Chicago Stomp w/ Tremont @ Private Nightclub lahti 04.12.2015

Oli tänään viime hetken kuljtetusteknillisiä ongelmia mutta ne selvisi lopulta ja pääsin paikalle. Poikkeuksellisen myöhään paikalle. Mutta ihan hyvä että pääsin paikalle. Olisin menettänyt musiikillisesti hyvän illan.

 

Klo 22.20 sisään. Vanhan klassikon uusioversio soi kun sisään pääsi. Bucketheads – The bomb. Ihan hyvän kuuloinen versiointi.

Klo 22.30 German West. Sotossa Deep / House saundia. Minun korvaan tämä kuulosti lähes trancelta. Mutta tässä tapauksessa syytän enemmän omaa  korvaa kuin soittajan biisivalintoja. Ei ole oma korva vielä tarpeeksi harjaanutunut että tunnistaisi kaikki genret pintaa syvemmältä. Saundillisesti hyvää soittoa.

Ensimmäinen tanssija klo 23.45. Innostunut tanssija rupesi tanssimaan pöydällä ja henkilökunta tuli lopettamaan tämän alle 10 sekunnin suorituksen jälkeen. Ymmärtäähän sen, johonkin on vedettävä raja. Itsellä ei ollut suoritusta vastaan mitään.

Klo 23.30 Fox Murder. Progressive housea kehiin. Mun pitäisi varmaan vaihtaa kuulolaitteeseen patterit kun tämäkin setti kuullosti mun korvaan trance saundilta. Nyt on todella hämärää. Klo 00.15 tienoilla jotain pientä psyke maustetta soppaan.

Todella surkea “joulukuinen keli” ja mahdolliset pikkujoulut varmaan verottivat tulijoita tänne tänään. Vettä satoi ja raju syysmyrsky oli vieraanamme illan aikana. Tietty vähäiset rahavaratkin vaikuttaa varmaan myös asiaan. Loppuillasta rupesi olemaan väkeä semmoinen normaali määrä.

Klo 00.30 Otto Dawn. Nyt sitten kuvauksenkin mukaan liikuttiin trancen maailmoissa. Huomasi heti että tämä on agressiivisempaa ja hyökkäävämpää soittoa. Kunnon runttausta. Hyvä energistä soitossa. Tykkään isosti. Klo 00.55 psyke vaikutteita setissä.

Pari biisi bongausta seitistä. PPK – Resurrection (rework) joka kuullosti hyvältä. Heti perään todella hyvän kuuloinen versio Scooter – Soul train biisistä. (Simon & Jay bootleg)

Minulle heitettiin tiukka kysymys ihan puun takaa. Piti nimetä 5 sekunnin varoajalla paras trance biisi. Itsellä tuli ensimmäisenä mieleen Slusnik luna – Sun biisi. Kysymyksen esittänyt Fox Murder laittoi tiskiin itse Armin van Buuren – Communication biisin. Kysymyksen jälkeisessä keskustelussa tuli vielä muutama kova trance biisi vuosien varrelta. William Orbit – Barber’s adagio for strings. Rank 1 – Awakening.

Oli illan aikana pitkiä keskusteluja musikki maailmasta yleensä. Puhetta ensimmäisestä bileestä. Lahden bile mestoista kautta historian. Laajalla skaalalla. Oli todella mielyttäviä keskusteluja. Joskus uusiksi?

Klo 01.30 Tremont. Tampereen vieras trance settinsä kera vuoroon. Olihan kova setin aloitusbiisi. Biisi oli todella tutun kuuloinen mutta en saanut ilman apuja tätä mieleleni. Brainchild – Symmetry C. Todella taidokasta miksaamista ja soitto muutenkin.  Korva lepäsi vaihdoissa. Niitä ei huomannut ollenkaan, kokemus näkyy soitossa. Loistokasta trance saundia.

Muutama biisi bongaus setistä. Zombie nation – Kernkraft 400. Tunnistin biisin sekunneissa previkasta joka soitettiin ennen kuin biisi miksattiin sisään. Binary finary – 1998 (Paul van Dyk mix). Antiloop – Nowhere to hide. Bändistä olen ehdottoman varma mutta biisistä en ole satavarma. Tämän biisin tunnistaa vaikka unissaan sekunneissa. DJ Misjah & DJ Tim – access. Toimii todella!! Kunnon vanhan liiton saundia.

Biisin toivojia kävi pariin otteeseen illan aikana biisitoive mielessään. Tänään he joutuivat erikoisillan takia poistumaan dj kopilta pettynein ilmein. Tänä iltana djt eivät pysty toteuttamaan toiveitanne koska heillä on normaalia vähemmän biisejä mukanaan ja aivan erilaista musiikkia mitä yleensä soittavat ns normi-illoissa.

He eivät ole töykeitä vaan heillä ei tänään ollut normaalia määrää biisejä mukana joilla olisi parempi mahdollisuus toteuttaa toiveitanne jo heti seuraavana iltana. Yrittäkää nauttia musiikista mitä soitetaan. Ehkä jopa opitte tykkäämään siitä?

Klo 02.30 Pheat. Sitten siirryttiin itselle niin vieraaseen maailmaan, psykeen, genre jota en voi sanoa tuntevinani edes vähää. Tässä kohtaa on parempi kun ei rupea kirjoittamaan puuta heinää vaan nostaa kädet pystyyn ja toteaa että en vaan osaa.

Tänään oli kaksi normaalista poikkeavaa juttua illassa ihan meidän seurueessa. Allekirjoittanut jutteli huomattavasti yli normaalin, normi iltaan verraten. Toinen oli että yksi meidän seurueesta kävi tanssilattialla vain pyörähtämässä eikä viettänyt siellä pidempää aikaa niin kuin yleensä tanssii pitkät pätkät.

Klo 03.30 perinteiset illan viimeiset nopeat perinteiseen tyyliin. Silloin viimeistään olisi tullut lähtö eteen HC paukkeen keskeltä. Siinä on toiinen genre jossa tipahdan kyydistä tietyssä kohtaa bpm lukemaa. Mutta kyllä hc mäiskettä ja pystyy kuuntelemaan biisin, hyvänä iltana menee kaksi biisiä. Joskus saattaa kuunnella jopa kokonaisen psyke setin, yhden illassa.

Parasta saundia illassa omaan korvaan Otto Dawn & Tremont setit.

Klo 02.45 Poistuin mestoilta. Musiikillisesti ilta oli hyvä kuten on ennenkin ollut. Sopivan helposti omaksuttavaa aitoa konemusiikkia.  Ei EDM biisejä soitossa tänä Chicago stomp! bileissä joka kuukauden ensimmäinen perjantai. Tule kuulemaan aitoa hyvää konemusiikkia Private nightclubiin lahteen vapaudenkadulle.

Meillä oli seurueessa mukana Chicago stomp! Ensikertalainen, hän viihtyi hyvin paikassa. Fiiliksistä päätellen ei tarvi kauaa houkutella ensi kerralla mukaan.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kuvia illasta

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatiietoja missä mennään. Valmista tulee vuoden 2016 aikana.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Chicago Stomp! @ Private Nightclub lahti 02.10.2015
  2. Chicago Stomp! @ Private Nightclub lahti 04.09.2015
  3. Chicago Stomp @ Private Nightclub lahti 06.11.2015
  4. Chicago Stomp! @ Nightclub Private Lahti 04.03.2016
  5. Chicago Stomp w/ Iiro A @ Private Nightclub lahti 01.01.2016