Hallmark – Orkidea Levy Julkkari Bileet @ Y31 helsinki 23.05.2015

Tuli lähtö aikatauluihin muutoksia. Päätimme lähteä pilaamaan kinkerikartanon etkoilut. Tätä iltaa on odotettu kyllä todella hartaasti. Tämä oli niin iso juttu itselle. Kaksi suurta tekijää pistävät hynttyyt yhteen niin siitä ei voi voi tulla kuin timanttinen iltama. Kaiken kruunasi kun oli saatu levyjäkin rajattu erä myyntiin tapahtumassa. Oletan että blogilla on tällä kertaa pituutta reilusti.

Tuli jokunen muuttuja aikatauluihin. Oli tarkoitus olle bilepaikan oven kahvassa ennen virallista starttia. Niinhän siinä lopulta kävi mutta tehtiin matkalla pieni mutka ja käytiin etkoilemassa kinkerikartanossa hetken aikaa ennen bilepaikalle siirtymistä.

Todella pitkästä aikaa bile mestan oven kahvassa kiinni ennen avaamista. Edellisestä kerrasta en muista edes, varmasti vuosia aikaa. Ensimmäinen teko kun pääsi ylös niin heti levyä hankkimaan. Ettei vaan loppuisi ennen omaa vuoroa. Vaara on aina olemassa, sen takia todella aikaisin paikalle, siis oikeastaan jopa normaalia aikaisemmin.

Etkoilu mestalla oli paljon tuttuja. Tänään oli kuski arsenaalia tiettyyn pisteeseen asti. Oli hovikuski taas messissä ja mukana myös varakuski joka oli “vapaalla” velvollisuuksistaan. Etkoille saavuttiin klo 19.30 tienoilla. Tunnelma laski heti paikassa.

Tämä viikonloppu oli tapahtumien puolesta todellinen runsauden sarvi. Olisi pitänyt revetä moneen paikkaan molempina iltoina. Piti vaan tehdä kipeitä valintoja mihin mennä. Todella hieno tupla bile viikonloppu jälleen. Vara vaihtoehdoillakin olisi viikonloppu ollut todella täydellinen nautinto.

Kun Hallmark lyö tämmöisen bileen näin kovalla lineupilla pystyyn niin sitä ei voi harvemminkaan tai joka lähes koskaan käy enää bileissä sai porukkaa liikkeelle. Todella hyvästä syystä ovat liikkeellä. Paras hallmark missä olen paikalla ollut. Arvosana illasta 10+.

Mutta jos viimein itse tapahtumiin illassa. Ensimmäinen esiintyjä Lowland. Tämä show teki kyllä lähtemättömän vaikutuksen kyllä. Jonkun biisin tunnistimme meidän porukan kanssa. Sanon kyllä että se Lowland show oli taidetta parhaimmillaan pianolla. Todella hieno ja erilainen kokemus. Onneksi olen bileissä aina ajoissa niin en missaa mitään näin tärkeää ja hienoa. Todella mad respect tästä kohtaa!!

Bongattuihin “piano trance” biiseihin. Oli aikan kinkkisiä tunnistaa mutta oli tuttuja elementtejä biiseistä josta muisti biisit. Rank 1 – Airwave. Pulser – My religion. Armin – Communication. Muukin soitettu materiaali oli kuulemisen arvoista materiaalia. Erilaista. Jähmetti aika hyvin paikalleen kuulemaan tätä. Toimii!

Klo 23 D.N.A. Soitti tänään poikeavassa kohtaa iltaa. Mutta soitto oli kyllä sikamaisen hienoa ja hyvää saundia. Niinkuin kaverilta osaa odottaa. Laatu saundia aina. Muutama biisi bongaus setistä. Ralphie B – Massive. Andrew Bayer feat. Asbjørn – Super Human. Motorcycle – As the rush comes. Tykkään biisistä todella paljon. Originaali on klassikko.

Klo 23 aikoihin porukkaa oli hyvin jo paikalla kuten aina Hallmarkeissa on ollut alussa enemmän väkeä kuin ns normi illoissa. Lopulta paikka oli täynnä. Olisin pettynyt jos näin ei olisi käynyt. Tämmöistä herkkua ei pääse kokemaan edes joka vuosi.

Äänentoisto hiveli korvia vaikka tulppia käytänkin  Basso tuntui laidoilla tosi voimakkaana. Odotan innolla mitä kaikkea kivaa visuaalista herkkua on järjestetty kansalle orkidean settiin. Musiikki ei ole koskaan pettänyt minua.

