GoodMusic – In The Name Of Good Music @ Utran Puukoulu Joensuu 19.11.2016

Siitä on aikaa vierähtänyt kun viimeksi Lahti on ollut pilaamassa tunnelmaa Joensuussa. Minulle tuli mahdollisuus tulla vierailemaan Joensuussa soittamisen merkeissä plus muu nettisisällön tuottaminen siihen vielä päälle. Hyvä reissu oli, varmasti joskus uudestaan jo kutsu käy.

 

Kahdeksan vuotta sitten oli Arcade level 3 bileissä teatteri klubilla bileissä viimeksi Joensuussa. Tällä kertaa minut kuljetti Joensuuhun Onni bussi ja olin sen verran tyytyväinen palveluun ja matkaan että varmasti joskus uudestaan onnibussin kyytiin jonnekin päin suomea matkustan. Odotan innolla jo tässä vaiheessa illan bileitä tulevaksi.

Menomatkalla oli mukavan väljää bussimatkan ajan. Aamulla kun lähtee niin ei ole niin paljoa kulkijaa. Ennakkoon mietin miten pahasti lähes viiden tunnin aikana tulee aika pitkäksi. Yllättävää kyllä ei ollut mitään ongelmia asian suhteen. Sai kerrankin olla ajatustensa kanssa kaksistaan ja miettiä asioita. Mutta mitä ei tekisi bileiden eteen uhrauksia.

Matkalla klo 11.12 ei ole mahdollista että aurinko rupeaisi paistamaan, en tykkää yhtään, vastustan. Klo 11.15 aurinko menee pilveen.

Yksi matkustaja oli sen näköinen että olisi ollut Helsingin yöelämässä jollain keikalla ja nyt on palaamassa kotiin päin ja nukkui koko matkan ajan. Mutta kätevää se on matkustaa kauempaakin isolle kirkolle itseään kiinnostaviin bileisiin kun matkakustannukset pysyy järkevällä tasolla.

Sairastapauksen takia sain lisää soittoaikaa. Vaikka olisin mielellään kuullut kaverin soittavan kuin olevan sängyn pohjalla kipeänä. Mutta jos ensi kerralla paremmalla onnella sitten mukana.

Pitkästä aikaa olin rakenteluissa mukana. Lue, olin enemmän tiellä kuin hyödyksi. Pienimuotoista toimintaa oli ettei ollut määrättömästi lisä tekniikkaa mukana. Silleen sopivasti että sai hyvä tunnelman aikaan.

Väkeä oli heti alusta lähtien mukavasti paikalla kunnes sitten ennen loppua poistuivat liian aikaisin. Ehkä ensi kerralla malttavat olla pidempään.

Eka setti oli housen ja teknon sekoitusta hyvällä maulla. Väkeä oli hyvin paikalla heti alusta lähtien. Jonkun tunnin verran kerettiin veivaamaan musiikkia kunnes ensimmäiset rohkeat tanssijat saatiin lattialle. Klo 17.03 Tomcraft – Loneliness bongattu setistä. Tämä oli Eyelid b2b DTL setin viimeinen raita.

Klo 17 pintaan DTL soittamaan. Juuri sellaista kaverin näköistä House, detroit ja tekno maailmoissa liikuttiin. Aina laatu takuulla. Setissä biisi jota Salovaara käytti ohjelmassaan kilpailun tai yms tunnarina. Kaveri kävi tanssimassa soitettua saundiaan. Sukellettiin hetkellisesti vahvasti ja syvälle kasarille soitetussa saundissa.

Erikoinen tapaus oli se että vessa oli samassa rakennuksessa fyysisesti mutta joutui kulkemaan ulkokautta että vessaan pääsi tarpeilleen. Todella outo tapaus.

Mitä porukan kanssa jutteli niin jäi semmoiseen käsitykseen että nämä bileet olivat tervetulleet Joensuuhun kun siellä ei tapahdu juuri mitään konemusiikin saralla. Paikalla oli siihen nähden hyvin väkeä että paikka oli aika reilusti sivussa keskustasta. Useampi kilometri jopa.

