Bile vuosi 2017

Tämän vuoden alussa näytti siltä että tulee olemaan vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Tilanne jota olen odottanut pelon sekaisin tuntein tulevaksi mutta vasta tänä vuonna se rupesi vaikuttamaan ettei päässyt rahan vähyyden takia joka lähtöön bileisiin.

 

Jouduin semmoiseen tilanteeseen että oli valittava mihin bileisiin on varaa kulkea ja mihin ei. Kuukauden bile budjetti oli todella tiukka, suorastaan järkyttävän tiukka. Mutta tilanne vei tähän suuntaan. Tämän lisäksi oli muuttujat ajoittain vastaan. Rahapulaa ja kuski pulaa enemmän kuin yleensä ollut. Sen takia bile määrä on jäänyt tänä vuonna hävettävän pieneksi. Mutta näillä mennään.

Vuoden kohokohtia oli paljon. Niitä lisää blogin loppuvaiheilla. Chicago stompin paluu Lahden yö elämään. Ravenation bileet Helsingissä. Erinomaisesti järjestetyt Fabric festival Hämeenlinnassa.

Kohtasi bile skene kovan menetyksen tämän vuoden aikana. DJ Jokke poistui keskuudestamme. Lepää rauhassa.

Tammikuu
Tässä kuussa 2 bilettä
Tänä vuonna oli vuoden ensimmäinen bile perinteinen tuttu Proteuksen 6h setti Suomen Turussa.

Helmikuu
Tässä kuussa 4 bilettä.
Helmikuun ensimmäisissä bileissä Chicago stomp Lahdessa tärähti 600 bilettä täyteen!! Aikamoinen määrä vaikka sitä itse miettii.

Ravenation räjäytti pankin kyllä suorituksellaan. Veti niin viimeisen päälle maton jalkojen alta että huh huh! Ei paljoa pysty parantamaan niin täydellisyyttä hipoo suoritus. Tämmöistä lisää!

Fabric festival Hämeenlinnassa. Järjestävä porukka teki ekaa bilettään. Sitä ei kyllä huomannut mistään yksityiskohdasta koska kaikki toimii kuin vanhalta konkarilta. Täydet pisteet ja vähän bonustakin päälle tästä kohtaan tekemisen laadulle.

Maaliskuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Hallmark bile todella kovalla kiinnityksellä. Push / M.I.K.E. (Usa). Jälleen täydellinen ilta jossa viihdyin musiikin puolesta todellakin. Sain vielä nimmaritkin sinkkuun.

Kuukauden toinen bile oli Chicago stomp bile jossa olin soitto puuhissa netti sisällön tuottamisen lisäksi.

Huhtikuu
Tässä kuussa 5 bilettä.
Ehkä sekunnin mietin kun näin tämän bileen infon ekaa kertaa. Finrg wedding ja aprillipäivänä. Mikäs siinä, muistaa ainakin hääpäivänsä.

Kerran kun naimisiin mennään niin pitäähän sitä jatkotkin järjestää. Iloa jatkui siihen asti kun jatkot keskeytettiin ja hajaannuttiin.

Taas Chicago stomp yllättää vierailevan artistin valinnalla. Todella kova vieras. Kajis joka soitti kaikki ihan transsiin hienolla trance saundillaan. Ilta musiikillisesti todella onnistunut.

Yön yli jotenkin nukuttu ja silmät ristissä kohti Turkua. Vuorossa pääsiäis Millennium bileet, olin tänä iltana 3 stagen loukussa. Hyötyliikuntaa kun ravaa 3 stagen väliä. Niinhän siinä kävi että jokainen soitto stage kärsi siitä kun ei pystynyt paremmin syventymään tarjontaan vaan tuli tämmöinen pintaraapaisu. Jälleen kerran Hienot Millennium juhlat.

