Hallmark @ Y31 helsinki 28.02.2015

Mistähän sitä alottaisi… Aika sanattomaksi veti tämä ilta vanhan reivaajan. Siis ihan mielettömän hieno ilta taas Hallmarkin merkeissä. Niin se vaan on että Hallmark on selkeesti mittari hyvälle trancelle. Tällä en todellakaan tarkoita EDM osastoa. Alla fiiliksiäni illasta, olkaa hyvä.

Oli kuukauden tauko bilettämisessä. (Lue: liian kauan). Mutta hyvää kannattaa odottaa. Tätä kannatti todellakin odottaa! Biletarjontaa oli helsingissä reilusti tänä iltana. Omalla kohdalla bileiden valinta oli selvä. Odotan illalta paljon

Olisi hesan HC bileissä ollut paljon porukkaa keitä olisi ollut kiva nähdä pitkän tauon jälkeen. Tiedätte varmasti keitä olette.

Odotan illalta paljon niin kuin tässä tapauksessa pitääkin. Kova lineup kotimaisin voimin. Odotettavissa paljon tuttuja mestoille. Harvemmin bileissä käyviä bilettäjiä bongattu useampikin.

Vähän ennen klo 21 liikkeelle, keula kohti hesaa. Siitä on aikaa kuukausi kun viimeksi motaria sahattiin samaan suuntaan. Näin matkalla hesaan motarin varressa epäilemättä suomen suurimman Battery tölkin. Rupesi heti sen nähdessään tekemään viinaa mieli miedomman vaihtoehdon sijasta. Punainen tölkki ei tuonut mitään pakon omaista tarvetta alkoholiin.

Klo 22.15 paikalle. Lipunmyynnissä olikin tuttu paikalla. Narikkaan soljuu Kajis saundi ja toivottaa täten lämpimästi tervetulleeksi. Kajis aloitti soitannan tänä iltana. Mitä sulosointuja kaveri soittaakaan. Sitä tuttua taattua Kajis laatua!! Tätä on todellakin ilo kuunnella. Setissä yksi EDM vaikutteinen biisi. Se suodaan. Tätä kaveria ei koskaan tule hehkutettua tarpeeksi. Hyvät ihmiset, laittakaa tämä nimi mieleen. Tästä kaverista kuullaan vielä ja isosti!!! Ei biisi bongauksia setistä.

Miksi hehkutan aina kaveria? Kaveri on ansainnut kehunsa. Näen että tuolla koko ajan kehittyvällä tietotaito tasolla pääsee vielä musiikkijutuissaan todella pitkälle. En epäile hetkeäkään. Kaverin taidoista se ei ainakaan jää kiinni. Tiedän sen.

Orionin kanssa juttelin ennen keikkaa ja hän myönsi että vähän on perhosia vatsassa. Hän ei ollut pikään aikaan soittanut 2h settiä trancea. Vielä teemalla past, present and future. Ympyrä sulkeutuu tämän illan osalta kun Orion kymmenisen vuotta sitten matkusti rovaniemeltä hesaan keikalle. Mihinkäs muualle kuin Hallmarkkeihin silloinkin. Sitten Orion soittaa trancea tänään myös Hallmarkeissa. Ympyrä sulkeutuu.

Tänään oli yllättävän paljon lahtelaisia paikalla. Jokunen kävi esittäytymässäkin. Hienoa että näin teitte. Ihan rohkeasti vaan juttusille, aina on aikaa, joskus enemmän, joskus vähemmän. Muutenkin oli illassa odotetusti tuttuja paljon paikalla.

Saa nähdä miten porukka jakaantuu eri bileiden kesken? Uskon että tämä tapahtuma on kuitenkin todella vahvoilla tässä kisassa. Väkeä oli semmoinen sanoisiko vakiomäärä alkuhetkillä. Vähän puolenyön jälkeen oli pieni tungos jo paikassa. Niinkuin vähän ajattelinkin olevan.

Tänne bileeseen kannattaa tulla aikaisin koska heti alusta lähtien musiikki on ollut todella kovatasoista alusta lähtien. Ettei ole semmoista “täyte settiä” alkuun vaan heti laadukasta trancea joka jatkuu ja paranee yleensä loppuiltaa kohti.

