Club Interface @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 18.11.2017

Wäiskille tieni vie tänä iltana. Ekaa kertaa Interface bileissä. Kahden kerroksen bileet tänä iltana. Tänä iltana tapahtuman 1v synttärit. Pari isompaa tapahtumaa Helsingissä samana iltana.

 

Tuttuun tyyliin ensin kebabille ja sitten kohti Helsinkiä. Paikalle aika pian avaamisen jälkeen klo 20 paikalle. Satoi koko matkan vettä mutta sehän on normaalia Suomalaista talvikeliä nykyään. Narikasta kun pääsi liikkeelle niin ensimmäinen tuttu tuli vastaan. VJ Move. Hän ja Sindustry vastasivat visuaaleista ylhäällä, kerran kävin ylhäällä illan aikana ja totesin että visuaalinen puoli oli kunnossa.

Klo 21 ja oli vielä aikamoinen säätö päällänsä. Ei ollut kaikki mennyt putkeen tänään. Bilejärjestäjä kertoi että päivä järjestelyjen suhteen on ollut painajainen. Muuttujat eivät ole olleet suotuisia tänä iltana. Väsytti ihan hulluna matkalla Helsinkiin päin. Tänä iltana ei ollut vara muistikortit kameraan mukana ja olin vain vahvan mielikuvan varassa että kamerassa on muistikortti sisällä. Onnea oli sentään matkassa kun kortti oli kamerassa, olisi ilman muistikorttia aika vaikea ollut ottaa kuvia illasta.

Alakerran ensimmäinen soittaja ei ollut dekkien takana ollenkaan. Decion tuli paikalle ja suoraan dekkien taakse klo 20.50. Taattua hyvää saundia soitossa kaverilla. Oli ollut pientä säätöä Decionillakin VR:n kanssa. Matka Tampereelta Helsinkiin ei ollut mennyt kovin hyvin. Pientä säätöä ollut. Mutta saatiin musiikkia kehiin. Olisi todella mielellään kuullut ensimmäisen kaverin soittoa mutta tänään ei onnistunut.

Noin vartin verran kerkesi musiikki soida alakerrassa kunnes ensimmäinen tanssija löytyi lattialle. Hetken päästä kaksi nuorta naista liittyi tanssijoiden joukkoon ja tanssivat lähes koko illan pitäen muutaman tauon illan aikana. Mikäs siinä tanssiessa jos musiikki on kohdallaan.

Muutama alakerran kävijä oli panostanut pukeutumiseen. Siitä peukut tästä kohtaa että uskaltaa, tänä päivänä porukka aika vähän panostaa pukeutumiseen bileissä joka on sinänsä harmi.

Klo 21.41 Decion setissä alkoi prodigy psyke versio kimara. Firestarter, Out of space, Charly, No good. Osa setistä soitettiin vinyyliltä.

Samalle illalle oli isot psyke bileet kaupungissa jotka varmaan verotti tulijoiden määrää paikalle.

Klo 22.30 Nikron dekkien taakse. Setti soitettiin vinyyliltä. Kaveri itselle uusi tuttavuus soittajana. Soitossa oli hiton hyvää hardi saundia joka upposi allekirjoittaneelle todella hyvin. Kuultu setin aikana ihanaa vinyylin rätinää jota ei koskaan kuule liikaa. Biisi bongaus setistä. The klf – What time is love versiointi.

Klo 23 pintaan väkeä oli alhaalla kohtuullisesti ja suurin osa heistä tanssilattialla. Tinrib levyn kansi bongattu myös. Setissä kuultu muutama tutun kuuloinen biisi joiden nimeä ei saa mieleen.

Olen tunnetusti ketterä kuin kirjahylly niin en tajua miten onnistuin kompuroimaan yläkertaan johtavissa rappusissa oikein huolella. Hilkulla oli ettei kamera osunut portaisiin ja ottanut damagea. Toinen kenkä lähti jalasta pois tämän seurauksena. Yläkertaan meno oli tänään erittäin haastavaa näemmä. Olin tilanteessa ihmeissäni että mitä vittua tässä tapahtui. Kompurointi vielä tapahtui täysin selvinpäin. Joskus käy näin.

