Chicago Stomp 1v Synttärit @ Mayday Lahti 03.09.2016

Blogi numero 400!! Lahden taiteidenyön bile putken viimeinen etappi numero 3. Tänä vuonna oli omaan musiikkimakuun sopivaa tarjontaa runsaasti. Musiikki toimi hyvin koko illan. Erityisesti pari kovaa trance settiä ja yksi jäätävä house setti jäi mieleen. Yli 12 tuntia radalla putkeen. Päivän suru uutinen. R.I.P. Gary D.

 

Tänä päivänä kohtasi hardimman konemusiikin ystäviä aikamoinen shokki!  Jotain netissä näin edellisenä iltana samasta aiheesta mutta se jäi silloin ilman tarkempaa huomiota. Aamulla sitten totuus tuli selville. Gary D oli siirtynyt ajasta ikuisuuteen..

Gary D on tuottanut mittavan määrän todella laadukasta musiikkia ja hänellä olisi ollut paljon vielä annettavaa musiikin saralla. Normi kansalle ovat varmaan tunnetuimpia julkaisuja nämä Gary D D-Techno ja Gary D D.Trance kokoelma sarjat.

Jälleen yksi mestari lajissaan on poissa. Lepää rauhassa Gary D.

Illalla paikassa kunnioitettiin Gary D muistoa. Arvostan tätä tekoa todellakin paljon. Ensin soitettiin Gary D Timewarp jonka ajan seisoin hiljaa poistaen roskia silmistä joita tuli yllättäen. Biisin jälkeen hiljainen hetki jonka jälkeen soitto jatkui. Omistan tämän blogin legendan muistolle.

Siinä klo 21 pintaan paikalle. House saundi soi tällä hetkellä. Tänä iltana oli vähän sekavat soitot. Oli erikoisia lyhyitä pyrähdyksiä dekkien takana että kaikkeen en välttämättä ole kerennyt reagoimaan.

Odotan innolla illan musiikillista tarjontaa. Tiedän jo noin suurinpiirtein mitä kukakin soittaa paitsi tänään kun yllättävät dj:t soitti todella yllättävää saundia mitä eivät ole aikaisemmin soittaneet. Ovat poissa niin sanotulta mukavuus alueeltaan.

Alunperin oli ilmeisesti ajateltu että Fox murder & Otto Dawn olisivat soittaneet kaksistaan house saundia mutta se muuttui kalkkiviivoilla Otto Dawnin sooloksi. Setistä bongattu muutama biisi. Filterheadz – Yimanya. Joku aikas hämärä versio biisistä.

Lyhyen soittotuokion jälkeen dekkien taakse Pheat ja house saundia kehiin. Menevän kuuloista saundia kehissä. Klo 22 ensimmäiset tanssijat lattialla.

Helsinkiläinen tuttu oli ensimmäistä kertaa Lahden yöelämässä. Pitäähän se joskus rohkaista mielensä ja tulla Lahteen bilettämään ensimmäistä kertaa.

Klo 22.30 Fox murder. Deep housea kehiin. Ennakkotietojen mukaan setissä soi Foxin oma uusi biisi Biggest & Baddest. Tämän setin ensimmäisiä biisejä tai edeltäneen soittajan viimeinen biisi. Sunscreem – Exodus. Joku tämän soitti mutta ei täyttä muistikuvaa kuka? Klo 22.52 Beastie boys – Intergalactic versiointi. Housen maailmoissa liikuttiin tässä setissä.

Hardy hard – Here comes that sound. Versio ei tiedossa. Pitkään mietin että mikä on tämän biisin esittäjä. Paikalla en saanut siitä kiinni mutta kotona ennen koneen avaamista tuli esittäjän nimi mieleen. Biisin esittäjän tiesin löytäväni kun kotiin pääsee youtuben ääreen mutta esittäjä tuli mieleen jo ennen kuin kerkesin youtubeen asti. Mielettömän hienoa house saundia soitossa.

