Fabric Festival @ Verkatehdas Hämeenlinna 25.02.2017

Tämä bile kiinnosti heti kun ensimmäistä kertaa näki bile ilmoituksen. Sitä mukaa kun tietoa tihkui niin fiilis vahvistui mitä enemmän sai bileestä tietää. Venue oli mielettömän hieno tarkoitukseen. Mahtava ilta oli!

 

Tämä oli ensimmäinen kerta kun tapahtuma järjestettiin. Erittäin hyvin oli kaikki järjestelyt saatu tehtyä. Viimeisen päälle kunnossa kaikki. Tästä on hyvä jatkaa toivottavasti kohti seuraavaa tapahtumaa.

Taukoa Hämeenlinnan bileistä on kolme vuotta. Viimeisimpiä reissuja Hämeenlinnaan on ollut Push up risteily vuonna 2014. Matka Hämeenlinnaan taittui mukavasti, oltiin yhdessä hujauksessa perillä. Bile mestalle päästiin klo 19.10. Hovi kuljettajalla oli velvollisuuksia joten ei päästy aikaisemmin liikkeelle, joskus käy näin.

Verkatehdas paikkana oli kyllä erittäin onnistunut valinta bileille. Mukavan erilainen paikka pitää tapahtumaa. Hyvän kokoinen paikka. Parhautta. Kaikki järjestelyt toimi jos ei ota mukaan sitä jonoa tiskille, varmaan moni luovutti heti alkuun kun näki jonon pituuden. Ei ollut vissiin verkatehtaan väki osannut varautua tämmöiseen janoiseen väkimäärään tiskillä. .

Paikalle kerkesi vasta kun ensimmäinen soittaja oli soittonsa soittanut. Stone cold jäi sitten täysin ohi sektoriin. Vielä kun kaveri soitti tänä iltana normaalista omasta saundista poikkeavaa saundia.

Kun tultiin paikalle niin Kayan code kaksikko oli soittamassa. Soittivat hyvää trance saundia setissään. Puolet setistä kuultu noin suurinpiirtein.

Klo 19.30 Tremont. Nyt on kokemusta rutkasti dekkien takana. Todella laadukasta trance saundia kokemuksella. Tästäkin setistä meni osa ohi sektoriin ettei täysin keskittyneesti kuunnellut koko settiä. Sosialisoinnin takia alku hetkillä.

Klo 20.15 WildVibes (BE) b2b Jaylife (GER). Ensimmäinen ulkomainen vahvistus illassa. Kaksi nuorta kaveria tässä kokoonpanossa. Aika paljon edm saundia soitossa ja myös tuoretta trance saundia joka oli enemmän makuuni.

Aula baari oli auki ja palveli janoista kansaa. Oli ilmeisesti vajausta henkilökunnassa siitä päätellen kun illan mittaan tiskille jonottaminen vei tuskallisen pitkän aikaa. Moni luovutti heti kun näki missä kohtaa jonon pää oli. Kerkesi väkisin vähän pää selvitä jos jäi jonottamaan. Mutta juomat ei vissiin loppunut illassa, se olisi ollut noloa.

Näin on päässyt käymään Helsingissä vaikka bilejärjestäjä mainitsi asiasta että varatkaa extra paljon juotavaa mutta tästäkin huolimatta juomat loppui kesken illassa. Tämän kerran jälkeen ei juoma ole loppunut paikassa.

Blogin lukija kävi juttusilla. Oli ihan hiljattain vasta aloitellut biletyksen ja oli löytänyt mun blogin ja pitänyt siitä. Tällä kertaa oli aikaa jutustella pitkä pätkä. Kiitos että rohkenit tulla juttusille. Aina on aikaa vähintään pari sanaa vaihtaa. Joskus pidempäänkin. Bile tuttu vuosien takaa tuli juttusille, siinä vaihdettiin kuulumiset.

Bäkkärillä oli aika levotonta läppää ilmassa. Mutta mitä siellä on ikinä koskaan tapahtunut niin ne asiat jääköön sinne.

Klo 21 oli väkeä tullut jo jonkin verran paikalle. Se on hyvä merkki. Taisi olla näihin aikoihin kun kuvankaunis nainen aulassa tulee luokseni ja kysyy muistatko mua? Kasvot oli tutun näköiset mutta en osannut sillä hetkellä niitä yhdistää nimeen. En siis tunnistanut häntä. Sanottakoon häntä vaikka tässä Siniksi (nimi vaihdettu) Selvisi että emme olleet nähneet varmaan 10 vuoteen. Oli nainen muuttunut paljon tänä aikana. Jos hän oli 10 vuotta hyvännäköinen niin tänä päivänä asteikolla oli noustu monta pykälää ylöspäin.

Klo 21.15 D.N.A . Kaveri melkein myöhästyi keikaltaan kun oli niin keskustelun tuoksinoissa. Mutta onneksi muistuttaja oli sanomassa että nyt pitää mennä ja oli ajallaan dekkien takana. Hitusen muuttui soitettu saundi kaverin tyyliseen massiiviseen tranceen.

