Liquid | Crystal | Sound pres: “Nostalgia” | 90′s Classics @ Klubi turku 21.04.2012

 

Sain torstaina ahaa elämyksen. Minä haluan näihin bileisiin. Hirveän säädön ja tekemisen jälkeen saatiin lahti edustus kasaan ja olimme valmiina lähtemään ulkomaille reissuun. Edellisestä turun vierailusta ei ole kulunut kovin paljoa aikaa. Hienoja klassikoita illassa ja muutenkin mahti reissu. Kiitos mukana olleille.

 

 

Bensa vähissä menomatkalla, mentiin opiskelija valolla riihimäelle asti. Varmaan ajeltiin höyryillä ihan loppu hetket. Fiilisteltiin musiikillisesti iltaa varten. Matkassa oli kaksi turku bile neitsyttä. Ajettiin matkalla legendaarisen risteyksen ohi marttilassa. Matkalla nähty kaksi hyppyrimäkeä keskellä ei mitään…

Bileitä oli 4 tänä iltana tässä kylässä. Yhdellä paikalla oli vanhan liiton ulkomaalainen soittaja. Veikkaisin että siellä on ollut eniten väkeä paikalla näistä bileistä. Itse olin turun klubilla viettämässä iltaa. Possu ankka bongattu.

Etkoiltiin omenassa hetki ennenkuin poistuimme bileisiin. Pari kaverusta meidän porukasta kävi cloud 9 bileissä. Itse kun olen oikea virtuoosi suunnituksen saralla. En uskaltanut lähteä seikkailemaan ulkomailla kun olen, kaikki on niin isoa ja outoa. Minua pyydettiin kyllä käymään toisissakin bileissä mutta en olisi koskaan löytänyt perille. Tällä kertaa ei ollut oudolla murteella puhuneita nuoria sählyn pelaajia käytävällä. Etkoilu karkasi käsistä, joka oli ihan odotettavissa tällä porukalla.

Klo 22.15 bilepaikalle. Soittamassa Homegrove & Aki A. Renaissance classics set. Pari biisiä bongasin setistä. Hale bopp biisistä soi joku pidemmän puoleinen remix versio.

Sunscreem – Perfect motion. Tunnistin tämän biisin heti. Kova leka. Youtube fiilistely jälkeenpäin vahvisti sen muistikuvan että bändillä oli hyvännäköinen nainen laulamassa. Eikä toi fiilistely jäänyt yhteen biisiin vaan piti pyöräyttää sunsreem O3 levy soittimessa. On vaan rautainen julkaisu kultaiselta 90-luvulta. Kirjoitukseen hyvää taustamusaa.

Näyttävät puitteet oli kyllä luotu paikkaan. Pelkistetyn hieno sanoisin. Eräs tuttu (sanotaan että nimi oli Tommi, nimi muutettu) oli katsonut hetken ja hieronut silmiään ja ei ollut uskoa mitä dataa silmät aivoihin välitti. Niin että raver olisi tuolla. Kaveri mietti hetken että 90-luku bileet menossa parhaillaan että voisi se hyvinkin olla. Ei kaveri väärin nähnyt.

On pakko hehkuttaa kyllä paikan äänentoistoa. Omaan korvaan volumet oli aika kovalla loppuvaiheilla mutta ääni pysyi kasassa. Aivan loistava ääni. Kelpaa soitella tämmöisellä setillä. Ei ollut valoissakaan moittimista, ei määrässä eikä ohjauksessa.

Ensimmäinen setti edusti house saundia. Toinen setti oli technoa. Viimeisessä setissä ei säästelty trance saundin laadussa. Kuten minua varoitettiin etukäteen setin laadusta. Tiesi vähän odottaa. Ilmainen vesi oli kiva yllätys.

Ekat tanssijat siinä 23.30 pintaan. Ensimmäiset siis jotka minä huomasin. Kiva olla klubilla pitkästä aikaa. Tosiaan turussa oli 3 muutkin bileet näiden lisäksi. Rumpubassoa, teknoa ja ysäri stara dj kaupungissa. Mun mielestä porukkaa oli näissä bileissä hyvin ottaen huomioon illan tarjonta. Ei siis määrätöntä ruuhkaa mutta kummiskin oli porukkaa.

Puolenyön aikaan soittaja vaihtui. Ali King & Dave Clarke classics set. Ensimmäinen brittien saarilta dekkien taakse. Vuorossa technoa. Todella laadukasta semmoista. Vinyyliä pyöri setissä. Sika hyvää saundia. Niin ei turhaan ole tehty 90-luvulla. Technoa välistä 90-99 spiikin mukaan.

Olen nähnyt klubilla enemmänkin väkeä mutta jopa tämän kokoiseen kaupunkiin ei mahdu näin montaa tapahtumaa samaan iltaan. Varmaan monen yhteensattuman summa tämä suma.

Eräs nuori pari oli eksynyt vääriin bileisiin klubin sisällä. Juteltiin kuvaamisesta ja kameran hankkimisesta. Toivotaan että minun kokemuksestani oli iloa tulevassa hankinnassa. He olivat menossa räppibileisiin jossain talon sisällä.

Klo 01.30 aikaan soittovuoroon. Stevie Jones & Trance classics set. Mikä taito kaverilla. Mitä biisejä soittaa ja kuinka jouhevasti biisit vaihtuu. Ei huomaa ollenkaan missä vaiheessa biisi vaihtuu. Ei ole turhaan ollut space clubin resident dj pidemmän aikaa.

Jokunen biisibongaus setistä. Jam & Spoon – Stella. Rank 1 – Airwave. Li Kwan – Point zero. Sokerina pohjalla illan kruunaava biisi. DJ Orkidea – Unity… Kylmät väreet kulki biisin ajan. Toimii.

Oli samaisena iltana Stevien synttärit. Kaveri oli ihan liekeissä Unity biisin ajan. Hyppi ja pomppi lavalla kuin duracell pupu parhaimmillaan.

Genki kävi pyörähtämässä täällä. Oli kiva nähdä aika pitkän tauon jälkeen äijää. Paras kommentti mitä olen koskaan kuullut kun musiikki loppuu. Vai mitä sanotte tästä mitä kuulin? Mieshenkilö huutaa kovaa että missä mun housut on?!?

Meidän hotellihuone oli syrjässä, naurettiin sitä että lahtelaiset laitetaan sivuun että saavat siellä möllistellä rauhassa. Turku melkein jäätyi tälläkin kertaa. Tällä kertaa ei nähty tankotanssi esitystä.

Meillä oli hyvä rytmiryhmä kasassa. Tällä porukalla voisi hyvin lähteä toisenkin kerran reissuun.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

http://klubitus.org/kuvasto.php?id=2202

http://kehto.fi/tanssilattia/liquid-crystal-sounds-pres-nostalgia-90s-classics-klubi-turku-21-04-2012-2/


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. LIQUID | CRYSTAL | SOUNDS pres: “Nostalgia” | 90′s Classics @ Klubi turku 21.04.2012
  2. Lahti2Ibiza pres. Ministry Of Sound @ Senssi lahti 02.06.2012
  3. Wake Up Turku Go Hard @ Klubi turku 28.11.2014
  4. Lahti2Ibiza pres. Ministry Of Sound Cruise @ Ms Vellamo lahti 02.06.2012
  5. Choon! 5th Birthday @ Klubi turku 30.10.2010