[GoodMusic] White Experience @ Kulttuurikahvila Laituri Joensuu 07.07.2018

On ollut pitkä tauko ettei ole bileisiin päässyt kulkemaan. Nyt oli aika matkata Joensuuhun bileisiin. Taas olin Matkakeskuksessa tunnin liian aikaisin.

 

Nyt kuuden viikon bile tauon jälkeen olin ilmeisesti niin innoissani tästä kun olin matkakeskuksessa tunnin verran liian aikaisin. Ikuinen myöhästelijä toista kertaa kautta historian reilusti ennen lähtöä (lue liian aikaisin). Kerkesin hyvin junaan.

Toisaalta jos ei olisi ollut tätä aikaisin tuloa ei olisi seuraavaa ei olisi tapahtunut. Olin rautatieaseman laiturilla ja siinä välittömässä läheisyydessä on pyörätie josta näkee asemalaiturille. Pyörällä ohi mennyt tunnisti minut ja huusi “Raver, ota hyviä kuvia”. Mukava yhteensattuma, nämä on mukavia kohtaamisia.

Junalla Kouvolaan ja siitä eteenpäin autolla kohti Joensuuta. Matka sujui letkeästi että ihan huomaamatta oltiinkin jo perillä. Ensimmäisenä arvottiin kebab mesta minne mentiin syömään, oli nälkä tullut matkan aikana. Ei ollut annos Lahden paikkojen veroista mutta ihan ok kebab annos 6€ hintaan. Mikä tärkeintä, nälkä siirtyi eteenpäin.

Monen mutkan jälkeen olin bile mestoilla klo 19 aikoihin. Kuten minulle kerrottiin että junalla jos tulen niin en voi eksyä matkalla bile mestalle. Kaikesta huolimatta epäilin tätä sanomista koska olen kuuluisa siitä että minulla ei ole suuntavaistoa ollenkaan olemassa. Niin vaikka reitti on aika haastava niin olisin melko varmasti eksynyt jopa tuolla matkalla. Matkaa ehkä raakasti arvioiden reilu 20 metriä asemalaiturilta bilemestalle.

Paikka oli itselle uusi tuttavuus. Paikka oli ulkoa ja sisältä erittäin retro henkinen paikka hyvässä mielessä. Hyvän kokoinen paikka pienen porukan bileen pitämiseen.

Vähän yli klo 20. Aloitus setin soittaja DTL aloitti todella hienolla saundilla, todella deeppiä teknoa. Sukelletaan syvälle teknon maailmaan. Ihan mielettömän kova setti oli tämä aloitus. Taattua DTL laatua.

Teknisten ongelmien takia siirrettiin soittoaikataulua puoli tuntia eteenpäin. Ensimmäinen soittajan vaihto.

Klo 21.30 noin vuoroon Eyelid. Kaverin soitto kalusto aiheutti päänvaivaa. DTL soitteli siellä välissä kun Eyelidin tekniikan kanssa painittiin. Läppäri temppuili ja setin loppuvaiheilla hajosi lopullisesti palveltuaan 7 vuotta soitto koneena. Rauha koneen prossulle. Mutta setissä soitossa kun kone toimi vielä niin pelimusiikkia, hyvää trancea ja välillä DTL teknoa väliin kun koneen kanssa piti taistella. Täydet pisteet molemmille soittajille seteistään. Totutun laadus oli Eyelidin setti.

Paikalla oli tanssiva lipunmyyjä. Eyelid setistä muutama biisi bongaus. Pikku pätkän kuulin verran kuulin Chemical brothers – It began in Afrika. Orkidea – Machinery  JS16 – Rosegarden. Darude – In the darkness. Slusnik luna – Sinner. Hardhouse – Unbelievable. BK – Revolution. Paul van Dyk – For an angel.

Tuli klo 01.30 noin. Oli allekirjoittaneen hypätä lauteille. Paikassa oli todella kuuma koko illan ajan. Tuskaisen kuuma. Sain kuulla kanssa bilettäjältä kysymyksen että koska soitan ja samalla että sitä on koko ilta odotettu! Tässähän rupeaa melkein keräämään suorituspaineita…

Tällä kertaa todella monen soittamani biisin kohdalla mietin kun siinä vähäisessä valossa mitä tarjolla oli niin seuraavaa biisiä ja mielessäni mietin miten pahasti edessä tanssiva porukka hajoilee palasiksi kun tämän laittaa soimaan. Tuli palautetta tanssilattialta huudahdusten ja taputusten muodossa, nämä lämmitti mieltä.

