Fiilis 10 Year Anniversary @ Night / Amarillo kouvola 18.05.2013

Oli tarkoitus mennä helsingin suuntaan bileisiin mutta aamulla sain viestin että kaveri oli tullut kipeäksi eikä päässyt lähtemään. Sitten piti ottaa käyttöön suunnitelma B. Kouvolaan Fiiliksen 10v juhliin. Joskus muuttujat ovat bilettäjää vastaan.

Kukaan kouvolassa ei tiennyt minun tulemisestani. Olin ilmoittanut kutsuun että olen menossa muualle mutta sitten kävi näin ja suunta muuttui, kaverin kyydillä pääsi reissuun.

Aika yllättynyttä väkeä kohtasin paikalla. Elkeistä päätellen kouvolan tutut olivat iloisia minut nähdessään. Paikalle kerettiin klo 21.25 pintaan. Oli kakkua ja boo,,, kahvia tarjolla sen verran että varmasti riittää.

Karo soitteli pianoa ensimmäisen tunnin ajan taustamusiikkina. Klo 22 oli jo kuuma, lupaa hyvää loppu iltaa ajatellen. Samaan aikaan avattiin ovet kaikille. Juuri ennen kuin ovet avattiin niin pidettiin sanoisin että aika tunteikas puhe. Täyttä timanttia. Siitä alkoi sitten bileet.

Tämä ilta noudatti tuttua tyyliä, alkuun jutustelua tuttujen kanssa. Siinä naatiskelitiin hyvästä musiikista. Mitä sitä hyvää kaavaa muuttamaan.

Ensimmäinen biisi illassa oli Mona Carita – Mikä fiilis. Tämän jälkeen soi “normaali” fiilis musiikki, housea. Heittelen biisi bongauksia tonne tekstin sekaan. Aloitetaan Moloko – Sing it back biisillä. Mulle tarjottiin heti alkuun glowstick että näkee missä mennä viiletän.

Täällä tänään oli tanssijoita heti alussa joka on aika harvinaista näillä leveys asteilla. Tänä iltana soittaja vaihtui tiuhaan. Ei huono juttu, pysyy vire päällä kun käy usein biisin soittamassa, hetken vissiin kaksi biisiä per soittaja. Jokaisella kuitenkin oma tyyli soittaa musiikkia niin vaihtelua riitti koko illaksi.

Extra ääntä oli roudattu paikalle että saadaan vähän muhkeammat saundit aikaan paikkaan. Shapeshifters – Lola’s theme. Tänä iltana tupa saatiin täyteen ennen puoltayötä, veikkaan että jonkin verran porukkaa jäänyt kotiin katsomaan euroviisuja.

Kuulin tuossa sisäpiirin tietoa että mitä on odotettavissa kun järjestävä taho pääsee siihen tiettyyn “fiilikseen”. Vähän tulilientä maistelivat juhlan kunniaksi. Tämä tietotoimiston antama vinkki oli hyvin paikkaansa pitäviä. Ennemerkit tulivat toteen.

Ei ollut vinyyliä soitossa tänä iltana. Ehkä hyvä näin, mitä olisi tullut siitä kun kuuntelet klassikko biisejä vinyyli rätinän kera. Siinä olisi ollut jo liikaa nostalgiaa. Moni olisi varmaan silloin saanut tuhansia pieniä.

Caro bongattu tanssilattialta tanssimasta. Ei kuullemma tämmöistä tapahdu kovin usein. Musiikin pitää olla ainakin 10 vuotta vanhaa että on mahdollisuus tähän. 15 vuotta vanha biisin aikana tanssilattialle meno on jo todennäköistä. Vanhan liiton miehiä.

Kuultu illassa Modjo – Lady. Klo 22.30 taisi olla aika kun paikka oli täysi. Ennen puoltayötä pääsi halvalla sisään. Satiaistanssia bongattu tälläkin kylällä klo 23.53. Kuultu Tim Deluxe – It just won’t do- Who Da Funk – Shiny disco balls. Mietittiin kaverin kanssa että tänä iltana saattoi olla paikalla olijoiden keski-ikä jostain syystä “hieman” korkeampi.

Sama juttu kuin aikaisemminkin, ei ole muuttunut tavat ollenkaan. Aika surutta tönitään kun kuljetaan täällä. Olen tottunut vähän hienovaraisempaan toimintaan, mutta paikassa paikan tavoilla. Kuultu Paul Johnson – Get get down. David Morales – Needin’ U. 10 vuoden koulutus ei ole mennyt hukkaan. Yleisön huudatusta… Bongaus. Eric Prydz – Call on me.

