Bile vuosi 2018

Tämän vuoden alussa näytti siltä että tulee olemaan bileitä vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Tilanne on vuosi vuodelta pahentunut, tänä vuonna se rupesi vaikuttamaan sillä tasolla että piti laskea joka kuukauden bilebudjetti mitä jäi reissuihin, todella tiukalla budjetilla mentiin. Rahan vähyyden takia joka lähtöön bileisiin ei tänäkään vuonna päässyt liikkumaan.

Tammikuu
Tässä kuussa 4 bilettä

Perinteinen vuoden ensimmäinen bile. Proteus 6h setti. Uudessa paikassa Turussa. Börs night club oli bileen paikkana.

Kerkesin käymään bileissä Turun lisäksi Lahdessa, Tampereella ja Helsingissä.

Helmikuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Mieleen painuva Kuutio tapahtuma Helsingin musiikkitalossa. Visuaaliseti ja musiikin puolesta erittäin onnistunut ilta. Hienoa teknoa soitossa.

Toinen tapahtuma oli UG kemut Kouvolassa.

Maaliskuu
Tässä kuussa 3 bilettä.
Millennium järjesti KYAU & ALBERT uuden levyn julkkari juhlat Turussa. Ravention toi legendan (Scott Bond) Suomeen paluukiertueellaan Helsinkiin. 16 Years of Finrg bileet nosturissa jäivät hiton kovina hardi soundin bileinä. Kuukauden paras bile.

Huhtikuu
Tässä kuussa 4 bilettä.
Aprillipäivänä Hallmark bileet Merikerholla helsingissä. Ekaa kertaa paikassa. Antonin soittoa oli kiva kuunnella ja pitkästä aikaa nähtiin. Sitten oli vuorossa Tampere. HUGcore invaders Club Tunneli. Paikka oli sopivan kokoinen tänä päivänä pitää bileitä.

Lineup vilisi toinen toistaan kovempaa nimeä illassa jotka tiedän ennestään. Wazu Weissenfelt, Andy F ei vielä tässä vaiheessa olleet niin tuttuja minulle ennen tätä iltaa. Sitten tulikin kovaa luuta kehiin. Decion, Carbon based DJ’s (Toni ja Teemu), Grimsoul b2b Alchemiist. Ennen illan viimeisiä hitaita (HC) poistuttiin paikalta vähän kolmen jälkeen.

Kuukauden viimeinen bile vie tampereelle taas, paikkana itselle uusi paikka Twenty one. Illassa soitossa vanhan liiton soundia. Nautin joka sekunnista paikalla olosta. Kuukauden paras bile.

Toukokuu
Tässä kuussa 3 bilettä.
Onnea Fiilis 15v. Valitettavasti en päässyt kulkemaan paikalle. Harmittaa.
Oli aika viimein kauan odotettun Säde 20v bileen aika Ääniwallissa helsingissä. Tajunnan räjäyttäjä!

Hideout – We are ensimmäinen biletapahtuma. Bottan yläkerrassa. ValoJani aloitti bileiden sarjan. Oli jopa itselle outoa soundia soitossa mutta hyvää oldskool soundia soitossa kuitenkin. Jopa aikakautta ennen minun konemusiikin löytämistä (1991).

Jälleen Tampere ja Twenty one paikkana. Juttu oli vanhan liiton klubi klassikoita. Tajunnan räjäyttäjä bile. Myös kuukauden kovin bile.

Kesäkuu
Tässä kuussa ei bileitä.
Kesäkuussa muuttujat olivat bileisiin liikkumista vastaan.

Heinäkuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Tampereella oli semmoiset bileet Gloriassa että olisi kiva olla paikalla. Säde ilta Club Sporassa. Loppuvuodesta muuttujat olivat paikallaan ja pääsi Sporaan tulla paikalle.

Kävin Joensuussa soittokeikalla [GoodMusic] Bileissä- Toinen bile Lahdessa.

Elokuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Kävin Hämäräradion bileissä Heinolassa vuosien tauon jälkeen, bile oli telakalla hetken aikaa.

C-4 Hard explosion #2 Yo-talo Tampere. Tajunnan räjäyttäjä bileet. Ihan mieletön fiilis jäi illasta, hyvää fiilistä. Lapin hulluutta tässäkin bileessä. Kuukauden bile.

Syyskuu
Tässä kuussa ei bileitä.
Syyskuussa ei päässyt kulkemaan bileisiin.

Lokakuu
Tässä kuussa 3 bilettä.
Superstition bileet Ääniwallissa, tällä kertaa kaksi vanhan liiton ulkomaan vierasta plus Suomi supportit. Oliver Lied ja Man with no name pääartisteina. Loistava ilta. Soundit ja visuaalit kohdallaan.