Kun katseli väkeä paikalla niin sai huomata että oli väkeä nuoresta sitten vanhempaan väkeen  Eli täällä on varmaan väkeä Orkidean uran alkuvaiheilta lähtien myöhäisherännäisiin tai nuorempaa bileporukka joka on löytänyt Orkidean musiikin ihan hiljattain. Olisi kiva kuulla heidän Orkidea historiansa miten löysi musiikin ja koska.

Ilo huomata että nuorempikin väki on kiinnostunut Orkidean musiikista. Koska tänne ei ihan täysin eksytä turistina. Vähintään on jonkinlainen uteliaisuus sitä kohtaan. Tietty ainutlaatuinen tapahtuma aina kun näitä tulee eteen.

Itsellä ensimmäiset varmat muistikuvat vuosien takaa on vuodesta 2002. Olen saattanut ensimmäistä kertaa kuulla orkideaa joskus 2000 vuonnakin. Mutta reilusti yli 10 vuotta fanittanut Orkideaa. Kunnioitus ja arvostus häntä kohtaan on aivan mielettömän suuri. Vuonna 2004 sain nimmarin Orkidean taika levyyn. Se onkin ainoa levy jonka levynjulkistus bileissä tai kiertueella en ole ollut. Metaverse ja 20 julkistamis kiertueen bileissä olenkin sitten ollut. 20 levyn tiimoilta useammassa paikassakin. Odotuksissa on että setissä olisi soitossa Killa ja Unity. Niillä saisi tämän reivaajan iloiseksi. Ehkä jopa ihan vähän hymyilemään… Ihan vähän.

Orkidea sanoi kun oltiin juttusissa että erästä biisiä valitessaan settiin mukaan hän oli ajatellut minua. Ei kertonut biisin nimeä mutta heitti että tunnistaisin biisin varmasti. Nyt jäin sitten odottamaan sitä biisiä.

Illassa on havaittu satiaistanssia. Epidemia siis elää vielä.

Kello lähenee maagista aikaa 00.30 On aika Orkidean liven aika. Introna kuultiin lyhyinä klippeinä biisejä menneiltä vuosilta. Visuaalit oli todella kohdallaan heti alusta lähtien. En koko aikaa nähnyt mitä siellä pyöri mutta sen mitä näin niin tykkäsin. Laadukasta työtä.

Tämä on todellakin paikka missä pitää olla jos vaan paikalle oli mahdollisuus tulla.

Tänä iltana soineet uuden levyn biisit varmaan oletuksena ekaa kertaa julkisessa soitossa, niin paluumatkalla kotiin kuunneltiin levyä autossa ja sieltä tuli monen biisin kohdalla flashback että tämä biisi soi Orkidean setissä. Vanhoja klassikoita tietenkin mukana sopivast sekoittaen. Varmasti ihan hetkeen ei ole kokenut yhtä hienoa kaksi tuntista kuin tämä oli. Aivan sanoin kuvaamattoman hieno fiilis koko setin ajan. Meinasi tirahtaa nostalgia kyynel.

Biisi bongauksia setistä. Hovikuski oli ihan pähkinöinä kun Orkidea – Metaverse (Gareth Emery remix) alkoi soimaan. Andy Moor vd Orkidea – Year zero. Tilt vs Paul van Dyk – Rendezvous (Orkidea remix). Toinen hovikuskin suosikki, Way out west – Killa (Orkidea 2011 remix). Super8 & Tab with 7 skies – Rubicon (Orkidea remix). Orkidea – Purity (Sneijder remix edit).

Vahva flashback tätä kirjoittaessa että Jarren revolution biisi olisi jonkun version voimin soinut. Orkidea ft. Sami Uotila – Strange world. Orkidea – Unity (Solarstone’s pure mix). Toimii!! Orkidea – Beautiful. Orkidea – Revolution.

Sitten tuli selvästi vuoroon biisi josta Orkidea mulle mainitsi ennen settiään. Ensimmäisellä sekunnilla tunnistin biisin. Members of mayday – Forward ever. Ihan kuin tämä ei riittäisi niin sinne oli sekoitettu mukaan vielä Marusha – Ravechannel biisiä. Kyllä, nyt on aika nostalgia kyyneleen. Kiitos Orkidea, tämä biisi lämmitti mieltä todella paljon. Toimii kuin häkä!!

