Hallmark @ Y31 helsinki 15.11.2014

Nyt pistää pienen v*tutuksen päälle. Ilta oli todella hieno, musiikki toimi koko illan ajan erittäin hyvin. Ekaa kertaa hallmark bileissä. Tulen varmasti toisenkin kerran, oli sen verran kovat bileet. Huhut trancen kuolemasta voi siis haudata tämän myötä kokonaan.

V*tutus johtuu siitä kun puhelin oli hävittänyt kaikki tagit joista olisin poiminut illan tapahtumia. Tämä nyt sitten kirjoitetaan ulkomuistista että laatu saattaa olla heikompi ja kaikkea ei muista mainita mikä ansaitsisi sen. Että ketuttaa moinen, prkl…

Paikalle selvittiin suht ajoissa juuri ennen pahinta ryysistä klo 22.20. Etkoiluna lahdessa oli lätkä töllöstä ja menomatkalla kuunneltiin vanhempaa trancea että pääsee fiilikseen. Meillä kuski vaihtui paluumatkalle.

Paikka oli aivan hillittömän hieno, ensimmäistä kertaa itse paikalla. Paikka oli loihdittu vielä dekojen kanssa vielä vähän siistimmäksi kuin mitä se on. Yläkerrassa ei tullut kertaakaan käytyä. Ehkä hyvä niin, siellä oli kuullemma tuskaisen kuuma kuten saattaa olettaa.

Tänä iltana oletuksena puhuttiin tulomatkalla että pelättiin viimeisessä setissä mahdollisia edam biisejä jotka olisi pahimmassa tapauksessa pilannut illan fiiliksen. Myös sitä odotettiin että tulee tuttuja jotka eivät ole pitkään aikaan käyneet bileissä. Pisin tauko jonka kuulin oli 6v. Oli jo aika katkaista tauko ja käydä bileissä, vielä näin hyvissä bileissä. Ensimmäinen tuttu tuli jo ala ovella vastaan.

Klo 22.20 Winkee livenä oli itselle uusi tuttavuus. Yhden biisin bongasin setistä mutta muuten soitettu saundi oli ihan mielettömän hyvää. Tykkäsin soitosta isosti. Huolestuttavaa kun toi jalka tuppasi “kramppaamaan” jo tässä vaiheessa iltaa. Kuten sanottua niin vanhus ei pysty parempaan. Yksi biisi bongaus. Slusnik Luna vs Lowland – Last train to trancentral. Todella hieno biisi johon oli hyvä lopettaa setti. Jätetty sokeri pohjalla…

Porukka oli hyvällä fiiliksellä liikkeellä. Paikasta puuttui pahimmat “turistit” känni örveltäjät.loistivat poissaolollaan joka ei haittaa yhtään. Pysyy porukalla fiilis paremmin kohdallaan. Tästä tuli niinkuin odotinkin niin vanhojen pierujen kokoontumis ajot. Ei se väärin ole. Näitä haluaa lisää tulevaisuudessa. Ilman edamia kiitos. Tai jos ihan minimaalisen vähän ettei oma tunnelma ole täysin pilalla.

Kameraa ei ollut mukana tänä iltana. Moni sitä ihmettelikin, kerroin syyn miksi näin. Oli tämä ihan hyvä tapa viettää iltaa. Rentoutuneemmin. Mutta älkää pelätkö, en meinaa jättää kameraa tulevaisuudessa kotiin. Kyllä se kulkee mukana, tämä oli vaan bilejärjestäjän puolelta poikkeus.

Kello 23 paikka oli suht täynnä väkeä joka on mun mielestä aikamoinen poikkeus yleiseen linjaan verrattuna. Se on tuo maaginen klo 00 yökerhoissa kun porukka tulee mestoille. Meno oli heti alusta lähtien mainio ja pysyi semmoisena koko illan ajan. Kuten tuttu asian ilmaisi että ilta loppui kesken. Hän olisi voinut jorata 3-4 tuntia pidempään samaa saundia.

Eräs tuttu nainen, erittäin kova hardcore fani, hän ei ole käynyt muissa kuin hard saundin kemuissa oli tänään illassa paikalla ja totesi että mitä mä täällä teen? Sanoin että vanhuus ei tule yksin, sain kyynerpäätä kylkeen samantien. Sanoin perään vielä että kuulee parempaa musaa näissä bileissä. Siihen en saanut kommenttia takaisin.

Olin ensimmäistä kertaa Hallmark bileissä ikinä. Vuonna 2004 lokakuussa olisin lähtenyt Hallmark Tranceportation bileisiin mutta en silloin tuntenut bile väkeä oikeastaan yhtään eikä olisi ollut lähtijöitä mukaan. Olisi varmasti ollut huikean kovat bileet. Mutta väittävät että parempi myöhään kuin ei milloinkaan käy ekaa kertaa bileissä. Jos, siis kun laatu pysyy samanlaisena niin tulen käymään taloudellisten resurssien salliessa bileessä.

Oli kiva nähdä poriukkaa piiiitkän tauon jälkeen. Silphid. Robomikko, tassu, Miika (vaikka tänä vuonna aikaisemmin ollaan nähty). Yksi henkilö näissä bileissä olisi nostanut bileen arvoa todella korkealle. Mayah, jos olisit ollut paikalla niin bileen arvo olisi noussut todella korkealle varmaan monen muunkin vanhan bilettäjän mielestä. Ehkä ensi kerralla?

