Kosmos Festival Day 2 Perjantai @ Open Air Ristiina 22.07.2016

Jos metsään haluat mennä nyt niin takuulla yllätyt!! Metsä on täynnä hyvällä fiiliksellä olevaa porukkaa nauttimassa hyvästä musiikista koko viikonlopun useamman stagen voimin.

 

Käytiin Illun haudalla kun mahdollisuus siihen tuli. Siitäkin poismenosta on kohta jo 3 vuotta aikaa. Miten tämä aika tuntuu lentävän ettei itse tajua sitä. Haudalla sai kaivaa roskia silmäkulmasta. Sen verran otti tiukoille. Paljon pelkkiä hyviä muistoja kaverista.  Lepää rauhassa Illu.

Saatiin puhelu kun oltiin Mikkelissä vielä ja toimitettiin huoltoajoa Kosmoksen suuntaan muutamaan otteeseen. Majapaikan isäntä kun on paikkakunnalla nuoruutensa viettänyt niin tuntee huudit ja sen myötä helppo kysyä kaverilta apua kun tuntee paikat kuin omat taskunsa. Aikataulut siirtyi meillä suunnitellusta myöhempään. Ainahan sitä kaveria jelpataan kun siihen kykenee.

Syötiin kunnolla itse tehtyä ruokaa ennen kuin lähdettiin Kosmokseen päin. Luxusta oli kyllä tämä majapaikka. Mietin sitä että tuskin olisin lähtenyt ilman tätä majoitus mahdollisuutta. Tällä iällä ei tuo telttailu oikein tunnu kovinkaan houkuttelevalta. Ampiaiset vai mitä lie nuo lentävät paholaiset, niitä oli paljon ja ne oli äkäisiä. Ilmeisesti mentiin heidän huudeilleen ja puolustivat sitä. Leirintäalueella oli kanssa samaa ongelmaa havaittavissa.

Jäätiin vähäksi aikaa etkoilemaan siihen leirintä alueelle ennen lopullista siirtymistä Kosmos alueelle. Tuli leirintäalueella nähtyä livenä tämä verkkokaupan survival teltta setti. Kun näki kaiken mitä siihen kuului niin kyllä sillä festareiden ajan majoittuu hyvin. Eikä maksa paljoa. Klo 16.30 aikoihin kömmittiin sisään.

Jo ennen alueelle menoa törmäsi tuttuihin. Alueella törmäsin ensimmäisenä kahteen kaveriin joita harvemmin näkee enää bileissä paikan päällä. Genki ja Jone mallia Keravan kolli. Teitä oli kiva nähdä hyvinkin pitkän tauon jälkeen. Tuttuja oli todella paljon liikkeellä koko tapahtuman ajan. Näkyi paljon semmoisiakin tuttuja ketkä enää harvemmin käyvät missään bileissä enää.

Gravity stagen lähellä oli todella iso seinä johon oli tehty sanoisin kyllä näillä sanoilla että taideteos. Siihen teokseen oli saatu kulumaan yli 100 purkkia maalia. Mutta jälki on todella hienoa. Kaveri osaa kyllä asiansa todella. Mikkelissä matkakeskuksen nurkilla oli myös saman kaverin työn jälkeä purkutalon seinässä ja yhden sillan alla. Ei voi kuin ihailla sitä jälkeä jota kaveri saa aikaan. Propsit Jonelle näistä ja muista monituisista tuotoksista.

Vortex muuttui hienosta mestasta aivan mielettömän hienoksi paikaksi. Kun yhdistää dekot, metsäisen miljöön ja musiikin niin ne tekevät paikasta ihan uskomattoman fiilikseltään. Psyke kuuluu tosiaan metsään. Nyt kun sen itse kokee ja valaistuu asiasta. Paikka on kuin maaginen metsä. Se dekojen loisto UV-valossa oli kyllä todella ikimuistoinen näky ja musiikki täydensi tätä kokemusta vielä lisää.

Ruokaa oli tarjolla moneen lähtöön. Oli Kiinalaista, Vegaaneille, perinteistä mättö ruokaa eli makkaraperunat tyyliin. Ja burger osastosta vastasi Penalty burger. Oli sivusta seuranneena todella suosittu tämä Penalty burger. Vaikka heillä oli varattu reilusti aineksia noin 1000 annokseen luulen että jossain kohtaa festaria myivät ei oota. Tämä perustuu paikan suosioon.

Vettä tuli tihkusateena vähän ennen klo 21. sitä jatkui koko illan ajan oikeastaan hetkittäin häiriten bilettäjiä. Onneksi satoi vähän ja harvoin.

Jinkso nähty paikalla. Ei ole kaverin kanssa ihan pieneen hetkeen nähty. Kannumies festareilla Ensiapu ryhmässä mukana. Kuten sanoi että kerta vuoteen on metsä psyke bileissä oltava EA porukassa mukana.

Tämä bile oli kyllä paljon nähneelle bilettäjälle tajunnan räjäyttävä kokemus. Ihan kuin olisi ollut transsissa varsinkin Vortexilla pimeän aikaan. Se kokonaisuus. Positiivisessa mielessä transsissa siis.

Täällä oli tänä vuonna laajennettu musiikki genre tarjontaa. Hardimpaakin saundia tarjolla monen muun jo tutun genren sekaan. Tyyliin jokaiselle tarjolla jotain omaa suosikki saundia. Täällä voi rikkoa musiikillisia rajojaan ja tutustua uusiin tyyleihin ja ruveta vaikka tykkäämään niistä.