Kajis ja hänen soittofiilis illassa. Sanoisin että se oli käsin kosketeltavissa. Näki kyllä olosta ja eleistä että soitosta nautitaan täysillä niin kuin pitääkin.

Tunnelma paikassa on kyllä sanoin kuvaamaton. Musiikki on täydellisen hyvää. Ihmiset hyvällä mielellä liikkeellä. Täydellinen harmonia paikassa bileiden ajan. Tämä pitää kokea!

Pitkästä aikaa sniper lumipuku -> liikkuva komposti nimen illassa saanut kaveri oli bileissä. Piti ihan käydä juttusilla kun ei ole pitkään missään törmätty. Whiteout tapahtuma varmaan viimeisin vuosien takaa kun on nähty. Vain yksi kaveri käyttää bileissä noin ainutlaatuista “pukua”. Tunnistaa helposti.

Saman kaverin kanssa taisi olla konemetsä tai joku ulkoilma bile missä kaverilla oli metsä kuosi puvusta päällä. Otettiin testi kuva jossa kaveri nojasi puuhun. Siinä saa katsoa kyllä tarkkaan että erottaa kaverin. Sulautuu todella hyvin taustaansa. Niinkuin puvun tarkoitus on. Metsästä tuskin kaveria löytäisi piilostaan jos ei päälle kävelisi. Ohi kävelisi varmasti muuten.

Hovikuskin kanssa kerettiin jo ihmettelemään missä on kannumies? Mutta tovi kerkesi kulumaan siitä niin johan kannumies ilmestyi mestoille. Tutusti punaisissa.

Kun lavalla oli samaan aikaan Kajis ja Orion niin voi sanoa että lavalla oli tulevaisuuden trancen iso nimi ja tämän hetken ja miksei vanhemmankin trancen iso nimi. Hyvin edustettuna mennyt, tämä hetki ja tulevaisuus.

Sitten Orion. Setti joka sai hänelle perhosia vatsaan. Huh huh sanon mikä aloitus biisi settiin. BT – Mercury & Solace. Koko setti oli täynnä kovaa lekaa. Todella hieno setti. Niin nostalgiaa että oikein tihkuu sitä. Tämä setti maistuu kyllä…

Biisi bongauksia setistä Coast2Coast – Home. Aalto – 5. Filterheadz – Yimanya. Tuttu biisi monesta Orkidean seteistä. Eikä syyttä, biisi toimii hyvin. Biisi tullut suosikiksi Orkidean myötävaikutuksella. Kiitos siitä! Tiesto – Sunurban train. Midway . Monkey forest. Union Jack – Two full moons and trout aika outo versio itselle mutta toimii. BT – Flaming june. Hyvö veto. Aloitus ja lopetus BT tuotantoa.

Lisää biisejä. Whiteroom – The whiteroom.  Kiitos todella hienosta setistä. En ole hetkeen noin tiukkaa trance settiä kuullut. Isot propsit siihen suuntaan. Täynnä kovaa lekaa.

Eräs lahtelainen pitkän linjan house/tekno mies oli ekaa kertaa trance bileissä. Täytyy sanoa että valitsi kyllä hyvän ensi trance bileen itselleen. Tämä bile hipoo täydellisyyttä. Tästä on hyvä saada kuva trance bileistä tänä päivänä. Aitoa trance saundia. Sen verran vaikutti olevan hyvää settiä illassa kun kaveri nosti polvea ihan urakalla. Uskon että oli kaverilla hyvä ilta.

Kouvolan veljekset paikalla kuten odottaa saattoi. Haistavat laadukkaat trance bileet jopa euroopasta asti.

Illassa oli valo ja ääni kohdallaan. Valot osaavissa käsissä.

Eräs pariskunta oli pitkästä aikaa päässyt bileisiin. Ihan pätevä syy on ollut poissaoloon. Oli hienoa nähdä teitä bileissä. Näkyillään vastaisuudessakin vaikka harvakseltaan jos tilanne vaatii sitä.

Sarjassa ei niin usein bileissä käyvä kaveri oli tänään mestoilla. Oikeastaan kaksi kaveria. Robomikko oli kyllä ihan fiiliksissä koko illan. Samoin Triton, harvemmin enää näkyy bileissä mutta laadukkaisiin bileisiin osaa tulla. Niihin vanhan ajan kunnon trance bileisiin. Koska näemme Maijan paikalla?

