Classical Trancelations In Concert @ Musiikkitalo Helsinki 26.08.2016

Tässä alkuun vähän ennen bileitä kirjoitettua juttua. Tämän tapahtuman liput myytiin loppuun noin 15 minuutissa. Kiinnostus oli kova ja onni kerrankin itsellä myötä. Sain meidän köörille ostettua liput. Kyllä siinä oli pelon sekaisia tunteita ja hetkiä että mitenhän tässä käy?

 

Lippujen osto ei ollut mikään yksinkertainen juttu ja lopulta sitten sain liput jostain päin salia. Ei tarkempaa tietoa mistäpäin, tärkein oli se että pääsee paikalle. Toi lipun saaminen täytyy sanoa oli ihan täyttä arpapeliä ja kerrankin oli onnea matkassa. 3 tai 4 kertaa tuli virhe tai joku sekaannus kun halusi paikat ihan muualta kuin mitä se tarjosi. Lopulta tartuin varmaan viime hetkillä ohkaiseen oljenkorteen ja sain liput hoidettua.

En olisi uskonut että liput menee noin nopeasti loppuun. Kyllä nyt olisin uskonut että puhutaan muutamasta päivästä. Mutta onhan tämä ainutlaatuinen ja varmasti ikimuistoinen tilaisuus. Hallmarkissa oli Lowland pianon kera paikalla ja se teki todella syvän vaikutuksen ja nyt sitten laitetaan lisää porukkaa mukaan lavalle. Että tätä oli odotettu.

Tämä tapahtuma on Unity 20-vuotisjuhla. Orkidea juhlistaa 25-vuotista dj uraa ja musiikin parissa tänä vuonna varsin isosti. Onneksi saatiin toinen esitys että kaikki halukkaat pääsisivät kokemaan tämän ainutlaatuisen tapahtuman. Tähän on kirjoitettu ennakko fiiliksiä mitä odotus aikana on tullut.

Pari päivää enää tapahtumaan. Meinasi olla kuljetusteknillisiä ongelmia mutta se saatiin ratkaistua. Jos et saanut ensimmäiseen esitykseen lippuja, joka oli aikamoista onnenpeliä. Jos oli huono tuuri toisen esityksen kanssa tai olit estynyt muuten tulemasta niin sinulla oli mahdollisuus katsoa esitys livenä jälkimmäisestä esityksestä Yle Areenasta. Tällä tavalla saadaan näkyvyyttä reilusti hienolle ja ainutlaatuiselle tapahtumalle.

Odotan perjantaita enemmän kuin joulua pikku poikana. Illassa tulee varmaan kylmiä väreitä kropassa koko ajan. Odotan niin ainutlaatuista spessua esitystä josta on kiva kirjoittaa jälki fiiliksistäni.

Se ennakkoista. Nyt sitten esiintymisestä jääneitä fiiliksiä kehiin. Paljon olen nähnyt bileitä, lähes 600, silti tämä ilta veti allekrijoittaneen aika hiljaiseksi. Kun ei meinaa löytyä tarpeeksi paljon kehun sanoja. Todella ikimuistoinen ilta ja tapahtuma.

Olin kerrankin ajoissa noutopisteessä valmiina lähtöön. Oli niin tärkeä ilta, oli pakko olla ajoissa lähdössä. Tätä iltaa on odotettu enemmän kuin joulua tänä vuonna. En tarkkaan osannut odottaa mitä tuleman pitää mutta sen verran kuitenkin että jotain extra spesiaalia on luvassa.

Kuunneltiin Ylex kanavaa mennessä. Disco2000 vieraana tänä iltana oli Kajis. Tunnistin luuranko kaapissa biisin siitä Kajiksen ennakko esittelystä. Hän oli oppinut laskemaan Espanjaksi kolmeen. Siitä se bongaus sitten varmistui. Biisi Ricky Martin – (Un, dos, tres) Maria. Mutta kyllä sieltä Kajikselta takuuvarmat trance helmetkin löytyi sitten. Aivan timanttista trance saundia soitossa. Mielettömän hieno setti. Täältä vahvat 3 peukkua.

