Art Of Trance & Union Jack @ Y31 Helsinki 17.09.2016

Tätä iltaa on todella kauan odotettu tulevaksi. Vanhan liiton saundia tarjolla koko illan ajan. Mun laskujeni mukaan tämä oli kolmas Superstition bile. Itselle tämä oli kolmas Superstition. Union Jack ensimmäistä kertaa Suomessa. Art of trance on käynyt muutaman kerran aikaisemmin Suomessa.

 

Tällä kertaa lähtö sujui ilman myöhästelyjä eli olin ajallaan valmis lähtöön. Matka sujui nopeasti. Parkkipaikka löytyi pienen hakemisen jälkeen kohtuu läheltä. Odotettavissa paljon vanhan liiton porukkaa ja uteliaita nuorempia paikalle.

Genki joutui perumaan keikkansa Singaporen työ esteen takia. Hänen tilallaan soittaa Ural 13 diktators projektista tuttu Lupu dj setin. Paikalle klo 22.25. Heti narikassa kuului erittäin mukavan kuuloista vanhan liiton saundia. Musiikillinen nautinto alkoi siinä kohtaa.

Lupun setin loppuvaiheilla paikalle. Jäi vähälle huomiolle. Koko illan musiikki tarjonta oli kyllä semmoista nannaa korville että ei ole hetkeen kuullut bileolosuhteissa. Porukka hyvällä fiiliksellä paikalla klassikoiden merkeissä. Jonkin verran oli porukkaa kuka oli panostanut pukeutumiseen, siitä pisteet kotiin täältä. Mennyt aika ei koskaan varmaan palaa bilevaatetuksen suhteen mutta tuota sorttia on aina kiva nähdä.

Klo 22.30 pintaan vaihtui soittaja. Soittaja kolmikko Jokke/Proteus/Indigo vanhan liiton ukkoa soittamassa vanhan liiton saundia. Todella timanttista saundia menneiltä ajoilta. Veikkaan että sitä on kaivettu vinyylikokoelmista niitä totisia helmiä soittoon. Näin oletan ja osittain korva kuuli ja tunnisti biisejä.

Muutama biisi bongaus kolmikon setistä. Jam & Spoon – Stella, Der dritte raum – Hale bopp, tämän biisin tunnistukseen ja kirjoitus asuun sain apuja. Tuttu biisi oli kuitenkin. Space manoeuvres – Stage one. Schiller – Ruhe. Biisien versioista ei tarkempaa tietoa.

Lisää bongauksia. Symmetry C – Brainchild. Sven Väth – Beauty and the beast. Korva oli sitä mieltä että tässä setissä soi Age of love – Age of love biisistä juuri ja juuri tunnistettava versio. Green velvet – Flash.

Jalat sai ihmeellisiä “kramppeja” koko illan ajan. Ihmettelin kovasti tapahtunutta mutta mitään en myönnä ja kiistän senkin. Kylmiä väreitä kulki kropassa useamman kerran illan aikana. Kaikkea se vanhan liiton saundi teettää.

Eräs itselle tuntematon kanssa bilettäjä tuli sanomaan että olen kuulemma pelottavan näköinen? Ehkä se näky on katsojan silmässä? Ensimmäistä kertaa tullaan tuommoista sanomaan. Mutta jokaisella on mielipiteensä.

Visuualit pyöri myös tänään oldskool tyyliin VHS nauhoilta. Niin retroa kuin voi vain olla. VJ Move oli hoitamassa hommansa. Kuten odottaa saattaa niin homma hoidettiin todella hyvin ammattimaisella otteella kuten aina.

Oli hienoa huomata että vanhan liiton saundi kiinnosti kansaa koska paikassa oli mukavan paljon väkeä mestoilla. Jossain vaiheessa iltaa tuntui siltä että olisi osa poistunut paikalta.

Harvoin enää nykypäivänä näkee reilumpaa panostusta dekoihin. Oli paikat saatu hienon näköiseksi. Silmä lepäsi mitä näki.

Klo 00.30 Art of trance. Illan ensimmäinen live. Mielettömän hienoa saundia kehissä. Tästä livestä en paljoa biisejä bongannut. Kaveri nautti live soitosta selkeästi. Tosi massiivista saundia. Art of trance – Madagascar.

Klo 01.40 Vaihto dj kolmikkoon Jokke/Proteus/Indigo. Darude – Sandstorm, joku ihan hämärä versio. Kova leka! Lustral – Everytime (Nalin & Kane remix). Ekan kerran kuulee isolla äänentoistolla. Kuullosti hyvältä. Scooter – Rhapsody in E.

Art of trance sinkkuun saatu nimmarit. Levyn arvo omissa silmissä nousi paljon. Kiitoksia asianosaisille avusta projektissa.

Klo 02 pintaan aulassa oli jotenkin väljän oloista ettei väkeä ollut siellä niin paljoa kuin aikaisemmin, varmaan tanssimassa tai viilentee itseään ulkona. Jos joku lähti ennen Union Jack live vetoa niin ette todellakaan tiedä mistä jäitte paisi.

Klo 02.27 Union Jack aloitti live settinsä. Huh huh mitä saundia, todella massiivista laatua. Illan parasta saundia ehdottomasti. Juhannuksen Hollannissa Luminosity beach festivalilla kuultu klassikko setti ei jättänyt ketään kylmäksi. Sama täällä tänään, aivan mielettömän hienoa saundia kehissä. Fiilis tässäkin setissä kohdallaan. Nautin setistä täysiä!

Union Jack – Red herring. Biisi kuulosti tutulta ja pitkän mietinnän jälkeen kun vähän potki niin tuli biisi mieleen.

Tiskin takana minut muistettiin Kosmoksesta.

Vähän ennen pilkkua pois. Koko meidän seurue oli väsyneitä siinä vaiheessa ja kuitenkin kotimatka Lahteen olisi kiva selvitä siitä kunnialla vaikka kuski on väsynyt. Mutta on tuota Helsinki-Lahti motaria on sahattu niin paljon että se menee kohta varmaan ulkomuistista.

Meidän kolmas matkustaja tuli kipeäksi kalkkiviivoilla eikä päässyt lähtemään mukaan joten pari muuttujaa matkassa ja hovikuski lähti sitten messiin. Tiedän fiiliksen kun jää bile väliin kuumeen takia. Terveys kuitenkin ennen bileitä vielä.

Tämä oli juuri niin hieno ilta kuin etukäteen odotin. Illassa parasta Union Jack live. Oli tätä iltaa kyllä odotettukin hartaudella. Väkeä oli vanhan liiton bileisiin hyvin. Porukka hyvällä fiiliksellä kuten odottaa saattoi. Kannatti tulla pidemmänkin matkan takaa. Seuraavaa odotellessa. Toivottavasti pääsee paikalle.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kameraa mukana

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit nettisisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Biisi bongauksista sen verran että jos biisin perässä ei ole version nimeä se saattaa johtua siitä että en ole saanut tietooni biisin versiota. Yleensä kirjaan ylös esittäjän ja biisin nimen  pelkästään. Biisin versio on perässä jos olen saanut tunnistettua sen.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Facebookissa Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Solarstone pres. Pure Trance @ The Circus helsinki 23.01.2016
  2. Hideout – Trance We Trust @ UG Helsinki 26.03.2016
  3. Hideout pres. Return Of Trance @ UG helsinki 12.02.2016
  4. Trance Awakening @ Nightclub Private lahti 19.02.2016
  5. DJ Orion: Tracklist: Jack 10 Years, Venue/Playground, Helsinki, 10.11.2012