Hardfloor 25 Years – Make Acid Great Again @ Ääniwalli Helsinki 10.11.2017

Edellisen kerran Hardfloor live setti kuultu Housenatio electribe bileissä syksyllä 2006. Oli siis aika tarkistaa kaksikon päivän live kunto. Oli torstai-iltana pikkuisen kuumetta joka vähän aiheutti jännitystä tilanteeseen. Oli todella timanttisen täydellisen onnistunut ilta!

 

Mitä Hardfloorin livekuntoon tulee voin sanoa heti että kyllä se on kohdallaan. Bileen fiilikset kympin asteikolla 15/10… Edellisen kerran Hardfloorin kokenut livenä Helsingissä kaapelitehtaalla. Tällöin sain Hardfloor kaksikolta nimmarit homerun levyyn.

Sain kaverin iloiseksi kun hän oli aikaisemmin puhunut että haluaisi kovasti tähän tapahtumaan niin annoin kaverille rave luottoa ja saatiin kaveri mukaan matkaan kovasti fanittamansa bändin keikalle. Illan jälkeen fiilikset olivat kaverilla korkealla. Oli vahvasti sitä mieltä keikan jälkeen että oli paras keikka missä on koskaan ollut. Se on isosti sanottu. Mutta hyvä ilta oli.

Oli muutama muuttuja jotka aiheutti lievää jännitystä että pääseekö tänä iltana paikalle ollenkaan. Torstaina flunssainen olotila ja oli kuumetta 37,5c. Tein kaikki mahdolliset tietämäni kikat ja olin lähtökunnossa kun lähtö koitti. Olisi harmittanut isosti. Koin ihmeparantumisen, nyt ei ollut aikaa olla kuume potilaana kotona peiton alla.

Alku illasta tunsi itsensä hieman ulkopuoliselta mutta kun näki muutaman tutun niin asia korjaantui normaaliksi. Tällä en meinaa että olisin ollut väärässä paikassa vaan että tulee käytyä harvoin tämän genren bileissä.

Klo 20.30 pintaan kohti Helsinkiä. Perillä juuri ennen kun musiikki alkoi klo 22. Odotusarvot oli aika korkealla kun kokonaisuutta mietti ja voin sanoa että toteutus meni yli odotusten helposti. Tänä iltana toteuksen suhteen ei voi sanoa että hipoo täydellisyyttä vaan todella oli sitä itse täydellisyyttä. Hardfloorin vetovoima on veilä hyvin vahva. Nuorempaakin väkeä oli joukossa mukana, hyvä näin.

Bileiden aloitussetit oli seuraavat. Isolla puolella Ender ja pieni puoli Miss Delay. Teknon merkeissä, isolla puolella pienellä acid mausteella. Tuli kuunneltua molemman puolen soittoa.

Klo 23 Iso puoli. Ensimmäinen live. Business city. Tekno saundia. Muutama biisi bongaus joku suoraan, muutama jälki kuuntelussa kotona. Yksi yö Lahes. Tykitellään. Korson tyttö. Ensimmäistä kertaa näen bändin livenä. Ilmeisesti joku uusi julkaisematon biisi oli soitossa. Tykkäsin tästä. Hyviä sampleja ja vokaalit olivat kohdallaan. Kun ei ota biisien sisätöä liian tosissaan.

Klo 23 Pieni puoli. Halo. Vahvasti illan tunnelmissa kehiin, acid saundia. Biisi bongaus setistä. The KLF – What time is love? Versiosta ei tietoa.

Oli kiva nähdä neljää kaveria pitkän tauon jälkeen. Oittisen poika, vexe, genki ja Henrik L. Ehkä näemme tulevaisuudessa useammankin kuin kerran kahteen kolmeen vuoteen?

Klo 22.48 Iso puoli. Toinen live. Acid kings. Yhden biisin sanat jäi mieleen Eli yksi biisi bongaus setistä. Acid kings – Suck me.

Klo 00 Pieni puoli. Indigo. Taas hyvällä tavalla illan henkeen sopivaa vähän erilaista saundia soitossa.