Mistä tietää että soiva biisi toimii ainakin omalla kohdalla jos tanssilattia malttoi olla huutamatta kun biisi lähti soimaan. Todella monen biisin aikana itsellä kropassa kulki kylmiä väreitä, iho oli kananlihalla ja uutena ominaisuutena meinasi tirahtaa nostalgia kyynel siinä soittaessa. Taisi itsellä olla soitto fiilis kohdallaan tänä iltana.

Tuntui siltä että tunnelma oli katossa koko illan ajan alusta lähtien hamaan loppuun asti. Täällä oli the bileet! Pienen porukan kera mutta jokainen paikalla olija varmasti nautti olostaan. Oli ilo nähdä paljon porukkaa tanssimassa mun setin aikana, kiitos teille.

Oman haasteensa asetti täydellinen pimeys soitto paikassa mutta onneksi löysin ratkaisun ongelmaan ja osittain kun mikserin kriittisten toimintojen paikat kun rupesi löytymään pimeässä tai pienen valon kera käsi kopeloinnin jälkeen. Mutta hyvin siitä soittamisesta pimeässäkin selviytyi. Soittopaikka ei ollut täydellisen ergonominen, mutta näillä mentiin.

Oli kerrankin mahdollisuus toteuttaa bile kansan toive. Kuten tiedätte ja varmaan kokenutkin tilanteen kun esim. Illan päästara lopettaa settinsä ja tanssilattia vaatii lisää huutamalla “we want more!”. Tänään oli harvinainen tilaisuus toteuttaa tuo bile kansan toive. Settini jälkeen kysyin tanssilattialla olevalta väeltä että haluavatko he lisää? Yksi kerkesi sanomaan että kyllä ja soittaminen jatkui vielä puolisen tuntia.

Tänään soitin settini viimeisenä biisinä illan viimeisen “hitaan” (170 bpm).Jatko setin lopuksi soi jotain ihan muuta biisi joka kertookin jo paljon biisin laadusta. Tänään biisinä oli KCD – Simo goes poing.

Illan päättyessä olin ihan loppu, voimat oli kadoksissa täysin. Ei pitäisi olla näin pitkään (6 vkoa) poissa bileistä. Lomailu kostautui selkeästi.

Matka Joensuusta Lahteen kesti taukoineen arviolta n. 4,5 tuntia. Tehtiin rengasmatka, pohjoiseen päin mentiin eri reittiä kuin tultiin takaisin. Menomatkalla oli tien varressa mielettömän paljon poliiseja valvomassa nopeuksia. Poliisia oli paljon ja pitkällä matkalla. Ilmeisesti valtio tarvii rahaa menoihinsa. Mene ja tiedä..

Suuresti kiitoksia kyydistä Joensuuhun ja takaisin Lahteen asianosaisille. Matka sujui mukavasti. Lahdesta haettu pizza taisi täyttää odotusarvot?

Tämän blogin kirjoittamiseen on käytetty reilu 7 tuntia aikaa.

Tämä blogi täyttää vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2476-goodmusic-white-experience

Biisilistat seteistäni

Intro
PRAGA KHAN – Infected with a poison (Baby Doc remix)
PRODIGY – Voodoo people
ETIENNE PICARD – Get up
WESTBAM – Wizard of the sonic (Original)
MEMBERS OF MAYDAY – Judgement day
JONES & STEPHENSON – The first rebirth
SCOOTER – Move your ass
MOBY – Feeling so real (Westbam remix)
MARUSHA – Deep
RMB – Redemption
DUNE – Are you ready to fly? (12″ mix)
TECHNOHEAD – I wanna be a hippy
HARDSEQUENCER – Dancing nation remix
METEOR 7 – Analogica elements
AXIS – Come on

Jatko setti

SCOOTER – Endless summer (Maxi version)
COMMANDER TOM – Are am eye?
LAB-4 – Candyman
MARUSHA – Over the rainbow
RAVER’S NATURE – Hands up raver’s

Jotain ihan muuta biisi. KCD – Simo goes poing!

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo loppusuoralla muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.  Vuoden 2018 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. GoodMusic – In The Name Of Good Music @ Utran Puukoulu Joensuu 19.11.2016
  2. [GoodMusic] Lauantai Illan Huumaa Lassilla @ UG kouvola 22.11.2014
  3. HUGcore Invaders w/ Carbon Based @ Club Tunneli Tampere 06.04.2018
  4. Arcade Level 3 @ Teatteriklubi Joensuu 05.04.2008
  5. Hallmark – Spring Awakening @ Merikerho Helsinki 01.04.2018