Hallmark International w/ Andy Moor @ Y31 Helsinki 03.04.2015

Muutama muuttuja oli matkalla ennenkuin olin mestoilla. Mutta nyt kävi näin että olen täällä tänään. Palaset loksahti paikalleen lopulta kaikin puolin. Paljon oli tänäänkin väkeä paikalla ja hyvällä prosentilla tuttuja.Järjestävää porukkaa Hallmark & Clublife lahjottiin 3 ison kinder yllätysmunan voimin.

 

Tällä kertaa olin “vain” 15 min myöhässä suunnitellusta lähtöajasta. Siis suhteellisen normaalia. Klo 21.30 päästiin lopulta matkaan. Oli havaittavissa sadetta menomatkalla. Sitä se teettää kun lahtelaiset ovat liikkeellä. Kelikin sen mukaan.

Tänä iltana oli ryhmä rämä kasassa paikallisella rookie vahvistuksella. Tavoite olisi saada Andy Mooren nimmarit. Katsotaan kuinka käy?

Klo 22.30 sisään. Tänään jo narikassa kysyttiin miten aion jaksaa illan? Kerroin että olen selvinpäin ja kerroin lyhyesti taustan ulkoiseen olemukseeni. Ammatti-ihmisen silmin en välttämättä näytä selväpäiseltä kun silmäluomet “puolitangossa” heti alkuillasta. Mutta työtään he tekevät ja tiedän tilanteeni että sen puoleen ymmärrän täysin kysymyksen. Hienoa että ei ole käännytetty selvinpäin vielä ulos. Se olisi jo aika paha.

Proteus oli soittamassa kun yläkertaan pääsi. Voi sitä tuttujen määrää. Siinä meni varmaan lähemmäs 20 min  ennenkuin pääsi siitä aulasta eteenpäin. Mitä sulosointuja Proteus soittikaan. Sitä sai hieroa silmiään syystä että, katsoi paljon kello on? Todella hyvää trance saundia soitossa. Ja kyllä, näin oikein, Soittajana on todella Proteus. Tuttu tavaramerkki että kaveri jaksaa heilua koko rahan edestä, edelleen.

Juttelin yhden kanssabilettäjän kanssa joka oli tullut kuulemaan Proteuksen trance settiä että miten se sujuu. Hän kun ei ole Proteuksen hardimman saundin ystävä. Hän totesi että kaveri hallitsee tämänkin genren. Proteus varmaan hallitsee tyylin kuin tyylin. Vaikka laittaisi soittamaan humppaa (toivottavasti ei bileissä) niin sekin varmaan sujuisi hyvin. En haluaisi olla todistamassa sitä.

Klo 23 Paikassa oli tungosta jo tähän aikaan. Se on hyvä merkki. Tälle bileelle on tilausta selkeästi. Proteuksen setissä oli outo hiljainen hetki klo 23.30 aikaan. Sekunneista puhutaan ennemmin kuin minuuteista.

“kävelevä komposti” oli paikalla myös tänään. Kiitoksia pitkäaikaiselle biletutulle pidemmän puoleisesta juttutuokiosta. Oli kiva jutella pitkästä aikaa pidemmän kaavan mukaan. Samalla myös muillekin kiitosta juttutuokiosta ihan teille jokaiselle. Aina kerkee muutaman sanan vaihtamaan. Joskus jopa pidempäänkin.

Minulle väitettiin että ovat nähneet minun hymyilevän ja jotain kramppia jalassa kuullema. En myönnä mitään ja kiistän senkin. Ehkä harhoja nähneet voisivat käydä optikolla? Tai mun olla kivikasvona. Tänä iltana oli vaikeaa.

Semmoista trance saundia kuulee nykypäivänä liian harvoin kuin mitä Proteuksella oli soitossa. Tiedän että siihen on syynsä mutta aina sitä haikailee mennyttä hyvää aikaa… Onneksi joskus pääsee aikamatkalle menneeseen tämmöisten settien muodossa. Kiitos siitä tänään Harri! Aivan timanttinen setti nostalgian nälkään!!! Sai kuulijoiltaan todella positiivista palautetta.

