Happy Hardcore – On Boat @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 05.03.2016

Hyvinkin pitkästä aikaa pääsee kuulemaan happy hardcorea silleen reilulla syötöllä. Tuplabile viikonlopun jälkimmäinen etappi. Voi jeesuksen varapyörä mitkä bileet oli! Ihan mielettömän hieno meininki paikassa koko illan. Ekaa kertaa Wäiskissä.

 

Tänään ajoissa liikkeelle että kerkesi käymään ostoksilla vielä ennen bileisiin tuloa. Pikkuisen jälkeen klo 21 paikalle. Bileet oli laivalla kolmessa kerroksessa mutta meidän bileet olivat yläkerrassa. Joitain yksityisbileitä oli muissa tiloissa. Pikku laserit näkyi ikkunasta kun tultiin paikalle.

Heti lipun myynnissä tuttuja. Tarkempi ajankohta saapumiselle klo 21.17. Tämä bile oli kaverikolmikon pitkään mietitty ja suunniteltu bile ja nyt se sitten viimein toteutettiin. Eikä ollenkaan huono startti. Porukka oli löytänyt hyvin mestoille ja tuntuu että tämmöinen vanhan liiton happy hardcore saundi kiinnostaa. Jengiä tuli heti alusta jo mestoille kiitos osittain varmaan ilmaisen sisäänpääsyn ekan tunnin ajan. Eikä toisaalta lipun hinta muutenkaan huimannut, sisään maksaa sen 5€ + narikka 3€.

Ensimmäisenä illassa oli Crash & D-shark – Tulevan albumin previkka soitto. Kuulosti hyvältä.

En muista koska olisin ollut koko illan happy HC bileissä tai edes koska olisi kuullut setin vanhaa aitoa saundia. Edellisestä kerrasta on vuosia ja taas vuosia loputtomiin. Tämä oli ratkaisu ongelmaan. Loistobileet kyllä. Tämä väkimäärä tunti bileen alun jälkeen lupaa vaan hyvää. Oli ilo huomata että oli myös nuorempaa (arviolta 20v pintaan) väkeä muutama tullut paikalle. Hieno nähdä että vanhempi saundi kiinnostaa nuorempaa sukupolvea. Oli myös paljon vanhan liitonkin väkeä paikalla kaivautunut koloistaan tänne tänään, eivätkä varmaan yhtään pettyneet.

Wäiskin yläkerta oli aivan loistavan kokoinen mesta pitää pienemmän piirin bileitä. Paikassa oli iso tanssilattia ja istumapaikkojakin ihan hyvä määrä.

Visuaalit olivat hyvissä käsissä. Xl8r oli hoitamassa sen puolen laatutakuulla. Ei ole varmaan ollut hetkeen kaverilla tämmöistä vanhan liiton saundin bilettä missä pääsee nauttimaan musiikista täysin siemauksin.

Klo 22 Dekkien taakse Malmen. Asiallista happy HC saundia kehiin. Koko illan ajan oli loisto saundia kyllä soitossa. Yksi biisi bongaus. Mark’ Oh – Droste hörst du mich? Versiointi. Varmaan biisi eri esittäjän nimellä. Mutta tuttua saundia tästä vanhasta biisistä. Scooter – Back in the UK versiointi myös kuultu tässä setissä.

Järjestävä taho ei odottanut kovin paljoa porukkaa tulevaksi paikalle. Lopullinen kävijämäärä oli iloinen yllätys heille. En odottanut kovin paljoa tuttuja paikalle tänään. Ehkä hieman yli odotusarvojen tuttuja liikkeellä. Hyvä niin. Muutamia tuttuja näin todella pitkän tauon jälkeen. Pitkän matkalaisia tuttuja Turusta ja meidän edustama Lahti paikalla.

Musiikki oli kyllä semmoista nannaa koko ajan menneiltä ajoilta että kelpasi olla ja fiilistellä omalla tavallani. En ehkä välttämättä näytä että mikä on todellinen fiilis ulos päin mutta aina lähes poikkeuksetta voi sanoa että bileissä on hyvä fiilis. Tulee niin nostalginen fiilis tänä iltana. Nutille kiitos juttutuokiosta, tästähän tulee kohta tapa! Jo toisen kerran…

En tiennyt olisiko pitänyt itkeä vai nauraa tilanteelle. Yritin ottaa tietynlaista kuvaa jossa tarvittiin strobon apua. Otin sitten 111 kuvaa ja yksi näistä kaikista oli ajoituksellisesti kohdallaan mutta kuva ei välttämättä ollut se mitä hain. Onneksi tänä päivänä ei käytetä filmiä muuten tulisi kalliiksi. Ei ollut arpaonni mukana tänä iltana.

Klo 23 dekkien taakse TornadoZ. Vuorossa oli UK happy hardcore classic setti. Sitä saundiahan kelpasi kuunnella. Samoin väli spiikkiä Nyt reivataan! Biisi bongaus. Dune – Hardcore vibes versiointi.

