Hallmark w/ Ferry Tayle @ Y31 Helsinki 28.05.2016

Se fiilis joka tuli illasta kun pääsin pitkän tauon jälkeen paikalle. Sanoinkuvaamattoman hieno. Oli kaikenlaista muuttujaa matkassa mutta pääsin onneksi liikkumaan. Säätäminen on tärkeää. Mielettömän hieno ilta oli omalla kohdalla.

VR kuljetti minut tänään Helsinkiin. Piti kaivaa plan B esiin kun kaverin kenen piti ajaa niin tuli äkillisiä odottamattomia terveydellisiä ongelmia eteen ettei päässyt lähtemään. Terveys kuitenkin ennen kaikkea. Tällä kertaa olin viisastunut edellisestä junamatkasta että ostin lipun etukäteen että jos kävisi niin ettei ole konduktööriä junassa ollenkaan. Nyt kun oli lippu niin totta kai konnarikin oli junassa tällä kertaa.

Minua käytettiin syömässä heti kun pääsi isolle kirkolle. Vähän normaalista poikkeavaan paikkaan minut vietiin tällä kertaa. Tarjolla oli pihvejä. Otin jonkun pihvin ranskalaisilla. Annoksen koko oli luokassa “riittävä” just ja just jaksoi syödä. Onneksi ei ollut syönyt kovin paljoa aikaisemmin. Hintalaatu suhde oli hyvin kohdallaan ja ruoka hyvää.

Etkoilut kaverilla joka toimi samalla majapaikkana ennen synttäri juhlia jotka olivat ennen virallisia bileitä. Synttäri juhliin klo 20.30 paikalle. Synttäri humussa musiikkiin ei kerennyt keskittymään kun oli niin paljon tuttuja kenen kanssa piti vaihtaa kuulumiset.

Bileet kun vaihtui synttärijuhlasta viralliseen klo 22 niin dekkien taakse Synttärisankari Miikka L. Mielettömän hienoa trance saundia soitossa täytyy sanoa. Niin kuin vain kaveri osaa. Silkkaa nautintoa.

Illassa oli piparia tarjolla. Nyt on fiiliksen monopoli asema murrettu asiassa. Blogini lukija kävi juttusissa. Tykkään kun bileväkeä käy juttusilla. Joskus on vähemmän aikaa jutella mutta aina kerkee pari sanaa vaihtamaan. Saatu palaute otetaan ilolla vastaan.

Jäänyt monta Hallmarkkia väliin kun on jo aikaisemmin sovittua menoa samalle illalle. Ei viitsi perua jo sovittua ilman todella painavaa syytä kuten kerran Hallmark ja Orkidean Harmonia levy julkkaribileet oli semmoiset että joutui vaihtamaan suuntaa. Kärsinyt osapuoli ymmärsi asian sanoen että hän olisi tehnyt samoin. Ilman heidän suostumusta olisin ainakin miettinyt suunnanmuutosta.

Mutta tämä fiilis kun pääsi nauttimaan Hallmarkin laadukkaasta toteutuksesta niin ei ollut ilon kyynel kaukana. Ei pysty sanoin kuvailemaan sitä. Sekin vielä kun tuli muuttujia matkaan jotka eivät helpottaneet lähtöä mutta ymmärrys kuskia kohtaan on olemassa.

Miikka L setistä bongattuja biisejä Orkidea – Unity joku ihan tosi hämärä versio. Tunnistin biisin heti alusta. Oli tuttuja elementtejä kehissä. Versio oli Allande remix. Varmistin soittajalta version. Olikin setistä ainoa biisi jonka tunnistin. Katsoin lopun biisilistan läpi ja muutama tuttu artisti oli mutta biisinnimet jo ihan outoja.

Kuulin Wailylta hyvän tarinan jonka hän oli käynyt itseään nuoremman kaverin kanssa. Oli aika pudottava juttu. Tykkäsin. Menee suurinpiirtein näin. Nuorempi frendi sano tyylii et ” Mikä toi aijä on.. toi jol on viikset ja toi valkonen t-paita ” ja mä vastaan about et ” heey.. wou wou wooou!, siis tarkotaks Raver 71stä? ” frendi ” häh?? ” ja mä taas: ” Siis et tiedä kuka on raver71?.. Se on legenda, se on käyny bileis kauemmin kun kukaan.. se on vähä niinku sellanen hyvien bileitten tunnusmerkki ku se ei käy paskoissa bileissä.. käyny jossain yli 500 tapahtumass ,ja jos se on jostain syystä joskus dekkien takana ni kaikki muut deejiit menee kuuntelee sitä, koska se on raver 71.. ja toi paita… sil on se aina.. x vuotta sitten iso porukka muita bilettäjiä ja artisteja teetätti sille uuden tollasen paidan ku vanha oli niin kulahtanu. Se toi äijä on..! Frendi totes vaan että ” Ok.” Hieno tarina.

Tunnistin nuoren naisen bileissä kuka tuli samalla junalla Lahdesta Helsinkiin. Niin se maailma on pieni.

Kaveri joutui perseilyn kohteeksi. Älkää kysykö mitä, miten ja miksi? Kirjan edistymistä kyseltiin ja odotusarvot vain lisääntyy kun saa asiaa eteenpäin. Ihan loppusuoralla ollaan sanoisin. Mutta ottaa vielä aikaa että saa paketin kasaan ja kirjan muotoon. Asia etenee hitaasti mutta varmasti.