Tuli äkkilähtö Empire bileisiin Helsinkiin. Illan pää artisti oli Cosmic gate. Sain nimmarit levyn kanteen. Kruunasi illan.

Toukokuu
Tässä kuussa 5 bilettä.
Toukokuun bileet aloittaa Hideout – Rave now. Helsingissä. Paikka toimi hyvin bileisiin. Olin liikkeellä noin kahden tunnin yöunilla.

Istuin iltaa Ääniwallissa ja jälleen Helsingissä bileissä. Edellisenä iltana olin ollut myös Helsingin yöelämässä. Vanhan liiton teknon merkeissä tämä ilta.

Nychemeron 6. 2 Djtä. 24 tuntia. 1 tunnin soitto slotteja. Koko setti lähetettiin nettiradion kautta kansan kuultaville. Linkkiä jaettiin rajoitetusti. Kolme peukkua suoritukselle.

Muutaman vuoden tauon jälkeen Fiiliksen bileissä. Tänään Fiilis täyttää kunnioitettavat 14 vuotta. Se on kunnioitettava ikä bile organisaatiolle. Fiilis bileet palasivat lyhyen vierailun jälkeen takaisin Kouvolaan, Bar Q:hun.

Kesäkuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Kuukauden ensimmäinen bile Ravenation Bottallaa. Se olisi sitten klassikko ilta. Kaksi kerrosta ja niin nostalgista saundia kuin vain osasi odottaa. Oli illassa paljon uusia tuttavuuksia dekkien takana.

Tapahtumassa pidettiin hiljainen hetki DJ Joken muistolle.

Kesäkuun toinen tapahtuma. Löydän itseni Kouvolasta. Oli soitto keikkakin tänä iltana. Paikka oli todella vanha. Tilat olivat jostain 1900-luvun alkupuolelta asti olleet olemassa. Paikka oli siistin karu. Sopi bileille. Soitin tapahtumassa Robert Miles biisin hänen muistolleen.

Heinäkuu
Tässä kuussa 1 bile.
Kesä kuukaudelle oli vain yksi bile. Ei kesällä ole niin vilkkaasti tarjontaa. Tässä tapahtumassa ei ollut mikään juttu entisellään, oli hävinnyt väki ja bileen yleinen hyvä tunnelma kokonaan.

Elokuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Kouvola kutsuu tällä kertaa. UG kemut on homman nimi. Viimeistä kertaa tässä paikassa. Tänään oli myös soitto slotti illassa. Vanhan liiton saundia mallia nopeampaa soitossa. Meillä oli aika samanlainen rytmiryhmä kasassa kuin kesäkuussa Kouvolassa oli.

Tämän bileen ensikertalainen mukana ja tuttuun tyyliin hänelle ei kerrottu illasta muuta kuin että bile on Kouvolassa ja milloin tullaan kotoa hakemaan reissuun. Näin on jokaisen ensikertalaisen kohtalo ollut kun tämä bile kyseessä.

Kuukauden toinen bile oli semmoinen että velvollisuuden tunnosta piti olla paikalla. DJ Joken muistolle järjestetty tapahtuma. Halusin kunnioittaa tätä olemalla läsnä. Kuulin paljon tarinoita Jokesta miten hieno ihminen hän pohjimmiltaan oli. Pieniä jekkuja teki usein.

Syyskuu
Tässä kuussa 2 bilettä.
Tieni vie pienen tauon jälkeen Imatran suuntaan. Battle of decades bileisiin The Cave nimiseen paikkaan. Idea oli että kevyessä battle hengessä soitetaan b2b ysäri vs. 2K “tusari”. Ilta täytti ja ylittikin kaikki odotukset. Siistin karu mesta, tykkäsin.

Chicago stomp 2 vuotis synttäri bileet. Lineupiin oli panostettu isosti. Selkeästi parhaat stompit missä olen paikalla ollut. Stompin oman väen lisäksi todella kovia soittajia kiinnitetty iltaan. Taival b2b AmoR ja toinen vierailija Lepi.