Turku edustusta paikalla. Tuosta hiustyylistä ei voi erehtyä. Tunnistaa kyllä. Tänään paikalla oli jopa pöydällä tanssijoita hetken aikaa. Meno kohdallaan. Jos tykkäät 90-luvun lopun ajan ja vuosituhannen vaihteen trance saundista sun on pakko tulla Hallmarkkeihin ja palata illaksi taas niihin hyviin aikoihin musiikin saundi maailman puolesta. Pidät kuulemastasi varmasti ja myös hallmark tunnelmasta.

Vaihtoehtoisesti olet utelias kokemaan menneen ajan loistobileitä. Täällä pääset varmasti tunnelmaan mikä se oli silloin joskus muinoin. Tämän parempaa trance bilettä saa etsiä.

Klo 02 D.N.A. Orion kyllä jätti riman aika korkealle. D.N.A. Kokemuksellaan hoiti homman kotiin. Setissä oli pari biisiä joita en välttämättä olisi halunnut kuulla. Mutta aika menee eteenpäin ja musiikin tyyli sen mukana. Olenhan fossiili musiikin suhteen. Enkä mahda sille mitään.

Hyvää saundia oli setti siihen asti kun sitä kuuli. About 15 min lopusta jäi kuulematta.

Biisibongauksia setistä. Brainchild – Symmetry C. Veracocha – Carte Blanche. Way out west – Killa. Thrillseekers – synaesthesia. DJ Misjah & DJ Tim – Access versiointi. En kommentoi tarkemmin. Safri Duo – Played alive uusio. Cygnus X – Superstrings.

Olisiko olleet japanista nuoria naisia muutama. Itämailta olivat kuitenkin. Mutta osasivathan olla pirun seksikkään näköisiä. Yhdellä heistä oli aika paljastava asu päällä, varmaan keräsivät katseita illassa.

Sain muutamassa kiperässä tunnistustilanteessa apuja trancen asiantuntijalta, kiitosta vaan jelpistä.

Illassa oli kaveri joka ei ollut vielä kuullut D.N.A. Soittoa livenä.

Vasta 02.23 tuli paikassa kuuma. Paikka on sen verran korkea ettei tuo kuumuus ihan ensimmäisenä pääse yllättämään.

Kannumies sai aikansa valokeilassa keskellä tanssilattiaa. Kuulaisat hetket julkisuudessa.

Jos joku illan seteistä pitää nostaa yli muiden niin se on pienellä erolla Orion. Oli semmoista ilotulitusta että oksat pois ja pinoon…. Koko illan saundi maistui.

Cygnus X biisi hyvästeli meidät narikassa klo 03.15. Koko ilta narikassa tullessa ja lähtiessä soi hyvä musiikki ja eikä siinä välissäkään soitettua musiikkia pysty moittimaan. Musiikillinen kattaus oli kyllä enemmän kuin kohdallaan.

Kiitos koko Hallmark poppoo tästä illasta. Olette tehneet todella mielettömän paljon töitä tämän illan eteen. Voin kertoa näin bilettäjän näkökulmasta että teidän työ ei mennyt hukkaan. Teitte todella ikimuistoisen illan, jälleen kerran! Jatkakaa hyväksi havaittua tapahtumaa. Tälle on todella tilausta. Toteutuksen laatu kerta toisensa jälkeen on todellakin kohdallaan. Seuraavaa odotellessa.

Kiitos myös Y31 vaikka se ei liene enää virallinen nimi mutta pysyy mun mielessä varmaan pitkään vielä. Kiitos  Y31 tiloista ja henkilökunnalle hyvästä iloisesta asenteesta.

Aamulla taisin olla kotona klo 05 pintaan.

Kiitos porukalle ketkä tulivat juttusille. Niin uudet kuin vanhatkin tuttavuudet.

Rave forever – Since 1994

Lahti pilaa tunnelman

Ei kuvia tällä kertaa.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Hallmark International w/ Andy Moor @ Y31 Helsinki 03.04.2015
  2. Hallmark – Orkidea Levy Julkkari Bileet @ Y31 helsinki 23.05.2015
  3. Ennakko – Hallmark w/ Orkidea @ Y31 helsinki 23.05.2015
  4. Hallmark @ Y31 helsinki 15.11.2014
  5. Hallmark w/ Ferry Tayle @ Y31 Helsinki 28.05.2016