Harder.fi – Keelhaul @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 16.07.2016

Harder.fi is back in business!! On pitänyt 3 vuotta hiljaiseloa ja nyt he kokivat että comebackin aika oli koittanut. Kovat oli paluu bileet. Ei ole taidot ruostuneet tauon aikana. Yhtä laadukasta bilettä pukkaa kuin silloin joskus muinoin. Lisää tunnelmista alla.

 

Lähdön hetkillä oli taas kerran muuttujia matkassa jotka viivästytti lähtöä. Ihan normaalia siis. Matkaan 30 minuuttia myöhässä suunnitellusta ajasta. Viimein klo 20.30 päästiin matkaan. Klo 21.50 päästiin paikalle. Ajatus oli olla heti klo 21 pintaan paikalla. Tänään ei onnistunut.

Oletuksena kuulen illassa “paskaa” musaa. Tapaan tosi “inhottavia” ihmisiä joiden kanssa ei haluaisi olla tekemisissä. NOT!!! Odotukset illan suhteen aika korkealla. Tällä kertaa meidän “areena” oli alakerrassa.

Klo 22.00 Jka vs Yaya. Yayan edellisestä setin kuulemisesta on suorastaan ikuisuus. En muista koska olisin viimeksi kuullut livenä paikanpäällä hänen soittoaan. Taidot eivät ole kadonneet mihinkään, laadukasta hardi saundia oli soitossa. Jkan soitteluita on päässyt vähän useammin kuulemaan. Molemmat heistä ovat taitavia soittajia. Illan soittelut heiltä maistui todella hyvin. Laatu takuulla.

Klo 23.00 Acid rocker & Stone cold. Siis huh huh mitä saundia kaksikolla soitossa. Tanssilattia kiitti tästä setistä. Tanssijoita oli reilusti tämän setin ajan. Biisilista setistä blogin lopussa. Oli kyllä niin kovaa lekaa kehissä että oksat pois. Tiukkaa runttausta lopussa Nautin todella tästä soitosta!

Biisi bongauksia setistä. Carbon Based & Proteus – Heavy fusion. Lab 4 – Candyman. E-Max – A culture of human beings. Ephexis – Sick Seduction. Carbon Based – Ultimate Protection. Viimeinen biisi kruunasi tämän setin omalta kohdalta. RMB – Spring. Toimii aina!

Blogini lukija kävi juttusilla ja blogini sai kehuja osakseen. Kiitos siitä. Tykkään saada paiautetta kuvistani tai blogistani. Oli se sitten hyvää tai huonoa. Kaikki otetaan vastaan. Tulkaa juttusille jos satutte samoihin bileisiin. Aina on hetki aikaa jutella. Vaihtelee lyhyestä vähän pidempäänkin juttutuokioon. Se on aina ihan onnesta kiinni.

Hän kyseli Luminosity Beach Festival bileistä. Oli lukenut mun reissun blogit ja oli sitä mieltä että ensi vuonna hän lähtee kyseisiin bileisiin. Suosittelen lämpimästi vähän vanhemman trancen ystäville. Vuosituhannen vaihteen trancen kulta-ajan saundia paljon soitossa. Näissä bileissä oli tänä vuonna monta semmoista dj:tä joita tuskin Suomessa nähdään koskaan. Bile mesta on aivan mielettömän hieno. Illassa oli tuttu joka oli lukemansa perusteella pelkästään myös lähtemässä bileisiin ensi vuonna.

Luminosity Beach Festival 2017 onkin 10v synttäri bileet. 4 iltaa trancea putkeen. Tänä vuonna oli 61 DJ:tä joista yksi ei ollut omalla tasollaan vaan osan setistään aika hukassa. Mitä tulee ensi vuoden soittaja määrä olemaan sitä voi vaan arvailla. Jos soittajat on vähänkään tämän vuoden tasoa niin “heikoin” dj on kansainvälisesti mitattuna vähintään kovaa keskitasoa.

Takaisin Suomeen ja iltaan. Paikassa ilmainen vesi. Mahtavuutta sillä paikassa puskee hikeä ihan kiitettävästi. Vaikka ei tekisi mitään tanssi moovejakaan.

Paita sai kehuja kanssa bilettäjältä. Andress oli paikalla. Oli kiva nähdä kaveria, ei olla vuosiin nähty missään. Suzus ei päässyt työ esteen takia. Olisi ollut kiva nähdä kaveria myöskin vuosien tauon jälkeen. Riina oli myös paikalla kuulemassa oman resident soittajansa soittoa. Oli kiva nähdä.

Olen 13 vuotta kuvannut bileissä ennen kuin tapahtui kameran kanssa pieni onnettomuus. Hollannissa Luminosity beach festival bileen aikana lauantaina kamera sai vettä päälle. Ei onneksi paljoa ja sain kuivattua kameran nopeasti. Selvisin säikähdyksellä kun kamera tuntuu toimivan ihan ok. Kaverilla oli käynyt pahemmin. Kokonainen siideri tuoppi oli kaatunut kameran päälle. Voin kuvitella sitä vitutksen määrää sillä hetkellä. Kun kamerat itsessään ja lisälaitteet maksavat rahaa kun niitä lähtee hankkimaan. Kaverilla kun objektiivi oli huippuluokkaa ja hinta sen mukainen.

