DJ Jokke In Memoriam @ Siltanen Helsinki 22.08.2017

DJ Joken muistolle oli illan teema. Todella arvostettu ja tärkeä henkilö bile piireissä. Hieno mies. Ilta kunnioitti hänen muistoaan. Kokoonnuimme muistelemaan hänen tekemisen jälkeään ja illassa kuultiin monta hienoa muistopuhetta ja tarinaa. Ehdottomasti piti olla paikalla täällä tänään.

 

Jos tänne en olisi tänään lähtenyt niin se olisi kaivanut mieltä varmasti pitkään. Tietenkin kun tapahtuma oli viikolla niin kenellä oli velvollisuuksia seuraavana päivänä niin eivät voineet olla paikalla niin pitkään kuin olisivat halunneet. Tai ei kyennyt tulemaan paikalle samoista syistä. Velvollisuudet on hoidettava.

Minun ensimmäisissä bileissä Lahdessa vuonna 1994 oli Jokke soittamassa levyjä. Tavallaan Jokke oli osana johdattamassa minua oikeaan suuntaan. Samana iltana löysin elämälleni tarkoituksen. Bileet! Siitä lähtien on käyty bileissä ja tullaan käymään.

Oli ilo ja kunnia tavata Jokke bileiden merkeissä muutamia kertoja ja haastatella häntä tulevaan muistelma kirjaani.

Sile soitti minulle ja kysyi että pitäisi päästä Hesaan Joken muistotiilaisuuteen. Otn yhteyttä hovi kuskiin ja asia ratkesi sillä sekunnilla. Onneksi oli sen verran rahaa että pääsi kulkemaan tänne. Kiitos Silen muistuksen että tämä tärkeä tapahtuma ei mennyt kokonaan ohi. Olisi painanut mieltä varmasti pitkään.

Klo 20 liikkeelle kohti Helsinkiä. Lahdessa rupesi satamaan vettä ja kun päästiin kaupungin alueelta pois niin sade loppui heti. Tänään reilumpi Lahti edustus paikalla. On semmoinen tunne että tulee ikimuistoinen ilta. Näin kävikin. Klo 21.55 paikalle. Ensimmäistä kertaa paikassa. Odotuksissa että paljon tuttuja paikalla.

Ensimmäinen paikalla kuultu biisi Chicane – Offshore. Orkidea oli soittamassa tuolloin. Lisää nostalgisia biisi bongauksia. Everything but the girl – Missing. Olive – You’re not alone.

Illassa kuultu paljon hienoja tarinoita ja muistoja vuosien varrelta, kaukaa 70-luvulta asti. Tietenkin positiivisia kun kaverista ei pysty sanomaan mitään negatiivista. Mystinen mies levyliikkeen tiskin takana joka tarjosi juuri sinulle säästetyn julkaisun. Lähes aina mitä levyjä Jokke asiakkaalle tarjosi siitäkin huolimatta että pino kasvoi isoksi ja lasku myös sen mukana mutta vastinetta rahalle varmasti. Jokke oppi asiakkaan musiikkimaun ja täten osasi tarjota osuvia tärppejä tiskin takaa.

Tarina kertoo että dj oli ollut ibizalla ja siellä oli kuullut kovan biisin, Felix – Don’t you want me. Oli kolunnut kaikki ibizan levy liikkeet läpi ja mistään maailmasta ei tuntunut julkaisua löytyvän. En muista miten oli tullut Joken kanssa puheeksi kyseinen julkaisu ja sen heikko saatavuus. Jokke oli tokaissut että häneltä löytyy kyseinen julkaisu ja oli hakenut sen liikkeestä, antoi dj kollegan soittaa kyseinen julkaisu luultavasti ensimmäistä kertaa Suomessa ikinä!.

Orkidea kertoi hienon muiston yhdestä monista käynneistä Street beatissa. Orkidea tällöin nuorena kaverina poltti myös itse tupakkaa. Jokke tiskin takana poltti tupakkaa ja Orkidea oli silleen että cool että täällä saa polttaa. Orkidea sytytti tupakan ja Jokke tupakka kädessä oli tokaissut että täällä ei saa polttaa tupakkaa.

Kävi monesta muisto puheista ilmi että Jokke poltti paljon tupakkaa ja samoin joi paljon kahvia. Tuli aina keikalle selvinpäin autolla. Yhden kerran hänet oli nähty keikalla juonut yhden lonkeron. Tämä tapahtui 25 years of dance risteilyllä.