Kerran käytyäni ylhäällä kompuroiden portaissa totesin että musiikillisesti yläkerran tarjonta ei ollut omaan korvaan sopivaa. Vielä tuo rappu episodi vahvisti ajatusta että ei enää yläkertaan tänä iltana.

Onnistuin pimittämään Sizzleriltä tulemiseni paikalle varsin onnistuneesti. Yhtä hyvin kuin Kauhajoella Proteus sai kokea samanlaisen yllätyksen taannoin. Hänelle eleistä päätellen oli iloinen yllätys nähdä minut paikalla.

Klo 00 Sizzler. Huh huh mitä saundia soitossa. Wanhan liiton saundia jota ei koskaan kuule tarpeeksi. Tämä oli semmoista nannaa korville että ei paremmasta väliä. Illan paras setti. Niin kovaa lekaa soitossa koko ajan. Tämä setti vinyyliltä myös. Soittaja vähän ennakkoon vähätteli soitettavaa saundiaan.. Se oli enemmän kuin kohdallaan tähän kohtaan.

Setissä oli soitossa harvinainen Espanjalainen vinyyli joita tuskin on montaa Suomessa soittajan mielestä. Muutama biisi bongaus setistä. Mass in orbit – Connect. Bush – Cosmic vibes. Nikolai – Ready to flow. Yhden biisin rave pianot sai kevyen huuto myrskyn aikaan.

Olen edelleen sitä mieltä että vinyylin soitto on oma taiteenlajinsa. Oma haasteensa ainakin alkutaipaleella. Arvostan vinyylin soittajia, on se vaan niin vanhan liiton meininkiä. Harvoin vinyyliä näkee soitettavan mutta silloin harvoin kun sitä pääsee kuulemaan siitä pitää repiä kaikki riemu irti siitä saundista.

Klo 01.18 Neon. Alku saundeista tiesi että tästä tulee illan rankin setti  Hetken sitä kuultiin ja sitten tuli semmoinen olo että ennen kuin tämä rupeaa menemään yli hilseen reilusti niin poistumme sitä ennen paikalta.Melkein puolet setistä kuultiin ennen lähtöä.

Illan paras setti illassa oli omalla kohdalla Sizzler. Niin timanttista wanhan liiton saundia soitossa että heikompaa hirvittäisi. Kovaa lekaa koko setin ajan. Kelpasi kuunnella  Ei sillä että olisin huonoa settiä kuullut tänä iltana. Kaikki kuullut setit oli hyviä mutta väkisin nousee Sizzlerin suoritus ylitse muiden. Viihdyin hyvin alakerrassa.

Yläkerran tarjonta jäi pääosin pimentoon kun kävin ylhäällä sen ainoan kerran. En toista kertaa lähtenyt portaita haastamaan, olisi pian tullut erävoitto portaille. Oli onnea matkassa ettei käynyt mitään pahempaa kompuroinnissa. Hieno ilta oli, alakerran musiikki toimi hyvin.

Poistuminen klo 01.45. Paluumatka aika uneliaissa merkeiisä.

Klubin ideana on esitellä uusia kykyjä ja nostaa heitä esiin. Tuodaan mielenkiintoisia artisteja laajalla skaalalla. Resident dj Ikari soitti yläkerrassa setin tänä iltana.Visuaalisuuteen on tarkoitus panostaa enemmän.

Ikari tuottaa myös podcastia Israelilaisella Black Planet Radiolta joka toinen torsta. Aikaisempia DJ nimiä Groover ja Aquarius

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2456-club-interface-presents-machinista-ten-after-dawn

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo loppusuoralla muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Happy Hardcore – On Boat @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 05.03.2016
  2. Harder.fi – Keelhaul @ Ravintolalaiva Wäiski Helsinki 16.07.2016
  3. Ravenation – Christmas Party @ Y31 Helsinki 15.12.2017
  4. Hideout – Rave Now @ The Circus Helsinki 05.05.2017
  5. Mr. Triton’s 40th Birthday Party @ Botta Yläkerta Helsinki 25.11.2017