Näyttää siltä että tämän tyyliselle vanhan liiton hardi bileelle on tilausta. Porukkaa on mukavasti tilaan nähden ja kaikki ovat iloisella fiiliksellä liikkeellä. Vanhojen pierujen kokoontumis ajot sanoisin. Yksi bile lisää siihen kategoriaan

Klo 00.30 Xl8r vd Decion. NRG pauketta kehiin. Setin lähtökohdat olivat seuraavat “Mitä me soitetaan?” “Täysiä alusta alkaen vaan.” Eli NRG:tä. Xl8r:llä oli pieniä ongelmia biisi valintojen kanssa. Ekana taisi 1000 biisistä saada puristettua 200 biisiin. Kauhean taistelun jälkeen yhdessä vaiheessa oltiin luvussa 27 kun setin aikana kerkee soittamaan ehkä 6 biisiä. Tiedän tuskan.

Tänään oli paljon tuttuja liikkeellä kuten oletinkin. Robomikko on ryhdistäytynyt bileissä käymisen suhteen. Nyt viime aikoina nähnyt kaveria bileissä enemmän kuin moneen vuoteen. Hyvä näin.

Kävin ulkona haukkaamassa raitista ilmaa niin matkalla keskikerroksen käytävällä ulos mennessäni nainen pysäytti minut ja kysyi että missä olen ollut? Vastasin että tuolla alakerrassa. Seuraavaksi nainen halusi ottaa minusta kuvan koska minä otan muista kuvia. Eihän siinä mitään, otetaan kuva, ei ole ongelma. Tämän jälkeen nainen kiitti ja poistui.

Klo 01.30 Ozma vs Xelfer. Illan hc annos ihmisille lopuksi. Suunnitelmissa oli vähän aikaa kuunnella tätä “pauketta” ennen poistumista mutta tuli huono olo ja poistuimme suunniteltua aikaisemmin klo 01.45.

Poistuessa onneksi oli pitkää hihaa mukana olisi tullut muuten liian kylmä. Ihmettelen mistä tuo huono olo tuli. En juonut alkoholia ollenkaan että siitä se ei voi johtua. Ehkä eväissäni oli sitten jotain mikä aiheutti tämän olon? Toivotaan että tämä ei toistu. En tykkää.

Olihan ilta! Tarkoitus oli ettei olisi ensimmäistä settiä missannut mutta ei sille taas voinut mitään. Hovikuski on jo niin tottunut tähän. Illasta parasta oli… Kaikki!! Yhtään huonoa settiä en kuullut, eikä pysty yhtään settiä nostamaan toisen yläpuolelle. Tämä ei todellakaan meinaa sitä että musiikin taso olisi ollut huono. Soitettu saundi hipoi täydellisyyttä koko illan. Todellakin laatu takuulla.

Yhden tutun nimeä jouduin oikein miettimään varmaan vartin ajan ennen kuin sain sen mieleeni. Selkeesti olen kaverin kanssa liian harvoin tekemisissä. Bileissä yleensä törmätään. Mutta jos nimen muistaisi nyt vähän helpommalla hetken aikaa.

Pari potentiaalista paikalle tulijaa oli tänä iltana “vähän” tärkeämissä jutuissa kiinni. Onnea heille uuden bilettäjä sukupolven maailmaan saattamisesta. Jatkuvuutta.

Ääni ei mennyt vastoin oletuksia kun joutui musiikin yli keskustelemaan. Joutui käyttämään ääntä reilummin.

Porukkaa oli tilaan nähden ihan hyvin. Hyvällä fiiliksellä kuten olettaa saattaa. Uusiakin kasvoja jonkin verran mukana joka on hieno juttu. Vanhempaa porukkaa paikalla ei pidä pelätä vaan saa tulla ihan rohkeasti juttusille.

Kiitos illasta Harder.fi poppoo, kaikki soittajat, soititte ihan mielettömän kovia settejä. Vanhan korva lepäsi kuullusta saundista. Bile kansa toivoo tätä laatua lisää!!

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Linkki kuviin tulee lähipäivinä

https://klubitus.org/gallery/2410-harderfi-keelhaul

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Toinen bile blogi joka keskittyy enemmän aikaan ennen bileitä. Bileistä ennakkojuttuja, levyarvosteluja. Laaja-alaisesti kaikkea. http://musicholistic.blogspot.fi/

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.

Stone cold vs Acid rocker setin biisilista

Nemes & Blender – Inquition 2016 Remix
Carbon Based & Proteus – Heavy Fusion
Carbon Based, E-NRG & Nemes – Prologue
Lab 4 – Candyman
DJ Mishka – Having It Large EP
E-Max – A Culture Of Human Beings
Dos On – Rin
Phyton vs Grimsoul – Empty Eyes
Chaos Crew DJs – Illuminati
Substanced & Alchemiist – Jawshatter
Ephexis – Apex
Ephexis – Sick Seduction
Substanced & Alchemiist – Skullcrush
Ephexis, DJ Rx & Carbon Based – Decimator
Carbon Based – Ultimate Protection
Alek Szahala – Unholy Word
Transcend – What You Are
Transcend – Perceptions
RMB – SpringLisää aiheeseen liittyvää:

  1. Happy Hardcore – On Boat @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 05.03.2016
  2. Club Interface @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 18.11.2017
  3. Helsinki Jungle Mafia pres 20 Years Of Klute (UK) @ Nosturi Helsinki 18.03.2016
  4. Harder.fi Chill & Burn Weekend @ Robert’s Coffee helsinki 20.06.2010
  5. Hideout XXX-M @ UG Helsinki 03.12.2016