Motarilla ajoi puoliperävaunu rekka katto auki koko matkalta. Aika hyvä yhteensattuma tai sitten ymmärtää asian ytimen.

Lippujen hankinta ja saaminen oli silkkaa onnea ja arpapeliä. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin kerrankin. Se vielä että ensimmäistä kertaa paikassa niin ei tiennyt missä on hyvät paikat. Odotan paljon kylmiä väreitä kropassa esityksen aikana.

Erilainen, varmasti ikimuistoinen ilta tulossa. Niin kuin mulle irvailtiin että kerrankin pääsen nauttimaan korkeakulttuurista. Oli vähän outo olo paikalla mutta onneksi oli tuttuja paljon paikalla jotka pelasti tilanteen. En ollut varmaan ainoa paikassa joka tunsi olonsa vähän oudoksi. Tämä oli varmaan soittajillekin mukavaa vaihtelua, vähän erilaista soittoa tänä iltana verrattuna normaaliin ohjelmaan.

Klo 20.08 ensimmäinen kappale soimaan. Robert Miles – Chidren ensimmäisenä. Tämä ensimmäinen kappale ja sen alku sai heti kylmät väreet vaeltamaan kropassa. Todella vaikuttava aloitus iltaan. Mielettömät aplodit kappaleen jälkeen. Paikassa on aika pirun kuuma. Mutta se oli todella pieni huoli kun piti keskittyä olennaiseen ja sen fiiliksen taltioimiseen.

Valojen käyttö toimii saumattomasti yhteen musiikin kanssa. Siis ihan mieletöntä! Moving headeja, blindereita ja lasereita. Näillä luotiin kyllä ihan mieletön fiilis.

Toinen kappale Energy 52 – Cafe del mar meni ohi sektoriin. Olenkohan ollut jäässä biisin ajan kun ei ollut “notepadissa” minkäänlaista merkintää biisistä. Jokaisen biisin jälkeen soittajat saivat todella isot ja aidot aplodit jotka biisi biisiltä tuntui venyvän pidemmäksi. Ansaitut aplodit joka biisin peraan.

Kolmas biisi. Chicane – Saltwater. Vokalisti vieras Marianna mukana kappaleessa. Ihan mieletön kappaleen sovitus. Tunnistin Chicane tuotannoksi mutta biisi oli vähän hakusessa. Vieras vokalisti toi tähän kappaleeseen todella paljon lisä potkua. Toimii! Massiivista saundia!!

Kun vertaa edellistä ja ensimmäistä kertaa kun kuuli Lowlandin soittamia trance klassikoita Orkidean levyjulkkari bileissä. Jos olit paikalla kuulemassa sitä, omalla kohdalla se toimi todella hyvin. Pidin kuulemastani. Jos tykkäsit siitä ja olit fiiliksissäsi niin sanoisin tämän illan fiiliksen olevan ainakin sata kertaa isompi ja parempi. Korostan sitä tosi asiaa että Orkidean levyjulkkari bileissä kuultu piano trance klassikot oli kova juttu, tämä vaan on toteutettu niin isosti.

Neljäs biisi vuoroon. Niin tajunnan räjäyttäjä. Slusnik luna – Sun. Nyt rupeaa olemaan epätodellinen olo, luulee että elää jossain muissa maailmoissa, täysin selvinpäin vielä! Aivan mieletön fiilis. Sitä meinaa kroppa ratketa pelkästä ilon tunteesta. Tämä kappale räjäytti paikan ihan atomeiksi tässä kohtaa. Niin mahtipontista. Paikan päällä ihan uskomatonta. Yksi kovimpia kappaleita illassa.

Viides biisi. Solarstone – Seven cities. Tämäkin meni jostain syystä ihan täysin ohi. Olen siis luultavasti pariin otteeseen jäätynyt vallan kokonaan. Hyvä kappale ei siinä mitään.

Roska-autoja pitkä jono oli käynyt pitkin iltaa kaatamassa roskia silmiin. Sitä tuli todella paljon ja pitkään, hilkulla oli ettei ilon kyynel tirahtanut. Tämä oli jotain niin epätodellista. Näkikö kukaan mistä ne tuli ja mihin ne meni?

