Helsinki Jungle Mafia pres 20 Years Of Klute (UK) @ Nosturi Helsinki 18.03.2016

Edellisen kerran olin tämän poppoon bileissä puoli vuotta sitten. Ei ole laatu laskenut yhtään sitten viime käynnin. Illassa soitossa timanttisen kovaa rumpubasso saundia. Viihdyin hyvin illassa. Illassa juhlittiin Kluten 20 vuotista uraa musiikin parissa.

 

Klo 21.45 liikkeelle kohti Helsinkiä. Bileet alkoi totutusta poiketen klo 23. Paikalle kerettiin klo 23.30. Saapumis hetkellä soittamassa oli Physics. Sen verran kauan kesti kantamusten tipauttaminen kannosta ettei kerennyt ottamaan kaverista soitto kuvaa. Illan soitto aikataulu koki vähän muutoksia ja kameran kello oli väärässä ajassa että soittajien vaihtoajat voivat olla vähän metsässä tietystä kohtaa iltaa.

Pari kanssabilettäjää kävi juttusilla. Toisen kanssa emme olleet nähneet vuosiin. Mutta silti biletetään täysillä omalla tavallamme. On hienoa että kanssa bilettäjiä käyvät juttusilla. Aikaa on aina vähintään sen verran että pari sanaa kerkeää vaihtamaan, joskus aikaa on reilumpaan juttutuokioonkin. Että rohkeasti vaan juttusille.

Muistini mukaan olen viimeksi ollut Illusion production 15th anniversary bileissä vuonna 2011. 5 vuotta edellisestä kerrasta. Tämä oli itselle kolmas kerta nosturissa. Vuosiluku piti varmistaa arkistojen kätköistä.

Täällä käy selkeästi oman tyylistä porukkaa niinkuin muiden genern bileissä sama juttu..Tietty muutama tuttu ketkä käyvät myös laajasti muidenkin genren bileissä. Olen itse sen verran harvakseltaan käynyt rumpubasso bileissä että ei ole vielä uusia tuttuja näistä bileistä tullut.

Ensimmäinen soittajan vaihto klo 23.45 Muffler dekkien taakse. Erittäin asiallista rumpubasso saundia soitossa että sai ihan jalat notkumaan ihan pikkuisen vaan. Mufflerin soitto mielyttää aina korvaa. Illan parasta saundia tittelin saaja

Klo 00.36 vuoroon Klute (UK). Kaveri soitti aikaisemmin kuin soittoaikataulussa oli merkitty. Varmaan tullut eteen näitä kuuluisia muuttujia eteen. Tämä taisi olla viimeinen tarkka havainto soittajan vaihtumisesta. Erittäin hyvää rumpubasso saundia soitossa. Illan parasta saundia titteli jaettuna kolmen soittajan kesken tänä iltana.

Tänään vaikutti siltä että porukka tuli vasta maagisen puolenyön jälkeen. Lopulta tanssilattia oli mukavan täysi tanssijan mielestä joka kaipaa tanssimiseen tilaa ympärilleen reilusti.

Olin vähän pihalla miten kulkea nosturissa. Viiden vuoden tauko vaikuttaa asiaan. Mutta illan mittaan rupesi muistamaan että miten minnekin pääsee kulkemaan. Katto ei auennut tänään, niin tosin ei ollut vaadittavia olosuhteita  Aamujatkot ja tarpeeksi kova biisi kehiin.

MC mun mielestä oli hyvä tänään. Oli sopivasti läsnä, ei ollut liian agressiivinen tai tunkeileva vaan silleen sopivasti mukana. Mun korvaa mielytti tämä lisä illassa.

Klo 01.45 Saundi muuttui radikaalisti. Ei varmaa havaintoa enää tässä kohtaa soittajan vaihdoista. Jossain kohtaa Burma tullut soittamaan ja selvää ajankohtaa tähän ei ole kun toi soittoaikataulu meni remonttiin. Joskus käy näin ja täällä tänään homma hoidettiin asiantuntevasti.

Jo viime tämän porukan bileissä huomasin että rumpubasso toimii myös omalla kohdalla varsin hyvin. Tämä ilta vahvisti vaan tätä tietoa. Tämän genren bileissä viihtyy hyvin.

Klo 02.40 soitettu saundi oli aikamoista runttausta. Ei haittaa yhtään. Antaa mennä vaan rankempaan suuntaan. I like it.

Ääniwallissa Helsingissä oli bileet myös joka on saattanut vaikuttaa osallistujien määrään paikassa. Mun silmin oli hyvin väkeä että oli kuitenkin vielä tilaa tanssia vähän leveämmin jos siltä tuntui.

Kiitos järjestävälle taholle, viihdyin illassa hyvin. Sain kuulla koko illan ajan timanttisen kovaa rumpubasso saundia. Tänä iltana parasta saundia titteli jakaantuu kolmen kesken. Muffler, Klute ja pidin myös Burman saundista. Physics soittanut varmasti hyvää saundia mutta en kerennyt sitä kuulemaan tietoisesti yhtään.

Muutama minuutti ennen pilkkua poistuminen paikalta. Muutaman mutkan kautta kotiin klo 05.30 pintaan.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2403-helsinki-jungle-mafia-presents-20-years-of-klute-uk

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008.

Mitä olet ajatellut tehdä pääsiäis sunnuntaina? Mulla olisi todella varteen otettava vaihtoehto tarjota. Suuntaa Turkuun Millennium bileisiin. Lisäinfoa https://www.facebook.com/events/1038895542833823/ Et halua missata näitä bileitä!!

Toinen bile blogi joka keskittyy enemmän aikaan ennen bileitä. Bileistä ennakkojuttuja, levyarvosteluja. Laaja-alaisesti kaikkea. http://musicholistic.blogspot.fi/

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.

Seuraava Helsinki jungle mafian bile nosturissa on todella pian. TIetoa täältä https://www.facebook.com/events/964535906976443/?active_tab=posts

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

 1. Helsinki Jungle Mafia pres. DJ Grooverider @ Kaivohuone helsinki 19.09.2015
 2. Science Helsinki: Helsinki Jungle Mafia presents: DIGITAL 9/4/2016 @ Nosturi, Helsinki
 3. 16 Years Of Finrg @ Nosturi Helsinki 31.03.2018
 4. Illusions Productions XX @ Nosturi Helsinki 02.10.2016
 5. Hideout pres. Return Of Trance @ UG helsinki 12.02.2016
 • Glenn Grip

  Hyvä review! Taisi kyllä olla Mr Joseph joka aloitti Mufflerin jälkeen ;) ja Klute sitten runttasi vähän rankempaa soundia ennen Burmaa.

  • http://kehto.fi/ Juha

   Juu, meni varmaan soittajat sekaisin kun oli soittajia keitä en tuntenut ulkonäoltä. Ei nähnyt kaikkia soittajan vaihtoja.