Maaginen puoliyö ja porukkaa mestoilla todella hyvin. Jossain vaiheessa iltaa oli ollut pitkä jono paikalle kun iso määrä ihmisiä tulee paikalle samoihin aikaan paikalle. Itse tulin ajoissa paikalle ilman jonoja.

Klo 00.30 Iso puoli. Illan kolmas live. Morphology. Tämä setti on jäänyt vähälle huomiolle.

Klo 01 Pieni puoli. Orkidea. Tätä settiä odotin kuten myös Hardfloorin liveä jotka olivat 30 minuuttia päällekkäin. Mutta minulla kävi niin että Tapsa soitti ekan puolen tunnin aikana niin timanttista saundia että olin paikalla setin loppuun asti. Taas kerran Tapsa vetäisi maton jalkojen alta. Eniten biisi bongauksia setistä ja syystäkin. Olin aika varma että kun Hardfloor aloittaa 01.30 niin pieni puoli tyhjenee aika reilusti. Minä jäin.kuulemaan setin loppuun asti.

Biisi bongauksia setistä. Aloitus biisi Humanoid – Stakker humanoid. LFO – Lfo, tämä biisi aiheutti huutoja kun se tunnistettiin. Wink – Higher state of consciousnes. Emmanuel top – Acid phase. The KLF – What time is love? D-mob – We called it acieed.

Jälleen kerran sai todistaa Orkidean soiton laatua. Edelleenkään en ole kuullut huonoa settiä Tapsalta. Se on hieno taito loihtia soittoon mielettömän hienoja biisejä. Orkidean nimi bileen lineupissa takaa laadun, olen 15 vuotta saanut kunnian kuulla Orkidean settejä. Tähän ajanjaksoon ei ole yhtään huonoa settiä kuultu.

Tapsan setin jälkeen menin muun porukan perässä isolle puolelle. Iso puoli oli ihan tukossa Hardfloor setin aikana. Kuten odottaa saattoi. Tulin sen verran myöhään isolle puolelle että en lähtenyt tunkemaan eturivin paikoille. Sinne taaksekin kuului omiin tarpeisiin soitettu saundi.

Molemmilla puolilla musiikin tunsi kropassa hetkittäin. Potki mukavasti.

Klo 01.30 Hardfloor live. Monelle varmasti illan odotetuin hetki. Itse en ollut heti alusta lähtien paikalla kuulemassa soittoa. Hardfloor liimasi mun kengät lattiaan kiinni, en pystynyt liikahtamaan ollenkaan mihinkään. Tuttujakin biisejä joita tunnisti oli mukana. Biisi bongauksia setistä. Mory Kante – Yeke yeke (Hardfloor dub). Robert Armani – Circus bells (Hardfloor remix). Sitten Hardfloor omaa tuotantoa. Hardfloor will survive. Acperience. Lost in the silver box. Mahagony roots. In to the nature.

Pienen puolen kaksi viimeistä soittajaa meni totaalisesti ohisektoriin että unohdin kirjoittaa heistä tähän blogiin. Sori tapahtuneesta niin paikan päällä kuin kirjoituksen puolesta. Genki ja Maniac setit jäivät täysin pimentoon. Kirjoitus moka menee väsymyksen piikkiin.

Erittäin hieno ilta kaikkineen. Paljon iloisen näköistä väkeä liikkeellä. Nuorta ja vanhaa bilettäjää nähty paikalla. Lähdettiin vähän ennen pilkkua pois. Kiitos Pinja limsasta, tuli tarpeeseen, sai vähän heikon olon paremmaksi joka ei johtunut alkoholista.

Oli saatu hieno kattaus kovia kotimaisia artisteja kiinnitettyä remmiin. Timanttinen lineup täytyy sanoa ja hehkuttaa samalla. Tämä venue oli oikea paikka tälle bileelle. Paikka toimi erittäin hyvin tämmöiselle bileelle. Venue on karu mutta hieno. Oli kaukaa pohjoisesta edustusta paikalla. Kotona siinä kello 05 nurkilla yli 24 tuntia valvoneena.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kameraa mukana

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään. Kevään 2018 aikana kirja olisi valmis viimein tämän hetken tiedoilla.

 


Ei aiheeseen liittyviä uutisia.