Battle Of The Decades @ The Cave Imatra 09.09.2017

Olihan ilta! Musiikillisesti täydellistä timanttia! Illan idea oli ysäriä ja 2k luvun saundia illassa kevyessä battle hengessä.  3 vuotta taukoa bileistä Imatran suunnalla. Ilta täytti kaikki odotukset ja ylittikin ne reilusti. Houstaus oli Tommi täydellistä mutta jotain puuttui! Kannatti Lahdesta kulkea paikalle.

 

Oli monta muuttujaa matkassa jotka meinasi sotkea lähtöä. Oli paikat kipeänä vielä keskiviikkoisen sairaala operaation jäljiltä. Oli pientä lämpöä flunssan takia mutta buranaa naamaan ja baanalle, se oli mun lopullinen päätös joka osoittautui hyvin pitkälti oikeaksi. Tämä oli paikka missä piti tänä iltana olla. Valinta oli oikea. Ysäri toimii

Klo 18 päästiin syömään kebab että jaksaa illan riennot heilua. Syöminen ja auton tankkaus oli suoritettu klo 19 mennessä ja oltiin valmiit suuntaamaan auton keula kohti Imatraa. Reilu parin tunnin siirtymä taipale edessä. Ennen biletapahtumaa etkoiltiin ravintolan läheisyydessä ja vähän klo 23 jälkeen bile mestoille. Paikka toi sieltä täältä mieleen sisustukseltaan etäisesti Diva konseptin.

Pysähdyttiin Utissa pikaiseen jaloteltiin siinä vähän ja jatkoimme matkaa. Navi oli tie remontin takia ihan pihalla hetkittäin, ruutu näytti että ajellaan metsässä ja järvikin osui reitille. Kutostiellä oli pitkä pätkä työmaata mutta sen valmistuttua kelpaa ajella nyt työn alla olevaa kohtaa. Rupeaa jo illat bileiden siirtymä taipaleella kesken matkan hämärtyä ja tulla täysi pimeyskin. Syksy ja talvi tekee tuloaan.

Ilmoitin arvioidun ajan että ollaan 21 pintaan Imatralla valmiina etkoilemaan mutta venähti puoli tuntia pitkäksi. Etkoilla tuttua toimintaa, jauhetaan sitä itseään porukassa ja pidetään hauskaa tunnelmaa yllä. Vaikka Lahti pilaa tunnelman.

Illan idea oli että kevyeen battle henkeen kaksi dj:tä ketkä eivät ole koskaan soittaneet keskenään b2b settiä. Ysäri vs. Tusari (2k) kuten illassa esiteltiin asia. Aloitus ysärille. Dj Bobo – Freedom. Saa nähdä tuleeko uusi biisi bongauksien ennätys tässä illassa. Tästä on hyvä jatkaa.

Siisti paikka, nimensä mukainen hengeltään, The cave. Sopivan pieni tila joka toimii hyvin tarkoituksessaan. Ystävällistä henkilökuntaa paikassa.  Illan erikoisuus oli savu joka tuoksui mansikalle. Kaikkea sitä kokee. Mennyt buumi aikanaan ihan ohi.

Biisi bongauksia illasta. Solid base – Come’n get me. Darude – Feel the beat. JS16 – Love supreme. Bomfunk mc’s – Uprocking beats. Sound of R.E.L.S – Love is the powa!

Olen pistänyt jonoon tarkemmin erittelemättä molempien aikakausien biisit. Todella monta kertaa biisit saivat ihon kananlihalle joka tietää että biisi on loistava omaan makuun. Niitä riitti tänä iltana. Ei juuri muuta kerennyt kuin kirjaamaan tunnistettuja biisejä ylös.