Niin ja se vielä että harvoin saa olla todistamassa sitä että Proteus soittaa vanhaa erittäin hienoa hyvää trancea. Muistista tulee äkkiä mieleen Furyn bileet helsinki clubilla vuosia vuosia sitten kun soittivat Orkidean kanssa B2B setin vanhaa saundia. Sekin oli timangia. Muistan tuosta setistä kimppalaulun Ravecin kanssa. Biisinä Members of mayday – Forward ever. Komeasti varmaan nuotin vierestä hoilattiin mutta se oli vaan se fiilis.

Muutaman biisi bongauksen tein Proteuksen setistä. Firewall – Kilimanjaro. Union Jack – Two full moons and trout. Viimeisiä biisejä. Loput meni nimien osalta ohisektoriin mutta saundi oli kohdallaan kuin myös meininki tanssilattallakin koko setin ajan. Proteus otti tanssilattian haltuun.

Klo 00.05 Andy Moor. Outo aloitus ajankohta selittyy sillä että oli pyytänyt Proteusta soittmaan vielä extra biisin. Setin alku oli ehkä alkuun kevyt shokki. Vahvoja EDM elementtejä. Oli sentään ihan sietokyvyn rajoissa koko ajan. Keskivaiheilla jopa muutama itseä mielyttäneitä biisejä. Loppua kohti mentiin oman maun rajoille takaisin.

En ole suurin EDM fani mutta sen verran puolustan Andyn settiä että olisi tuo saundi voinut olla vieläkin “pahempaa” EDMää mutta sinne asti ei onneksi menty. Lämmittely setti oli myös todella kova että sekin pitää muistaa. Andy ei saanut semmoista hurmosta päälle kuin mitä Proteus sai aikaan.

Ainakin näin minun näkökulmastani. Siis tanssilattalla oli Andyn setin aikana väkeä about saman verran kuin Proteuksen aikana mutta jotenkin tanssilattia oli enemmän messissä Proteuksen aikana. Olisiko andya ujosteltu vähän?

Tämä oli pääsiäisen ensimmäinen bile. Olisi pääsiäisen aikana ollut 6 kiinnostavat bileet mutta kaikki tapahtumat osuivat kahteen iltaan. Joutui tekemään myös sydäntä raastavia ratkaisuja. Mutta elämä on täynnä valintoja. Normaali pääsiäinen olisi mennyt niin että mulla olisi ollut vähintään 3 ja yleensä 4 bileet. 4 bilettä olisi ollut “normaali” tilanne.

Nyt pääsiäiseen mahtuu vain kahdet bileet. Sunnuntaina Millennium bileet turussa jossa olen blogin ja kuvien lisäksi soittamassa vanhan liiton saundia hard arenalla heti klo 21 eteenpäin aina 22.30 asti. Tervetuloa nostamaan polvea mun setin aikana.

Jokunen biisi bongaus Andy Moor setistä. Motorcycle – As the rush comes uusio. Tämä biisi parani edetessään. Todella kova leka. Originaali versio maistuu itselle paremmin. Julmetun kaunis biisi. Paul Thomas – Fiji. Veracocha – Carte blanche. Oceanlab – Satellite. Kylmiä väreitä!! Hyvä merkki. Binary finary – 1998.

Orkidea ensin vilaukselta nähty paikalla ja myöhemmin sitten juttusilla. Anton oli myös paikalla. Teitä molempia oli kiva nähdä luovan tauon jälkeen. Näkisin ja kuulisin mielellään Orkidean dekkien takana Pure trance setin kera. Se jos mikä olisi kova juttu!!! Ideaa saa käyttää jos ei ole jo mietintä myssyssä valmiiksi.

