10 Years Of Finrg @ Senssi lahti 03.03.2012

Varmaan kevään odotetuimpia bileitä itse kullekkin. Tänä iltana viimein oli se hetki. Jonoa ei ollut kun paikalle saavuin mutta hieman ennen klo 22 oli jonoa rautatienkadulle asti. Eli pitkästi. Ilta täytti kaikki odotukset ja vähän enemmänkin.

 

Se jono jonka heittäisin näin lonkalta olleen pahimmillaan sen 20m. Tämä oli arvattavissa kun iso massa tulee pienen ajan sisään paikkaan niin tulee jonoja. Mutta se tietää että tapahtuma kiinnostaa.

Minä ja finrg historia lyhyt oppimäärä. Varhaisimmat muistikuvani FINRG porukasta löytyy vuodelta 2004. Aina mahdollisuuksien mukaan on pyritty kiertueilla pyritty matkustamaan vuosien varrella. Se mikä tulee mieleen tämän porukan bileistä niin niissä on viihdytty hyvin. Lahdessa on osattu vuosien ajan järjestää todella laadukkaita tapahtumia lähinnä hardimpaa linjaa.

Muistan yhden tapahtuman mikä järjestettiin yhteistyössä Finrg & Etana organisaation kanssa. Ilmeisesti illan “pää stara” houkutti porukkaa paikalle todella runsaasti. Jopa nuoria joita on ollut siihen aikaan haasteellista saada bileisiin. Tapahtuma oli suunnattu nuoremmalle väelle.

Tässä kun laskee vuosia niin kahdeksan vuotta kymmenestä olen ollut messissä mukana.  Ajan saatossa on tullut tutuksi finrg porukka. Viihtyisiä hetkiä olen tämän porukan kanssa viettänyt. Kiitos näistä vuosista tähän asti ja pitkää ikää. Palataan takaisin tähän iltaan…

Main stage, soiton aloitti Alek Szahala live. Tämä oli taattua laatua. Niin kuin voi odottaakin. Itse en ole vielä niin pitkällä “opinnoissa” että biisejä ei vielä tunnista. Mutta eiköhän sekin päivä vielä tule.

Urban room aloitus, Big mistake. Aikani yritin siinä miettiä mitä genreä tämä edustaa. En tullut hullua hurskaammaksi ja totesin jotain ihmeen hämärää musaa. Setin jälkeen kuulin tyylilajin virallisemman nimen mutta en muista sitä.

Olimme saaneet bileisiin kuvaaja legendan. Hän ei ole viime aikoina käynyt kovin ahkeraan bileissä kuvaamassa. Tänä iltana hän teki paluun. Meinasi että voi olla näppituntuma vähän kateissa pitkän bilekuvaus tauon jälkeen. Minä luulen että kyllä se sieltä selkäytimestä löytyy ja tulee jälleen laadukkaita kuvia niin kuin aikaisemminkin.

Tänä iltana oli selvä että paikka tulee täyteen bilettäjiä. Todellakin ennätys paljon oli tuttuja paikalla. Varsinkin he ketkä eivät enään niin aktiivisesti käy bileissä. Sentään Finrg 10v bileet saivat heidätkin liikkeelle. Hienoa että vanhempaakin bilettäjää saadaan tauon jälkeen taas liikkeelle. Pari helsingin seudulta, kerava mainittu. Hämeenlinnasta pienen “huilin” jälkeen taas kehissä. Vihjailin teille varmaan että voisitte käydä vähän useammin bileissä. Niin unohtamatta meidän paikallista “polkka kuningatarta” Mellu! Oli kiva nähdä!

Oli paikalla briteistä varta vasten tänne tänään tulleita bilettäjiä. Nostan suoritukselle hattua. Yleensä liike on suomesta eurooppaan päin. Soittajia oli briteistä, ruotsista, italiasta ja japanista asti. Sen lisäksi kotimaisia finrg soittajia.

Täällä oli tänään kyllä tosi paljon tuttuja ettei, hyvä että pääsi muutaman askeleen eteenpäin kun juuttui taas juttelemaan tuttujen kanssa. Tuli sosiaalisoitua reilun puoleisesti. Tuttuja hyvinkäältä, helsingin seutu, rovaniemi, kristiinankaupunki, hämeenlinna, turun suunnalta, tampereen seutu, riihimäki ja kerava.

Main stage klo 22.45. Substanced live vuoroon. Täytyy hävetäkseni sanoa että tämä setti meni ihan ohi. Samaan aikaan urban roomissa oli aika messevää saundia. Toinen tekijä varmasti ollut juttusissa ihmisten kanssa. En usko että biittilukema laski yhtään kun vaihdettiin soittajaa. Suoritin varmaan semmoista tausta kuuntelua.

Urban room klo 23.00. Business city deejays. Olihan aika maukasta drum’n'bass saundia soitossa. Tätä laatua piti käydä useampaan otteeseen fiilistelemässä. Tykkäsin kovasti. Vinyyliä soitossa. Toisen vinyylisoittimen käyttö oli ergonomian huippu. Kuvista varmaan selviää tarkemmin mitä tarkoitan.