Paikassa villi savukoneen ja valoefektin yhdistelmä, ei ole tullut vastaan moista vielä aikaisemmin. Paikassa tilaan nähden “kivasti” laseria, ensimmäinen käyttö 23.46. Toisella dj:llä oli tekniikka ongelmia joten ysäriä soitettiin pidempi pätkä. Oletuksena 2k soitosta tulee vähemmän bongauksia. Klo 00.15 eikä ollut rohkeaa ensimmäistä tanssijaa lattialla joka saisi porukan liikkeelle kohti tanssilattiaa. Klo 00 pintaan ensimmäinen vaihto.

Lisää biisejä. Andain – Beautiful things. Vähän outo versio mutta toimi. Modjo – Lady (Hear me tonight)  Faithless – Not going home (Eric Prydz remix). Pirun kova versio ,silkkaa timanttia.

Klo 00.26 Vaihto ysäriin. Basic element – The ride. Tämä biisi sulatti jään tanssilattialta ja väkeä meni tanssimaan. Taisi olla toivebiisi. E-Type – Angels crying. Tämä biisi räjäytti tanssilattian liekkeihin! Porukka tanssilattialla lauloi mukana. Vengaboys – Boom boom boom boom. Daze – Superhero lover. Pandora – Don’t you know. Waldo’s people – U drive me crazy.

Imatralla nuoriso tuntee ysäri eurodancen kuin omat taskunsa. Ei se todellakaan väärin ole. Olen suorastaan hämmentynyt kun moni heistä ei ole elänyt livenä sitä aikakautta mutta ei se haittaa vaikka löytää ysärin jo ajan mentyä ohi. Mieli musiikki voi olla ihan mistä tykkää. Saman ketjun paikka löytyy myös Kouvolasta. Olen käynyt bileiden merkeissä paikassa ja todennut paikan toimivaksi.

Yllätysveto heti uuden biisi bongaus rupeaman alkuun. The Prodigy – No good (Start the dance). Tanssilattialla ei ketään kun todella laadukasta musaa soitossa! Tämä biisi oli omistettu Lahti edustukselle. Kiitos tästä! Black box – Ride on time. Haddaway – What is love. Tulee biisistä eräs youtube video ensimmäisenä mieleen. Bloodhound gang – The bad touch. Reel 2 Real – I like to move it. Snap – Rhythm is a dancer.

Lahti edustus varmaan tunnistettiin ulkopuoliseksi. Klo 01.05 vaihto 2k. Spiikkaajan ääni tässä hetkessä toi mieleen hämmentävän hyvin legendaarisen Tapani Ripatin. Ysärin saundi toimi omalla kohdalla paremmin kuin 2k. Ysäri fani kun olen. Oma paras musiikki on tehty vuosien 1991-1997 välissä.

Seuraava kierros bongauksia. DJ Sammy – Heaven. 01.23 Scooter – How much is the fish? Vaihto ysäriin. Spice girls – Wannabe. Backstreet boys – Larger than life. Raptori – Oi beibi 1. Tiktak – Lopeta. Tanssilattialla ymmärrettiin tämän biisin päälle. Jennifer Lopez – Let’s get loud. Sash – Equador. Princessa – Anyone but you. Bomfunk mc’s – B boys & fly girls. Darude – Sandstorm täytti tanssilattian sekunneissa.

Pariin otteeseen paikassa oli savua kuin taannoisessa Nuutissa Lahdessa. Eli ei nähnyt eteensä. Tuttuja muistoja tilanteesta. Vaikuttaa vahvasti siltä että Imatra on vahva ysäri fanien kaupunki. Ysäri ilta ja paikassa hyvin väkeä paikalle. Nuorta väkeäkin kiinnostaa ysäri ja sitä laatua on selkeästi kuunneltu.

Lisää biisejä. 666 – Amokk. Public domain – Operation Blade (Bass in the place). Mr. President – Coco jambo. Los del Rio – Macarena. Niin odotin Mc Rage versiota biisistä. Mutta ei olisi ehkä ollut oikea paikka soittaa. Fragma – Toca’s miracle. Outo versio biisistä. Melanie C – I turn to you. Madonna – What it feels like for a girl (Above & Beyonds 12″ club mix).

