Fractal Fiction @ Kulttuuritallit Kouvola 17.06.2017

Tänään käytiin hakemassa kolmas matkustaja kyytiin ja riensimme etsimään kebab eläintä syötäväksi. Paikassa ensimmäistä kertaa. Kiitoksia mahdollisuudesta päästä soittamaan tapahtumassa.

 

En ollut käynyt paikassa aikaisemmin ja täytyy sanoa että paikka toimi tarkoituksessaan paremmin kuin hyvin. Tämä paikka on kyllä kaikkien UG mestojen isä ja äiti. Laitetaan nyt vielä loppu sukukin siihen jonoon. Paikka on jostain pitkästi menneisyydestä Venäjän Tsaarin aikaiinen kasarmialueen hevostalli ollut aikoinaan. Menee heittämällä listalle johon olen laittanut ylös omituisimpia paikkoja joissa olen ollut bileissä ja soittamassa.

Paikasta johtuen bile oli todella aikaisin. Alku oli klo 17 ja loppui klo 22. Toisaalta tässä olisi ollut hieno mahdollisuus etkoilla iltaa varten kun tuo kelikin suosi tänään. Paikallaolijoista tunsin oikeastaan kourallisen väkeä ja sekin pääosin järjestävää porukkaa. Paikkaa pitää ylistää ja kehua ug bilepaikkana. Paikka on rajun karu. Samalla kuitenkin todella toimiva. Todella vanhaa rakennuskantaa. Kuulen niin selvästi muutaman tutun kommentin että tuo ajankohta näiden rakentamiselle oli mun nuoruudessa. Vittuilu on välittämistä…

Klo 17.10 löysimme paikalle. Ilman saatua opastusta tuskin oltaisiin löydetty niin nopeasti paikalle ns ekalla. Tuli käytyä paikallisessa prismassa viime hetken ostoksilla. Lähinnä juoma puolta kun ei tainnut olla edes vettä tarjolla hanasta. Loppuvaiheilla kuulin puhetta vedestä.

Klo 17 Element Kaoss live soitto oli menossa kun paikalle saavuttiin. Electro maailmoissa liikuttiin ja live vetona.

Paikassa oli alkuun mukavan viileää mutta soittaessa tuli kuuma vaikka ei liikoja heilunut. Tuskan hikeä? Tänä iltana oli soittimet UG henkeen sopivat karut mutta hyvin toimivat laitteet joiden käytön oppi äkkiä ja homma pelasi sen jälkeen ilman ongelmia. Cd levyillä kun vieläkin soittelen. Ulos kun meni niin itikoita oli heti mieletön määrä kimpussa.

Klo 18 Raver. Oldskool oli homman nimi. Soitettu musiikki vahvasti 90-luvulta. Kun arvoin sen välillä soitanko hitaampaa alle 140 bpm vai yli tuon saundia. Bilejärjestäjältä tuli villi idea että molempi parempi. Siitä ajatus kypsyi aika nopeasti että Soitan puolet ja puolet molempaa saundia. Mietin itse miten tuo toimii käytännössä mutta yllättävän kivuttomasti se loikkaus 20 bpm kahden biisin välissä onnistui. Lähtö oli jossain 126 ja loppu 163 bpm.

Varmaan tulevaisuudessakin saatan tehdä samanlaisen jaon hitaan ja nopean välillä samaan settiin. Kun tätä settiä kasasin niin oli selvää että yksi biisi soi viimeisenä. Robert Miles – Children (Dream mix) Kaverin liian aikaisen poismenon johdosta. Kaverilla olisi ollut paljon annettavaa musiikki maailmalle vielä. Sinun muistolle tuo biisi soi viimeisenä. Biisilista blogin lopussa tuttuun tyyliin.

Jos paikalla olleet ihmettelivät äänen voimakkuuden vaihtelua niin se johtui siitä kun mikseristä en saanut tarvittavaa tietoa ulos niin mentiin ihan korvakuulolla koko setin ajan. Varovasti käytin volumea että en hajoita kaiuttimia.

Klo 19 DJ Radioactive. Harvemmin kuulee bileissä vanhaa kunnon Goa trancea. Tätä kelpasi kuunnella antaumuksella kun tiesi että sitä soi vain tunnin verran.

