Green Grass Music Part 1 @ Kariranta Open Air Lahti 04.06.2016

Hieno aloitus kesäkaudelle. Karirannassa on kyllä puitteet kohdallaan ulkoilma tapahtumalle. Kohtuu lähellä keskustaa paikka. Ensimmäisen Green Grass tapahtuma meni nimikkeellä Electronic picnic. Ilmakin suosi ulkoilmatapahtumaa, ei satanut vettä.

 

Paikalle saavuin siinä klo 12.40 pintaan. Kun aloitus aikaa ei netissä ollut selkeesti merkitty. Tähän aikaan ei ollut vielä väkeä mestoilla. Tähän ajankohtaan osittain väen määrän. On valmistujaisjuhlia menossa, jotkut keräävät voimia iltaa ja jatko aktiviteettia varten. Tietty on osa väestä mennyt torille YleX poppiin. Paikka oli muuttunut sitten viime käynnin parempaan suuntaan.

Semi viileä päivä osui kohdalle. Mutta ei mikään liian paha. +15c lämmintä, kylmän oloinen tuuli vieraana ja hetkittäinen sateen uhka kun taivasta katsoi. Ei satanut vettä sinä aikana kun paikalla olin. Vaikka arpoi kelin suhteen koko ajan että sataako vai ei? Välillä kivan aurinkoista ja hetken päästä näyttää pahannäköisiä pilviä taivaalla josta voisi pudottaa vettä. Tykkäsin kelistä, juuri hyvä.

Klo 13.10 ensimmäiset rohkeat tanssijat. Eivät kauaa tanssineet mutta sen verran kyllä että kehtaa sanoa heidän tanssineen. Paikalla oltiin tultu koko perheen voimin päivällä fiilistelemään musiikkia. Musiikin nauttiminen ei tunne ikärajaa kuten tänään saatiin todistaa.

Klo 13 aikaan oli soittamassa MentalMap. Soitetusta genrestä en saanut kiinni. Menevää ja letkeää saundia soitossa. Kesä saundia.

Klo 13.30 vuoroon Kamiz. Kaverin soittelut eivät menneet ihan putkeen. Kaveri tunnetaan vinyylimiehenä ja järjestävä taho oli miettinyt vinyylisottimien tuomista paikalle ja se oli jäänyt. Kamiz tuli paikalle ja totesi tilanteen että ei ole levareita.

Sai kaverilta muutaman tikun joissa oli musiikkia ja toivotti onnea matkaan. Ei kuultu Kamizmaista saundia tänään. Kaikki biisit oli vielä aika outoja. Joskus käy näin että unohtuu jotain tärkeää. Todistaa vaan että ollaan ihmisiä.

Kuvailisin musiikkia että on hämärää basso musiikkia. Tarkempaan ei pysty. Äänentoisto oli massiivinen ja basso sen mukana muhkea ja voimakas. Josta oli joku mielensä pahoittanut.

Klo 14 huolestuttaa taivaalla näkyvät pilvet että tuleeko niistä vettä? Toinen oli että onko juhlivalle kansalle tämä ilma liian kylmä etteivät lähde liikkeelle ollenkaan? Vaihtoehtoisest suunnistavat kaupallisen musiikin helvettiin Lahden torille.

Joku oli tämän tapahtuman takia pahoittanut niin mielensä että oli tullut päijänteenkadulta asti kuka on vastuussa näistä? En usko että mitenkään häiritsevän lujaa kuulunut sinne asti. Vaimeasti ehkä basso hädin tuskin kuului sinne mutta tämä elämäntapa valittaja oli kuullut jotain vaimeaa ääntä ja päätti lähteä vastustamaan sitä.

Hänen mielestään varmaan kaupungissa ei saisi järjestää yhtään mitään. Miten se torin YleX pop sitten vaikutti? Tuskin sinne meni valittamaan aiheutetusta metelistä. Koska siitä kuuluu varmasti ääni häiritsevästi. Sanoisin tälle elämäntapa valittajalle että ota asiat rennommin ja nauti elämästsi  Anna nuorten nauttia edes muutama kerta kesässä musiikista karirannassa. Se ei oli sinulta pois. Sinulle jää yli 350 päivää jolloin on hiljaista. Nauti niistä. Ajattele positiivisesti. Kuten paikalla vieraillut vanhempi rouvas henkilö. Hän oli ihan eri planeetalta. Näitä valittajia riittää aina, ei nyt ihan jonoksi asti mutta voi sanoa että aina joku pahoittaa mielensä kun nuorille järjestetään jotain aktiviteettia.