Varsinkin tuo Taival & AmoR b2b setti räjäytti tajunnan ihan pirstaleiksi. Ehdottomasti paras trance setti mitä on pieneen hetkeen kuullut. Eikä Lepin setti jättänyt ketään kylmäksi vaan sai väen pysymään tanssilattialla. Jos promoottoreita lukee tätä tekstiä niin suosittelen erittäin lämpimästi tätä kolmikkoa. Varsinkin b2b setti on pidettävä semmoisenaan, kaverit täydentävät toisiaan. Osaavat hyvän trance saundin salat. Lepi osaa asiansa trancen saralla myös erittäin hyvin.

Lokakuu
Tässä kuussa 1 bile.
Lokakuun ainoa bile Hallmark ja D.N.A soittaa 6h setin. Eli alusta loppuun. Tämä oli itselle ensimmäinen kerta paikassa. Sopivan kokoinen tilana tarkoitukseensa. Laadukasta Hallmark toteutusta.

Marraskuu
Tässä kuussa 3 bilettä.
Oli aika 11 vuoden tauon jälkeen tarkistaa kaksikon live kunto. Ääniwalli oli paikkana. Voin sanoa että Hardfloorin live kunto on kohdallaan, todellakin!! 25-vuotisjuhlakiertueella olivat. Eikä illan kotimaan soittajat jättäneet allekirjoittanutta kylmäksi. Hieno ilta Ääniwallissa.

Club Interface 1-vuotis juhla bile. Ravintolalaiva Wäiskissä. Kahden kerroksen bileet. Yläkerran tarjonta jäi aika pimentoon. Kerran kävin ylhäällä ja silloinkin kompuroin portaissa selvinpäin sen verran pahan oloisesti että onnella kamera säilyi ehjänä. Jotenkin oli toinen kenkäkin lähtenyt jalasta pois. Totesin siinä kun keräilin itseäni että muuttujat on sitä vastaan että käyn ylhäällä.

Alhaalla oli sitten musiikkitarjonta erittäin hyvin kohdallaan. Onnistuin pimittämään bileisiin tulemiseni kaverilta joka yllättyi aika paljon kun minut näki paikan päällä. Samana iltana löysin nuoren djn joka soitti niin vakuuttavan setin illassa että olin myyty. Suosittelen laittamaan korvan taakse nimen Nikron, pohjanmaalta.

Oli jälleen kolmatta viikonloppu iltaa putkeen bile aktiviteettia Helsingissä. Tänään juhlittiin Tritonin pyöreitä vuosia. Ajatella että kaveri on jo 30v eiku mites menikään… Hänen näköisensä bileet oli. Sain todistaa maailmankaikkeuden ihmeen. Eräs tuttu rankemman musiikin ystävä soitti tänä iltana trance setin. Luulen että tämmöistä ei ihan äkkiä tule tapahtumaan. Todella hienoa soitantaa oli koko illan ajan. Kukas täyttää seuraavaksi pyöreitä? Tai edes puolipyöreitä?

Joulukuu
Tässä kuussa 4 bilettä.
Joulukuussa oli tiukka puristus 8 päivän sisään 3 bileet. Yhdetkään eivät olleet Lahdessa.

Ensin Tampereelle.Decion 10-vuotisen uran juhlistamiseen. Musiikillinen kattaus todella hyvin kohdallaan ja Nikron kun soitti viimeisenä niin paikalla tuli oltua lähes klo 05 asti. Eli hamaan loppuun asti.

Luovan tauon jälkeen oli mahdollista saapua Fiiliksen pikkujouluihin niin se piti käyttää hyödyksi. Tänne kuin tulee niin on kuin saapuisi kotiinsa. Kouvolassa olin jälleen käymässä. Hieno oli nähdä paikallisia tuttuja tauon jälkeen.

