitteet tämmöisiin bileisiin. Tämä tapahtuma pitää kokea itse, se tunnelma ja tietty visuaalisuus.

Tänään oli paikalla myös hienosti pukeutuvaa väkeä paikalla joita bileissä harvemmin näkee. Tällä kertaa en tarkoita bilevaatteita. Silleen arkisesti paremmin pukeutuneita ihmisiä oli jonkin verran. Ikäjakauma oli nuoremmasta väestä aina tuonne vanhempaan väkeen joka ei niin usein enää käy bileissä. Pitää olla spesiaali tapahtuma mihin liikkuvat enää.

Klo 23 Efo. Menin sen soittaja listan kanssa jonka näin netissä bile topicissa. Tämä setti meni aika pitkälle ohi kun illan ainoa istumis hetki oli menossa. Tämä ei ole oikein kun soitettu saundi on varmasti ollut kohdallaan.

DJ soittopaikka oli mukavan maanläheinen, ettei ollut korkeuksissa jossa dj on pieni piste vaan enää näkymässä. Odotan innolla Allstars osuutta.

Klo 00 Orion. Tämä oli omaan makuun sopivaa saundia. Taisi vähän jopa jalka notkua tämän aikana. Tämän setin aikana nähty Orkidea tanssimassa, ei se väärin ole. Jos musiikki vie mennessään niin antaa silloin sen viedä vaikka tanssilattialle. Samoin huomattu visuaaleissa Mayday Rave olympia levyn kannen värimaailmaa. Hämmentävän yhdenmukainen oli kyllä. Biisi bongaus Orionin setistä. Der dritte raum – Hale bopp.

Kirjan vaiheita käytiin kyselemässä useammankin bilettäjä toimesta, loppusuoralla mennään, teksti odottaa vielä täydennyksiä vahvuuteen oikolukijalla. Hiljaa hyvä tulee väittävät. Yksi juttusilla kävijöistä odottaa kuulemma innolla tulevaa kirjaa, niin minäkin, kun sen saisi nyt Iisakin kirkon valmiiksi asti. Tänään pari ihmistä tunnisti minut paidasta, onhan paita ollut menossa mukana 16 vuotta. Useampi painos niitä on ollut, nyt on varmaan 4. painos paidasta menossa.

Monday bar bileristeily varmaan hieman verotti muutamien tuttujen tuloa paikalle kun olivat risteilemässä merellä. Hienot pirskeet varmasti sielläkin ollut. Tästä osittain johtuen varmaan ei tullut nähtyä kovin paljoa tuttuja.

Klo 01 Orkidea. Illan suurin jännitys oli minkälaista saundia Orkidealla on soitossa tänään? Teknoa alkuun, aikaa deeppiä nannaa alkuun. Klo 01.45 soitossa ei niin deeppiä saundia kuin alussa oli. Menevämpää saundia kehissä.

Biisi bongauksia Orkidean setistä. Klo 01.47 Lil Louis – French kiss versiointi soimaan. Tunnistin aika sekunneissa siitä hetkestä kun biisi alkoi soimaan. Illan parhaita hetkiä. Tanssilattia ihan pähkinöinä.

Klo 01.57 saundissa jälleen muutos. Pryda – Stay with me. Cherry moon trax – House of house (Jam El Mar remix). Underworld – Cowgirl. Joe Goddard – Music is the answer (Hot since 82 remix) Tämä uusi versio biisistä toimi omalla kohdalla hyvin. Orkidea – Nana (Jerome Isma-Ae radio edit) Sasha – Xpander. Future sound of London – Papua New Guinea.

Illassa lähimpänä omaa musiikillista hermoa olivat Orion ja Orkidea. Koko illan tarjonta oli hyvää. Orkidealta hieno setti monipuolisesti yhdistellen juttuja settiin. Niin kuin Tapsa sen osaa. Kokemus ja taito näkyy. Orkidea osaa teknon salat siinä kuin trancenkin. Trance djksi varmaan kuuleva yleisö mieltänyt tyylin.

Lipun hankinnan kanssa tuskailleet ihmiset. Ostakaa tapahtumiin liput mielellään heti mikäli mahdollista tai heti kun olet varma että pääsee paikalle. Ettei jää viime tippaan lipun hankinta ja pahimmassa tapauksessa tilaisuus on loppuunmyyty. Tämä on kuin taiteilua sen kanssa milloin sen lipun ostaa. Itse olin varma että tänne tullaan ja ostin lipun ensimmäisillä minuuteilla kun tulivat myyntiin. Muuttujia on toki aina matkassa.

Tämän blogin kirjoittamiseen käytetty aikaa reilu 7 tuntia.

Tämä blogi täyttää vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Kamera ei ollut mukana illassa

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo loppusuoralla muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.  Kevään 2018 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Ravenation – Black @ Botta Yläkerta Helsinki 12.01.2018
  2. Classical Trancelations In Concert @ Musiikkitalo Helsinki 26.08.2016
  3. Hallmark NYE 2018 @ Nosturi Helsinki 31.12.2017
  4. Proteus Traditional 6 Hour Set @ Börs Turku 05.01.2018
  5. Yks Yö Lahes @ Torvi Lahti 19.01.2018