Paikalliset bileet toisena tässä kuussa.

Ravenation 2nd anniversary kemut Espoossa. UG henkiset bileet halloween teemalla. Jälleen kerran tajunnan räjäyttäjä bileet oli.

Marraskuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Tässä kuussa oli fyysisiä rajoitteita kameran mukana oloon. Alkukuusta meni yhdet bileet ohi kokonaan kun olin vielä puolikuntoinen ja en uskaltanut lähteä bileisiin. Tässä kuussa meni kaksi bilettä ilman kameraa, tein toki blogin bileistä. Ainoastaan pakon edestä ilman kameraa.

Jälleen kerran täydellinen lineup vie Tampereelle. Tänä iltana oli nuorten DJ/Tuottajien ilta. Tänä iltana yksi soittajista oli ekaa kertaa dj keikalla Tampereella. Toinen soittaja oli ekaa kertaa tällä aliaksella koskaan dekkien takana. Tervetuloa Lepi / Kajis / Noble north / Movement machina iltaan. Niin täydellinen ilta musiikillisesti niin kuin voi vain olla kaikin puolin.

Joulukuu
Tässä kuussa 3 bilettä.
Oli kolmet todella kovat bileet. Bileistä kuukauden paras titteli menee selkeällä erolla Millennium 20v synttäri tapahtumalle. 10 asteikolla ei riittänyt liikkumavara vaan se paukahti kevyesti yli kympin omiin fiiliksiin illasta. Bileet olivat todella isolla sydämellä toteutettu. Lopputulos oli ikimuistoiset bileet! Onnea 20 vuotiaalle…

Club Spora Tampereen Gloriassa. Se oli ei sitten enempää eikä vähempää kuin Finrg label night edessä. Tila oli loistavan kokoinen bileille. Väkeä oli mukavasti paikalla. Musiikki illassa toimi kuin häkä. Tällekkään bileelle ei riittänyt kympin asteikko ilmaisemaan sitä fiilistä mikä illasta jäi. Vanha hardi soundi maisuu bilettäjille hyvin.

C-4 Hard explosion #3 Twenty one- Viikko edellisistä Tampereen bileistä ja taas Tampereella bileissä. Mikäs siinä kun laadukasta bile tarjontaa on tarjolla. Täydellinen paikka, musiikki toim ikoko illan ajan hyvin. Soitettu hard house soundi lämmitti erityisesti mieltä. Setti soitettiin vinyyliltä.Tämä oli vuoden viimeinen bile.

Vuoden 2018 noin top 3 bileet

MILLENNIUM 20th ANNIVERSARY @ Börs Turku 05.12.2018
Tämän bileen kohdalla ei kympin asteikko enää riittänyt mittaamaan mun fiilistä illassa. Tuttu kuvio, Liikuin koko illan stagelta toiselle että osaa hahmottaa mitä on soitettu missäkin.

Illan pää artistit olivat Saksasta Stoneface & Terminal ja Talla 2XLC. Nappivalinta täytyy sanoa.

Kävin WCDJ.ORG stagella soittamassa kaksi mini settiä. Pystyy Millennium vielä yllättämään. Oli arvoisensa synttäribileet. Olin paikalla lähes kokoajan liikkeellä klo 21.20 aina tuonne vähän jälkeen klo 04.15 poistuin paikalta.

SÄDE 20th ANNIVERSARY @ Ääniwalli Helsinki 11.05.2018
Hienoa joukkoterapiaa ja samalla sädehoitoa omiin tarpeisiin. Oli vaara olemassa kyynepäässä olleen tulehduksen muodossa että ei olisi päässyt tänne lähtemään.

Lineup oli nostalgiaa tihkuva koko illan ajan. Vai mitä sanotte nimistä Captain Tinrib (UK) live & Cocooma (DE) Live classic set. Että panoksia saadaan lisättyä Niin MR.A & PIETARI neljän tunnin ekslusiivinen DOOM setti! Paikassa oli vain kaksi tilaa, mutta oli silti vaikeuksia päättää missä milloinkin pitäisi olla. Kotimatkalle Lahteen siinä klo 05 aikoihin.

C-4 HARD EXPLOSION #2 @ YO-Talo Tampere 11.08.2018
Bilejärjestäjän ensimmäiset bileet olivat jo niin timanttia mutta ei yltänyt top listalle. Tämä seuraava C-4 bile räjäytti sitten tajunnan ihan täysin. Vanha tuttu paikka YO-talo tampereella. Illassa oli lapin hulluutta mukana.

Nämä bileet oli siinä mielessä hyvät että saundi oli erittäin nopeaa jo heti alusta loppuun asti. Vanhan liiton saundia soitossa.