Tieni vei jälleen Imatralle The Caveen. Sattui hyvin synttäribileet samalle päivälle. Ilta oli positiivisia yllätyksiä täynnä ja minua palveltiin viimeisen päälle hyvin paikassa. Mikäs siinä oli ysäri saundia kuunnella koko illan ajan. Sain synttärilahjaksi 10 litraa Pepsi MAXia. Kysyttiin että riittääkö? Nyt oli hämmennykseltään pakko sanoa että kyllä riitti. Kiitos pienestä käytännön pilasta.

Ainoa pikkujoulutapahtuma tänä vuonna oli Ravenation käsialaa. Oli kyllä täydellinen ilta. Signum soitti todella kovan setin. Pitkä rupeama oli tämä ilta. Mutta hyvin palkitseva. Musiikki toimi koko illan hyvin.

Vuoden 2017 noin top 3 bileet

Sija 1
HARDFLOOR – MAKE ACID GREAT AGAIN Ääniwalli Helsinki 10.11.2017
Tämä oli kova ilta. Hardfloor kaksikko on voimissaan.

Sija 2
DECION 10 YEAR CAREER ANNIVERSARY Klubi 57 Tampere 02.12.2017. 10-vuotisen dj uran juhlistamis bileet. Oli kyllä semmoinen lineup kehitetty tälle illalle että ei voinut olla pois paikalta.

Sija 3
MILLENNIUM Back to basics Börs Turku 16.04.2017. Millennium jyrää laadukkaalla tuotannollaan vuodesta toiseen. Tälläkään kertaa arvosteluun ei 10 asteikko riittänyt vaan mittari hajosi kun se mittasi bileen fiilistä itsellä.

Sija 4
RAVENATION It’s all about classics Manala/Botta Helsinki 03.06.2017
Illan musiikkitarjonta räjäytti tajunnan hyvässä mielessä. Niin paljon klassikko biisejä soitossa oli että  Muutkin Ravenation bileet missä olen paikalla ollut ansaitsee kehun sanoja vuolaasti. Pari tapahtumaa heiltä kolkuttaa kovasti tämän bileen takana top listalle pääsyä.

Sija 5
FINRG WEDDING Katu-klubi Lahti. 01.04.2017
Kaksi bile tuttua saivat toisensa. Varmasti muistaa hääpäivänsä kun on sen verran erikoinen päivä. Vanhan liiton saundia soitossa illassa. Pitkästä aikaa sai kuulla DJ RX soittavan. Edellisestä kerrasta on aikaa paljon! Olisiko ollut vuonna 2009 Hämeenlinnan UG kemuissa? Näin lonkalta heitetty. Jatkot oli erittäin hienot musiikillisesti.

Bileet eivät ole paremmuusjärjestyksessä koska se on sula mahdottomuus tehdä.

Myös mieleen vahvasti jääneitä bileitä vuoden varrelta
Ensimmäinen bile joka jäi mieleen vuodesta oli tietenkin Proteuksen loppiaisen 6h puristus Turussa. Rankka puristus tuolla liike määrällä dekkien takana mitä Proteus tekee. Tämä tammikuussa.

Helmikuussa tuli 600. bile eteen. Chicago Stomp Lahdessa oli bile jossa juhlittiin tapahtunutta.

Hallmark bileet joissa olin vuoden varrella paikalla. Kerrasta toiseen laadukasta toteutusta. Olen viihtynyt tapahtumissa.

Fiiliksessä pääsi käymään tänä vuonna parikin kertaa. Mahtavuutta! Jäänyt muutaman vuoden ohi sektoriin mutta tänä vuonna oli onnea matkassa. 14-vuotis synttärijuhlat ja perinteiset pikkujoulut Kouvolassa.

Ensimmäinen kerta Ravenation bileissä oli kyllä vakuuttava. Erittäin hyvät juhlat. Tämä helmikuussa. Pari muuta isompaa Ravenation tapahtumaa vuoden aikana oli niin täydellisiä kuin vain voi olla.