Todella pitkä spiikki jota ei pystynyt pokerinaamalla kuuntelemaan, väkisin repeili. David Guetta läppää…  Kuultu Danny Tenaglia – Music is the answer. Faithless – Insomnia. Roger Sanchez – Another chance.

Spiikit lisääntyi mitä pidemmälle ilta eteni. Niinkuin oli ennustettu. Spiikit on aika sekavia ja pahenee vaan koko ajan loppua kohti. Tunnelma on kyllä katon rajassa ollut lähes heti alusta lähtien. Kuultu Kylie Minogue – Can’t get you out of my head. Sander Kleinenberg – This is Miami. Puretones – Addicted to bass. Energy 52 – Cafe del mar.

Porukkaa tuli alueelle jonne ei normi asiakkaalla ollut asiaa ollenkaan. Kulku sinne oli blokattu että siinä vaiheessa olisi voinut hälytyskello soida että olisikohan tämä tarkoituksella tehty. Kaikki alueelle tulleet käännytettiin takaisin. Oli sitten tapauksia jotka eivät heti lähteneet pois vaan todella pitkällisen keskustelun jälkeen.

Kouvolan grand old man ei ollut paikalla, ilmeisesti oli työ este. Yksi spiikeistä julisti Fiiliksen euroviisujen voittajaksi. Seuraavat viisut pidetään kouvostoliitossa ja tässä paikassa. Tampereelta asti oli väkeä tullut paikalle. Samainen biisi lopetti nämä juhlat kuin aloittikin eli Mona Carita – Mikä fiilis.

Tämä tapahtuma oli kerännyt väkeä lähikaupungeista. Tampere, helsinki, lahti, mikkeli, kotka ja paikallinen edustus paikalla.

Musiikillisesti oli hyvä ilta. Lievensi tehokkaasti pettymystä kun ei päässytkään helsinkiin. Pitkästä aikaa kaverin kanssa suuntasimme kouvolaan Luova tauko ollut reissuista tänne suuntaan.

On sitä tullut käytyä vuosien varrella Fiiliksessä useamman kerran mutta harvakseltaan. Paljon uusia tuttuja tullut vuosien varrella ja paljon hyviä muistoja unohtamatta kuvia joita on tullut otettua ja blogit joita olen tapahtumista kirjoittanut.

Mietittiin kaverin kanssa että ei taida suomessa olla toista bileorganisaatiota joka on 10 vuotta aktiivisesti järjestänyt bileitä tiuhaan tahtiin. Nostan hattua tälle suoritukselle. Tämän porukan ansiosta kouvostoliitto tunnetaan house musiikin kehtona. Samalla tavalla kuin lahti oli polkka kaupunki, ehkä joidenkin vanhan liiton reivaajien mielessä vieläkin.

Alla faktaa fiiliksestä joka on lainattu suoraan netistä.

10v putkeen aktiivista toimintaa. Nostan hattua suoritukselle. Nyt harventavat tahtia.

Copy paste netistä.
Jotta Fiiliksen osalta saisi jonkinlaisia lukemia esille, niin tässäpä näitä:
– 9 DJ’tä & 1 decoraattori
– (noin) 600 tapahtumaa
– yli 60 vierailevaa dj:tä
– Kouvolassa 10v (+ samaan aikaan Lappeenrannassa ~2v)
– erinäiset tapahtumat yhteenlaskien, noin 5000h laatumusiikkia
– Toukan ja Anselmin “Fiilis On Air” -projekti

RokRok!

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

http://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2013/12-fiilis_10v_180513/

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

 1. Fiilis – We Love Pikkujoulut @ Amarillo/Night kouvola 05.12.2010
 2. Lahti2Ibiza 2 year anniversary party @ Tivoli lahti 11.05.2013
 3. Orkidea – 20 Tour @ Amarillo Night kouvola 03.02.2012
 4. Orkidea & Friends Tour @ Amarillo/Night kouvola 14.03.2014
 5. Fiilis – We Love Fourteen @ Bar Q Kouvola 28.05.2017
 • http://www.facebook.com/profile.php?id=626983420 Ossi Rönnberg

  Pakko kysyä, että keneen viitataan Kouvolan Grand old manilla? 🙂

  • Raver71

   Tumma, laiha yli 50v mies joka käy bileissä aina kun työt eivät estä sitä. Varmasti erottuu joukosta. Nimeä en tiedä. Varmaan paikalliset tuntee paremmin kyseisen kaverin.