Kuudes biisi. Armin van Buuren – Communication. Hyvä kappale tämäkin, aplodit ei meinannut millään loppua. Ihan syystä. Kappale oli hieno.

Ihan mielettömän kuuloinen esitys tämmöisellä hitusen isommalla porukalla toteutettuna. Koskee myös muita illassa kuultuja kappaleita. Jotkut vaan osottautui toista isommaksi kappaleeksi, toimi jollain tasolla paremmin. Jotkut räjäytti paikan atomeiksi.

Sessions2 luonnollisesti kuvaamassa tapahtumaa. Caro2 oli paikan päällä ikuistamassa tapahtumia. Itse en edes miettinyt kameraa ottavani mukaan. Omistauduin blogille kokonaan.

Seiska biisi. Veracocha – Carte blanche. Allekrijoittaneen klassikko biisejä tämäkin. Huh huh miten eeppistä ilta on ollut tähän asti. Samaa on varmaan odotettavissa loppuun asti. Flow kestää sinne asti varmasti. Epätodellinen olo  Aplodit pitenee illan edetessä.

Tähän väliin Jackilla oli asiaa. Aivan jäätävän kova live veto! Siis ihan meiettömän kova!! Sami Uotila, olit loistava! Niin sujuva suoritus. Kolme peukkua!!

Kahdeksas biisi. Guru Josh – Infinity. Kappaleesta tuttu saksofoni oli soitettu livenä Tapani Rinteen toimesta. Voin sanoa että toimii!!

Ysi biisi. Faithless – Insomnia. Kun Paleface tuli lavalle hän sai osakseen raikuvat aplodit. Tuskin suomesta sopivampaa kaveria löytyy tämän kappaleen vokaalit suorittamaan. Kylmiä väreitä kropassa. Voi v*ttu minkä teit Paleface! Kovimmat kylmät väreet kappaleen aikana. Tähän mennessä paras suoritus illassa. Jäätävän kova suoritus!! Maximum respect! Porukka taputti seisaaltaan biisin aikana. Tunnelma kohosi.

Kymmenes kappale on mennyt omalla kohdalla ohi sen verran etten ollut saanut siitä kiinni. Aika hyvin tunnistettavia kuitenkin kappaleet olivat. Kaikista ei vaan syystä tai toisesta saanut kiinni. Toinen kappale Binary finary – 1998. Taas kappaleen jälkeen raikuvan kovat aplodit.

Biisi 11. Pulser – My religion. Tuttu biisi originaalina mutta tämä bongaamatta eli ohi sektoriin. Lähes kaikki biisit oli tunnistettavissa. Itse vilkaisin ohjelmaa vasta kun rupesin kotiin päästyä valmistelemaan blogin kirjoitus urakkaa.

Tänään saattoi olla normaalista poikkeavan näköistä porukkaa liikkeellä täällä talossa. Enemmän semmoista normisti pukeutunutta väkeä. Ei kaikilla ykköset pykälässä. Itsellä oli ykköset päällä.

Biisi 12. Darude – Sandstorm. Oli itse artistikin paikalla kuulemassa kappaleensa sovitusta vähän erikoisempaan muotoon. Varmaan ollut hieno hetki kun kappaleen on kuullut ensimmäisen kerran. Oli tämäkin saatu kuullostamaan aivan törkeän eeppisen hienolta. Hillittömät aplodit sai suoritus osakseen aivan ansaitusti!!

Mietin hetken aikaa että miten suuri urakka tämä on ollut mukana olleelle porukalle. Kauan on varmaan saanut harjoitella että ovat saaneet illan saundin kohdalleen. Siinä ei varmaan kymmenen tuntia harjoittelua riitä millään. Kiitos että teitte tämän mahdollisiseksi.

Biisi 13. Delerium – Silence. Vokalisti vieras Marianna mukana tekemässä kappaleesta vielä astetta kovempaa suoritusta. Toimi todella hyvin livenä. Mielettömät aplodit biisin jälkeen, näiden pituus venähtää koko ajan.

Biisi 14 Eric Prydz – Opus. Tämän kappaleen tunnisti heti ensi sekunneista. Kappalelistan viimeinen biisi. Kappaleen loputtua räjähtävää todella kovat aplodit. Kapelimestari hetkittäin suojasi kuuloaan kun tuli niin raikuvia aplodeja. Tässä kohtaa jo porukka nousi seisomaan edelleen tapuksien jatkuessa.