Klo 00 Max Graham. Oli illan ulkomaisen vieraan vuoro. Sen mitä muistaa niin saundi oli aivan mielettömän hienoa. Saundi muuttui mutta pysyi hyvänä koko setin ajan. Tästä setistä ei biisejä bongattu mutta saundi oli kyllä enemmän kuin kohdallaan koko ajan.

Muutama juttutuokio vietettiin kanssabilettäjien kanssa. Keskusteluissa omat ekat bileet ja yleistä juttua bileistä.

Paikassa loppui jotkut juomalaadut kokonaan illan aikana, Ei oltu varauduttu näin suureen määrään todella janoisia ihmisiä.

Paikassa ääni oli todella korvia hivelevä, hyvä semmoinen. Niin mulla oli tulpat korvissa että sillä sai äänentason alas hyvälle tasolle. Valoa oli riittävästi mun makuun. Onnistunut setup. Soittopöytä ja siinä edessä ollut hallmark logo oli erittäin onnistunut ja siisti. Niinkuin muutkin roikkuvat dekot ansaitsee kehuja.

Väkeä oli tullut pidemmänkin matkan takaa. Lahti oli edustettuna. Tuttuja forssasta ja kouvolasta.

Klo 02 D.N.A. Past, present & future set vuoroon. Tämän setin suhteen oli pieniä pelkotiloja että pilaako tähän astisen hyvän fiiliksen jokunen edam biisi. Onnekseni edamia ei setissä kuulunut vaan pysyttiin hyvän maun rajoissa hyvän trancen soitossa.

Biisi bongauksia. Motorcycle – As the rush comes. Niin kaunis biisi. Orkidea – Purity (Sneijder remix). Rank 1 – Airwave. Plastic boy – Silver bath. Armin van Buuren – Burned with desire. Kylmiä väreitä kulki kropassa. Pulser – My religion.

Lisää biisejä. Ralphie B. – Massive.  Tilt – Invisible. Aly & Fila – Fireisland (Aly & Fila uplifting mix). Gareth Emery – Concrete angel. Illassa viimeisenä kuultu biisi Lisa Gerrad – Now we are free.

Eräs tuttu olisi viimeiseen settiin kaivannut enemmän vanhoja originaaleja biisejä soittoon niiden klassikoiden lisäksi mitä jo kuultiin. Paluumatkalla todettiin että voisi joskus omistaa kokonaisen illan vanhalle klassikko matskulle. Yhden tai useamman soittajan voimin. Kerrankin saisi kuulla klassikko matskua pitkään, tuskin kuitenkaan kyllästymiseen asti. Niihin biiseihin ei vaan kyllästy. Kun ei liian usein niitä kuule (päivittäin). Porukka paikalla olisi vanhan musiikin takia paikalla.

Kaikki illan setit toimi tässä kohtaa hienosti. D.N.A.n setti lämmitti mieltä erityisesti. Illan saundi oli kyllä täyttä timangia. Me likes. Tämmöistä suorastaan vaaditaan lisää… Oli niin täydellinen kympin ilta niin musiikin puolesta, näki tuttuja jotka eivät enää niin aktiivisesti käy bileissä. Kaikki oli silkkaa mahtavuutta. Kiitos järjestäneelle taholle isosti. Samaan hengenvetoon me kaikki paikalla olleet toivomme että saamme kokea tätä ihanuutta lisää tulevaisuudessa, jooko?

Lähtiessäni pois narikassa kyseltiin koska tämän bileen blogi tulee ulos. Kerroin arvioidun ajan ja nyt kun katsoo kelloa niin ollaan hyvin aikataulussa mitä kerroin. Tämän tekstin kimpussa on vietetty aikaa 5 tuntia kaikkineen. Joka minuutti sen arvoista niin bileessä kuin tätä kirjoittaessa.

Palaute facebookissa bileestä on ollut positiivista ja hyvin ylistävää sorttia. Toivon todella tälle tapahtumalle jatkoa, luulen että en ole ainoa tätä toivova joka paikan päällä oli. Teille ketkä ette syystä tai toisesta päässeet paikalle niin suosittelen “oikean” trancen diggaajikke tulemaan mahdollisiin tuleviin tapahtumiin. Tapahtuma on laadukkaasti toteutettu ja musiikillisesti liikkuu sen aidon oikean trancen merkeissä. Suosittelen lämpimästi trance musiikin ystäville.

Oli luova tauko Hesassa bilettämisellä. Edellinen kerta helmikuun laadukkaat Sunrise ystävänpäivänä olleet bileet. Helsingissä on kiva käydä bileissä.Tänä vuonna jäänyt aika vähiin näemmä.

Tämä blogi on kirjoitettu normaalista tavasta poiketen täysin muistin varassa. Tuli pari muuttujaa matkaan jotka vaikeutti tämän tekstin kirjoitusta mutta yllättävän hyvin siitä selvittiin. Asioita on varmasti jäänyt pois kun ei tässä kirjoitus hetkellä muista ja jälkeenpäin ei viitsi lisäillä mitään.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kuvia tällä kertaa, ei kameraa mukana.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Hallmark @ Y31 helsinki 20.12.2014
  2. Hallmark @ Y31 helsinki 28.02.2015
  3. Hallmark w/ Ferry Tayle @ Y31 Helsinki 28.05.2016
  4. Hallmark International w/ Andy Moor @ Y31 Helsinki 03.04.2015
  5. Hallmark – Spring Awakening @ Merikerho Helsinki 01.04.2018