KUUTIO @ Musiikkitalo Helsinki 10.02.2018
Kun pääsi tilaan jossa bileet olivat niin tapahtui seuraavanlaista. Leuka tipahti lattialle ja silmät pyöri kuin piirretyissä. Niin vaikuttava oli visuaalinen ilme tilassa. Eikä ihme kun visuaalien takana oli Sellekhanks. Kaveri osaa asiansa paremmin kuin hyvin. Niin tänäänkin. Limsan hinta kohdallaan, 0,25l pullo ja hintaa 4,50€. Se kerrotaan että anniskelu ei ollut bilejärjestäjän vastuulla.

Illan soitanta oli silkkaa timanttista teknoa, soittajat olivat sen mukaisia. Muutama bilettäjä tunnisti minut paidasta joka on ollut menossa mukana jo 16 vuotta. Paikka oli itselle uusi ja todella toimi erittäin hyvin bile tilana. Illan visuualinen ilme oli todella vaikuttava!

RAVENATION 2 YEARS ANNIVERSARY @ UG Espoo
Rajattu määrä bilettäjiä sisään. Paikka oli jo itsessään aivan loistava halloween bileille mutta paikassa oli siellä täällä yksityiskohtia mitkä tekivät paikasta aika creepin. Bileet alkoi aikaisin ja loppui myös “ihmisten” aikoihin. UG hengen mukaan omat juomat sai ottaa iltaan mukaan.

Sergei heitti alkuun creeppiä teknoa kehiin jonka jälkeen siirryttiin loppuillaksi trancen maailmoihin. Siis ihan mielettömän hieno oli fiilis koko illan, se oli lähes käsin kosketeltavissa. Erittäin täydellinen ilta. Tämmöisiä lisää.

CLUB SPORA – FINRG LABEL NIGHT @ Gloria Tampere 14.12.2018
Kun bileen lineupin näki oli selvä että tänne on päästävä. Tänne oli saapunut pitkin Suomea vanhan liiton porukkaa ja ilokseni sai huomata että nuorempaakin väkeä oli löytänyt tiensä paikalle. Se on hyvä että jatkuvuutta on.

Illan musiikillinen tarjonta enemmän kuin kohdallaan. Hardi soundia alusta loppuun, no ehkä eka setti oli vähän “löysää” mutta sitten mentiin talla pohjassa loppu ilta.

Bileet eivät ole paremmuusjärjestyksessä koska se on sula mahdottomuus tehdä.

Hatun nosto molemmille kaksikymppisille bileorganisaatioille. Se on pitkä aika ja siihen aikaan mahtuu monta bilettä.

Myös mieleen vahvasti jääneitä bileitä vuoden varrelta
Ensimmäinen bile joka jäi mieleen vuodesta oli tietenkin Proteuksen loppiaisen 6h puristus Turussa. Rankka puristus tuolla liike määrällä dekkien takana mitä Proteus tekee. Tämä tammikuussa.

Tähän osioon kuuluu ehdottomasti C-4 HARD EXPLOSION #1 @ Club Tunneli Tampere tammikuussa.

16 Years of FINRG bileet maaliskuussa Nosturissa Helsingissä. Tänä iltana nosturin raput tuli tutuksi kun ravasi ylä ja alakerran välillä. Musiikillisesti alakerran tarjonta ei hävennyt yläkerran vastaavaa. Timanttinen lineup täälläkin tänään. Olisi yhtä hyvin voinut olla noin top 3 listalla. Club Spora oli tuoreemassa muistissa. Finrg bileet toimii aina hyvin.

Millennium pres. KYAU & ALBERT “Matching stories” album release tour @ Saaristobaari Turku jäi positiivisena bileenä mieleen myös. Tuo levy on myös laadukasta trancea.

Rave all night @ Twenty one huhtikuussa tampereella. Vanhan liiton soundia soitossa koko illan ajan. Illan musiikki tarjonta parhautta. Nautin jokaisesta sekunnista paikalla.

Pumpkinhead promotions pres. Club classics 90’s @ Twenty one toukokuussa. Tuli iso kasa semmoisia klubi klassikoita illassa että musiikin puolesta viihtyi paremmin kuin hyvin. Silkkaa parhautta.

Pääsiäisen bile saldo sentään kolme. Että pystyi liikkumaan sen verran.

Fiiliksessä ei tänä vuonna kovasta yrityksestä huolimatta päässyt paikalle.

Harvinaista on että on yleensä bileettomiä kuukausia ja se vielä kun niitä oli vuoden aikana kaksi. Kesäkuussa ja syyskuussa ei päässyt bileisiin ollenkaan käymään.