Klo 23.26 Paidaton poika. Parilla tanssijalla oli aika laajat moovit.

Tässä saa olla itse onnellisessa asemassa kun miettiin sitä ettei ole jälkikasvua. Lähinnä siltä kantilta katsottuna että kuinka tärkeää on tämä bileissä käynti, musiikki yleensä elämässäni. Jos olisi lapsia niin asiat olisi ihan päälaellaan. Minulla elämän tarkoitus on jotain muuta kuin yleisesti ihmisillä on. En voisi kuvitella elämää ilman bileitä. Ehkä tilanne olisi toinen jos olisi löytynyt vaimoke esim alle 30v iässä. Mutta ei ole löytynyt. Bileissä käyminen ajoi perheen perustamisen ohi joskus 2000-luvun taitteessa. Olenhan elämäntapa reivaaja.

Yläkerrassa oli tiettyyn pisteeseen asti yhdessä paikassa aika viileä olla jossa olinkin aika paljon illan aikana.

Klo 00 Dekkien taakse Nanobii. Hyvää happy hardcore saundia soitossa setissä. Osuiko ajallisesti tähän settiin 8-bit nintendo saundia kehissä. Tässä setissä oli kyllä jäätävä lopetus. Aivan jotain muuta tyyliin. Toimi kyllä loistavasti.

Minut muistettiin kun eräs tuttu kysyi kaveriltaan muistaako minut. Eräs kanssa bilettäjä tuli juttusille, oli kiva jutella, tänään oli aikaa juttusille. Saa tulla nykimään hihasta uudestaan.

Klo 01 Sitten alkaa mahdollisesti eeppinen 3-kertainen b2b setti. Osuvasti kuvattu soittoaikataulussa Oh no, the madness… Kolmikko tämän takana Crash & D-shark & TornadoZ. Tanssilattian huudahduksista päätellen mentiin setissä aika klassikko biisi pohjalla. Kolmikko otti tanssilattian heti haltuun. Tässäkin setissä kuultu nintendo saundia. Biisi bongaus. Mortal kombat versiointi.

Koko illan ajan ollut porukka tanssimassa vaihtelevalla ihmismäärällä. Musiikki ainakin suosi tanssijaa. Silmälasit meinasi mennä huuruun sisätiloissa, kun kävin ulkona ja tulin sisään niin sittenhän lasit huurtui oikein kunnolla. Mutta minulle tuotiin äkkiä paperia lasien kuivaamista varten mutta olin jo kerennyt huurun poistamaan paidan helmaan. Otin paperin talteen tulevaa tarvetta silmälläpitäen.

Tuli semmoinen fiilis kesken iltaa että tämä tulee loppumaan liian aikaisin? Olisi tätäkin saundia voinut kuunnella pidempääkin?

Savua oli tänään tilassa mukavan reilusti, ei liikaa kuitenkaan. Näki useamman metrin eteensä. Ei illasta paljoa biisi bongauksia mutta soitettu musiikki kyllä oli parasta illassa. Koko illan ajan. Suosittelen vanhan hardi saundin ystäville.

Hovikuski oli varautunut iltaan laittamalla jalkaan tanssikengät. Kyllähän kaveria nähtiin tanssimassa, mikäs siinä, musiikki oli varmaan tänään kohdallaan siihen tarkoitukseen.

Veikkaan että tämä Wäiski bilelaiva on aikamoinen pätsi kesällä.

Oli todella kovat kemut. Mistään ei näkynyt että nämä olivat järjestävän porukan ensimmäiset bileet. Väen määrästä päätellen tämmöiselle bileelle olisi tilausta. Sopivin väliajoin. Toivotaan että saamme jatkossakin nauttia tämmöisestä saundista. Ehdottomasti lisää tämmöistä. Vaadimme lisää!!

Paluumatkassa taas kerran Star wars efekti eli sataa lunta vaakasuoraan joka tekee mahdolttomaksi pitkien valojen käytön. Mutta tänään ei ollut niin paha kuin kerran forssasta paluussa.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2402-happy-hardcore-on-a-boat

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008.

Mitä olet ajatellut tehdä pääsiäis sunnuntaina? Mulla olisi todella varteen otettava vaihtoehto tarjota. Suuntaa turkuun Millennium bileisiin. Lisäinfoa https://www.facebook.com/events/1038895542833823/ Et halua missata näitä bileitä!!

Toinen bile blogi joka keskittyy enemmän aikaan ennen bileitä. Bileistä ennakkojuttuja, levyarvosteluja. Laaja-alaisesti kaikkea. http://musicholistic.blogspot.fi/

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Harder.fi – Keelhaul @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 16.07.2016
  2. Club Interface @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 18.11.2017
  3. Helsinki Jungle Mafia pres 20 Years Of Klute (UK) @ Nosturi Helsinki 18.03.2016
  4. Varainkeruubileet @ UG Helsinki 12.11.2016
  5. Art Of Trance & Union Jack @ Y31 Helsinki 17.09.2016