C-4 Hard Explosion #2 @ Yo-Talo Tampere 11.08.2018

Oli edessä paluu vanhalle ja legendaariselle venuelle Tampereella jossa en ole bile olosuhteissa ollut sitten marraskuun 2014. Illassa oli lapin hulluutta mukana. Hieno tunnelma heti alusta lähtien katossa. Hardi saundia alusta loppuun asti. C-4 Hard Explosion #2.

 

Paikalle jo ajoissa klo 21. Oli ajatus istua alas ja jutella jutuista rauhassa. Pari muuttujaa sitten oli eri mieltä tästä juttutuokiosta. Mutta kerettiin siinä illan mittaan hoitamaan asiat pois alta.

Tosiaan siitä on lähes neljä vuotta aikaa kun on viimeksi ollut Tampereen Yo-talolla bileissä. Viimeksi Flashback pres. Dune dj set merkeissä. Tuolloinkin oli hieno ilta tässä paikassa. Aikaisemmin muistan useammat hardi saundin bileet olleen täällä paikassa että paikalla on historiaa bilepaikkana. Hyvänä semmoisena.

Klo 22 ovet auki bile kansalle jota riitti heti alusta lähtien. Innokkaimmat bilettäjät halusivat päästä tanssimaan heti klo 22 lähtien. Mikäs siinä tanssiessa kun heti alusta biitti lukema oli kohdillaan tanssimista ajatellen.

Klo 22 lähtien kansaa viihdytti Mza b2b Andy F. Setti lähtee tiukasta hardhouse saundista ja jatkuu siitä koko ajan nopeampaan suuntaan ruuvia kiristäen. Aivan loistava aloitus iltaan. Illan aloitusbiisi oli Lost tribe – Gamemaster.

Muutama biisi aloitus setistä bongattu. Age of love – The age of love. Public domain – Operation blade. Kovaa lekaa soitossa heti alussa. Ei haittaa yhtään. Olin kuulevinani Candyman biisin mutta ei se ollutkaan kyseinen biisi. Setin loppupuolella ellei lopetusbiisi. Orkidea – Unity. Olihan kova aloitus setti.

Näin kaverin kepeillä bileissä. Muistin hänet aikaisemmista Tampereen hardi saundin bileistä. Kaveri käynyt bileissä jo vuodesta 1996 asti.

Paikassa hyvin väkeä jo klo 23 aikaan. Bile kansa ei halua menettää yhtään aikaa illasta. Tanssilattialla oli koko illan ajan väkeä. Parhaimmillaan pieneen tungokseen asti. Illassa myös näyttävät esitanssijat.

Kävi unohdus tärkeän asian kohdalla kun kotoa tein lähtöä. Unohdin korvatulpat himaan. Mutta onneksi löytyi pelastava kaveri, Meke, joka järjesti mulle tulpat bile paikalle. Kiitos illan pelastamisesta.

Illassa tuli muistoja, osittain hataria, paikan bileistä ja niiden hetkistä aikaisemmin  Historian siipien havinaa…

Klo 23.48 Tremont. Hyvä pauke jatkuu. Biisi bongauksia setistä. JX – Son of a gun. Tätä biisiä en muista että olisin koskaan kuullut bile olosuhteissa tai ainakin todella pitkän tauon jälkeen. Haddaway – What is love. Hitto mitä saundia soitossa, toimii todella. Kuvatessa tuli vähän osumaa technicsin äänivarteen. Rupesi levy hyppimään. Nostan käden ylös virheen merkiksi. Tom Wilson – Techno cat soitossa. Vinyyliä soitossa setissä.

Paikallinen kaveri oli tänä vuonna vasta toista kertaa bileissä. Valinta osui kyllä varsin nappiin. Tampereella on tänä vuonna ollut todella aktiivinen bile rintama joka toivottavasti jatkuu. Tukekaa paikallisia bileitä niin teette mahdolliseksi järjestää bileitä tulevaisuudessakin. Varsinkin nyt kun bileitä on ruvennut tauon jälkeen taas olemaan paremmin tarjolla.

Klo 00.33 Meke. Tampereen lahja ysäri hardin ystäville. Tuntee vanhan saundin kuin omat taskunsa. Setti oli taattua Meke laatua. Kunnon vanhaa hardi mäiskettä.