Kiksukarvaa bongattu. Tähän bileeseen on lupa ja melkein vaatimus että jos on bilevaatetta kaapissa niin hyvät ihmiset käyttäkää niitä rohkeasti. Täällä en usko että kukaan katsoo kieroon että mitä tolla on päällään. Vanhojen aikojen kunniaksi. Yksi jänis bongattu pääsiäisen henkeen.

Tuli jossain vaiheessa jano ja vilkuilin tiskin päätyyn että missä ovat vesikannut? Onko ilmainen vesi poistunut? Ilmainen vesi oli todellakin plussaa paikalle. Nyt tänään ainakin pieni lasi 2-2,5dl maksoi 2€. Että näin. Ei kiva juttu.

Nostan hattua siitä että Proteus soitteli vinyyliltä setin. Loistavia ralleja löytyi arkistoista. Pitkästa aikaa havaittu satiaistanssia. Hetken jo luulin että epidemiasta on päästy eroon mutta ei näköjään vieläkään. Ei ollut pitkään aikaan tehnyt havaintoa.

Pääsin pikaiseen käymään bäkkärillä Andyn keikan jälkeen. Olin silloin juttusilla myös Andy Mooren kanssa. Sain nimmarit levyyn. Trance family finlandin lahjoittamista kinder munista yksi päätyi minulle. Yllätysmunan “yllätys” on artikkelikuvassa. Että jos joku ihmetteli olenko mennyt ihan sekaisin? En ole.

Kun oli asiat hoidettu bäkkärillä niin poistuin sieltä kun ei ollut “virallista” lupaa olla. Järjestäjän luvalla pääsin pyörähtämään pyytämässä nimmareita.

Klo 02 D.N.A. Tämä setti meni kyllä ihan ohi sektoriin. Ei kerennyt syventymään tarpeeksi että osaisi jotain rakentavaa kirjoittaa. Mutta mitä D.N.A.n settejä Hallmarkissa kuullut niin ei se missään tapauksessa huonoa saundia ole ollut.

Kuskin väsymys vei meidät pois ennen aikojaan joskus klo 02.30 tienoilla. Kuskin kondiksen mukaan sitä pitää mennä. Mieluumin ehjänä kotiin vähän aikaisemmin kuin metsähallituksen puolelle kun kuski nukahtaa sen takia kun oltiin loppuun asti.

Omalla Hallmark kokemuksella sanoisin että nämä eivät olleet yber parhaat Hallmarkit mutta ei suinkaan huonotkaan. Hallmark on merkki laadusta trance bileen saralla. Olen ollut kaksissa todella huimaavan hyvissä hallmarkeissa. Että taito tekemisessä on jo todistettu moneen kertaan. En ole ollut huonoissa hallmarkeissa kertaakaan. Tuo porukka tietää mitä tekee.

Kiitoksia tästä illasta Hallmark & Clublife, Y31 henkilökuntineen. Kanssabilettäjät. Kaikille uusille ja vanhoille tutuille juttutuokioista. Meidän ryhmärämälle.

Sitten kaikki sankoin joukoin sunnuntaina turkuun Millennium bileisiin. Todella kovat bileet tiedossa. 4 areenaa. 25 DJ. 7 tuntia. Näitä ei voi millään missata. Massiivisen isot bileet. https://www.facebook.com/events/888154217922550/

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Lisää kuvia tapahtumasta

Kamera ei ollut tänään mukana.


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Extremely Miscbehaving w/ Coma, Orkidea, Ian Ossia & Andy Moor @ Helsinki Club helsinki 24.10.2009
  2. Hallmark – Orkidea Levy Julkkari Bileet @ Y31 helsinki 23.05.2015
  3. Ennakko – Hallmark w/ Orkidea @ Y31 helsinki 23.05.2015
  4. Hallmark @ Y31 helsinki 28.02.2015
  5. Hallmark w/ Ferry Tayle @ Y31 Helsinki 28.05.2016