Club Spora – Finrg Label Night @ Gloria Tampere 14.12.2018

Nyt on sen verran kova soittaja kaarti illassa näitä bileitä ei voi millään missata! Rankkaa hard paahtoa koko ilta hyvän maun rajoissa. Alan pioneeri  Carbon based viimeisenä lavalla.

 

Huh huh mikä ilta! Niin täyttä timanttia illassa oli soitettu musiikki! Paljon tuttuja ketkä eivät niin aktiivisesti käy enää bileissä, teitä oli kiva nähdä pitkästä aikaa. Erikoismaininta JNKS, en edes muista koska olen päässyt kokemaan sun soittelua, sitä tapahtuu liian harvoin. Oli kiva nähdä ja vaihtaa kuulumiset. Samoin Teemu.

Tämä oli taas jälleen kerran niitä bileitä mitä ei voinut missata. FINRG takaa laadun aina. Kun lineup tuli julki niin tunne että tänne on päästävä vahvistui entisestään. Club Spora on ollut monta kertaa aikaisemmin mielenkiinnon kohteena mutta muuttujat ovat olleet vastaan silloin. Tänä iltana muuttujat osui kohdalle.

Oltiin ajoissa paikalla, pian klo 22 jälkeen. Narikasta kohti oikean kuuloista musiikkia kohti. Tampereen Glorian tässä tilassa ekaa kertaa. Tila oli aika pieni mutta todella sopiva tämmöiseen tapahtumaan. Tila toimi hyvin tarkoituksessaan.

Nääsville predators oli soittamassa kun paikalle tultiin. En tiedä ottivatko kaverit väärät levyt tänään mukaan kun soitettu soundi oli aika rauhallista trance soundia heidän ns normi soitteluun verrattuna. Mutta hienoa että sai tämänkin ihmeen todistaa. Illan ekaksi setiksi todella hyvin onnistunut.

Setin aikana vähän soitto muuttui enemmän kavereiden kuuloiseksi. Loppuhetkillä styleä hetki. Varsin erikoinen setti kaksikolta. Mutta toimi hyvin illan aloitus tilanteessa.

Klo 23.30 Alchemiist. Hard NRG oli soitossa. Voi mitä nannaa vanhan korvat saikaan kuulla! Tämmöistä herkkua kuulee nykyään aivan liian harvoin bileissä. Kiitos tästä nautinnosta! Muutama biisi bongaus setistä. Prodigy – Omen versiointi. Nero – Promises versiointi. Kaveri nautti soitamisesta silminnähden, fiilis välittyi tanssilattialle asti.

Ennen puoltayötä väkeä hyvin paikalla. Tanssilattia hetkittäin tukossa tanssijoista. Näillä vanhan liiton bileillä on kiinnostusta selkeästi nuoremmassakin bile porukassa joka on hieno juttu.

Klo 00.30 JNKS. Setin aloitus raidassa oli mashupin toinen biisi DJ Misjah & DJ Tim – Access. Kaveri kävi kysymässä settinsä jälkeen että tunnistinko aloitus raidan? Hän arveli että olisin ollut ainoa joka tunnisti kyseisen biisin. Luulen että ei kovin montaa bilettäjää ollut paikalla jotka olisi biisin tunnistaneet. Mutta varmasti heitä oli.

Muuten setti oli taattua JNKS soundia. Laatutakuulla. Genrestä toiseen siirryttiin niin jouhevasti että sitä tuskin huomasi. Tuttuun tyyliin kaveri heilui dekkien takana mutta ei niin riehakkaasti kuin muinoin.

Huomasi että on pikkujouluaika. Mestassa kävi selkeästi “eksyneitä” yksilöitä, puku miehiä joista yksi oli nielaissut seipään, eli vahvan humalatilan. Tämmöistä ei oikein bileissä näe kun porukka juo sivistyneesti ja paljon väkeä tulee tanssimaan iltaan. Nämä eksyneet yksllöt yleensä poistuivat nopeasti.