Klo 18 vuoroon Dagen after. Alussa kerrottiin noin karkeasti setin genre rakenne ja soitto alkoi. Rumpubasson kautta dubstepiin, trancen kautta edam saundiin. Sash – Ecuador drum’n’bass versio. Darude – Sandstorm versiointi. Daft punk – Harder better faster stronger biisistä versiointi. Swedish house mafia vs. Knife party – Antidote. Snap – Rhythm is a dancer. Versiosta ei tietoa.

Ensimmäiset tanssijat klo 19.15 pintaan.

Klo 19.30 Eyelid. En ole hetkeen kuullut kaverin soittoa. Maistui kyllä hyvin. Hyvää trance saundia kehiin. Bongattu Faithless – We come 1 uusioversiointi. Energy 52 – Cafe del mer uusio. Humate – Love stimulation (Love mix) Armin van Buuren – Brute. Versiosta ei tietoa. Digital blonde – Legato. Plastic boy – Twixt. Versioista ei tarkempaa havaintoa ellei ole merkitty.

Meno yltyi aika villiksi kun Dagen afterilta alkoi nimikirjoitus sessio. Hyvinkin erikoisiin paikkoihin kirjoitteli nimmareita. Ensimmäinen nimmari kirjoitettiin tussilla pers kannikoihin. Kuva todisteena galleriassa. Sen jälkeen yksi nimmari käsivarteen ja kaksi kertaa tisseihin. Ihan hyvä saldo.

Loppuillasta todellakin vanhan liiton toimintaa. Paikka jossa bileet olivat on joskus muinoin palvellut kouluna. Nyt tässä vanhassa tilassa raikasi oldskool saundi allekirjoittaneen toimesta viimeisenä soittajana. Alunperin minulla oli 1h15min slotti varattu soittoon. Sairastapauksen takia soittoaika piteni 1h45min pituuteen.

Sitten piti ruveta repimään extra biisejä niistä levyistä mitä olin varannut mukaan keikkaa varten. Onneksi oli muutama kokoelma mukana levyissä että sai loihdittua lisää soitettavaa. Biisien lisäily aiheutti jo itsessään aikamoisen rumban ja vaihtohetken ongelmat eivät auttaneet tilannetta yhtään.

Klo 21 Implicate mind live PA. Alku mentiin tekno ja acid saundien merkeissä. Erittäin hyvää saundia oli tämä.

Klo 21.30 Eyelid. Tämä 45 minuuttinen slotti oli täynnä laadukasta trancea. Paul van Dyk – For an angel (PVD’s E-werk club mix). Dallas superstars – Ready to go (Bostik remix). Quench – Dreams hillittömän outo versio. RMB – Shadows.

Kaikki ei mennyt ihan putkeen vaihdettaessa cd soittimiin. Mutta koettu pikku ongelmien suma aikaisemmin päivällä yritti pistää vastaan onnistumatta siinä että tämä meni jo nauraen ratkaisuun. Loppu hyvin kaikki hyvin, saatiin ääntä ulos sen verran että tanssijoitakin nähtiin setin aikana. Vakioporukka jaksoi tanssia loppuun asti.

Klo 22.15 tienoilla oli aika minun settini. Alkuun siirrettiin cdt soitto pöydälle. Pienen säätämisen jälkeen saatiin homma pelaamaan ja pystyin aloittamaan settini. Pääsin soittamaan old skool saundia arviolta 1h30min ajan. Meni kyllä ton alun ongelman jälkeen kaikki soitto suunnitelmat ihan sekaisin. Mutta sai sentään suurimman osan biiseistä soitettua. Pikkujoulu aikaan kun pääsee soittelemaan niin pitäähän setin sisältää joululaulu, niin kuin tännekin.