Ehdottomasti täydet suositukset tälle tapahtumalle. Jos tykkäsit konemetsästä tai yleensä metsä bileistä niin nämä ovat kuin tehty sinua varten. Tänä vuonna oli bussi kyytiä paikalle Helsingistä, Lahdesta ja Tampereelta. Tämä on hyvä niin ei tarvitse säätää kyydin kanssa. Bussiin mahtuu reilusti väkeä vaivattomasti suoraan bilemestalle.

Olin lähes koko illan sekaisin missä sijaitsi mikäkin stage. Mutta kyllä se rupesi vähitellen avautumaan että missä staget olivat ja miten niihin pääsi kulkemaan vaivattomasti. Hetken kesti tottua tilanteeseen.

Klo 23 pintaan näyttävä avajais show Gravitylla. Olisin varmaan missannut tämän tärkeän tapahtuman jos ei olisi vortexilla järjesyksenvalvoja kertonut tulevaa tapahtumaa. Vortexilta se joukko lähti kohti gravitya jossa oli sitten itse show. Näyttävä ja siisti valoshow oli kyllä saatu aikaan.

Blastromen setin aikana gravitylla oli hyvin väkeä paikalla. Nenna käveli vastaan vortexilla, hänkin oli ekaa kertaa Kosmoksessa kuten itsekin.

Klo 00 Gravity. Milla Lehto. Hyvä saundista teknoa soitossa.

Tänään aikaa tuli eniten viettettyä Gravitylla ja Vortexilla. Satunnaisesti haahuilin muuallakin paikalla olon aikana. Nyt tälleen jälkiviisaana voi todeta että olisi ollut ihan järkevää jättää kohtuu painava reppu johonkin paikkaan missä se olisi ollut hyvässä paikassa niin olisi jaksanut paremmin liikkua paikassa. Vaikka alusta oli mukavan joustavaa joka taas oli hyvästä ettei jalat väsyneet läheskään yhtä paljoa kuin esimerkiksi olisi betonilla tehnyt. Se tappaa jalat ihan täysin.

Klo 01.30 Proteus & Jokke. Illan energisin show mitä aisti yleisöön asti. Tästä setistä tuli muutama biisi bongaus. Ensimmäinen biisi Union Jack – Two full moons and a trout. Versiosta ei tietoa. Age of love – Age of love. Todella siis kirjaimellisesti hämärä versio biisistä. Sven Väth – Beauty and the beast. Lähdettiin kesken settiä pois paikalta. Olisi varmaan kuullut hienoja biisejä mutta oltiin oltu jo niin kauan paikalla lähes 12 tuntia jo niin se rupesi tuntumaan jaloissa.

Pyörätuolilla oli kaveri tullut paikalle. Hienoa että hän oli lähtenyt paikalle fiilistelemään hyvää musaa.

Kaveri oli info pisteessä töissä, kun kävelin siitä ohi hän tuli moikkaamaan ja esitteli sitten infopisteen kaikki hienoudet. Oli some seinä tosin vähän piilossa mutta oli siellä kirjoituksia. Puhelimen latausta sai tosin puhelimia oli ruuhkaksi asti siihen nähden paljon oli sähköpistokkeita tarjolla. Infopisteessä luvattiin vastausta ongelmaan kuin ongelmaan ja jos ei suorilta pystynyt vastaamaan niin luvattiin ottaa selvää. Tämä on hienoa asiakaspalvelua!!

Olisin ihan mielenkiinnosta halunnut tietää kuinka monta askelta tuli perjantain aikana tallattua. Klo 02.30 pois mestoilta. Keräämään voimia seuraavaan päivään. Jalat oli todella väsyneet tässä vaiheessa iltaa. Etenemis vauhti oli todella hiljaista josta sain nimen etana.  Seuraavan kerran tullaan Kosmokseen vahvemmilla jaloilla.

Matkalla majapaikkaan satoi pikkuisen vettä. Se taisi olla perjantaina kun vähän ripotteli vettä. Muuten oli kuivaa keliä. Nukuin toisenkin yön yllättävän hyvin. Ihmettelen itsekin miten hyvin. Teltassa jos olisin ollut luulen että unet olisivat jääneet todella vähiin. Paljon häiriötekijöitä olisi ollut matkassa.

Todella hyvin fiiliksin lähti festivaali alueelta hienon reilun 10h mestoilla olon jälkeen. Kokonaisuus oli sen verran iso että varmaan jäi monta hyvää juttua kokematta kun oli “väärässä” paikassa väärään aikaan. Uskoisin näin. Onneksi sain vinkin avajaisista etten missannut niitä. Paljon hienoja musiikillisia hetkiä monella stagella koettu. Kehun vielä Vortex stagea uv-valon loisteessa ja siihen yhdistettynä metsä ja psyke musiikki. Täydentävät todella toisiaan.

Tämä on niitä tapahtumia joiden tunnelmaa paikan päällä ei vaan osaa tarpeeksi ylistävin sanoin kertoa vaan tämä pitää todellakin kokea. Metsäbileissä on aina oma tunnelmansa. Suosittelen lämpimästi. Terveisin ensimmäistä kertaa Kosmoksessa.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2417-kosmos-festival-2016

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Toinen bile blogi joka keskittyy enemmän aikaan ennen bileitä. Bileistä ennakkojuttuja, levyarvosteluja. Laaja-alaisesti kaikkea. http://musicholistic.blogspot.fi/

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Kosmos Festival Day 3 Lauantai @ Open Air Ristiina 23.07.2016
  2. Kosmos Festival Day 1 Torstai @ Open Air Ristiina 21.07.2016
  3. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel, Bloemendaal Day 3 26.06.2016
  4. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel, Bloemendaal Day 2 25.06.2016
  5. Luminosity Beach Festival 2016 @ Beachclub Fuel Bloemendaal Day 1 24.06.2016