Empire w/ Cosmic Gate @ The Circus Helsinki 22.04.2017

Tänään poikkeuksellisesti olin yksin liikkeellä. VR kuljetti Helsinkiin ja takaisin Lahteen. En ole hetkeen kulkenutkaan junalla Helsinkiin. Kaverin luona yötä. Hieno ilta kokonaisuutena. Illan kruunasi kun sain nimmarit kahteen Cosmic gaten levyyn.

Pieni muotoista etkoilua oli tänään ohjelmassa pienellä porukalla. Etkoilla tarjottiin “riittoisa” juoma. Joka tarjotaan vain kerran henkilölle.

Tämän iltainen tapahtuma oli osa Cosmic gate – Materia albumin julkkari kiertuetta. Julkaisua ei ole enää saatavilla cd formaatissa ollenkaan. Tänään kuljin muun porukan mukana mestoille oman mittapuun mukaan jonkin verran myöhään mutta tänään näillä mentiin, olihan tämä sitä kuuluisaa vaihtelua.

Klo 23.30 sisään mestoille. Ensimmäisenä hyökkäsin pienelle puolelle kuulemaan soittoa. Sen jälkeen kävin hetken siinä ison puolen sisääntulossa katsoen ihmismäärää ja totesin että tonne tungokseen en ihan heti ole menossa.

Isomman puolen kaksi ekaa soittajaa jäi ohi sektoriin osin myöhäisen tulon takia ja Rony Rexin kohdalla kavereiden kanssa sosialisointiin juuri paikalle tulleena meni alku siihen.

Tullessani mestoille pienellä puolella soitteli Antti Rasi tilanteeseen sopivan hidasta trance saundia. Toimivaa saundia siihen kohtaan. Sitten aika pian tuli soittajan vaihto ettei kerennyt kovin kauaa keskittymään soittoon.

Klo 23 Empire stage. Rony Rex. Ensimmäinen puoli tuntia meni tuttujen kanssa juttu tuokioissa. Jäi tämä setin viimeiset hetket ihan pimentoon.

Klo 00. Helsinki vibe stage. Kajis. Juuri niin järjettömän hienoa trancea soitossa kuin vain osasi odottaa. Kajikselle rupeaa tulemaan jo näemmä fanikuntaa keikoille. Se on hyvä koska tämä tapahtuu täysin ansioiden mukaan. Hänellä on pitkä ja hyvä tulevaisuus tuottajana ja DJ:nä. Muutama biisi bongattu setistä. Andy Moor vs. Orkidea – Year zero (Kajis 2.0 remix).

Setin jälkeen vaihdettiin Kajiksen kanssa muutama sana ja siinä selvisi että soitossa oli ihan uunituore biisi joka oli saatu valmiiksi samana iltana.

Ajallisesti tuli tässä kohtaa iltaa oltua enemmän pienellä puolella, Kajis vaan soittaa todella hvyää trancea.

Klo 00 Empire stage. K-System & Joonas Hahmo. Kuulostaisi kuin olisi Chicane – Saltwater tapaista biisiä soitossa. Olisiko ollut K-System & Joonas Hahmo kaksikon ensiimmäinen biisi. Kaksikko soitti massiivista isoa trancea. Biisi bongauksia setistä. Fragma – Toca’s miracle uusio versio.

Setin loppuhetkillä psykeä soitossa pikku pätkä. Väkeä näkyy olevan ihan mukavasti tanssilattialla. Nyt yhden aikaan tuli uusi ongelma Taival vai Cosmic gate? Tämä taistelu meni aika tasan. Välimatka kahden stagen välillä oli kuitenkin aika lyhyt niin tuli kuunneltua biisi tai kaksi per puoli ja vaihtoi puolta. “Häiriö” hetkiä tuli tähän toimintaan kun tuli tuttuja vastaan ja jäi suustaan kiinni.

Klo 01 Empire stage. Cosmic gate. Tämä illan bileet oli osa uuden Cosmic gate – Materia albumin julkkari kiertuetta. Muutama biisi bongaus setistä. Above & Beyond pres. Oceanlab – On a good day. Laulatettiin yleisöä, mikseristä liuku hetkeksi alas ja musiikki hiljeni ja tanssilattia sai kunnian laulaa. Setissä kuin olisi pari klassikkoa originaali versiota heittänyt sekaan olisin ollut erittäin iloinen. Mutta näillä mentiin. Darude – Sandstorm oma remix oletan soitettu illassa.

En osaa sanoa kuinka monta uuden albumin biisiä soi illassa kun en ole ostanut yhtään mp3 tiedostoa tähän mennessä. Olen pakannut omia levyjä kyseiseen muotoon ja kuunnellut niitä. Enemmän tuo bändin vanhempi tuotanto hallussa. Eli albumi discogs tietojen mukaan vain digijulkaisu. Siihen suuntaan varmaan ollaan menossa että uudet cd julkaisut ovat harvassa nykypäivänä.

Tänä iltana pienen puolen tarjonta oli todella laadukasta jonka ansiosta laittoivat ihan tosissaan kampoihin isomman puolen soiton kanssa omalla kohdalla.