Tänään oli bile järjestelyissä epäonnea matkassa ettei pahemmasta väliä. Mutta kaikesta huolimatta saatiin onnistuneet bileet aikaan. Täällä pystyi ottamaan pohjat ennen baariin menoa. Bileet kun loppuivat järjestäjistä riippumattomista syistä kello 23.59 tasan.

Yöllä haettiin pahimpaan nälkään kebabia paikallisesta mestasta. Nälkä hävisi kun annoksen oli haarukoinut turpaansa. Aamusta kun lähdettiin purkamaan ja siistimään paikkoja niin oli yllätys että lumipeite oli tullut takaisin.

Yksi bilettäjistä tunnisti minut kaveriksi bile blogin takaa jota oli jo aikaisemmin lukenut. Blogi sai kehuja osakseen. Tämmöiset jutut lämmittää aina mieltä. Toivotaan että saatiin muutama klubituksen käyttäjä lisää (klubitus.org) kun mainitsin ja kerroin vähän mikä forum se onkaan. Muutama kertoi löytäneensä nämä bileet juuri klubituksen kautta.

Sunnuntaina klo 14.20 hyppäsin Onnibussin kyytiin. Väkeä oli sunnuntaina enemmän kuin lauantaina tullessa jolloin oli todella väljää bussissa. Bussi lähti tosin Lahdesta jo 07.20 aamusta.

Kiitokset houstauksesta ja yö paikasta asianosaisille. Melkein 5-tähden hotellin tasoa, ei kaukaa hae. Sain nukuttua hyvin vaikka vieraissa paikoissa tulee nukuttua yleensä huonosti. Oli kiva käydä Joensuussa ug bileiden merkeissä 8 vuoden tauon jälkeen.

Paikan purussa ja siistimisessä oli aika kalpeata ja hilpeän näköistäkin väkeä joka varmaan pätee jokaiseen purkuun että sinne ei tulla ihan täydellä voimalla esim väsymyksestä johtuen. Ehkä voi olla pientä kapulaa joillakin joskus. Ei vaikuttanut täällä työtehoon ollenkaan. Oli pieniä jotkut kiusallisiakin esteitä mitä tämän projektin kanssa koettiin, mutta loppuvaiheilla kun ongelmiin törmättiin osattiin jo nauraa niille.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2428-goodmusic-in-the-name-of-good-music

Biisilista setistäni (ei tarkassa järjestyksessä)
Intro
EMMANUEL TOP – Acid phase 2 (2. version)
SCOOTER – Endless summer (Orgilnal mix)
NUCLEAR HYDE – Running man
MEMBERS OF MAYDAY – Rave olympia (Enter the arena)
DUNE – Hardcore vibes (Good vibes mix)
RMB – Redemption
MARUSHA – Over the rainbow
GOLIUM & GARY D – Black arrows
METEOR SEVEN – Signs of life
WESTBAM – Celebration generation (Westbam remix)
UNION JACK – Two full moons (Original)
MEMBERS OF MAYDAY – Judgement day
INTERSTATE – Human beings
DJ TIM & DJ MISJAH – Access
KCD – Simo goes boing
Joululaulu THE PROPHET – Gabba bells

Alussa oli pientä säätöä jossa meni aikaa ja näitä biisejä soiteltiin sitten satunnaisessa järjestyksessä.

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Biisi bongauksista sen verran että jos biisin perässä ei ole version nimeä se saattaa johtua siitä että en ole saanut tietooni biisin versiota. Yleensä kirjaan ylös esittäjän ja biisin nimen pelkästään. Biisin versio on perässä jos olen saanut tunnistettua sen.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. [GoodMusic] White Experience @ Kulttuurikahvila Laituri Joensuu 07.07.2018
  2. [Good Music] pres. Warehouse UG Party @ UG kouvola 21.07.2012
  3. [Good Music] Night Opening Party @ Coffee House kouvola 12.01.2013
  4. Green Grass Music pt. 6 Alternative Picnic @ Open Air Kariranta Lahti 06.08.2016
  5. Green Grass Music Part 1 @ Kariranta Open Air Lahti 04.06.2016