EMPIRE w COSMIC GATE The circus Helsinki. Hieno ilta jonka kruunasi bändin jätkien nimmarit parin levyn kanteen.

Lukuisat “pienen porukan” bileet kaikki niputettuna samaan pakettiin. Viihdyin näissä juhlissa hyvin.

Vähemmän bileitä lukumäärällisesti mutta siitä sai kunnon listan hyviä bileitä kasaan. Huomaa ettei ole ollut mahdollisuuksia “seikkailla” tuolla musiikillisen sietokyvyn rajoilla.

Erikoisin bilemesta tänä vuonna?
FRACTAL FICTION Kulttuuritallit Kouvola
Tämä tapahtuma saa tittelin tänä vuonna. Ei hetkenkään epäilystä. Mikään muu paikka tänä vuonna ei pääse edelle mitenkään. Paikka toimi todella hyvin bileiden järjestämiseen.

Jos hatarilla tiedoillani kerron että Venäjän tsaarin aikaisia varuskuntia oli tämä mesta ja toimi silloin hevostallina 1900-luvun alkuaikoina.

Vähän nippelitietoa vuodesta 2017

Bile kaupungit 2017
Helsinki 13 kertaa
Lahti 11 kertaa
Kouvola 4 kertaa
Imatra 2 kertaa
Turku 2 kertaa
Hämeenlinna 1 kerta
Tampere 1 kerran

Uudet bile kaupungit
EI uusia bilekaupunkeja

7 eri kaupungissa tuli käytyä bileissä vuoden 2017 aikana.

Bile kuvausta tuli tammikuussa täyteen 14 vuotta.

Vuodenvaihteessa  20000 julkaistun kuvan raja ylitetty..

Klubitus kuvilla katselukertoja saavutettu 8,23 milj. Tasaisesti kerrat lisääntyy.

Blogin kirjoitusta 9 vuotta täyteen maaliskuussa.

Bile muistelma kirjani on ollut vuoden 2017 lopussa työn alla 3 vuotta. Kevään 2018 aikana tämän hetken tiedoilla tulossa ennakkotilaus vaiheeseen ja kun saa painosta kirjat pois niin ruvetaan heti lähettämään tilausjärjestyksessä. Tällä hetkellä arvioitu kirjan hinta 30-35€/kpl ilman postikuluja.

Tänä vuonna 35 uutta blogia. Blogeja kohta kasassa 450 kpl.

Bileitä koko ajalta 631 takana, 34 bileissä pystyin tänä vuonna käymään. Ensi vuosi menee varmaan aika samoissa bileiden määrän merkeissä. Ehkä jopa muutaman voisi enemmänkin jos kaikki menee hyvin. Vuoden kuluttua selviää paljon on kyennyt käymään bileissä. Olen viisaampi siinä kohtaa. Nähkäämme näissä merkeissä vuoden päästä tulevan bile vuoden niputuksessa.

23 vuotta biletystä takana. Tuosta ajasta on työn alla muistelmakirja Vuoden 2015 alusta alkaen kirjoittanut ja vuoden 2017 aikana oli tarkoitus saada kirja pakettiin mutta pari muuttujaa oli matkassa ja kirjan valmiiksi saattaminen menee vuoden 2018 keväälle pitkalle..

Tätä blogia väännetty valmiiksi yli 12 tuntia.

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo loppusuoralla muistelma kirjan kirjoittamisessa näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä https://www.facebook.com/groups/18822542487/ kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Bile vuosi 2018
  2. Bile vuosi 2016
  3. Raver71 Bile Blogi 10 Vuotta
  4. Chicago Stomp! w/ Amo R @ Mayday Lahti 04.02.2017
  5. Fiilis We Love Pikkujoiulut 2017 @ Bar Q Kouvola 05.12.2017