Hideout – Rave Now @ The Circus Helsinki 05.05.2017

Mahtavat puitteet tarjosi Circus jälleen. Järjestävä taho onnistui bileissä enemmän kuin hyvin. Tässä kirjoitetaan tätä tekstiä noin kahden tunnin unilla. Odotetusti paljon tuttuja illassa.

 

Kerrankin ajallaan liikkeelle Lahdesta. Kolmas matkustaja tänään matkassa ja neljäs poimittiin lähempää Helsinkiä kyytiin. Naapurit varmaan arvosti sitä että kaveri lähti pois kodistaan ennen Suomen MM-kisojen avausottelun loppua. Rauha saapui silloin taloon.

Kerrankin pääsin roikkumaan ovenkahvaan ennen avaamista. Eli poikkeuksellinen tilanne tällä kertaa, yleensä olen suunnitellusta aikataulusta myöhässä puolesta tunnista tuntiin. Saan siitä aina palautetta hovi kuskilta.

Circus yllätti jälleen. Löytyi salainen huone jossa en ole tässä tilassa koskaan ollut aikaisemmin. Nyt on tässäkin tilassa oltu bileissä.

Klo 19.11 sisään. Ensimmäinen kuultu biisi illassa oli Robin S – Show me love. Houstaamassa illassa Rico & Paco. Etkoilu ajan soittivat vielä ralleja, hetkittäin varsin outoja valintoja mutta ne toimi tilanteessa. Jos et tykännyt soivasta biisistä niin seuraavan biisin sai aika vaivattomasti menemällä tanssimaan. Biisi vaihtui heti sillä sekunnilla. Tämän etkoilu ajan kahlattiin musiikin suhteen syvissä vesissä mutta se sopi illan teemaan. Promokuvan viikset oli ehdottomasti parhautta.

Suht pitkän biisi bongaus listaus alkaa tästä. Moloko – Sing it back. E-type ft. Na Na – Life. Marrs – Pump up the volume, tuttu myös pulttibois tunnarina. C & C Music factory – Gonna make you sweat (Everybody dance now). Bob Marley vs Funkstar deluxe – Sun is shining. Three drives – Greece 2000. Dr. Alban – It’s my life. Super Mario bros theme. 2 brothers on the 4th floor – Fairytales. A-ha – Take on me. Scatman John – Scatman’s world.

Rico & Paco setti oli aikas yllätyksellinen. Välillä ei tiennyt pitäisikö itkeä vai nauraa. Mutta ei missään tapauksessa ollut tylsä setti. Todellista vaihtelua. Lista jatkuu… Stayin’ alive kahdesta vaihtoehdosta veikkaan Bee gees versiota. Toinen vaihtoehto oli N Trance. Jälki kuuntelussa en saanut täysin selvää visiota kumpi soi. T-spoon – Sex on the beach. Paradisio – Bailando. Bellini – Samba de Janeiro. Alice deejay – Better of alone. Setin viimeinen biisi oletan Scooter – Posse (I need you on the floor).

Tähän kohtaan loppui etkoilu toiminta ja alkoi bileiden “virallinen” osuus.

Klo 20.30 Tornado. Hienon kuuloista trancea soitossa. Ei säästelty. Olin “kuuloetäisyydellä” oikeastaan koko setin ajan.  Pari biisi bongausta setistä. The Thrillseekers – Synaesthesia. Paul van Dyk – For an angel. Muutama biisi kuulosti tutulta mutta ei saanut biisiä mieleen.

Klo 21.30 EE. Psyke saundeissa liikuttiin seuraava tunti. Aika paljon oli tanssijoita koko illan aikana lattialla. Tämän setin aikana riitti väkeä lattialla hyvin.

Friik ja Inch, teitä oli kiva nähdä pitkän tauon jälkeen.

Klo 22.30 Noizu. Ei oikein saanut genrestä kiinni. Alku vaiheilla soitossa Proteuksen vanhan ajan mäiskettä  Sitten keskittyminen herpaantui ja muutaman biisin loppu setistä bongasin. The Prodigy – Omen. Age of love versiointi, kuulosti ihan ko biisiltä. Hyvää hardi saundia oli soitossa ja tanssilattialla riitti väkeä. Se on hyvä merkki.