Nuori kaveri tuli juttusille. Hän luuli mun paitaa dominator paidaksi. Hän oli ekaa kertaa ollut kyseisissä bileissä keski-euroopassa tänä vuonna. Kerroin sitten pikaisen historian mayday:stä. Toivottavasti uteliaisuus heräsi sen verran että lähtee tutustumaan aiheeseen. Kohtuu nopeaa saundia ollut tuo mayday kokoelmien tarjonta ysärillä.

Vielä lisää biisejä. Jan Johnston – Flesh (DJ Tiesto mix) Aika varma versiostakin. Linkin park – Numb. Aqua – Barbie girl. Miranda – Vamos a la playa. Bellini – samba de Janeiro. Culture beat – Mr. Vain. Tanssilattia laulaa mukana. Magic affair – Omen III. 2 unlimited – No limit (Extended rap version). Scooter – Fire. Movetron – Romeo ja Julia. Aikakone – Odota. Mira – Tahdon rakastella sinua. Faithless – Insomnia. Outo versio.

Klo 02.33 Vaihto ysäriin. Tuotiin harmaata vettä nokan eteen. Pitihän se juoda pois. Pitkästä aikaa pääsi maistamaan harmaata vettä, oli se samanmakuista kuin aikasemmin.

Lähdettiin ennen pahimpia narikka ruuhkia klo 03.10 pois paikalta. Viimeisenä kuultuna biisinä Way out west – Mindcircus. Hieno biisi päättää hieno ilta. Illan paras oli Lahti edustukselle osoitettu Prodigyn – No good biisi. Osui ja upposi tähän kohtaan. Mitä iltaan tulee niin timanttisia ysärihittejä unohtamatta 2k ajan tarjontaa. Viihdyin hienosti paikalla.

Kiitos illasta The cave henkilökuntineen. Soittajat DJ Freddye & DJ Mocco. Kaikille kanssa bilettäjille. Teille kaikille myös ketkä tuntevat että olisi pitänyt mainita. Toivottavasti vielä toisen kerran samoissa merkeissä tapaamme.

Kotimatka kesti reilun pari tuntia. Aamuksi kotiin. Klo 6 pintaan aamusella kotona. 53 biisi bongausta illasta. Ennätys on yli 71, nyt ei muistu mieleen missä olisi tuo luku ylitetty mutta on ylitetty kuitenkin.

Aikaa vietetty tämän tekstin parissa reilu 7 tuntia.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

Ei kameraa matkassa.

Täältä pystyy seuraamaan minun menoa bileissä ja niiden jälkimaininkeja. Jos pidit lukemastasi ja haluat jatkossa myös blogit tuoreena liity alla olevaan ryhmään niin olet ensimmäisten joukossa aina joka saa tiedon uudesta blogista. https://www.facebook.com/groups/18822542487/ Saa liittyä ryhmään. Täällä aina uusimmat kuulumiset ja linkit netti sisältöön. Kuviin ja blogiin.

Blogi arkisto löytyy täältä http://kehto.fi/category/raver71-bileblogi/ Kaikki blogit vuodesta 2008 tähän päivään.

Itsellä on iso projekti menossa parhaillaan. Olen jo hetki taaksepäin aloittanut muistelma kirjan kirjoittamisen näistä vuosista joita olen bileiden merkeissä liikkunut. Rave forever ryhmässä kerron projektin vaiheista väliaikatietoja missä mennään.

 


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. 90’s Mega Dance @ The Cave Imatra 09.12.2017
  2. Timanttidisko – Reunion 2014 @ Ity-talo imatra 25.10.2014
  3. Fiilis We Love Pikkujoiulut 2017 @ Bar Q Kouvola 05.12.2017
  4. Chicago Stomp pres. Diffas & Raver @ Bar 69 Lahti 11.03.2017
  5. Bass Game w/ Coming Soon @ Katu Klubi Lahti 10.02.2017