Isolla puolella mun korvaan volumen taso oli hetkittäin aika hiljainen, tämmöinen mielikuva jäänyt, ei siis suinkaan koko illan ongelma vaan hetkittäin.

Klo 01.10. Helsinki vibe stage. Taival. He soittivat laadukasta menevän kuuloista trancea. Ei biisi bongauksia kuullusta setistä.

Suomi trance voi hyvin ja tulevaisuus on hyvissä käsissä. Nuorta uutta tuottaja sukupolvea tulee lisää. Laadukkaan Suomi trance tulevaisuus maailmallakin on turvattu.

Biisi bongauksien määrä jäi tänä iltana yllättävänkin alhaiseksi. Jotenkin tuo pienen puolen tarjonta oli enemmän mieleeni kuin ison puolen massiivinen runttaus tänä iltana. Varmasti molemmilla puolilla oli omat kuulijansa. Veikkaan näkemäni perusteella että iso puoli kiinnosti tanssikansaa enemmän.

Suomi trancella oli myös oma kannattajansa. Koko illan ajan pieni puoli semisti täynnä että mahtui kohtuu hyvin kulkemaan siellä. Minulle tarjottiin vettä ja limsaa lasin verran, suuresti kiitoksia näistä. Sai janonsa hetkellisesti pois.

Klo 02.20 Helsinki vibes stage. Symon & Jay. Vaihdon hetkillä he soittivat molemmat yhden yhteistyö biisin. Tämä suoraan livenä tuottajalta joka huikkasi tiedon tanssilattialle. Hyvältä kuulostivat ko biisit. Soitto mitä kerkesi kuulemaan oli loistokasta trancea. Ei tältä kaksikolta muuta ole lupa odottaakaan.

Paiskattiin siinä käsipäivää ja aikaisemmin saatu korruptio lahjus, rannerengas vaikka kun ei nyt parempaakaan nimeä tule mieleen. Näytin että se on käytössä että tunnustan “väriä”.

01.33 Empire stage. Super8 & Tab. Jotenkin normista poikkeavaa saundia kaksikolla tänään soitossa. Varmaan tämän spesiaalin illan takia.

Odotettu yleisökato Cosmic gate keikan jälkeen tapahtui. Kimmo, oli kiva nähdä pitkän tauon jälkeen vaikka lyhyeksi juttu jäi.

Päivällä vapaaehtoisella “ulkoilulla” satoi rakeita pienen tovin, kylmä olisi tullut jos olisi kesä takin kanssa ollut liikkeellä. Yöllä oli myös kylmä ja taivaalta tiputti märkää rännän sekaista lunta. Huomaa että Lahti edustusta on kaupungissa.

Aikamoisen yrityksen ja säätämisen jälkeen iltani kohokohta oli edessä. Pikaiseen tapasin bändin jätkät, sen aikaa että nimmarit sai kahteen levyyn. He tykkäsivät mun bile paidasta. Tuhannesti kiitoksia nimmarin metsästyksessä auttaneille. Olen super iloinen että sain nimmarit kokoelmaan. Illan kruunannut tapahtuma. Vip alueen portilla ollut järjestyksenvalvoja oli ymmärtäväinen kun näytin levyjä ja tussia kertoen että nimmareita olisin metsästämässä ja näytti että mene vaan.

Tanssimassa oli kansaa molemmilla puolilla koko illan ajan. Paras kommentti jonka kuulin ohikulkiessani muutaman hengen porukan jossa nuoren naisen ääni sanoi:”Mikä on Cosmic gate, en ole koskaan kuullut sitä”. Tämä osoittaa rohkeutta kun lähtee keikalle kuulemaan ensimmäistä kertaa artistia. Näin sitä löytää parhaassa tapauksessa uusia ulottuvuuksia musiikkiinsa ja ehkä jopa ajan kanssa tulee faniksi. Tästä suorituksesta täydet pisteet. Toivotaan että pidit kuulemastasi.

Toivotaan että käy sama kuin itselle vuonna 2006 Underworldin kanssa. Oli ennestään muutamia tuotoksia levy kokoelmissa ko bändiltä mutta keikan jälkeen haalin kaiken bändin tuotannon mitä sillä hetkellä oli saatavilla ja mitä minulta puuttui. Useamman albumin löysin itselle uutta musiikkia. Samalla reissulla minusta tuli bändin fani.

Kiitoksia juttu tuokioista uusille ja vanhoille tutuille. Oli hienoa nähdä teitä. Tänään kun ei ollut kameraa mukana niin oli enemmän aikaa sosialisoida.

Kiitos Circus henkilökuntineen, bile järjestajä hienoista bileistä, Jukka yö paikasta, ravec kuljetuksista illassa. Teille kaikille myös kenet olen unohtanut mainita.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kameraa mukana

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään. Kirja on tarkoitus saada vuoden 2017 aikana saataville.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Hideout – Rave Now @ The Circus Helsinki 05.05.2017
  2. Cosmic City pres. Josh Wink @ Redrum helsinki 13.02.2010
  3. Mr. Triton’s 40th Birthday Party @ Botta Yläkerta Helsinki 25.11.2017
  4. Hallmark NYE 2018 @ Nosturi Helsinki 31.12.2017
  5. Cosmic Hullabaloo @ UG Kouvola 24.02.2018