Sain positiivista palautetta soitostani. Kiitos tästä. Varsinkin bileissä bilettäjältä saatu palaute on todella hienoa kuultavaa. Oli sitten risuja tai ruusujs. Kaikki palaute on tervetullutta. Juttusillekin saa tulla jos bileissä näet.

Klo 20 Tapio Rastavaara. Drum’n'bass maailmoissa mentiin tämä setti. Setissä oli useampaa DnB ala genreä, tunnisti kun tyyli muuttui. Sillä tasolla liikuttiin.

Oli vielä jäänyt muistoja paikassa v 2006 olleista bileistä ja UV-maalin jälkiä vielä tolpissa reilun 10 vuoden takaa. Bile historiaa siis pidemmältäkin ajalta on venuella. Ensimmäiset bileet paikassa kesti pitkälle aamuun ja tänä päivänä pakko lopettaa jo klo 22. UV putkia oli paikalla. Koko tekniikka oli haalittu järjestävän porukan laareista. Hyvin saatu systeemit kasaan tilaan nähden.

Ekaa kertaa mukana videotykillä tuotettu visuaalinen matsku joka toi oman pikantin lisänsä kokonaisuuteen.

Klo 21 Giik. Psyke. Illan viimeiset hitaat kehiin. Samalla viimeinen setti koko illassa.

Lahti edustuksella oli hyvä rytmiryhmä kasassa. Samalla kokoonpanolla varmaan josukus uudestaan reissuun.

Illan bile venue oli kyllä enemmän kuin toimiva paikka tarkoitukseensa. Todella karu ja samalla toimiva paikka. Alueella on oma historiansa ajalta ennen Suomen itsenäisyyttä. Vanha kasarmialue vuodelta miekka ja kivi. Tullessa näkyi pääportin jäänteet että missä kohtaa on ollut. Viihdyin paikalla todella hyvin. Istumapaikkoja oli kiitettävän paljon. Kiitos järjestävälle taholle ja kulttuuritallit mahdollisuudesta pitää tapahtuma. Kiitos tietenkin kanssa bilettäjilee.

Myös omat juomat mukaan ajatus toimii paikan positiivisena puolena. Kokonaisuutena ilta jäi hyvin plussan puolelle. Ainoa haittapuoli ja sekin vain sen takia että on hankalaa saada väki liikkeelle klo 17 aikaan mestoille fiilistelemään hyvää musiikkia jota soi koko ilta. Melkein jopa olisi ihan sama että oletko kotona siemailemassa virkistävää juomaa vai täällä tapahtumassa.

Kotiin selvisin ajoissa klo 23.30 sinänsä poikkeava kotiin saapumisaika. Itseä ei haitannut tuo aikainen aikataulu. Joskus varmasti uusiksi, sen verran mukavaa oli paikalla.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2445-fractal-fiction

Biisilista setistäni
Intro
QUADROPHONIA – Quadrophonia
SUNSCREEM – Broken Engilish (Radio edit)
AGE OF LOVE – Age of love (Watch out for Stella club)
MEDITERIA – Is E.T. On X.T.C.
———————————-
ETIENNE PICARD – Get up
MOBY – Feeling so real (Orginal mix)
MEMBERS OF MAYDAY – Rave olympia (Enter the arena)
JONES & STEPHENSON – The first rebirth
MARUSHA – Deep

Jotain ihan muuta biisi.
Esittäjän poismenon johdosta muisto biisi. ROBERT MILES – Children (Dream mix)

Tämän blogin eteen tehty töitä 6 tuntia.

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti loppusuoralla. Olen jo pidemmän ajan taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Fiilis – We Love Fourteen @ Bar Q Kouvola 28.05.2017
  2. Music Code – Trance & Techno @ UG Kouvola 05.08.2017
  3. Bass Game w/ Coming Soon @ Katu Klubi Lahti 10.02.2017
  4. Finrg Pres. The Wedding Jatkot @ UG Lahti 02.04.2017
  5. Ravenation – Synergetic Chapter II @ Manala / Botta Helsinki 11.02.2017