Oli ns bile puoli oli tietystä kohtaa iltaa todella kuuma, kostea ja hikinen. Piti aina käydä vähän viilentelemässä käytävän puolella.

Klo 23.30 Säde. Koko Säde poppoo kasassa yhdessä tilassa, varmasti iloinen jälleennäkeminen varsinkin kun Friik ei järin aktiivinen bileissä kävijä enää ole. Sama Inch. Mutta koko soittava Säde porukka oli (Proteus, Neon, Triton, Friik, Inch ja Traba). Täytyy sanoa että tätä Säde allstars kokoontumista on odotettu pitkään ja hartaasti tässä kohtaa.

Oli aika hankalaa ja haastavaa seurata että kuka siellä soittaa. Saattoi olla pari kolmekin kaveria laitteissa kiinni hetkittäin. Ota siinä sitten selvää kuka heistä soittaa jos ei luureja ollut päässä kenelläkään sillä hetkellä. Mutta kokonaisuutena hyvä setti.

Jokaisella soittajalla on oma rakas genrensä jota haluaa illassa soittaa. Onneksi pysyi oman sietokyvyn rajoissa sen mitä kuulin (2,5h) settiä. Joukosta erottui Traban pesukone teknot (Hard tekno) kun soittamaan pääsi.

Kiitoksia kaima juttutuokiosta joka venähti aika pitkäksi kun tarinaa riitti. Jarkko kiitoksia limsasta ja Inch vedestä illassa. Tuli tarpeeseen. Tänä iltana oli ilahduttavan paljon panostettu pukeutumiseen. Vähän tuli vanhat hyvät ajat mieleen.

Koko allstars setistä bongattu joitain biisejä. Cherrymoon Trax – The House of house. The Prodigy – No good (start the dance). Darude – Sandstorm. Bomfunk mc’s – B boys Fly girls. Hennes & Cold – The second trip (DJ Scot project remix). The montini experience II – Astrosyn (My house is your house). Kosheen – Catch.

Paljon tuttuja liikkeellä ketkä eivät enää liiku kovin aktiivisesti bileissä. Kevät kun nyt on vaikka lunta ja räntää sataa niin nyt oli ilo nähdä teitä ketä ei ole aikoihin bileissä näkynyt.

Kiitos jälleen Circus henkilökunnalle hyvästä palvelusta. Tutuille ja muillekin paikalla olleille kanssa bilettäjille. Ilo huomata että nuorempaakin porukkaa käy näissä bileissä. Olette tervetulleita. Että jatkuvuutta olisi teille nuoremmillekin tulevaisuudessa..

Parhautta illassa dekkien takana oli Säde poppoo. Sankareille, otan osaa level up johdosta. Tuli niin vanhat ajat mieleen taas, paljon tuttuja bileissä, itselle todella hyvin sopivaa soittoa kuultu pääosin. Tänä iltana sai jutella mukavan paljon. Uusiakin kasvoja kävi juttusilla. Kiitos näistä. Kiva vaihtaa kuulumiset tuttujen kanssa.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2017/03-hide_out_050517/

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

Merkatkaa kalentereihin Fabric Festival presents trance picnic 10.06.2017 Hämeenlinnassa, ilmainen ulkoilma bile! Lisä infoa https://www.facebook.com/events/410603872650510/ Suosittelen lämpimästi trancen ystäville tulemaan kauempaakin paikalle. Varmasti sen arvoista.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Kuvareportaasi: Säde 13th Birthday Party @ Gloria Helsinki 15.10.2011
  2. Mr. Triton’s 40th Birthday Party @ Botta Yläkerta Helsinki 25.11.2017
  3. Empire w/ Cosmic Gate @ The Circus Helsinki 22.04.2017
  4. Ravenation – Christmas Party @ Y31 Helsinki 15.12.2017
  5. Kuvareportaasi: Säde – Energy Flow Eternal w/Kevin Energy @ Venue Helsinki 28.01.2012