Tänä iltana pyörin paikassa kuin väkkärä ja biisien bongaaminen jäi aika vähiin, käytännössä ei yhtään.

Main stage, klo 23.30. Vuoroon ruotsi vs. Italia. Heathen B2B B.R.K. Tämä kaksikko kun aloitti niin tuli mieleen että aloittiko proteus soittamaan? Olihan toi tietysti puolitotuus. Olihan lavalla ruotsin proteus. Tämä oli omalle korvalle todella rankkaa paahtoa. Tässä setissä oli energiaa lavalla Heathenin muodossa.

Klo 23.45 havaitsin ensimmäistä kertaa laserin. Se on vaan näyttävää. Oli tänään paikkalla myös “eksyneitä” luulen iästä ja habituksesta johtuen. Tai olivat myöhäis heränneitä bilettäjiä? Huomattavasti minuakin vanhempi pariskunta oletan. He olivat yllättävän pitkään paikalla.

Main stage, klo 00.15.Solution B2B Thumpa. Britti kaksikko. Tämäkin on mennyt ohi sektoriin. Syytän juttutuokioita. Mutta kavereita ei ole nähnyt valovuosiin ja heitä oli useampiakin vielä niin meneehän siinä aikaa vaikka lyhyestikin käy tapahtunutta läpi.

Urban room, klo 00.30. Iiro A. Tämän puolen seteistä tämä jäi vähälle huomiolle. Tällä kertaa main stage vei nostalgia setillään huomion kokonnan pois täältä.

Main stage, klo 01.00. Pain on creation live. Kolmas live main stagen puolella. Niin kuin sisään spiikkauksessa sanottiin. PoC ei ole 4 vuoteen settiä heittänyt lahdessa ja tainnut muutenkin olla taukoa keikkailussa niin pääsimme katsastamaan kaverin live kunnon. Kohdallaan se oli. Muutama tuttu raita vuosien takaa pomppasi setissä ylitse muiden. Tunnistin mutta biisin nimeä en lähde hakemaan.

Jotkut ilmeisesti tanssi penkillä kun näkyi ihmisiä niin korkealla.

Main stage, klo 01.30. Finrg allstars. 12 djtä. Jokainen vuorollaan spiikattiin sisään. Menossa mukana. Proteus, E-NRG, DJ Rx, Carbon based deejays, D Jane J7, Swoosh, Jayvee, JNKS, Grimsoul, Sam one, Hortzi, Yaya. Eikös se niin mene että mitä useampi kokki niin sitä sekavampi soppa? Teemu hoiti spiikkaus puolen tänä iltana hyvin mallikkaasti. Tällä kokoonpanolla jatkettiin pilkkuun asti.

Urban room, klo 01.30. Plasmadancer. Vaihtoehtoista musiikkia main stagen paahdolle. Psykeä kehiin. Ihan siedettävän kuuloista psykeä, sen mitä vähän kerkesin kuulemaan sieltä täältä jotain pätkiä.

Urban room, klo 02.30. Tyranoid & Strongstream dj/live vuoroon. Tämä oli yksi illan omia suosikkeja. Tykkäsin isosti. Tutun kuuloista hyväksi havaittua saundia. Toimii.

Tämä ilta oli saanut jopa fossiilit liikkeelle, sen verran harvinaista kasvoa paikassa näkyi. Teitä kaikkia oli kiva nähdä, hienoa että saavuitte paikalle. Joitain näin vain vilaukselta ettei kerennyt kuulumisia kysellä. Odotusten mukainen ilta kaikin puolin. Nostalgia paikassa kyllä kohottaa tapahtuman arvoa. Jos jonkun laiminlöin etten kerennyt juttusille niin ei vaan kerennyt joka paikkaan. En muista koska olisin näin paljon jutellut bileissä tuttujen kanssa.

Todella hienoa että saatiin lahteen pitkän tauon jälkeen Hardimpaa tarjontaa isoissa puitteissa. Kyllä sen näki että se tuo porukkaa pitkän matkan päästä mestoille. Lahti on maineensa veroinen näemmä vieläkin. Polkka kaupunki.

Muutoksen tuulia tulossa. Mutta etsikää ja lukekaa forumeilta lisää aiheesta. Systeemit jatkuu.

Lahti pilaa tunnelman

Rave forever – since 1994

Lisää kuvia tapahtumasta

http://klubitus.org/kuvasto.php?id=2187

http://kehto.fi/tanssilattia/kuvareportaasi-10-years-of-finrg-senssi-lahti-03-03-2012/


Lisää aiheeseen liittyvää:

  1. Kuvareportaasi: 10 Years of Finrg @ Senssi lahti 03.03.2012
  2. 16 Years Of Finrg @ Nosturi Helsinki 31.03.2018
  3. Finrg 512 – 5 Years Of Finnish Freeform – 5th Anniversary Event 05.12.2008 @ Gloria Helsinki
  4. Finrg & Futuristics – The New Era @ Senssi tampere 01.03.2013
  5. 12 Years Of Finrg @ Venue helsinki 21.02.2014