Klo 14.30 rupeaa vähän jo porukkaa valumaan paikalle. Veikkauksia tuli että klo 17 pintaan tulisi väkeä mestoille. Aika hyvin piti paikkaansa.

Tänä vuonna oli Burger Bros myymässä ruokaa periaatteella että useampaa vaihtoehtoa löytyy. Oli Valon porukka paitojakin myynnissä että heräteostosten mahdollisuus oli vahvasti olemassa olemassa.

Oli meillä paikalla toinenkin vanhemman ikäluokan edustaja. Vanhempi rouvashenkilö joka oli ihan toista maata verrattuna ensimmäiseen vierailijaan. Voisi ottaa oppia. Mummo oli todella kiinnostunut soitetusta musiikista. Kyseli paljon ja nuorempi väki vastasi toki esitettyihin kysymyksiin ja keskustelivat hänen kanssaan tovin jos toisen. Mummo jäi pidemmäksi aikaa paikalle kävi ihmettelemässä soittolaitteita ja todella innostunut tästä tapahtumasta.

Jossain kohtaa hän oli heittänyt ilmoille että hän tuo ikätovereitaan paikalle seuraavan kerran. Mummo mafian. Tässä ihmisessä jos kenessä on todella paljon positiivista energiaa käytössä. Nostan hattua todella korkealle tästä iloisesta asenteesta. Halu oppia ja kokea vielä uutta vanhalla iällä. Todella positiivinen tapaus oli hän. Toivotaan että nähdään Green Grassin muissakin tapahtumissa paikalla. Hänellä on asenne kohdallaan. Hänen laisiaan vanhuksia haluaisin nähdä lisää tapahtumassa. Mummo mafia on tervetullut.

Open air tapahtumassa on se hyvä puoli että soittaessa voi polttaa tupakkaa. Kun se ei juuri häiritse kun tupakan käry poistuu samantien pois. Eikä lakikaan varmaan kiellä tätä.

Klo 15 Hani soittamaan. Soitettu saundi keveni huomattavasti. Kamizin vinyyli soitto olisi varmaan poikennut aikalailla nyt soitetusta saundista. House saundia soitossa. Kuin tyhjästä ilmestyi kolmen helikopterin muodostelma lentäen paikasta yli kohti Uttia oletan.

Lokkeja oli paikalla ruuan tähteiden perässä. Missä ruokaa, siellä lokkeja kauhea lauma.

Klo 16.45 Leos De Janeiro. Toinen kokoonpanon kaksikosta on tuttu ennestään mutta ei tuntenut mua kun kävin kuvaamassa heidän soittaessa. Ilmeisesti on liian pitkä aika edellisestä näkemisestä Turussa useampi vuosi taaksepäin. Omituista basso musiikkia kategoriaan menee tämäkin soitto. Tämän setin aikana koettiin tekniikka ongelmia jotka saatiin kuitenkin selätettyä.

Tuo arveltu maaginen kellonaika 17 toi sitten väkeä paikalle. Torin mega tapahtuman aikatauluista ei ollut mitään hajua ja toisaalta kiinnostus täysi nolla. Ei ollut minulle tarjolla mitään.

Tänään karirannassa oli muutamia tuttuja jotka enää vähemmän käyvät bileissä. Kuten Big mistake, juteltiin bile olosuhteissa todella pitkän tauon jälkeen. Hän mietti että ei ole käynyt  kahteen vuoteen kuin kaksi kertaa bileissä vapaaehtoisesti. Ne molemmat taisi vielä olla tämän vuoden puolella. Kolera tuli pyörähtämään paikalla ja siinä hetken aikaa vietti kunnes velvollisuus kutsui.

Myös varakuski oletti minun olevan paikalla täällä ja tuli moikkaamaan. Tänään oli jotenkin paras veto poissa joten en jaksanut olla paikalla kuin viitisen tuntia. Jatkoille ei ollut mitään toivoa jatkaa. Sen tiesin jo kun himasta lähdin. Mutta viimeistään elokuussa näissä merkeissä lisää toivottavasti. Jos elokuussa jaksaisi pidempään olla mestoilla. Klo 18.30 pintaan poistuin paikalta.

Bileet jatkui ja varmaan parani sen myötä kun oletan että väkeä on tullut lisää paikalle ja jatkot on varmaan ollut oma stoori.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Linkki kuviin tulee lähipäivinä

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Toinen bile blogi joka keskittyy enemmän aikaan ennen bileitä. Bileistä ennakkojuttuja, levyarvosteluja. Laaja-alaisesti kaikkea. http://musicholistic.blogspot.fi/

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään.


Ei aiheeseen liittyviä uutisia.