Ensimmäinen “lopetus” klo 21.21 Vielä tarjottiin encore parin kappaleen verran Ekan biisi kohdalla menen historiassa niin paljon taaksepäin kun kappaleen historiaa tiedän. Eli Rozalla – Everybody’s free tuli vahvasti mieleen. Aztec Mystic – Knight of the jaguar. Jälkimmäinen Planet funk – Chase the sun. Marianna vokaaleissa.

Klo 21.30 tuli sitten taas lopun enteitä. Esiintyvä väki sai varmaan 5 minuutin aplodit. Tapsa tuli parrasvaloissa käymään. Orkidea sai kukkia. Klo 21.36 tuli valot päälle salissa. Eli saa poistua paikalta. Uskon että soittajat nauttivat illasta yhtä paljon kuin kuuntelija katsomossa.

Kun Yle Areenalta katseli lauantaina nukutun yön jälkeen videoita, palasi illan fiiliksiin takaisin tallennuksien muodossa niin vieläkin jostain roska-autoja peruuttaa ja kippaa ison kasan roskaa silmään jota pitää heti ruveta poistamaan. Mittasuhteet ovat tänään aika isoja. On se kumma juttu.

DJ Orion kertoi fiiliksiään tapahtumasta ohjelmansa alkuun. Siinä ei kehusanoja säästelty. Hän oli paikalla ja tiesi mitä tämä on ollut. Mitä Orion sanoi ohjelmansa alussa tästä tapahtumasta niin joka sana tulee suoraan sydämestä kun on vielä täpinöissään tapahtuman tuoman hyvän fiiliksen kanssa. Voin sanoa että tämä tapahtuma oli täyttä timanttia.

Pari biisiä säväytti erityisesti. Insomnia feat. Paleface ja Slusnik luna – Sun. Nämä räjäytti oman tajunnan aika totaalisesti. Olisin voinut jäädä jälkimmäiseen konserttiin fiilestelemään tätä laatua lisää.

Niputetaan illan fiilikset. Tietyt odotusarvot oli olemassa. Odotin paljon tapahtumalta. Tapahtuma vastasi odotuksia hienosti ja ylittikin ne helposti. Tämän tapahtuman muistaa varmasti lopun ikäänsä. Tämä tapahtuma nousee kaikkien aikojen top listalle korkealle. Näin äkkiä heitettynä tämä nousee kovaan seuraan. Pari monday bar risteilyä, Underworld, Prodigy keikat, luminosity beach festivalin kanssa samaan joukkoon.

Ei voi kyllin kiittää että teitte tämmöisen “erilaisen” tapahtuman ja sen suosio varmaan yllätti. Onneksi sen jälkeen saitte toisen kierroksen vielä halukkaille ketkä eivät onnistuneet saamaan ekalla kierroksella lippua itselleen. Sitten vielä tämä Ylen arenan livetaltiointi että voi hetken aikaa palata näihin tunnelmiin.

Mukana menossa Helsingin kaupunginorkesteri, kapelimestarina Klaus Mäkelä. Mukana menossa myös Dj Orkidea, Lowland, Unity, Misc sekä kamarikuoro Ahjo Ensemble. Unohtamatta vierailevia artisteja. Vokaaleissa Marianna, Sami Uotila jäätävästä Jack esityksestä. Tapani Rinne Saksofoni ja Paleface insomnia “vokaaleista”. Myös väelle joka tunsi pistoksen että minut unohdettiin mainita.

Tätä blogia kirjoitettu reilu 6,5h.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Kamera ei ollut mukana

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Kuutio @ Musiikkitalo Helsinki 10.02.2018
  2. Illusions Productions XX @ Nosturi Helsinki 02.10.2016
  3. Helsinki Jungle Mafia pres 20 Years Of Klute (UK) @ Nosturi Helsinki 18.03.2016
  4. Solarstone pres. Pure Trance @ The Circus helsinki 23.01.2016
  5. Hallmark w/ Ferry Tayle @ Y31 Helsinki 28.05.2016