Ensimmäisiä biisi bongauksia illasta. Setti alkoi Rank 1 – Airwave. Three drives – Greece 2000 versiosta ei tietoa. Marco V – Simulated (Radion6 remix). Super8 & Tab – Rubicon. AR52 – Timegate. Man with no name  – Sugar rush (Astrix remix). Oceanlab – Satellite. Lost tribe – Gamemaster. Binary finary – 1998 (James Dymond remix) Setissä kuultu myös Orkidea – Purity (Sneijder remix)

Valo tekninen toteutus oli kyllä todella kohdallaan. Mielettömän hienot. Tykkäsin isosti.

Klo 22.30 väkeä oli jälleen tullut paikalle reilusti lisää. Klo 23 tunnelma rupeaa olemaan kohdallaan eli katossa.

Klo 22.45 Symon & Jay. Harmikseni tämä setti meni aika pitkälle ohi sektoriin kun tuttujen kanssa tuli sosialisoitua tuttujen kanssa. Mutta bongasin pari biisiä. Filterheadz – Yimanya uusioversio. Kropassa kulki kylmiä väreitä biisin soidessa. Super8 & Tab – Helsinki scorchin’. Niiltä osin kun kuulin kavereiden settiä niin toimi hyvin. Kaverit osaavat asiansa erittäin hyvin.

Klo 00 Willem de Roo (NL). Ymmärtääkseni kaverilla oli ensimmäinen ulkomaan keikka ikinä ja se osui sitten Suomeen. Vahvasti edm saundia soitossa, välillä mentiin musiikillisen sietokyvyn rajoilla ja hetkittäin toinen ääripää joka oli paremmin omaan musiikilliseen makuuni  Ihan kuitenkin hyvää saundia ei edm fanin korvaan. Tanssilattia tykkäsi mikä tärkeintä.

Klo 00.03 tienoilla olin kuulevinani Chemical brothers – Star guitar biisin. Biisi bongauksia. Faithless – We come 1 uusio. Cosmic gate – Exploration of space uusio. Push – Universal nation uusio.

Klo 01.30 Tom Fall. Tämän kaverin soitto fiilis oli aistittavissa tanssilattialla asti helposti. Sen verran liikkuvaa sorttia soittaja oli. Musiikillisesti liikuttiin tuoreen kuuloisessa trancessa. Pari biisi bongausta setistä  Ferry Corsten – Punk. Oceanlab – On a good day. Julmettu mikä leka tämä biisi on. Tulee väkisin hyvälle fiilikselle. Hyvän mielen biisi ehdottomasti!! Trancea parhaimmillaan.

Klo 02.10 väsymys vei voiton vaikka kuinka kaukaa viisaasti yritin nukkua mahdollisimman pitkään mutta ei ollut apua. Pilkin paluumatkalla, varmaan pieniä pätkiä nukahdin matkalla Lahteen. Hämeenlinnassa bileissä kolmen vuoden tauon jälkeen.

Loppu yhteenveto. Pitkään mietitty tapahtumaa ja viimein sen sitten sai tänä iltana toteuttaa pitkäaikaisen haaveen. Siis tapahtuma järjestettiin ekaa kertaa. Sen takia maininta kun järjestelyt toimi erittäin hyvin. Tästä on hyvä jatkaa kohti toivottavasti seuraavaa tapahtumaa. Koska homma toimi niin hyvin kaikin puolin.

Musiikillisesti hienoja soittaja valintoja. Kokemusta ja nuorta “hulluutta” sopivasti sekaisin. Erittäin hienoja settejä kuultu illassa. Illassa parasta saundia soittivat omaan korvaan vaikka heidän settejään en ihan kokonaan kuullut. Symon & Jay ja D.N.A parasta illassa.

Verkatehdas paikkana oli kyllä todella hieno ja toimiva tarkoituksessaan. Jos mahdolliseen seuraavaan kertaan saisi lisä kapasiteettia tiskin taakse niin janoiset saisivat juomansa nopeammin että ei tarvisi älyttömän pitkää jonottaa. Mutta oli piristävää vaihtelua olla pois ravintola ympäristöstä. Tämmöisiä paikkoja ja tapahtumia niissä lisää.

Erittäin positiivinen fiilis jäi illasta kokonaisuutena. Tätä iltaa oli odotettu kauan ja hartaasti eikä se tuottanut pettymystä. Pro tason suoritus. Oli kiva nähdä paikallisia tuttuja ketä paikalla näin ja olin juttusissa. Toivottavasti ei tarvi kolmea vuotta odottaa seuraavaa bile reissua Hämeenlinnaan.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2437-fabric-festival-hameenlinna-2522017-willem-de-roo-nl

https://raveland.1g.fi/kuvat/Rave/2017/01-fabric_festival_250217/

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä facebookissa kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Chicago Stomp! w/ Amo R @ Mayday Lahti 04.02.2017
  2. Ravenation – Synergetic Chapter II @ Manala / Botta Helsinki 11.02.2017
  3. Ravintola Sulka 1v @ Sulka Lahti 20.01.2017
  4. Proteus 6 Hour Vol.13 – Ultimo Imperio @ Gong Turku 05.01.2017
  5. Bass Game w/ Coming Soon @ Katu Klubi Lahti 10.02.2017