Klo 01.30 Substanced. Soitossa sekoitus freeformia, drum & bass ja hardcorea. Heti setin alussa otettiin luulot pois ja kova hardi paahto alkoi. Biisi bongauksia setistä. Alkuhetkillä soitossa Lost tribe – Gamemaster versiointi. Kevin Energy & Proteus – London Helsinki underground. Alun paahtamisen jälkeen siirryttiin jouhevasti drum & bass maailmaan ja loppuhetkillä sitten annos hardcorea tarjoiltuna suoraan korvaan. Omalla kohdalla hc meni yli hilseen ja vahvasti.

Ei ole tapahtunut kovin usein että kameran akku rupeaa hiipumaan kesken illan  Tämä kyseinen akku on ollut pitkään ilman aktiivista käyttöä että se selittää että ei kestänyt koko illan käyttöä. Tänä iltana oli uusi varakamera ensimmäistä kertaa bileissä mukana koekäytössä. Kun vain löytäisi akun joka pitää virtaa paremmin kuin tämän iltainen yksilö.

Loppuillasta tila oli täynnä väkeä ja ihan syystä. Oli sen verran kova lineup joka varmaan veti väkeä paikalle pidemmänkin matkan päästä. Esim. Pääkaupunkiseudulta ja lahdesta.

Järjestin kivan yllätyksen Carbon based jätkille ketkä paikalla olivat. Erittäin rare matskua bändin alkuajoilta joihin sain nimmarit. Molemmat sanoivat että noiden levyjen näkeminen toi paljon hyviä muistoja menneestä. Tämä yllätys meni varmaan Teemun kohdalla samaan kategoriaan kuin se että toisistamme tietämättä törmättiin Oulussa bileissä. Lahdesta Ouluun kuitenkin on matkaa jonkin verran. Teemun ilme oli näkemisen arvoinen kun minut näki oulussa, sanoisin aika yllättynyt.

Onnistuin täysin selvinpäin epäonnisesti kaatamaan limsa lasini lattialle. Onneksi ei tainnut kenenkään päälle mennä limsaa. Epäonnisten yhteensattumien summana tämä.

Klo 02.30 Carbon based DJ’s. Illan viimeinen setti. Aloitus raita oli kyllä aika totaalisen pudottava. Saksa on paska maa… Sitten mentiin kovaa ja korkealta freeformin merkeissä. Tätä soundia voisi kuunnella pidempäänkin vanhoja aikoja muistellessa. Eksyi settiin psykeäkin.

Loppuillasta väsymys rupesi olemaan jo aika kova ja siinä vähän kolmen jälkeen poistuimme paikalta. Paluumatka lahteen sujui aika uneliaissa merkeissä. Nämä perjantain pidemmän matkan bile reissut ovat rankkoja. Mutta tarpeeksi isoa täkyä laittaa kehiin niin lähdön kynnys ylittyy.

Club Sporaan on ollut ajatusta aikaisemminkin tulla paikalle useamman kerran ja tänään se sitten tapahtui. Tila oli hyvin toimiva. Tämän illan musiikki toimi paremmin kuin hyvin koko illan ajan. Täyttä timanttia. Lisää tämmöisiä! Toimii! Hienoa että Tampere on aktivoitunut bileiden suhteen.

Tämä blogi täytti vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2483-club-spora-finrg-label-night

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa. Olen jo loppusuoralla bile muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.  Vuoden 2019 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. C-4 Hard Explosion #1 @ Club Tunneli Tampere 27.01.2018
  2. 16 Years Of Finrg @ Nosturi Helsinki 31.03.2018
  3. Rave All Night! @ Twenty One Tampere 27.04.2018
  4. HUGcore Invaders w/ Carbon Based @ Club Tunneli Tampere 06.04.2018
  5. Pumpkinhead Promotions Pres. Club Classics @ Twenty One Tampere 26.05.2018