Toinen asia joka kävi ilmi että hän omistautui tekemiselleen. Monta kertaa Jokke soitti työntekijälleen illasta ja kysyi päivän myyntiä. Joillekin olisi tämä tieto riittänyt, mutta Jokelle ei. Hän kysyi tarkkaan myös mitä julkaisuja oli mennyt kaupaksi ja kuka oli niitä ostanut.

Jokke on ollut myös mentori monelle dj:n alulle tuolloin 90-luvun alkupuolella. Samoin Helsinkiläiset pääosin kävivät levy ostoksilla mutta kyllä pohjanmaaltakin asti käytiin levyostoksilla hakemassa uutta freesiä saundia kokoelmiinsa. Itsekin muutamaan otteeseen tein lähelle 1000mk tilauksia ja ihmettelin kuin rahat oli aina vähissä. Laatu julkaisuja sai hankittua paikasta.

Lisää hienoja biisi bongauksia. Guru Josh – Infinity. Grace – Not over yet. Cosmic baby – Theme of Blade runner. Robert Miles – Children. Green velvet – Flash.

Gat decor – Passion. Tämä biisi monen muun biisin kanssa sai ihon kananlihalle. Silloin tietää että biisissä on sitä jotain. Mutta tuli totaalinen oikosulku tämän biisin kohdalla, biisi kuulosti tutulta mutta en saanut esittäjää enkä biisiä ilman asiantuntevaa apua. Kun kuulin biisin nimen niin häpesin silmät päästäni kun en tätä klassikkobiisin esittäjää saanut mieleen. Todellinen klassikko biisi. Niinkuin jollain tasolla kaikki illassa soineet biisit.

Lisää bongauksia. LFO – Lfo, paikka räjähti suosionosoituksiin. Lähdön hetkillä soi Mory Kante – Yeke yeke. Terassilta kun odotettiin meidän rytmi ryhmää kasaan niin kuulin vielä seuraavia klassikkobiisejä. Age of love – Age of love. Orbital – Halcyon.

Tarina kertoo että Jokke otti aikaa kuinka nopeasti Unity the island bileiden liput myytiin loppuun. Jokke oli suuri vaikuttaja monessa mielessä. Teknon kummisetä. Jokella oli taito miksata biisit niin taidokkaasti yhteen että edes ammattilainen ei kyennyt kertomaan kohtaa missä biisi vaihtui. Hieno taito dj:llä

Alex Nieminen oli yksi muisto puhujista. Muistan kaverin radiomafian dancemob ja dancemob lite ohjelmista joita tuli kuunneltua. Radiomafian tiistain tanssi-iltaa tuli kuunneltua myös joskus. Hienoa aikaa tuo 90-luku oli radiomafian tarjonnan puolesta.

Klo 23.18 volumen taso nousi hetkellisesti hitusen. Soitossa lyhyt mutta tiukan kuuloinen house setti. Jossa oli pari tutun kuuloista biisiä. Jossain bileissä varmaan joskus kuullut ja jäänyt takaraivoon muistiin.

Tapaus vaikea biisi. Orkidea kertoi tämän. Jokke suositteli erästä sinkkua jonka kuunneltuaan totesi että tätä ei voisi soittaa ravintola olosuhteissa oikeastaan ollenkaan. Mutta oli tulossa UG kemut, aamujatkot ja sinne tämä julkaisu soveltui. Robert Miles – Children.

Väkeä oli mukavasti paikalla kun tapahtuma oli viikolla. Hienoa että väkeä oli paikalla ja tästä kohtaa ymmärrystä teille ketkä ette päässeet paikalle. Teillä on varmasti hyvä syy siihen.

Kun tieto Joken poismenosta kantautui minulle niin oli jotenkin epätodellinen tyhjä olo. Ei sitä halunnut uskoa todeksi. Jokesta jäi itselle vain positiivisia muistoja. Tämän kirjoituksen tarkoitus on kunnioittaa Joken muistoa. R.I.P. Jokke.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2447-dj-jokke-in-memoriam

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Old School Vol.1 @ Ääniwalli Helsinki 06.05.2017
  2. Ravenation – Synergetic Chapter II @ Manala / Botta Helsinki 11.02.2017
  3. Ravenation – It’s All About Classics @ Manala/Botta Helsinki 03.06.2017
  4. Empire w/ Cosmic Gate @ The Circus Helsinki 22.04.2017
  5. Hallmark w/ Push / M.I.K.E. (Usa) @ Virgin Oil Helsinki 10.03.2017