Orkidean setin aikana en liikahtanut mihinkään suuntaan, istuin vain paikallaan ja nautin audio visuaalisesta karkista. Tätä kestää vain kaksi tuntia ja siitä pitää repiä kaikki ilo irti. Oli kyllä todella tiukka kaksi tuntinen, huh huh. Todella raikuvat ansaitut ablodit setin loputtua.

Seniori osasto reivasi hillitysti nostaen jalkaa tuolissa istuen. Turku edustusta paikalla. Klo 00.46 nähty paidaton poika. Näin aika monta tuoppia kulkevan tanssilattialle, vähän hazardia lähteä tuopin kanssa heilumaan tanssilattialle olettaen että enhän minä läikytä. En sillä sano etteikö näin saisi tehdä mutta itse jättäisin tämän väliin. Näin yhden tanssijan joka ei varmasti läikyttänyt juomaansa.

Ei ollut semmoista jonoa vessaan Orkidean setin jälkeen mitä pelkäsin että kaikki eivät siis nauttineet poistumalla tanssilattialta esim vaikka vessaan kesken soiton.. Sen saa tehdä ja hätä kun on se on hyvä mennä vessaan ajoissa.

Nyt on sitten tämäkin koettu. Ensimmäinen sylitanssi bileissä. Kaikkea sitä tapahtuu…

Bileissä nähty hyvä paita. Ulkonäkö suojelee sukupuolitaudeilta. Sopii kyllä omallekin kohdalle. Sellek & Hanks visuaalit oli aivan mielettömän mahtavaa katsottavaa. Tuo kokonaisuus, visut + musiikki, siitä tuli todella hieno show. Semmoinen joka on ehdottomasti koettava. Oli todella onnistunut paketti.

Oli kiva nähdä tämmöinen massa ihmisiä tanssimassa illan aikana. Pientä liikettä oli suuntaan ja toiseen hakemaan juomatankkausta ja vessassa varmaan käyty. Odotetusti paikalla robomikko, anis, triton, juhgu, kinderi ja paljon muita tuttuja.

Tänään oli jostain syystä aikaa seurata myös tanssivaa kansaa paremmin. Kiva seurata miten eri tyyleillä ihmiset tanssii. On semmoista hillittyä pientä liikettä pienellä alueella. Sitten löytyy tyyli jolloin annetaan flown viedä ja tähän tyyliin tarvitaan enemmän tilaa. Sitten on kannumies tyyli joka vaatii vielä enemmän tilaa ja varmaan yleensä saa tarvitsemansa tilan. Jos ette tunne kaveria niin seuratkaa kaveria joka on koko punaisissa yleensä bileissä punaisten vilkku valojen kanssa jotka ovat kämmenissä. Se vaatii tilaa.

Tunti mennyt jo. Aika kuluu ihan siivillä. On kyllä semmoista audio visuaalista tykitystä ettei paremmasta väliä. Todella vaikuttavaa. Ehkä hieman jopa hypnoottistakin. Todella toimivaa!

Mietin että lähteekö porukka pois heti orkidean setin jälkeen? Mun mielestä ei mitään pahaa suurta katoa käynyt. Porukka jaksoi olla loppuun asti.

Kajis, oli kiva nähdä luovan tauon jälkeen ja olihan siinä jonkilainen pidemmän puoleinen juttutuokiokin. Viikon päästä jatketaan.

Klo 02.30 Proteus & Orion. Olin just lähdössä vessaan ja sitten rupeaa soimaan Thrillseekers – Synaesthesia. Mutta pakko oli mennä. Jätkät h*lvetti että kehtaatte kiusata vanhaa tällä tavalla. Jatketaan suoraan biisi bongauksilla. Energy 52 – Cafe del mar. DJ Tim & Misjah – Access. Union Jack – Two full moons and trout. Man with no name – Sugar rush.

Arvoisensa lopetus setti oli kyllä tämä tälle illalle. Aivan mahtavaa trance saundia loppuun. Illan viimeinen hidas oli tänään, Orkidea – Unity. Kulki kylmät väreet kropassa tämän aikana. Aina yhtä vaikuttava biisi.

Kun mietti illan soittaja kaartia niin heitä yhdistää todella pitkä historia dekkien takana. Tuttuja keskenään pitkän ajan takaa. Todella kova oli lineup. Juuri semmoinen kun tämä ilta tarvitsi että siitä tuli täydellinen. Kiitos kaikille soittajille. Kaikki setit oli täyttä timanttia.