Ravenation bileissä olisi enemmänkin halunnut käydä mutta muuttujat määrää aika paljon milloin pääsee kulkemaan.

Tampere on todella hyvin aktivoitunut bileiden suhteen tänä vuonna Kaikkiin hienoihin juhliin ei ole päässyt kulkemaan.

Vähemmän bileitä lukumäärällisesti mutta siitä sai kunnon listan hyviä bileitä kasaan. Huomaa ettei ole ollut mahdollisuuksia “seikkailla” tuolla musiikillisen sietokyvyn rajoilla.

Talous asiat vaikutti kulkemiseen. Myös epäonniset sattumat jotka vaikuttivat kulkemiseen. Muutama tapaus jäi väliin sairastumisen takia.

Erikoisin bilemesta tänä vuonna?
Espoon UG paikka. Oli jo ulkopuolelta aika pelottavan näköinen ja tunne vaan syventyi kun pääsi sisälle. Dekotus vielä tehosti tunnetta paljon. Hyvä paikka bileille oli kyllä.

Vähän nippelitietoa vuodesta 2018

Bile kaupungit 2018
Helsinki 10 kertaa
Tampere 8 kertaa
Lahti 3 kertaa
Turku 3 kertaa
Espoo 1 kerta
Heinola 1 kerta
Joensuu 1 kerta
Kouvola 1 kerta

Uudet bile kaupungit
Ei uusia bilekaupunkeja

Bileitä vuoden aikana “vain” 28 kpl.

8 eri kaupungissa tuli käytyä bileissä vuoden 2018 aikana.

Bile kuvausta tuli tammikuussa täyteen 15 vuotta.

Julkaistuja kuvia vuoden aikana 512 kpl.

Vuodenvaihteessa 20763 julkaistua kuvaa netissä…

Klubitus kuvilla katselukertoja saavutettu 8,79 milj. Tasaisesti tulee lisää.

Blogin kirjoitusta 10 vuotta täyteen maaliskuussa.

Yksi virstanpylväs saavutettu jälleen tammikuussa vuoden ekoissa bileissä. 450. blogi nähnyt päivänvalon.

1 kpl Tupla bile viikonloppuja

1 kpl Tripla bile viikonloppuja

3 kertaa keikalla vuoden aikana. Joensuu ja Helsinki ja Turku.

Bile muistelma kirjani on ollut vuoden 2018 lopussa työn alla 4 vuotta. Vuoden 2019 aikana tämän hetken tiedoilla olisi kirjoja toimitettu tilaajille.Tulossa ennakkotilaus vaiheeseen ja kun saa painosta kirjat pois niin ruvetaan heti lähettämään tilausjärjestyksessä. Tällä hetkellä arvioitu kirjan hinta 30-35€/kpl ilman postikuluja.

Tänä vuonna 30 uutta blogia. Blogeja kasassa 477 kpl.

Bileitä koko ajalta reilu 650 takana, 28 bileissä pystyin tänä vuonna käymään. Ensi vuosi menee varmaan aika samoissa bileiden määrän merkeissä. Ehkä jopa muutaman voisi enemmänkin jos kaikki menee hyvin. Vuoden kuluttua selviää paljon on kyennyt käymään bileissä. Olen viisaampi siinä kohtaa. Nähkäämme näissä merkeissä vuoden päästä tulevan bile vuoden niputuksessa.

24 vuotta biletystä takana. Tuosta ajasta on työn alla muistelmakirja Vuoden 2015 alusta alkaen kirjoittanut ja vuoden 2017 aikana oli tarkoitus saada kirja pakettiin mutta pari muuttujaa oli matkassa ja kirjan valmiiksi saattaminen menee vuoden 2019 ajalle..

Pieni vilkaisu tulevan vuoden 2019 aatoksiin. Vuonna 2019 tulisi täyteen 25 vuotta biletystä. Lähden tavoittelemaan että saisin blogin nro 500 ulos, katsotaan kuinka käy…

Tätä blogia väännetty valmiiksi yli 11 tuntia.

Tämä blogi täyttää vuonna 2018 maaliskuussa hulppeat 10 vuotta! Kuvausta bileissä harrastanut tammikuussa 15 vuotta! Sitä juhlitaan kiertämällä bileissä kuvaamassa ja kirjoittamassa blogeja.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa. Olen jo loppusuoralla bile muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään. Vuoden 2019 aikana kirja olisi tämän hetken tiedoilla viimein valmis.

Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Bile vuosi 2017
  2. Bile vuosi 2016
  3. Raver71 Bile Blogi 10 Vuotta
  4. Now it is! @ Torvi Lahti 21.07.2018
  5. Ravenation – Black @ Botta Yläkerta Helsinki 12.01.2018