Biisi bongauksia setistä. Age of love – The age of love, erikoinen versio. Tiesto – Lethal industry. Natural born chillers – Rock the funky beats. Daft punk – Harder, better, faster, stronger. Nightwish – End of the all hopes. Biisin tunnistin Nightwish tuotannoksi mutta biisissä piti vähän käyttää oljenkorsia, kilautin biisin soittajalle varmistaen asian.

Lopussa oli biitti lukema setissä kohdallaan, raakaa paahtoa. DJ Sakin & Friends – Protect your mind. Viimeinen biisi Metallica – Nothing else matters. Tämän perään minuutin encore. Tässä setissä ei yhtään biisin originaali versiota soitossa.

Tänä iltana tuli mittariin aika iso kuvamäärä. Suorastaan harvinaisen iso. Vielä kun ottaa huomioon että paikalla ei ollut kovin paljoa tuttuja.

Klo 01.30 Macio. Illan odotetuin soittaja oikeastaan. Tämä kaveri soittaa varmasti tanssilattian transsiin. Pari biisi bongausta alku setistä. Interstate – Human beings. Public domain – Operation Blade. The fugees – Ready or not. Tässäkään setissä ei varmaan kovin montaa original versiota kuultu. Vinyyliä soitossa.

Pain on creation – Lush viimeinen biisi. Macio soittaisi tämän biisin sinulle autiolla saarella jos tapaisitte siellä.

Loppu setti olikin sitten hepreaa bongauksien suhteen. Mutta kovaa ja laadukasta runttausta oli tämä setti. Lapin hulluutta parhaimmillaan. Tämä kaveri oli yksi syy tulla tänään Tampereelle bileisiin. Lapin eksotiikkaa. Setti tiukkeni loppua kohti reilusti, piti varmasti tanssilattialla olijoiden hien pinnassa.

Klo 02.30 Histec. Oli niin kovaa saundia soitossa että alkuun oli pidettävä metallista kypärää päässä. Nyt viritettiin pesukoneet paikassa yli kerroksille että päästiin oikeisiin biitti lukemiin. Todella kovaa hard teknoa “pesukone teknoa” soitossa. Yksi biisi bongattu Corey Hart – Sunglasses at the night versiointi.

Bilekansa joraa antaumuksella niin kuin silloin joskus ennen. Tästä bileestä on tullut uusi hardi saundin lähettiläs Tampereella. Ei tarvi hävetä tekemistään. Paidaton poikakin kaksin kappalein bongattu loppuillasta

Loistavat juhlat jälleen kerran saatu aikaan legendaarisessa historiaa omaavassa paikassa. Ihan kuin olisi aikakoneella matkannut reilu 20 vuotta taaksepäin. Kova meno heti alusta lähtien ja fiilis jatkui hamaan loppuun asti. Tästä on hyvä jatkaa.

Suosittelen vanhan hardi saundin ystäville tai uteliaalle tulla kokemaan kuinka silloin joskus muinoin soitettiin bileissä. Kannattaa tulla vaikka kauempaakin. Tämmöistä bilettä on kaivattu. Illan parasta musiikillisesti hiuskarvan erolla muihin soittajiin. Macio ja Meke parasta illassa.

Kiitos järjestäneelle taholle bileistä, Yo-talolle paikasta, Kanssa bilettäjille. Viihdyin illassa hyvin. Seuraavaa jään odottamaan.

Blogin kirjoitukseen mennyt aikaa 7 tuntia.

Tämä blogi täytti vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

https://klubitus.org/gallery/2479-c-4-hard-explosion-2

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa. Olen jo loppusuoralla bile muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.  Vuoden 2018 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. C-4 Hard Explosion #3 @ Twenty One Tampere 21.12.2018
  2. C-4 Hard Explosion #1 @ Club Tunneli Tampere 27.01.2018
  3. Finrg – Red Rave @ Yo-talo Tampere 17.05.2019
  4. HUGcore Invaders w/ Carbon Based @ Club Tunneli Tampere 06.04.2018
  5. Hard Bass Squad @ Wäiski Helsinki 14.04.2018