Klo 23.00 dekkien taakse Cosmo. Tässä tulee tanssilattialle trancea ISOLLA sydämellä. Aina kun kaveri on dekkien takana niin laatutakuulla tulee hyvää trancea tilanteeseen sopivaa laatua tietty. Timangista saundia soitossa koko setti oli kyllä tänäänkin!

Biisi bongauksia setistä. Cosmic gate – Exploration of space versiosta ei tietoa. Korva on vahvasti sitä mieltä että tässä setissä soi kaksi orkidean biisiä. Biisit oli niin tuttuja mutta ei saanut kiinni biisin nimestä. RMB – Spring. William Orbit – Barbers adagio for strings. Versiot ei tuttuja. Ferry Corsten – Beautiful. Ferry Corsten – Beautiful versiosta ei tietoa. Lange vs. Gareth Emery – Another you, another me. Versioista ei tietoa.

Klo 23.40 porukkaa valuu sisään. Illassa kiinnitin huomiota että jonkin verran enemmän mielestäni oli nuorempaa väkeä illassa mukana. Joka on ihan hyvä juttu jos nuoremmat löytäisi tämän “puhtaamman” aidon trancen itselleen. Tietenkin pistää nimen Hallmark muistiin hyvien bileiden järjestäjänä.

Tuttuja oli tänään normaalista enemmän paikalla. Paljon hienoja juttutuokioita illan aikana niin uusien kuin vanhojen tuttavuuksien kanssa. Mahtavuutta!

Valo ja ääni toimi koko illan ajan. Ainoa oli hetkittäin turhan paljon stroboa kehissä omaan makuun.

Cosmon illassa soittama setti menee top 5 listalle mitä olen kaverin settejä kuullut vuosien ajan. Kolme peukkua pystyyn. Oli erilainen mutta silti loistavan hyvä.

Sain useampaan otteeseen illassa positiivista palautetta, melkein jo kehujen puolelle kääntyi. Nöyrästi otan nämä vastaan, kiitos, taas jaksaa pakertaa näiden kimpussa. Jos huonoa hetkeä sattuu kohdalle niin voi muistella näitä. Lämmittävät mieltä.

Klo 00.30 Dekkien taakse Ferry Tayle. Erittäin hyvää ja hienoa saundia soitossa kaverilta. Oli ilmeisesti tykännyt keikastaan kun oli tapahtuman facebook sivuille kirjoittanut kovasti ylistävän jutun. Ilmeisesti viihtyi Suomessa keikallaan. Joka on vaan hyvä.

Kaverilla soitossa menevää, rullaavaa trancea, tykkään kovasti ja isosti. Todella hyvää trance saundia. Joitakin biisibongauksia setistä. Space frog – X-ray (follow me) joku hämärä versio.  Aly & Fila – We control the sunlight. Paul van Dyk – For an angel. Hämärin versio mitä olen koskaan biisistä kuullut. En tiedä version nimeä. Chicane – Saltwater. Oceanlab – Satellite. Nyt aikamoista lekaa kehissä setissä.

Klo 01.03 paidaton poika havaittu paikassa. Visuaalinen puoli kunnossa kyllä. Mitä tämä porukka keksiikään vielä tulevaisuudessa kehitellä meidän iloksemme.

Tuo tanssiva kansa ei voi olla väärässä, täällä on tänään kovat bileet! Porukka nauttii olostaan täällä.

Klo 02.00 Dekkien taakse D.N.A. Odotettu hetki. Orkidea – Nana. Andy Moor vs. Orkidea – Year zero. Tästä biisistä kuullut vähän tarinaa tekovaiheessa. Oli vähän biisi solmussa ja Orkidea tuli mukaan tuotantoon ja raakileesta tulikin iso ja kova leka. Vaikka biisillä on jo ikää niin se toimii todella hyvin semmoisenaan vielä nykypäivänäkin.

Jalat oli sitä mieltä tuossa klo 02.30 että kun on ollut liikekannalla alkuiltapäivästä asti niin on hyvä lähteä liikkeelle kohti majapaikkaa kun vielä jalat toimii. Jalat oli “kuntotestissä” kyllä kovilla.

Semmoinen mielikuva on että olisin kuullut jossain setissä Armin van Buuren – Blue fear. Tilanteessa kun olin aulassa ja Triton yhtäkkiä ryntäsi kädet ilmassa ison salin puolelle ja huusi että mikä biisi!! Siinä saattoi tulla tämä biisi.

Sitä löysi itsensä tälläkin kertaa Salosta. Meidän sen hetkinen kuljetinmestari ei ollut käynyt vielä paikassa. Meinattiin mennä paikallisella tasolla johonkin paikkaan mutta se oli kiinni. Saatiin kuskin lopulta houkuteltua ajamaan Saloon. Turkuun asti ei tällä kertaa ollut asiaa.

Oli hyvä Salosta paluumatkalla kuunnella formula selostusta autossa ja sitten oli pieni uutispimento kun loppui akku luurista ennen kuin päästiin majapaikkaan takaisin töllön ääreen.

Kotona olin viimein klo 20 pintaan sunnuntaina.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Kameraa ei mukana matkassa

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Toinen bile blogi joka keskittyy enemmän aikaan ennen bileitä. Bileistä ennakkojuttuja, levyarvosteluja. Laaja-alaisesti kaikkea. http://musicholistic.blogspot.fi/

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Hallmark @ Y31 helsinki 15.11.2014
  2. Hallmark NYE 2018 @ Nosturi Helsinki 31.12.2017
  3. Hallmark – Spring Awakening @ Merikerho Helsinki 01.04.2018
  4. Hallmark International w/ Andy Moor @ Y31 Helsinki 03.04.2015
  5. Hallmark @ Y31 helsinki 28.02.2015