Yksi dj oli vaihtanut oluen punaviiniin juomanaan. Ymmärrettävistä syistä. Otto Dawn oli valmistellut settiä todella paljon. Paljon omia juttuja mukana. Kaveria jännittää todella paljon illan soitto. Kun on niin paljon nähnyt vaivaa setin eteen.

Klo 23 väkeä hyvin jo paikalla. Varmaan taideiden yöllä vaikutusta asiaan. Porukka oli hyvällä fiiliksellä liikkeellä. Klo 23.20 pientä tungosta tanssilattialla havaittavissa. Klo 00.12 vanha mies tanssilattialla tanssimassa.

Vähän 00.30 jälkeen Miikka L soittamaan Gary D muistohetken jälkeen. Siirryttiin trancen maailmoihin illassa. Normaalia rankempaa trance runttausta soitossa. Massiivista saundia. Tanssilattialle tuli heti tungosta kun vaihdettiin tranceen. Tästä setistä biisibongaus. Andain – Beautiful things (Daniel Skyver remix). Kesti kauan ennenkuin sai biisin nimen ja esittäjän mieleen mutta lopulta sai tiedon kaivettua muisti sopukoista. Todella hieno biisi.

Miikka L ampuu kovilla trance saundia. Kunnon kiksua isosti. Tanssilattiaa kun katsoi ja karkeasti niin trance maistuu paikalla olleelle väelle varsin hyvin. Eniten väkeä tanssilattialla trancen soidessa. Oli kyllä hieno setti tänäänkin Miikalta. Hyvää trance saundia.

Klo 00.45 subbari heräsi henkiin, sen huomasi kyllä kun tuli peliin. Trancen myötä paikka heräsi henkiin todenteolla.

Klo 01.34 Otto Dawn. Tähän settiin oli nähty normaalia reilusti enemmän valmisteltu kuin koskaan. Omia mashuppeja, biisieistä omia edittejä, jokunen originaali biisikin mukana joukossa. Alkuun oli pari nivelten lämmittely biisiä ja sitten käännettiin hanat kaakkoon ja kaikki peliin. Hyvä trance tykitys jatkui tämänkin setin merkeissä.

Jokunen biisi bongaus setistä Will Rees – Interlude.w/ Find yourself acapella. Mashup. Energy 52 – Cafe del mar (architect tech redesign). Eric Prydz – Opus (Grimsoul & Otto Dawn bootleg remix).

Väsymys korjasi pois ennen aikojaan. Yli 12 tuntia radalla liikkeessä vaikuttaa näemmä turnauskestävyyteen. Pheat tarjoili psykeä kansalle viimeisen tunnin ajan.

Onnea yksi vuotiaalle Chicago stompille. En muista varmaksi mutta on semmoinen mielikuva että olen ollut jokaisessa Chicago stompeissä mitä on ollut. Laadukas musiikkitarjonta on ollut koko ajan tasaisen hyvää. Tämmöistä piristysruisketta Lahden yöelämä oli kaivannut jo pitkään ja tämä tapahtuma tuli paikkaamaan sitä vajetta mikä oli. Onnea ja pitkää ikää.

Ääni meni illassa taas. Tätä on ollut viime aikoina useamminkin.

Tämä oli blogi numero 400.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2421-chicago-stomp-1v-bileet

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Biisi bongauksista sen verran että jos biisin perässä ei ole version nimeä se saattaa johtua siitä että en ole saanut tietooni biisin versiota. Yleensä kirjaan ylös esittäjän ja biisin nimen  pelkästään. Biisin versio on perässä jos olen saanut tunnistettua sen.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Chicago Stomp w/ Swoosh @ Mayday Lahti 08.10.2016
  2. Chicago Stomp 2v Synttärit @ Mayday Lahti 30.09.2017
  3. Chicago Stomp w/ Iiro A @ Private Nightclub lahti 01.01.2016
  4. Chicago Stomp! @ Nightclub Private Lahti 04.03.2016
  5. Chicago Stomp w/ Kajis @ Mayday Lahti 15.04.2017