Jos pitää nostaa joku ylitse muiden niin kyllä illan paras setti titteli menee illan sankarille. Parasta illassa oli Orkidea. Veti aika hiljaiseksi allekirjoittaneenkin. En olisi varmaan tänä iltanakaan sanomaan muuta Orkidealle keikastaan kuin kiitos! Ihan mieletön positiivinen fiilis jäi koko illasta. Tästä pystyy ammentamaan positiivista energiaa pitkän aikaa eteenpäin.

Tänä viikonloppuna oli tupla bile viikonloppu. Perjantaina olin kouvolassa UG bileissä soittamassa ja tekemässä normi kuvaamisen ja blogin tietenkin. Nämä kaksi bilettä saivat tästä viikonlopusta ikimuistoisen. Viikonloppu jota on hyvä lämmöllä muistella vuosien päästäkin.

Ensimmäistä kertaa kuulin Lowland soittoa. Todella erikoista ja erilaista saundia  mutta silti niin hämmentävän hyvää piano trancea. Muistan tämän kokemuksen varmaan lopun ikääni. Ei pysty sanoin kuvailemaan fiilistä mikä itselle tästä soitosta jäi. Niin mielettömän hienot.

D.N.A. Soitto oli myös kuten aina laadukasta. Nyt oli varmaan eri kohdasta levyhyllyä katstottu levyjä kuin yleensä. Loisto setti ja hyvä alustus illan kohokohtaa ajatellen.

Orkidean setti putsasi kyllä pöydän ihan kokonaan. Oli niin kova setti. Selvästi omalla kohdalla parasta illassa. Maaginen kaksi tuntinen. Soittoa olisi kevyesti kuunnellut tunnin tai kaksi pidempään kevyesti. Ei olisi tehnyt yhtään tiukkaa.

Proteus & Orion. Hyvät jäähdyttelyt siihen loppuun. Klassikoita kuultu setissä. Heti alusta lähtien. Nostalginen illan viimeinen hidas. Orkidea – Unity. Silloin piti jo mennä nitro purkille…

Illalle annan kokonaisuutena arvosanaksi 10+. Ei pysty yhtään vähempää antamaan.

Paluumatkalla otettiin uudesta levystä ensipuraisu ja levy ensikuulemalta vaikutti hyvältä. Luulen että kun levy saa useamman kuuntelukerran alle niin tämä vaikutus vaan syvenee. Hienoa että levyn sai ennen virallista julkaisua käsiinsä. Kaiken kruunaa Orkidean ja Lowlandin nimmarit levyssä. Kiitoksia.

Kiitos Orkidea uudesta levystä. Illan soittajat, olette parhautta. Kaikille tutuille, osaanottoni synttärisankarille, keski-ikä lähenee… Kanssa bilettäjille. Misc managment, Y31 mahdollisuudesta tähän iltaan.

Tämä on sitä aikaa vuodesta kun palaat bilereissuilta takaisin kotiin päin vaikka ilman jatkoja niin on valoisaa ja aurinko rupeaa nousemaan samaan aikaan. Talvella taas on pimeää koko reissun ajan. Ottaa tämän valoisan iloisen ajan takaisin.

Kuuntelen biisit yleensä aina kotona blogi kirjoituksen yhteydessä youtubesta varmistukseksi että onko muistikuva sama kuin itse biisi. Nyt tuli poikkeus. Piti käydä levyhyllystä poimimassa levy koneeseen ja soimaan että voi varmistuksen suorittaa.

Orkidean setistä en pystynyt sekuntiakaan missaamaan. Istuin tuolilla käymättä missään ja mulle meinasi tulla hiki. Ei puhettakaan että vessaan olisi lähtenyt tai edes juomaan vettä. Onnistuin olemaan juomatta yhtään mitään tänä iltana. Ilmainen vesi oli kiva yllätys kunnes se poistui.

Luulen että Orkidean levy on varmaan mennyt kaupaksi hyvin. Kaikki on varmasti myyty. On tämä sen verran iso juttu. Ostin itselle ja kaverille levyn joka ei itse päässyt paikalle.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

Kamera ei ollut mukana.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Darude Moments Levy Julkkari Bileet @ Y31 helsinki 22.08.2015
  2. Ennakko – Hallmark w/ Orkidea @ Y31 helsinki 23.05.2015
  3. Hallmark International w/ Andy Moor @ Y31 Helsinki 03.04.2015
  4. Hallmark @ Y31 helsinki 28.02.2015
  5. Hallmark – Spring Awakening @ Merikerho Helsinki 01.04.2018